RSS

Η διαφορετική όψη του Ευ Αγωνίζεσθαι....

Αμφιταλαντεύομαι αν θα πρέπει να γραφεί οτιδήποτε για την επιεικώς απαράδεκτη και αποτροπιάια πράξη του Μπατίστ...η οποία πέραν από οποιοδήποτε οπαδικό χρώμα θα έπρεπε να είναι κατακριτέα...Πολλοί εξ ημών που έχουμε παίξει μπάσκετ, σε οποιοδήποτε επίπεδο, έχουμε αντιμετωπίσει ανάλογες συμπεριφορές και πολύ συχνά απομονώναμε ανθρώπους με παρόμοιες δράσεις ακόμα και στα πλαίσια ενός μονού....Προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν φοράει κοκκινη, πράσινη ή οτιδήποτε άλλο χρώμα φανέλα...Τέτοιες ενέργειες μπορεί να στοιχήσουν τη ζωή σε ανθρώπους και πιστεύω ότι αν μη τι άλλο η FIBA θα πρέπει, παραδειγματικά, να εξαιρέσει το Μπατίστ, ες αεί από όλες τις διοργανώσεις της....Δεν είναι ο μόνος, αλλά σίγουρα μία κίνησή της που να καταδεικνύει ότι η "πόρτα" του επαγγελματικού μπάσκετ δεν είναι ανοικτή σε τέτοια ανθρωποειδή, είναι τουλάχιστον, επιβεβλημένη. Απλά σκφτείτε να θέτατε σε κίνδυνο τη ζωή συνάδελφύ σας, σε οιοδήποτε χώρο εργασίας σας εκ προθέσεως...Ποιο πιστεύετε πως θα ήταν το αντίτιμο που θα πληρώνατε???.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχήν θέλω να τονίσω ότι συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο-ειδικά για την τιμωρία αλλά αν δε κάνω λάθος (δεν είμαι γνώστης των κανονισμών, απλά το διάβασα κάπου) εφόσον δεν υπήρξε Disqualifie ο Batiste δε γίνετε να τιμωρηθεί (τουλάχιστον από την Euroleague). Κατά τη γνώμη μου σχεδόν όσο απαράδεκτο όσο το χτύπημα είναι ο καραφλός "κύριος" στο βάθος που χειροκροτεί τον Batiste. Δηλαδή άμα τον είχε σκοτώσει θα του έδινε και μετάλλιο; Ο μόνος από τον ΠΑΟ που απέδειξε το ήθος του και το πόσο κύριος είναι, είναι ο coach Obradovic.

Nick D. #6 είπε...

Εχοντας παιξει κ εγω μπασκετ κ εχοντας βρεθει σε καταστασεις εντασης πανω στο παιχνιδι,δεν μπορω να συγχωρησω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ την κινηση του Μπατιστ.Μια στιγμη μπορει να στοιχισει μια ολοκληρη ζωη.Παντως δεν περιμενα ποτε να κανει τετοια κινηση.Δεν τον ειχα για τετοιο ανθρωπο...

Nasos είπε...

Καιρός λοιπόν να αλλάξει ο γελοίος αυτός κανονισμός, σύμφωνα με τον οποιο αν δεν δοθεί επιτόπου ντισκαλιφιέ ο παίχτης δεν γίνεται να τιμωρηθεί. Δηλαδή αν τον έστελνε στο νοσοκομείο τι θα λέγαμε? Ότι ο διαιτητής δεν το είδε και δεν τον έβγαλε? Γι' αυτό έχουμε το video και γι' αυτό πρέπει να μπει το instant replay και στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ (και σε όλα τα αθλήματα).

Gangster είπε...

Isiah, χαίρομαι που ακόμα και εξ Αμερικής συνεχίζεις να ενημερώνεσαι άμεσα για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη..
Η ενεργεια του Μπατίστ φυσικά ειναι απαράδεκτη, θεωρώ πως η Fiba πρεπει να επιβάλει παραδειγματική τιμωρία.Όμως και η ΚΑΕ θα πρεπει να τιμωρήσει τον παιχτη της , και περιμένω να δω ποια θα ειναι η αντίδραση των Γιαννακόπουλων.
Σχετικά με τον Ομπράντοβιτς , ήταν σωστη η ενέργειά του να πιασει τον Μπατιστ και να του ''υποδείξει'' τη συγνώμη, αλλά δε θα έπρεπε να ξαναχρησιμοποιήσει τον Μπατίστ καθόλου στο παιχνιδι, πραγμα που έκανε στην παράταση..

Σχετικά με το παιχνιδι , βλεπω φετος το Διαμαντίδη να ''λιωνει'' στα παρκε 40 λεπτα, και τον Σάρας να ''λιωνει'' στις προπονήσεις του Περιστερίου....

Ανώνυμος είπε...

Νάσο δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε ότι ο διαιτητής δε το είδε, γιατί έδωσε αντιαθλητικό... Αλλά τουλάχιστον η Euroleague "παγώνει" προς το παρών τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης.

isiah είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το Gangster για τα συγχαρητήρια στον Ομπράντοβιτς, καθώς και για τη επίκριση της επαναχρησιμοποίησης του στην παράταση....Όμως θα ήθελα να προσπαθήσω ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να ενθουσιαζόμαστε με τα αυτονόητα...Φυσικά του αξίζει η επιβράβευση, αλλά από την άλλη...αυτό κάνει χειρότερη τη θέση του Μπατίστ που χρειάστηκε....μπέιμπι-σίτινγκ ακόμα και για να ζητήσει συγγνώμη...ίσως καλύτερα να μην τη ζήταγε ποτέ....δεν σκεδάζονται έτσι οι εντυπώσεις. Συμφωνώ απόλυτα Νάσο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ατιμωρησία...και να την πληρώνουν στο τέλος οι διαιτητές....Δεν τιμάει τα λεφτά που παίρνει αγωνιζόμενος στη διοργάνωση και στην Ευρώπη....ας αντιληφθεί ότι είναι παράδειγμα για παιδιά και διαμορφώνει προσωπικότητες..είναι και αυτό μέρος του αθλήματος και του επιπέδουν στο οποίο αγωνίζεται. Είναι ευθύνη της FIBA να εξυγειάνει το χώρο από αντιαθλητικές και απάνθρωπες συμπεριφορές. Συμφωνώ Gangster για την αναμονή σου της δράσης των Γιαννακόπουλων, αλλά αυτό αφορά σε εσωτερική εξυγείανση και από τις μέχρι τώρα παραστάσεις που έχουν δώσει οι της διοίκησης του ΠΑΟ φέρονται ως επιχειρηματίες κατά το μάλλον παρά ως ηθοπλάστες. Η όποια δράση τους νομίζω θα είναι για το θεαθήναι και τη σκέδαση των εντυπώσεων...αν προβούν σε κάποια!!

Nick D. #6 είπε...

Δυστυχως το ολο συμβαν περναει απαρατηρητο.Καμια τιμωρια απο Euroleague μεχρι στιγμης και οσο για τιμωρια απο ΚΑΕ και Γιαννακοπουλους?Θεση στη βασικη πενταδα εναντιον του περιστεριου.Για να δουμε...

Δημοσίευση σχολίου