RSS

Ελλάδα - Σερβία - Συμμαχία......



Δεν τους γουστάρουμε και δεν μας γουστάρουν. Ας μην κρυβόμαστε. Βγάζουμε το άχτι μας για τις "σφαλιάρες" που έχουμε δεχτεί τα προηγούμενα χρόνια και για την απροκάλυπτη διαιτητική εύννοια που είχαν επί ημερών Στάνκοβιτς.
Οι Σέρβοι θεωρούν πως εκμεταλευτήκαμε τον εμφύλιο πόλεμο που είχαν, για να "ελληνοποιήσουμε" τα ταλέντα τους.
Δεν υπάρχει ελληνο-σερβικη φιλία. Τουλάχιστον σε αθλητικό επίπεδο. Θα αναφέρω 2 παραδείγματα. Στο Μουντομπάσκετ της Αθήνας οι Σέρβοι μπασκετμπολίστες για να μας πικάρουν που κατέκτησαν το τρόπαιο φώναζαν "Τάρλατς - Τάρλατς". Στο Μουντομπάσκετ Εφήβων οι δικοί μας πάνω στο βάθρο φώναζαν "έξω οι Γιούγκοι".
Τα χρόνια πέρασαν αλλά δεν ξέχασαν...

Πάμε και στο καυτό θέμα των τιμωριών. Εγώ που θέλω να πέσει βαριά καμπάνα σε Φώτση, Σοφο (μαζί φυσικά με τους Τεόντοσιτς , Κέσελι και Κρστιτς) είμαι ανθέλληνας?
Διαβάζω πως το "φιλικό" δεν το διοργανώνει η ΦΙΜΠΑ και δεν μπορεί να επιβάλει ποινές. Ωραία τότε ας επιβάλει τις ποινές η ΕΟΚ ή όποιος τέλοςπάντων έχει την ευθύνη για το "Ακρόπολις".
Έτσι προστατεύουμε το άθλημα από τη βία? Όχι δεν φταίει ούτε ο Ίβκοβιτς με τις -απαράδεκτες - δηλώσεις του, ούτε οι "επαγγελματίες" αθλητές . Οι κύριοι της ΦΙΜΠΑ και της ΕΟΚ φταίνε που είτε για να προστατεύσουν το προϊόν τους (Μουντομπάσκετ-ΦΙΜΠΑ), είτε γιατί φοβούνται τη γενική κατακραυγή (ΕΟΚ) ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ που δεν θα κάνουν ΤΩΡΑ απολύτως τίποτα. Σαν να μην έγινε. Μπορεί όταν τελειώσει το Παγκόσμιο να υπάρχει μια κατσάδα στα άτακτα παιδιά που παρασύρθηκαν...

Και φυσικά κάποιοι "δημοσιογράφοι" έσπευσαν να γλύψουν το χέρι που τους ταϊζει.

Κείμενο του Κώστα Μπατή στο leoforos.gr

«Θέλει βρεγμένη σανίδα»
20 Αυγ. 2010

Μία πάνσοφη Ελληνική παροιμία αναφέρει " με όποιο δάσκαλο να κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις", Κάνω αυτή την εισαγωγή για να επισημάνω άμεσα, πώς έχω αντιληφθεί πλήρως τους λόγους και τις αιτίες που ο Τεόντοσιτς έχει παραμείνει ξύλο απελέκιτο. Ο Σέρβος, καίτοι νεαρής ηλικίας, όσα χρόνια βρίσκεται στην χώρα μας με την γενκότερη συμπεριφορά του, αποδεικνύει πώς δεν διαθέτει την στοιχειώδη αθλητική και κοινωνική αγωγή. Μονίμως προκλητικός, ειδικά με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, έχει δημιουργήσει πολλές αντιπάθειες, ακόμα και στην συνομοταξία των "επιστημόνων". Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πώς σε διαστήμα λίγων μηνών, έφτασε στα άκρα τρείς μπασκετμπολίστες των πρωταθλητών Ελλάδος, οι οποίοι στην μακρόχρονη διαδρομή τους, τόσο με τον Παναθηναϊκό, όσο και με την εθνική ομάδα, ουδέποτε έχουν δώσει το παραμικρό δικαίωμα αρνητικού σχολιασμού.

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι σήμερα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Αντώνης Φώτσης και ο Κώστας Τσαρτσαρής, προκλήθηκαν από την απαράδεκτη συμπεριφορά του Σέρβου. Και επειδή η υπομονή έχει τα όρια της, αντέδρασαν. Όμως δεν γίνεται σε μια σειρά τελικών ο Δημήτρης Διαμαντίδης να ανέχεται τις συνεχόμενες μπουνιές του Τεόντοσιτς. Κάποια στιγμή θα ξεσπάσει, όπως και ξέσπασε. Δεν γίνεται σε ένα φιλικό παιχνίδι να επιχειρείς να μαρκάρεις τον αντίπαλο σου πάνω στην τελική προσπάθεια του και εσκεμένα να τον κτυπάς στα γεννητικά όργανα. Και επειδή το συγκεκριμένο αντιαθλητικό μαρκάρισμα γινόταν κατ εξακολούθηση, για αυτό και ο Αντώνης Φώτσης προσπάθησε να τον προειδοποιήσει ώστε να μην το ξανακάνει. Να επισημάνω, πώς αυτή είναι μια από τις αγαπημένες συνήθειες του Τεόντοσιτς, ο οποίος συχνά μαρκάρει τους αντιπάλους του στο σημείο που κτύπησε τον αρχηγό της εθνικής μας. Όλες αυτές οι πράξεις εξόργησαν τον Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος στις χθεσινές δηλώσεις του ουσιαστικά φωτογράφισε τον Τεόντοσιτς.

Επιπλέον τέτοια συμπεριφορά, αναλογεί σε άνθρωπο κατώτατου πνευματικού επιπέδου και χωρίς ίχνη ενδοιασμού, ομολογώ πώς σε αυτή τη κατηγορία έχω κατατάξει τον Σέρβο. Όμως δεν φταίει αυτός. Την βασική ευθύνη έχουν οι προπονητές με τους συνεργάστηκε και οι οποίοι προφανώς ουδέποτε ασχολήθηκαν με τον χαρακτήρα και την αντιεπαγγελματική στάση του. Να είστε βέβαιοι, πώς αν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τον είχε αθλητή, θα τον είχε πετάξει με τις κλωτσίες έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, αν φυσικά νωρίτερα δεν τον είχε πλακώσει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Οι κωλοπαιδαρισμοί δεν παιρνούν στο τριφύλλι και από αυτό τον κανόνα δεν ξεφεύγει κανείς απολύτως. Ο Τεόντοσιτς για να στρώσει και να έρθει στα ίσια του, θέλει βρεγμένη σανίδα, αλλά αίφνης τίθεται το ερώτημα. Ποιός θα την χρησιμοποιήσει για να τον συνετίσει; Μήπως ο Ντούσαν Ίβκοβιτς; Για αυτό ξαναλέω, με όποιο δάσκαλο να κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις.

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΑΝ ΨΑΞΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΒΡΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΩΤΣΗ


Υ.Γ.1) Ο Μαντσινέλι τιμωρήθηκε με 2 αγωνιστικές (που τελικά έγιναν μία) για την μπουνιά που έριξε πέρισυ στο φιλικό Ιταλία - Καναδάς.



Υ.Γ 2 ) τα βηματάκια προς τα πίσω του Κρστιτς όταν τον πλησίαζε ο Σόφο μου θύμισαν το στυλ του τεράστιου Απόλλο Κρηντ...



Y.Γ. 3) Έχουν γίνει και χειρότερα...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

PAPA40 είπε...

