RSS

Σαν Σήμερα...29 Σεπτεμβρίου 1995...Το Ελληνικό basket χάνει το Δημιουργό του

Έχουν παρέλθει 15 χρόνια από τις 29 Σεπτεμβρίου του 1995, όταν ο Νίκος Γκάλης με επίσημη ανακοίνωσή του αποχωρεί από τα Ελληνικά Γήπεδα, μία ημέρα πριν από την έναρξη του 4ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Άκομψος ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε, αλλά όπως δήλωσε ο ίδιος αργότερα: "Άντρας είμαι...εγώ πήρα την απόφαση για μένα, δεν χρεώνω κανέναν την απόφαση γιατί σταμάτησα...", αναφερόμενος σε εκείνο το βροχερό απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου του 1994, όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τους Αμπελοκήπους στο γήπεδο του Μέτς και ο Κώστας Πολίτης "επέλεξε" να μην τον χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα. Καθήμενος για 10 λεπτά στον πάγκο και "παρακολουθώντας" στοϊκά το παιγνίδι, το μυαλό του καταιγιζόταν από χιλιάδες σκέψεις...Λίγο αργότερα, μόνος στο λόφο του Μετς, άφηνε ορφανό το Ελληνικό μπάσκετ, χωρίς το ίδιο να του έχει αποδώσει, ούτε καν στο ελάχιστο μέχρι σήμερα, κατά την προσωπική μου άποψη, την δέουσα τιμή που θα άρμοζε στην προσφορά του.



Γεννημένος οδηγός και όχι ακόλουθος αφήνει στον μόνο και μεγαλύτερο τιμήτή του, τον κόσμο, να κρίνει τα γεγονότα, αποχωρώντας από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως ακριβώς αρμόζει σε μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα, σαν Κύριος... Απολαύστε τον!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εισαι θεος μοναδικος!!
Μπορει οι φορεις & πολλα προσωπα του Ελληνικου μπασκετ να εδειξαν αγνωμοσυνη προς τον Νικ,παρολα αυτα εισεπραξε & εισπρατει ακομη,την αγαπη,την αναγνωριση & τον σεβασμο του κοσμου..

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχει αυτος ο παιχτης.. τι κανει, τι παρουσιαζει, 20 χρονια πισω! Ποιος τα κανει σημερα αυτα στην Ευρωπη;;; Κανενας

Κ τον γουσταρω ποιο πολυ γιατι εκατσε κ τελειωσε σαν κυριος. Ουτε προπονητιλίκια, ούτε βουλευτιλίκια ουτε ξεπούλησε το όνομά του!

Νικο Γκαλη θα εισαι για παντα στις καρδιές όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτος ομάδας - κόμματος - κατγαγωγής!

Δημοσίευση σχολίου