RSS

Refuse to lose , clutch time και άλλες Αμερικανιές...


"Some people want it to happen, some wish it would happen, others make it happen"
Τα λεγόμενα του Τζόρνταν απεικονίζουν άριστα τον χθεσινό τελικό. Τον δρόμο της επιτυχίας τον έχουν πατήσει ουκ ολίγες φορές οι πράσινοι , με τους κόκκινους να ζητάνε οδηγίες για το που βρίσκεται.


Πιστέψτε με και το τρίποντο του Παπανικολάου να έμπαινε πάλι το ίδιο θα έγραφα. Ο Ολυμπιακός θόλωσε όταν έφυγε με διαφορά στο σκορ (όπως και στο Φάληρο) και όπως μου είπε ένας φίλος «καλύτερα να μην είχε ξεφύγει τόσο».

Όταν θα πέσουν οι παλμοί και καταλαγιάσουν τα συναισθήματα του Ολυμπιακού θα συνειδητοποιήσουν κάτι πολύ σημαντικό : τελικά η διαφορά απ’ τον μεγάλο τους αντίπαλο δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζουν (και νομίζουμε). Υπολείπονται όμως κατά πολύ στην διαχείριση των συναισθημάτων κατά τη διάρκεια του ματς.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό καταθέτοντας μπόλικη ενέργεια στο παρκέ. Ο Σάτο πίεζε σαν μανιακός τον εκάστοτε playmaker , η άμυνά τους ήταν πάρα πολύ επιθετική κάτι που ο Ολυμπιακός δεν περίμενε να συμβεί τόσο νωρίς. Μοιραία όταν ξεκίνησε το rotation έπεσε και ο ρυθμός της άμυνάς του. Η διαφορά ροκανίστηκε και πώς ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο υπολειπόμενος μόλις τριών πόντων κανείς δεν κατάλαβε. Το διάστημα 20’-27’ ανήκει ολοκληρωτικά στον Ολυμπιακό , με τους πρασίνους να παρουσιάζουν σημάδια κατάρρευσης. Και στα τελευταία λεπτά (και λίγο πριν βγει να τραγουδήσει η χοντρή)το «φάντασμα» του 3ου τελικού 2010 στοίχειωσε το μυαλό των ερυθρόλευκων. Το 58-45 υπέρ τους, με ένα επιμέρους σκορ 12-26 των πρασίνων άλλαξε τις ισορροπίες και τον τελικό νικητή.

Τι πρέπει να κρατήσει ο ΠΑΟ

α) Την άμυνα που έπαιξε. Ούτε τη σέντρα δεν μπορούσαν να περάσουν κάποιες φορές οι κόκκινοι (15 κλεψίματα). Ήταν σαν να έβλεπα τους Πίππεν – Χάρπερ – Τζόρνταν να σκαρώνουν παγίδες στα 4/4 του γηπέδου και τον Φιλ Τζάκσον να χαμογελά απ’ τον πάγκο.
β) μπολιασμένοι χρόνια τώρα από κούπες έχουν στο DNA τους αυτό που λένε και στα χωριά μας “refuse to lose”.
γ) στις τελευταίες επιθέσεις ή αυτό που επίσης λένε στο χωριό μας “clutch time” υπερέχουν αισθητά έναντι των ερυθρόλευκων (11-0 το σερί στο τέλος).

Τι πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟ

α) Οι σημαντικοί παίκτες του – ο πυρήνας τους με λίγα λόγια- μοιάζει να είναι «σκασμένοι». Οι Διαμαντίδης – Μπατίστ – Καλάθης έχουν ξεκάθαρο πρόβλημα δυνάμεων και μόνο ο Σάτο δεν φτάνει. Η σεζόν έχει δρόμο μπροστά της και αν το πρόβλημα δεν βελτιωθεί θα υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες. Φαντάζει λίγο σπαζοκεφαλιά μιας και τώρα δεν είναι ώρα για ξεκούραση και «βαθύ» rotation αλλά Ομπράντοβιτς είναι αυτός. Κάτι θα έχει στο νου του ….