Νικόλα το άρθρο του Μπατή είναι απόλυτα πράσινο και συνεπώς δε γίνεται να είναιούτε αντικειμενικό, ούτε σωστό. Επιπλέον θεωρώ λάθος να θέλεις να τιμωρηθεί ο Σόφο. Για το Φώτση να δεχθ'ω ότι υπερέβει τα όρια.
Όμως ρε παιδιά συγνώμη, τόσα χρόνια υπάρχουν Γιουκγοσλαβάκια που προκαλούν μόνιμα. Πολλοί από αυτούς απλά και μόνο γιατί είναι(ή ήταν) ταλέντα. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να νομιμοποιούμε μια ζωή τους ξένους εις βάρος των Ελλήνων?
Όσο για το ότι στον πόλεμο πήραμε την αφρόκρεμα των ταλέντων τους....ο αντίλογος είναι ότι αλλιώς θα φορούσαν χακί και θα πολεμούσαν. Δεν φταίει η Ελλάδα γι αυτό Ίσα ίσα που σαν εθνική ομάδα έχασε από αυτή τη διαδικασία ελληνοποίησης.
Αλλά όσο υπάρχουν δημοσιογράφοι σαν τον Μπατή ή και σαν το Μανουσέλη, οι οποίοι ενώ έχουν τις γνώσεις να προσφέρουν στο άθλημα, προτιμούν να γράφουν με χρωματιστά στυλό, θα ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει..

giogia είπε...

Παρόλο που είναι πράσινο το σχόλιό του, έχει ένα δίκιο ο Μπατής.
Μια σοβαρή ομάδα θα έπρεπε να συνετίσει τον Τεόντοσιτς. Φανταστείτε να έπεφτε το ξύλο εξαιτίας του, σε αγώνα πρωταθλήματος και να έχανε ο ΟΣΦΠ τον παίχτη γιατί είναι τουλάχιστον ανόητος. Όλα τα σχέδια του εκάστοτε προπονητή θα πήγαιναν περίπατο. Αν θες να λες ότι κάνεις πρωταθλητισμό, πρέπει να απομακρύνεις όσο καλύτερα μπορείς τους αστάθμητους παράγοντες. Ο χαρακτήρας του Μίλος αποτελεί έναν τέτοιο παράγοντα. Δεν λέω να τον στείλεις σπίτι του, αλλά να τον συνετίσεις.
Όσο για τις τιμωρίες διάβασα στο gazzetta ότι η FIBA θα πάρει θέση (http://www.gazzetta.gr/basket/mundobasket-2010/item/98328-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BB%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-fiba)

herbie είπε...

Θα συμφωνήσω ότι το κείμενο του Μπατή δεν είναι κ πολύ αντικειμενικό,όπως δεν θα ήταν κ κάποιου αντίστοιχου "κόκκινου" δημοσιογράφου...τους οποίους δημοσιογράφους θεωρώ κατά μεγάλο ποσοστό υπεύθυνους για την δημιουργία επεισοδίων...όταν στα πρωτοσέλιδα τους (πράσινοι κ κόκκινοι) αντί να ηρεμούν ρίχνουν λάδι στη φωτιά...
Όσον αφορα την ΦΙΜΠΑ κ τις τιμωρίες όταν κατά την διάρκει της προηγούμενης διοργάνωσης ο ΝΒΑερ Βαρεχαο Χτύπησε αντιαθλητικά κ αντιεπαγγελματικά τον Ζήση δεν είδα τόσο ευαισθησία!!!ΓΙΑΤΙ????Μήπως πιέζουν πιο πολύ οι άλλες ομάδες την ΦΙΜΠΑ (βλέπε δηλώσεις Σκαριόλο προπονητή της Ισπανίας)για να αποδυναμωθούν οι δυο αυτές εθνικές???Στην αντίπερα όχθη όμως δεν πρέπει να υπάρξει κ ατιμωρησία γιατί θα γίνονται τα χειρότερα στα παρκέ....κάποιοι μιλάνε οτι πρέπει να επιβληθεί τιμωρία μετά το Παγκόσμιο....τώρα πιο έιναι το πιο σωστό δεν ξερω...

Δημοσίευση σχολίου