RSS

Σήμερα Ρωσία...και μετά, η ώρα να μιλήσει η "Ελληνίς"


Η αλήθεια είναι ότι η αρχαία θεότητα της τύχης, Ελληνίς, μέχρι ώρας, μας έχει φερθεί με τον καλύτερο των τρόπων. Ήγγικεν όμως η ώρα να προτείνει για μια ακόμη φορά τη χείρα βοηθείας της προς τους επίσημα προστατευόμενούς της... Ίσως είναι νωρίς ακόμα, καθόσον τα μυαλά των Διεθνών, αλλά και του Ηλία Ζούρου, θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένα στο εξαιρετικά κρίσιμο, για την Εθνική μας, σημερινό ματς με τους Ρώσους. Και αυτό για δύο κυρίως λόγους: α. Γιατί αποτελεί το δυνατότερο crash-test...μέχρι το επόμενο και θα μπορούμε άπαντες, αλλά κυρίως οι ιθύνοντες, να μετρήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες και τη δυναμική της "Επίσημης Αγαπημένης" και β. γιατί ήρθε η ώρα να δείξουν αυτά τα παιδιά ότι έγιναν Άντρες και μπορούν να διαχειριστούν μια μεγάλη νίκη.

Θα μπορούσαν να αναφερθούν πλειάδα αλλων λόγων που αφορούν στην κρισιμότητα του σημερινού αγώνα, όπως επί παραδείγματι, η επίδειξη σταθερότητας και σοβαρότητας μιας νεοσύστατης ομάδας, και η αντίστοιχη διαχείρισή της από το τεχνικό της team κ.ο.κ. Αυτά όμως θα αναλυθούν εκτενώς κατόπιν του σημερινού αγώνα. Όσο και αν απαιτείται συγκέντρωση από τους διεθνείς, εμείς "επιτρέπεται" να ρίχνουμε κλεφτές ματιές στον έτερο-δυνατό όμιλο και να έχουμε σκεφτεί τα "ευνοϊκότερα" σενάρια διασταύρωσής μας στη φάση των 8. Θέλοντας και πιστεύοντας ότι θα είμαστε στις μία εκ των 2 πρώτων θέσεων του ομίλου μας, τα σενάρια διασταύρωσης είναι ουκ ολίγα. Ο Νοβίτσκι και η παρέα του, με ήττα αύριο κόντρα στη Λιθουανία αποχαιρετούν το Eurobasket και η Σερβία με την Τουρκία θα μαχηθούν μέχρι εσχάτων για την τέταρτη προνομιούχο θέση, που οδηγεί στα προημιτελικά. Σε αυτή την περίπτωση, η δική μας κατάτξη (1,2) θα καθορίσει αν θα αντιμετωπίσουμε στους '8' τους οικοδεσπότες της διοργάνωσης - το απεύχομαι - ή μία εκ των Τουρκία - Σερβία που φέρονται ότι ανήκουν περισσότερο στις δυνατότητές μας. Από την άλλη, αν η Γερμανία επικρατήσει των Λιθουανών, εύχομαι οι διασταυρώσεις να μας φέρουν απέναντι στους Γερμανούς, όχι γιατί "τους έχουμε", αλλά γιατί απλά πιστεύω ότι όπως υπάρχουν στοιχεία που υστερούμε - αδιαμφισβήτη παρουσία ηγέτη - υφίστανται στοιχεία που υπερέχουμε, όπως πλουραλισμός και απρόβλεπτη ανάδειξη ηγέτη! Όλα αυτά βέβαια, δεδομένου ότι θα αποφύγουμε Γαλλία και Ισπανία (δεν θα τελειώσουμε στις θέσεις 3,4). H αλήθεια είναι ότι τα σενάρια ποτέ δεν βοήθησαν κανέναν και η 'επιλογή αντιπάλων' πολλάκις έχει αποδειχθεί λάθος τακτική. Συνεπώς, το επιδιωκόμενο από την Εθνική μας, που μετά την εμφάνιση με τους Σλοβένους μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και προσδωκόμενο είναι να τελειώσει αήττητη τη φάση των 12 και να αφήσει ες αεί πίσω της την ήτταν από τα Σκόπια.