Τι πρέπει να κρατήσει ο ΟΣΦΠ

α) Τα διαστήματα που μπόρεσαν να υπερκαλύψουν το -11 φτάνοντας και στο +13. Το προπονητικό επιτελείο να τους το φτιάξει βίντεο και να βάλει ακόμη το +18 του Φαλήρου. Όσο περισσότερο το δούνε τόσο περισσότερο θα πιστέψουν στον εαυτό τους. Τελικά η διαφορά τους δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζουν (νομίζω).
β)Τα rebounds. Είχαν 16 περισσότερα. Είναι η μισή αλήθεια για extra κατοχές.

Τι πρέπει να βελτιώσει ο ΟΣΦΠ

α) τις αποφάσεις στα τελευταία λεπτά (7 λάθη στο 4ο) . Ολόκληρη τη σεζόν χωλαίνουν πάρα πολύ σε αυτό.
β) τον Σπανούλη. Φαίνεται να έχει ψυχολογικό πρόβλημα όταν αντιμετωπίζει τους πρώην συμπαίκτες του. Φέτος στα μεταξύ τους έχει 1/15 τρίποντα (πηγή: Στέφανος Τριανταφύλλου). Να δουλέψει πάνω στα double team που δέχεται ο Σπανούλης (και ιδιαίτερα εκείνα στα πλάγια).
γ) Τα λάθη. Είχαν 23 συνολικά. Είναι η άλλη μισή αλήθεια για extra κατοχές.


Διαιτησία

Σε καμία περίπτωση δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Στην αρχή σφύριξαν όλες τις επαφές και όταν είδαν πως έτσι θα τελειώσουν το παιχνίδι με μηδέν παίκτες , το άλλαξαν και άφησαν το ξύλο. Έτσι δουλειά δε γίνεται. Περισσότερα παράπονα πρέπει να έχουν οι ερυθρόλευκοι. Αρκετές φορές οι ψηλοί του ΠΑΟ «γράπωναν» ή αλλιώς «κλείδωναν» με το χέρι τους και οι διαιτητές σφύριζαν αμυντικό.

Δημοσιογράφοι

Ή σχολιάζουμε όλες τις φάσεις (όπως οφείλουμε) ή περιγράφουμε διεκπαιρεωτικά τον αγώνα. Μέση λύση δεν υπάρχει.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να λένε οι φίλοι του Παο, εμένα μου μένει η αίσθηση σε ένα ακόμη παιχνίδι μεταξύ των δύο, οτι δεν κέρδισε ο καλύτερος...

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά σου... Μέχρι το επόμενο!

giorgios papadopoulos είπε...

Θυμήθηκα Γιουγκοσλάβικες ομάδες περασμένων δεκαετιών,τακτική, πολύ ξύλο στην άμυνα και συνεχόμενη διαμαρτυρία στους διαιτητές έτσι ώστε να επηρεαστούν για να πάρουν όλες τις επαφές στην επίθεση ενώ στην άμυνα να μην δίνονται στον αντίπαλο. Το παιχνίδι με τη διαιτησία εκεί παίζεται, στις επαφές και τη διαμαρτυρία, όχι για παράδειγμα στα ανάποδα άουτ ή στις εξωγηπεδικές διασυνδέσεις. Δες και Ισπανούς και την αγανάκτηση του Χριστοδούλου από τη συμπεριφορά του Ιωαννίδη.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι το επόμενο "καθαρό" και "τίμιο"? Φαντάζομαι οτι φέτος το κύπελλο έγινε "κυπελλάρα" που το πήρε ο Παο ενώ πέρυσι ήταν "κυπελλάκι". Αλλά μην στεναχωριέσαι. Μαζί με τους κοντούς που τελειώνουν φέτος, θα τελειώσουν και όλοι αυτοί που σας λιβανίζουν τόσα χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Καλά προς το παρόν αγόρασε κυάλια ή τηλεσκόπιο για να παρατηρείς τον...έναστρο ουρανό!

