RSS

Μundobasket 2010 : Greece - Puerto Rico = 83-80





Αιφνιδιασμός: H Ελλάδα ούτε σε αυτό το ματς επιδίωξε να ανοίξει τον ρυθμό (εξαίρεση το 3ο δεκάλεπτο). Οι διεθνεiς μας έκαναν έναν πετυχημένο αιφνιδιασμό στο 25' και αυτό ήταν όλο. Απ' την άλλη ο ιδιαίτερα γρήγορος Μπαρέα προσπαθούσε σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν να τρέξει για να πετύχει ανοργάνωτη την άμυνα της Ελλάδας.
Επίθεση: Ο Μπαρέα ήταν όλη η επίθεση του Π.Ρίκο. Ξεκινούσε πάντα απ ΄την κορυφή και είτε με isolation είτε με σκριν του Ράμος εκμεταλευόταν την ταχύτητά του και έμπαινε δυναμικά προς το καλάθι τελειώνοντας την φάση , παίρνοντας φάουλ ή δίνοντας την extra πάσα. Αν ο Μπαρέα δεν μπορούσε να πάρει την επίθεση , η μπάλα πήγαινε στον Ράμος , ο οποίος με τον όγκο του τελείωνε τις φάσεις στο δεξί πόστ.Το επιθετικό πλάνο της Εθνικής μας στο 1ο ημίχρονο ήταν όπως και με την Κίνα. Σωστές αποστάσεις, καλή κυκλοφορία της μπάλας και υπομονή μέχρι να βρεθεί το ελεύθερο τρίποντο.Η σκέψη ήταν σωστή , όμως οι ψηλοί μας (που δεν είναι σταθεροί σουτέρ) έπαιζαν ιδιαίτερα ψηλά με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι ίδιοι στο τρίποντο για να σουτάρουν (Μπουρούσης και Τσαρτσαρής είχαν συνολικά 3/11 τριπ). Στο 2ο ημίχρονο ακουμπήσαμε τη μπάλα στο low post. Ο Διαμαντίδης πόσταρε τον προσωπικό του αντίπαλο και ο Μπουρούσης έπαιξε πιο μέσα. Τότε μαζέψαμε τη διαφορά που είχε πάει και στους -9. Σαν σταθερή βάση είχαμε τον Σπανούλη που έπαιρνε όλα τα σκριν στη μπάλα , κερδίζοντας τα φάουλ και πηγαίνοντας στη γραμμή των βολών.
Επιθετικό ριμπάουντ: Μπορεί να είχαν σχεδόν τα ίδια επιθετικά (9 το Π.Ρίκο , 10 η Ελλάδα) αλλά το κέρδος ήταν με το μέρος μας. Καταφέραμε μια ομάδα ιδιαίτερα μαχητική (με Ράμος, Σαντιάγκο , Λι, Πίβι, Μπάλκμαν) να μην την αφήσουμε να έχει extra κατοχές (ευτυχώς ένα καλάθι μετά από την άστοχη βολή του Μπαρέα δεν μας στοίχισε στο τέλος). Και μας έλειπαν μάλιστα οι καλύτεροι επιθετικοί μας ριμπάουντερ (Φώτσης, Σχορτσανίτης).
Επιστροφές στην άμυνα: Είχαμε κακές επιστροφές και πρόβλημα συγκέντρωσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τρίποντο που δεχθήκαμε στο τέλος του 1ο δεκαλέπτου όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε φάουλ (δεν είχαμε συμπληρώσε τα 4). Ο Μπαρέα μας έκανε ζημιά σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού...
Άμυνα: Η ζώνη 2-3 που έπαιξε ο Σιντρόν μας άφηνε τα τρίποντα , δικαιώνοντας την επιλογή του. Όταν προς το τέλος άλλαξε σε man to man ο Σπανούλης τον εξέθεσε. Για την Εθνική μας δεν λειτούργησαν οι αλληλοκαλύψεις , έγιναν λανθασμένες συνεννοήσεις και οι Πορτορικάνοι βρήκαν ελεύθερα σουτ (11/22 τριπ). Επέλεξε ο Καζλάουσκας να μην δώσει βοήθεια στο μαρκάρισμα του Ράμος (8/8 διπ) και παραλίγο να το πληρώσουμε. Στο τέλος πάντως κάναμε αλλαγές σε όλα τα σκριν για να μην έχει ελεύθερο χώρο ο Μπαρέα να κινηθεί (οι Διαμαντίδης - Μπουρούσης συνεργάστηκαν άψογα) και μας βγήκε. Πάντως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα (το Π.Ρίκο χωρίς τον Αρόγιο μας έβαλε 80 πόντους).
Αμυντικό ριμπάουντ: Ο Βουγιούκας έκανε καλή δουλειά στη ρακέτα (4 αμυντικά) όταν η Εθνική μας ρίσκαρε (ανεβάζοντας τον ρυθμό) για να μειώσει τη διαφορά στην αρχή του 2ου ημιχρόνου.
Ειδικές καταστάσεις:Ο Σπανούλης έβαλε τις βολές (εκμεταλευόμενος και την αυστηρή τεχνική ποινή που δέχθηκε το Π.Ρίκο) στο τέλος και σε συνδυασμό με ένα κόψιμο του Μπουρούση κερδίσαμε πιο δύσκολα απ' όσο θα πρεπε. Πάντως είμαστε τυχεροί γιατι έχουμε στην ομάδα τον καλύτερο closer της Ευρώπης.



MVP: Βασίλης Σπανούλης

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου