RSS

Μεγάλη μας τιμή , κύριε Iverson


Πριν λίγες ημέρες είχα μια διαφωνία με τον Kareem για το αν ο Άιβερσον θα είναι το μεγαλύτερο όνομα που θα μας έρθει ποτέ απ’ τον Ατλαντικό. Του απάντησα πως ο McAdoo είναι ο κορυφαίος.
«Έχει βγεί πρώτος σκόρερ (όπως ο AI) , τον έχουν ψηφίσει ως ΜVP (όπως τον ΑΙ) και έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα με τους showtime Lakers (όχι όμως ο ΑΙ)».


Μία ημέρα μετά την συνομιλία με τον Kareem, είπα να «σκοτώσω» την ώρα μου παρακολουθώντας ένα παλαιότερο παιχνίδι ( έχω τρέλα με τα retro games ). Έβαλα λοιπόν στο βίντεο (εντάξει DVD ήταν , απλά είπα να το κάνω πιο retro…) τον 1ο τελικό της χρονιάς 2001.
Ο μπαγάσας και τι δεν έκανε! Τους πήρε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) μόνος του! Αν και το παιχνίδι το έχω καιρό στη συλλογή μου , πρώτη φορά το έβλεπα ολόκληρο. Η παράσταση που έδωσε είναι λίγο πιο κάτω απ’ του MJ στον 6ο τελικό με τη Γιούτα! (μεγαλύτερο κομπλιμέντο από αυτό δεν έχω).



Kareem , ανακαλώ! Λέω (και γράφω) πολλές βλακείες , η συγκεκριμένη ήταν μία απ’ αυτές.
Ξέχασα πως το μπάσκετ δεν είναι μόνο αριθμοί. Δεν τα βάζεις κάτω (τα πρωταθλήματα) και τα μετράς σαν να είναι κουκιά ! Αν ήταν έτσι ο Horry θα έβγαινε νικητής στη σύγκριση με τον Duncan (χρησιμοποιώ αυτό το παράδειγμα γιατί κάποτε ήταν συμπαίκτες οι δυο τους).
Είναι η αίσθηση που σου αφήνει , όταν το παιχνίδι έχει τελειώσει και εσύ κλείνεις για λίγο τα μάτια. Αν αξίζει ο παίκτης που παρακολούθησες , θα σου μείνουν 2 -3 φάσεις που έκανε και θα τις θυμάσαι. Τα άλλα , με το πέρασμα του χρόνου, θα ξεθωριάσουν, θα ξεχαστούν.

Πήρα το μάθημά μου.
Το πόσο σπουδαίος είσαι , είναι ένας συνδυασμός τέχνης και επιτυχιών (sorry Dominique αλλά σου λείπει το δεύτερο για να είσαι ο κορυφαίος).
Γι’ αυτό και ο Allen Iverson είναι ο πιο σπουδαίος Αμερικανός που έρχεται στην Ευρώπη.
Μεγάλη μας τιμή , κύριε Iverson.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

kareem είπε...

Όπως μπορείς να καταλάβεις συμφωνώ «με τα χίλια»!! Δεν ξέρω αν παίκτης με αυτό το μπόι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα!!
Πολύ θα χαιρόμουν φίλε Drazen αν ο Iverson ερχόταν στον Ολυμπιακό!! Θα ήμουν ενθουσιασμένος κυριολεκτικά!! Ακόμα και στην Ελλάδα απλά να ερχόταν να έπαιζε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα (στον Παναθηναϊκό δηλαδή) το ίδιο θα αισθανόμουν.
Όμως και μόνο ότι ήρθε να παίξει στην Ευρώπη με κάνει να χαίρομαι!! Ένας τέτοιος παίκτης έστω και σε αυτήν την ηλικία (είμαστε συνομήλικοι!!) είναι λόγος για να θέλεις να δεις μετά μανίας το Τούρκικο πρωτάθλημα!!
Και κάτι άσχετο: Σου έχω στείλει ένα μήνυμα στο FB!!

colonel gomelsky είπε...

Φίλε kareem εσύ μπορεί να χαιρόσουν, αλλά δε νομίζω να χαίρονταν ιδιαίτερα οι Ομπράντοβιτς, Γιαννακόπουλος, Ίβκοβιτς, Αγγελόπουλος.

Ο Ι3 θα ήταν πραγματική καταστροφή για μια ομάδα (ευρωπαϊκού) πρωταθλητισμού.

kareem είπε...

Δε πα να είναι καταστροφή!!! Είναι ο Iverson!! Έστω και στα 35.
Βέβαια για να είμαστε ρεαλιστές με τον Ιβκοβιτς προπονητή δύσκολο (να μην πω αδύνατον) θα ερχόταν στον Ολυμπιακό!! Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου Gomelsky δεν διαφωνώ μαζί σου απλά μάλλον το βλέπω λίγο ρομαντικά!!!
Υ.Γ. Φίλε Drazen άνοιξε και λίγο το FB.

Δημοσίευση σχολίου