RSS

Στο μυαλό του Γιόνας Καζλάουσκας


ή



Τώρα που το ρόστερ συμπληρώθηκε και ο Βουγιούκας πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την γειτονική μας χώρα θα προσπαθήσω να εξηγήσω πως σκέφτηκε ο Καζλάουσκας και επέλεξε τον σέντερ του Παναθηναϊκού. Αν ήμουν στη θέση του θα έπραττα διαφορετικά αλλά ενώ εγώ βρίσκομαι στη δροσιά του air condition και περνάω την ώρα μου στο λάπτοπ, ο Λιθουανός καταστρώνει τα τελευταία σχέδια πριν την πρεμιέρα με τους Κινέζους. Κάτι παραπάνω – μάλλον- θα ξέρει….
Βλέποντας τα φιλικά είναι φανερό πως στο παρκέ θέλει να βρίσκονται ταυτόχρονα τρεις από τους Διαμαντίδη – Σπανούλη- Ζήση- Καλάθη για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν στο «3» παίξει ο Διαμαντίδης. Ο κύριος Καζλαόυσκας τον προτιμά γιατί είναι καλύτερος σουτέρ και ριμπάουντερ από τον Περπέρογλου . Έχω την εντύπωση όμως πως τον προτιμά και για έναν ακόμη λόγο. Σημαντικότερο. Το γρήγορο επιθετικό transition που αναζητά σε κάθε ευκαιρία η Εθνική μας οφείλεται στους 3 γκαρντ που έχει κάθε φορά στο παρκέ. Για να τα κάνω πενηνταράκια όπως λέει και ο Αντώνης Πανούτσος , όταν ο ψηλός κατεβάζει το ριμπάουντ θα έχει 3 κινητήριους μοχλούς που μπορεί να πασάρει τη μπάλα και να ξεκινήσει η επίθεση, γρήγορα μεν σωστά δε. Με τους Περπέρογλου – Βασιλειάδη το transition κατεβαίνει μια ταχύτητα.
Τώρα γιατί επέλεξε σαν αναπληρωματικό small forward τον Περπέρογλου αντί του Βασιλειάδη ο λόγος είναι απλός. Εμπειρία. Οι παραστάσεις που έχει αποκομίσει με τον Παναθηναϊκό και τα χρόνια του στην Εθνική κέρδισαν το σουτ και την καλύτερη αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Βασιλειάδης.
Ο Λιθουανός ή καλύτερα η Εθνική μπορεί να ζήσει (;) και χωρίς τα σουτ του Βασιλειάδη όταν θα του δίνονταν οι πάσες μετά τα split out του Σπανούλη…
Γιατί τώρα επέλεξε τον Βουγιούκα αντί του Βασιλειάδη; Για σιγουριά. Ο Μπουρούσης μετά τον τραυματισμό που είχε θα βρεί ρυθμό προς το τέλος της α’ φάσης. Και με τον Σχορτσανίτη τιμωρημένο για 2 αγωνιστικές οι σέντερ μας είναι: o –σε εκπληκτική κατάσταση – Τσαρτσαρής , ο ανέτοιμος Μπουρούση και ο Βουγιούκας. Αν ο Τσαρτσαρής φορτωθεί με φάουλ και αν ο Μπουρούσης δείξει επηρεασμένος από την έλλειψη αγώνων στα πόδια του, τότε ο Βουγιούκας θα χρειαστεί για αυτούς τους 2 αγώνες.

Κατά την γνώμη μου είναι οι γνωστές ανασφάλειες που πιάνουν τους προπονητές και θέλουν να καλύψουν κάθε πιθανό σενάριο. Ακόμη και για 2 αγώνες με ομάδες που κάθε άλλο παρά δυνατή φροντλαϊν έχουν… (Κίνα, Πουέρτο Ρίκο)
Η παρουσία τεσσάρων σέντερ για ένα τουρνουά 10 ημερών είναι υπερβολική. Η παρουσία ενός μόνο καθαρού small forward (και εκείνου σε αγωνιστική κάμψη) για ένα τουρνουά 10ημερών είναι ελλιπής…

Υ.Γ. 1) Οφείλω να παραδεχτώ τη FIBA για τα γρήγορα αντανακλαστικά της στο θέμα των τιμωριών. Δεν το περίμενα (το είχα γράψει άλλωστε) και με εξέπληξε. Το αν έγινε εξαιτίας της «υπόγειας» πίεσης που δέχτηκε από τους Ισπανούς με αφήνει αδιάφορο. Το σωστό και δίκαιο έγινε. Για μια φορά.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Gangster είπε...

Φιλε Drazen για το Βουγιουκα δεν τιθεται θεμα .Θεωρω αναγκαια την παρουσια του , απο τη στιγμη που Σοφο και Μπουρουσης αντιμετωπιζουν διαφορα προβληματα και επισης στους 2 πρωτους αγώνες μας αντιμετωπιζουμε αντιπαλους με κορμια..(θυμηθειτε τα παρτι του Σαντιαγκο καθε φορα που αντιμετωπιζει ψηλους του ΠΑΟ..)

Από κει και περα η 12άδα εχει 2 4αρια (Τσαρτσαρη και Φωτση ) , και άλλα 2 4αρια (Πριντεζη και Καιμακόγλου) που δεν ειναι σε θεση να βοηθησουν ουσιαστικα όπως εδειξαν τα φιλικά.Θεωρω λοιπόν υπερβολικη τη συσσωσευση τετοιων παιχτων στο 3-4 και τον παραγκωνισμό ενος παιχτη που κάνει θραυση στην ACB .

Ειναι αδικο και για τον παιχτη Βασιλειαδη που κανει τρομερες εμφανισεις και με τετοιες αποφασεις εκτιθεται ο Γιόνας , ακόμα και εαν φερει το πολυπόθητο μεταλλιο..

Εάν εχετε καταλάβει συζηταμε τοσο καιρό εαν χωραει στη 12αδα της Εθνικης ο 2ος MVP της ACB και μελος της καλυτερης 5αδας της μαζι με τους Rubio, Navarro, Vazquez και Lorbek (όλοι της Barcelona)
Ντροπή?..

Δημοσίευση σχολίου