Τέλος, με το βλέμμα στραμμένο στο σημερινό ΚΡΙΣΙΜΟ μάτς, ίσως η εμφάνιση να είναι σημαντικότερη από την επικράτηση. Όπως και να έρθουν τα πράγματα όμως, το μόνο βέβαιο είναι ότι το σημερινό αποτέλεσμα απαιτεί εξαιρετική προσοχή στην επερχόμενη διαχείρισή του και ίσως αυτό αποτελεί το σημαντικότερο στοίχημα για τον Ηλία Ζούρο, το επιτελείο του και σίγουρα, τους εμπειρότερους του Εθνικού μας συγκροτήματος.

Ευχή μου, τα παιδιά να βγουν στο παρκέ με περίσσειο πάθος και συγκρότηση και τον Ηλία Ζούρο να μη φοβηθεί το ματς....σε κανένα σημείο του.

Καλή επιτυχία.......εμείς σας πιστεύουμε!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

basketikos είπε...

Οντως το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ κρίσιμο καθώς με νίκη μπορούμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου και να αντιμετωπίσουμε τον θεωρητικά πιο βατό αντίπαλο του άλλου ομίλου, ενώ με ήττα το ταβάνι μας θα είναι η τρίτη θέση οπότε θα πέσουμε σε Ισπάνους ή Γάλλους (οι οποίοι Γάλλοι εμένα προσωπικά δε με χαλάνε σαν αντίπαλοι στο χιαστί-τους προτιμώ σίγουρα από Ισπανούς και Λιθουανούς).

Η Ρωσία είναι ομάδα που παραδοσιακά μας δημιουργεί πολλά προβλήματα και συνήθως μας κερδίζει. Διαθέτει τεράστια κορμιά τα οποία σε συνδυασμό με τις ζώνες του Μπλατ κρύβουν το καλάθι από τον αντίπαλο. Δεν είναι τυχαίο που δέχεται τους λιγότερους πόντους στη διοργάνωση. Για να έχουμε τύχη σήμερα θα πρέπει να μεγαλώσουμε χρονικά τα καλά διαστήματα που έχουμε, να επιδιώξουμε να τρέξουμε για να προλάβουμε την άμυνα των Ρώσων πριν οργανωθεί και να έχουμε κίνηση και καθαρές επιλογές στην επίθεση, έχοντας σαν σταθερά την άμυνά μας.

Σίγουρα δεν είμαστε το φαβορί, αλλά μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες των Ρώσων, οι οποίοι μπορεί απ' το 3 και πάνω να είναι πολύ δυνατοί (Κιριλένκο, Κριάπα, Μοζγκοφ, Βοροντσεβιτς, Μόνια) αλλά στερούνται ανάλογης ποιοτητας στα γκαρντ (εκτός του Φριτζον).

Gangster είπε...

Η ΦΩΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!Καρφωμα ο Γκάλης με την Εθνική!!και τι δε θα δινα για το παιχνιδι αυτό!!!
ποιος μπορει να το εχει?

isiah είπε...

Εξαιρετικά δύσκολο Gangster...Είναι από τους προκριματικούς παγκοσμίου του 1986 Ελλάδα - Βουλγαρια 111-81...Πολυ θα χαρώ να το έχει κάποιος παιδιά ωστόσο...

Gangster είπε...

Παντως φαινεται εκπληκτική φαση,καθως ο Γκάλης μαλλον εφοσον ειναι απο τα αριστερα του καλαθιου και καρφωνει με το δεξί χερι , θα πρεπει να εχει πατησει με τα 2 πόδια κανοντας αλμα με jumpstop και όχι με μπασιμο!!
@Astronomy: παιζει να το βρεις αυτό το παιχνίδι??

Δημοσίευση σχολίου