RSS

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός = 82-68

Ρυθμός: Η Ρεάλ με μπροστάρηδες τις «σαΐτες» Ροντρίγκεζ και Γιούλ επεδίωξαν να οδηγήσουν τον αγώνα σε ρυθμούς ΝΒΑ.


Οι αιφνιδιασμοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον (τουλάχιστον 10). Ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολύ αργές επιστροφές στην άμυνα. Τα «έξυπνα» φάουλ που έκαναν οι Λούκας – Σπανούλης δεν έφταναν. Βλέπετε ο Τεόντοσιτς κοίταζε με τα μάτια…

Επίθεση – Άμυνα: Ο Μεσίνα «στόχευσε» στους πιο αδύναμους αμυντικά μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού. Τους Νεστέροβιτς – Τεόντοσιτς. Στο 1ο ημίχρονο η μπάλα πήγαινε στον Tomic (12π με 5/8 διπ). Εκείνος έπαιζε μακριά απ’ τον καλάθι τον Νεστέροβιτς , τραβώντας τον αργό Σλοβένο μακριά απ’ το καλάθι. Η ρακέτα έμενε αφύλακτη και ο Ρέγιες ανανέωνε τις επιθέσεις της ομάδας του (5 επιθετικά ριμπάουντ). Στο 2ο ημίχρονο ήταν η σειρά του Ροντρίγκεζ (19π με 6/9διπ και 6 ασσίστ) να κάνει πάρτι. Τον Τεόντοσιτς τον περνούσε όποτε ήθελε , το pick nroll του με τους TomicFischer ήταν για το βράδυ ένας άλυτος γρίφος , ενώ όποτε μπλεκόταν στα ψηλά κορμιά των ερυθρολεύκων έβγαζε την extra πάσα στον Γιουλ (3/4 τριπ).

Στην άμυνα ο Μεσίνα είχε διαβάσει σωστά το παιχνίδι του Σπανούλη. Για να του κόψει τα drive έβαζε και τον αμυντικό της αδύναμης πλευράς να παίζει «κλειστά». Άφηνε το σουτ στα «τεσσάρια» του Ολυμπιακού (5/12 διπ , 0/2 τριπ συνολικά) και έπαιζε δίπλα στον ψηλό. Για να μπορέσει να τελειώσει δυναμικά την φάση έπρεπε ο Σπανούλης να περάσει ανάμεσα απ’ τα κορμιά της Ρεάλ (εκπληκτικός στον ρόλο αυτό ο Ρέγιες). Έβρισκε τοίχο και το σκηνικό θύμιζε μέρες Μουντομπάσκετ: O Spanoulis έμπαινε στη ρακέτα , έδινε την μπάλα έξω , η επίθεση χρονοτριβούσε , το βεβιασμένο τρίποντο ήταν η μόνη λύση (4/16 τριπ). Μέχρι και ο Νεστέροβιτς έκανε τρίποντο!!!

Ο Ίβκοβιτς αντιμετώπισε τα pick nroll παθητικά. Τα hedge out δεν δοκιμάστηκαν , οι περιφερειακοί «έτρωγαν» τα screen που δέχονταν. Συνολικά η αντιμετώπιση του Ολυμπιακού στο pick nroll πήρε χαμηλό βαθμό.

Στην επίθεση ο Σπανούλης μπλοκαρίστηκε. Αυτό του δημιούργησε σύγχυση , έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και τον οδήγησε σε άστοχα σουτ (1/8 διπ). Απ’ την άλλη η 21 πόντοι του Τεόντοσιτς ξεγελούν . Ήταν άστοχος (6/16 FG) και επιπόλαιος (3 λάθη). Όσα έβαζε στην επίθεση , τα δεχόταν στην άμυνα. Οι center δεν βοήθησαν (είχαν μαζί 14 π , 6/12 διπ , 8 ριμπ), όσους δηλαδή μόνος του ο Tomic (12 π , 8 ριμπ). Τα μόλις 15’ συμμετοχής του Μπουρούση προκαλούν απορίες…

Rebounds: Τα 5 επιπλέον επιθετικά του Ολυμπιακού , του έδωσαν περισσότερες δεύτερες επιθέσεις. Αλλά με 36,7% στα διπ και 25% στα τριπ , όσες δεύτερες ευκαιρίες και να πάρεις δεν φτάνουν….

