RSS

ΝΒΑ 2010-11 (To κείμενο επιμελήθηκε ο Kareem)


O πολύ καλός μας φίλος , Kareem, βλέποντας να απουσιάζει απ' την "κουβέντα" μας έστω και μία αναφορά στα τεκταινόμενα του ΝΒΑ , είπε να βοήθησει. Έγραψε μια ανασκόπηση του πρώτου μήνα σχετικά με τους καλύτερους μέχρι στιγμής της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού και μας την παρουσιάζει:


Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, το αγαπημένο μου είναι η αλήθεια (το λέει και το όνομα μου!!) έχει ξεκινήσει και οι ομάδες έχουν πάνω κάτω συμπληρώσει ένα αριθμό 10- 12 αγώνων. Μέσα από αυτούς τους αγώνες έχουν κάποιοι παίκτες ξεχωρίσει περισσότερο από τους υπολοίπους. Εδώ θα κάνω μια απλή αναφορά στους 15 καλύτερους ως τώρα Στατιστικά παίκτες παίρνοντας τους με την σειρά.

1) Πρώτος και καλύτερος, και αυτό κι αν είναι έκπληξη, ο Pau Gasol ο οποίος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. Κι όμως ναι ως τώρα τουλάχιστον είναι καλύτερος (ή έστω σταθερότερος) από τον Kobe. 22,9PPG, 12,2RPG και 55%FG τι άλλο να ζητήσεις?



2) Ο Chris Paul. Οδηγεί με 9-1 ρεκόρ τους Hornets με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο μέσα στην ομάδα. 17,2PPG, 10,2APG και με το τρομερό για γκαρντ 52,5%FG είναι τρομερός!!



3) Ο Rajon Rondo. 10-2 οι Celtics και ένα είναι σίγουρο. Δεν θα είχαν τέτοιο ρεκόρ χωρίς τον PG τους ο οποίος με 14,9APG κάνει καλύτερους όλους του συμπαίκτες του. Βέβαια δεν ξεχνάει και να σκοράρει έχοντας 10,9PPG.



4) Ο Kobe Bryant ο οποίος βέβαια μπορεί να μην είναι ως τώρα ο σταθερότερος παίκτης της ομάδας του αλλά όχι ότι έγινε και «κακός παίκτης»!! Με 26,5PPG, 6,2RPG και 5APG μόνο κακό δεν τον λες. Μόνο του μειονέκτημα ότι το παρακάνει μερικές φορές στις προσπάθειες εξού και το απλα υποφερτο 44,5%FG.



5) Ο Lebron James που κι ας άλλαξε ομάδα έχοντας πλέον δίπλα του σούπερ σταρ, κι ας έπεσε φυσιολογικά η παραγωγικότητα του εξακολουθεί να είναι το κάτι ξεχωριστό. 22,1PPG, 8,9APG και 5,8RPG είναι τουλάχιστον γεμάτα Στατιστικά. Στα ποσοστά κυμαίνεται κι αυτός σε απλα υποφερτά όρια 44,6%FG.



6) O Lamar Odom που συμπληρώνει τους «Big-Three» των Lakers. Πολύ καλή χρονιά ως τώρα. 14,9PPG, 10,8RPG και με το αξιοσημείωτο 58,5%FG είναι κάτι παραπάνω από ένα καλό συμπλήρωμα των άλλων δυο σταρ της ομάδας!!



7) O Paul Millsap που με την φυγή του Carlos Boozer ανέλαβε ηγετικό ρόλο στους Jazz (8-4) και ως τώρα τα πάει μια χαρά. 21,5PPG, 9,5RPG και 58,2%FG είναι από μόνα τους η απόδειξη!!



8) O Dirk Nowitzki. Σταθερή αξία ο Γερμανός. Είναι «το Α και το Ω» των Mavs (7-3) και τα 23,6PPG, 8,6RPG με 54,3%FG δεν χωρούν αμφισβήτηση.



9) O Tony Parker. Δεν είναι μόνος του στους Spurs αλλά σίγουρα αποτελεί ένα (από τα 3) σημαντικά γρανάζια μια ομάδας με ρεκόρ ως τώρα κορυφαίο. 18,6PPG, 7,6APG αλλά και 52,4%FG για παίκτη με ύψος μόλις 1,88m είναι αξιοσημείωτα.