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα,σας παρακολουθώ αρκετές φορές από τότε που ξεκινήσατε και το κυριότερο πλεονέκτημα που διέκρινα κι εκτιμούσα ήταν η "διαύγεια" -παρά την εμφανή πικρία- σε λεπτά ζητήματα όπως: διαιτησία και καφρίλα της εξέδρας...Γραφικοί υπάρχουν πολλοί(ιωάννου,χατζηγεω...καρύδας),αγγελόπουλοι,οι κοντοί....και το κάνουν για παααάρα πολλά χρήματα...μην τους ανταγωνίζεστε..και τσάμπα.
Εξάλλου οι διαιτητές σφυρίζουν από το 1ο λεπτό κι έναν αγώνα μπορεί να τον κρίνει περισσότερο, κάποιες φορές, η επιθυμία τους να κρατήσουν στο παιχνίδι τον αδύνατο,με κάθε κόστος.
Έξυπνοι φαίνεστε, γιατί όμως πιστεύετε πως απευθύνεστε σε πρόβατα?

Ανώνυμος είπε...

tha simfwniso me to prwto...gia akoma mia fora sto pio dikaio athlima den kerdise o kaliteros..xalali omws..ta exoume sinithisi, na ta paroun k fetos na pane spiti na mini o diamdidis na palevi thetrinistika na doume posa sfirigmata tha pairni...

Drazen είπε...

@ανώνυμος

δεν θέλουμε να απευθυνόμαστε σε πρόβατα γιατί αυτό θα καθιστούσε και εμάς αυτομάτως ... πρόβατα.

Προσπάθησα σε λίγες γραμμές να αποτυπώσω όλα τα κομμάτια του τελικού και θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό εκ μέρους μου να αφήσω ασχολίαστη τη διαιτησία και τους δημοσιογράφους.

Όσο και αν το γνωρίζω πως ορισμένοι δημοσιογράφοι είναι γραφικοί (για τον Καρύδα θα διαφωνίσω) δεν παύει ΚΑΘΕ φορά να με ενοχλεί. Είναι σαν να προσβάλουν τη νοημοσύνη μου και δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο.

Για την διαιτησία δεν έγραψα οτι καθόρισε το αποτέλεσμα γιατί απλά δεν το πιστεύω. Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση όμως δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό το ελληνικό φαινόμενο να αλλάζει η φιλοσοφία των σφυριγμάτων κατά τη ΔΙΑΡΚΕΙΑ ενός αγώνα πρέπει να σταματήσει. Τα δικά μου μάτια είδαν πως ο ΟΣΦΠ δικαιούται να κάνει τα παραπονάκια του αλλά επαναλαμβάνω: το είδωλό του στον καθρέπτη είναι ο μόνος υπαίτιος της ήττας του.

Επειδή ακριβώς το κάνουμε ΤΣΑΜΠΑ: δεν χρηματιζόμαστε από κανέναν , δεν ακολουθούμε καμία γραμμή και το κυριότερο ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Υ.Γ. Θα ήταν πιο τίμιο να έγραφες και το όνομά σου εσύ που με αποκάλεσες "γραφικό" , δεν νομίζεις;

giorgios papadopoulos είπε...

Η νέα επίθεση των Anonymous ήταν Drazen, χεχεχε

KANTHAR0S είπε...

Αν ο Καλάθης, νέος άνθρωπος, έχει πρόβλημα δυνάμεων, τότε για ποιο άθλημα μιλάμε;

Ανώνυμος είπε...

συνεχιστε τα ωραια αρθρα να διαβαζουμε - ειναι κριμα ο ολυμπιακος να λεει για τη διαιτησια - που δεν ηταν καλη αλλα........... ηταν δικο του ματς και στο τελος ηταν κακιστος - και παλι ομως στον ποντο κριθηκε και αυτο δειχνει ποσο καλος ειναι φετος!

σπανουλης εχει παθει ψυχολογικο με την πρωην ομαδα του ρε γμτο - αντε σπαν ξυπνααααααααααααααααα μπορεις.

Δημοσίευση σχολίου