Συμπερασματικά: Μου μοιάζει περισσότερο νίκη του Μεσίνα έναντι του Ίβκοβιτς , παρά νίκη της Ρεάλ επι του Ολυμπιακού. Ο Ίβκοβιτς – κατά την γνώμη μου – αδίκησε με το κοουτσάρισμά του την ομάδα του. Θα κάνω λίγο τον «μετά Χριστόν προφήτη»:

- Τα 2,08 μ του Κέσελι έπρεπε να δοκιμαστούν , έστω και για λίγο , στο «4». Το τρικ του Μεσίνα με τον Ρέγιες θα ακυρωνόταν και ο Σπανούλης θα είχε ανοιχτό διάδρομο. Αν δεν ήθελε τον Κέσελι , ας έβαζε τον Έρτσεγκ. Πολλά προσόντα δεν έχει αλλά το τρίποντο το έχει. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι post player και ο Νίλσεν «κάτι άλλο». Τι ακριβώς δεν είμαι σε θέση ακόμη να σας πω…

- Ο Γκόρντον έπαιξε αποκλειστικά πάνω στον Τάκερ. Σωστή σκέψη. Αλλά με τον Ροντρίγκεθ να διαλύει την άμυνα , επιβάλλεται να πάει και πάνω του. Απ’ τον Τεόντοσιτς θα ήταν σίγουρα καλύτερος…

- Τα 13’ λεπτά του Παπαλουκά μοιάζουν πολλά. Ήταν φανερά ανέτοιμος για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Ας περιορίσει το rotation – για τον αγώνα αυτό – των περιφερειακών στους Σπανούλη – Τεόντοσιτς – Λούκας.

Τουλάχιστον η ελληνική ομάδα προστάτεψε το -16. Κάτι είναι και αυτό.

(μόνο που τα «κάτι» δεν αρκούν να σε ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη….)

Νωρίς είναι ακόμη αλλά στο ρόστερ κάτι λείπει. Αν δεν είναι και στην μέρα του ο Ίβκοβιτς , ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα. Μεγάλο.

Υ.Γ. Γελώ βλέποντας το ranking του Τεόντοσιτς. Το σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκα τον βαθμολόγησε με 16….

Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει. Ας παραδειγματιστούν απ’ το ΝΒΑ και ας εισάγουν το PER και το Win/share. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Το TENDEX ήταν αξιόπιστο πριν 10 χρόνια. Τώρα θεωρείται ξεπερασμένο.







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

Drazen είπε...

Για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις πρέπει να διευκρινήσω πως το το 3-ponto.blogspot αναλύει μόνο τα ντέρμπι της Ευρωλίγκα.
Η επόμενη ανάλυση θα είναι το παιχνίδι ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός.
Όταν με το καλό φτάσουν στους "8" οι ελληνικές ομάδες , θα υπάρχει σε κάθε παιχνίδι.
Κάτι ανάλογο θα γίνει και στους τελικούς του ΝΒΑ.

colonel gomelsky είπε...

Η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Ο Μεσίνα κοντεύει να γίνει persona non grata στη Μαδρίτη και ήταν λογικό να αντιδράσουν. Εφόσον διαφυλάχτηκε το +16 του πρώτου αγώνα, ο ΟΣΦΠ ουσιαστικά νίκησε.

Πραγματικά είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Ίσως μιλάμε για την πιο αμφίρροπη διοργάνωση της δεκαετίας. Τουλάχιστον τα μέχρι τώρα αποτελέσματα αυτό καταδεικνύουν.

Ο Μπουρούσης δεν έπαιξε παραπάνω γιατί -πολύ λογικά- κρίθηκε αρνητικός από τον προπονητή του.

Δημοσίευση σχολίου