10) O Kevin Garnett που είναι ο πιο καλός συμπαραστάτης του Rondo για το 10-2 των Celtics. Κι ας έχουν πέσει τα Στατιστικά του (μην ξεχνάμε είναι 34!!) 15,6PPG, 10,1RPG είναι μια σταθερή αξία για 16(!!!) χρονιά στο πρωτάθλημα.



11) Tim Duncan. H άλλη σταθερή αξία. Τα λόγια περιττά. Εξίσου σημαντικό μαζί με τον Parker γρανάζι για τους Spurs. 34 χρονών επίσης αλλά με 13,7PPG, 9,8RPG και καλή αμυντική (όπως πάντα) παρουσία δεν περνά με τίποτα απαρατήρητος. Είναι ο Duncan!!



12) Ο καλύτερος σέντερ της εποχης μας Dwight Howard. H βελτιωση του λογω Hakeem είναι φανερή και ίσως να βελτιωθεί κι άλλο. Προς το παρόν πάντως είναι ο καλύτερος παίκτης του Orlando (8-3) με 21,1PPG, 11RPG και φυσικά μιας και δεν σουτάρει από μακριά 59,4%FG.



...κάτι μου θυμίζει.....



13) O Al Horford. Δεν είναι μόνος του στους Hawks (8-4) αλλά σίγουρα αποτελεί την «κολόνα» και τον πιο σταθερό παίκτη της ομάδας. 17,2PPG, 8,8RPG και το παρά πολύ καλό 63,7%FG μας το επιβεβαιώνει.



14) O Deron Williams. Ο σούπερ σταρ ουσιαστικά των Jazz παρόλο το τρομερό ξεκίνημα του Millsap. Με 22,3PPG και 10,1APG αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο σκόρερ PG στο πρωτάθλημα μετά τον Chris Paul.



15) O Josh Smith. Ένας από τους πιο αδικημένους παίκτες στο ΝΒΑ (δεν έχει παίξει ακόμα σε All-Star Game αν και το άξιζε). Δείχνει και φέτος ότι το αξίζει με τα 15,9PPG, 9,7RPG και 51,4%FG. Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι είναι ο καλύτερος ως τώρα μπλοκέρ του πρωταθλήματος μοιράζοντας 3,25 τάπες την φορά!!




Η σειρά αυτή φυσικά και αλλάζει κάθε μέρα που περνάει. Πολλά μπορούν να αλλάξουν αγώνα με τον αγώνα. Ένα μόνο δεν αλλάζει και αυτό είναι το ΝΒΑ που (τουλάχιστον για μένα) είναι ότι πιο συναρπαστικό υπάρχει!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

Drazen είπε...

Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο για την συμμετοχή σου!
Έλειπε μία ανασκόπηση , το εντόπισες και μας "γέμισες το κενό".
Ελπίζουμε και άλλοι φίλοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν ακόμη πιο ενεργά , να ακολουθήσουν το παράδειγμά σου.
Υ.Γ. Σου χρωστάω ένα αφιέρωμα και δεν το έχω ξεχάσει...

Ανώνυμος είπε...

Το βιντεο με τις κινήσεις του Κομπε είναι όλο travelling...

colonel gomelsky είπε...

Πολύ ωραίο το report σου φίλε Kareem. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το γιατί σε εκπλήσσει ο Γκασόλ. Συνεχίζει απλά ακάθεκτος ως ο αληθινός mvp (τίτλος που δικαιούνταν πέρυσι στους τελικούς, αλλά ο μπαρμπα-Στερν του τον στέρησε).

Μιλάμε για τον καλύτερο ψηλό του κόσμου (κατ εμέ- χψράει αρκετή συζήτηση), έναν παίκτη που καταφέρνει να ξεχωρίζει ενώ έχει τον Κόμπε στην ομάδα του!!!

kareem είπε...

@Drazen
Na eisai kala file mou gia ta kala sou logia
@Colonel Gomelsky
Sumfono kai ep'auksano gia to perusinos alithinos MVP ton telikon.

Δημοσίευση σχολίου