Όχι μία αλλά δύο φορές ο Νίκος Γκάλης "είδε τον ουρανό σφοντύλι". Τη δεύτερη μάλιστα μερικά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Όχι τίποτε άλλο αλλά εκτός απ' το ροζ φύλλο ο Νικ θα έκλεινε και το στόμα του Συρίγου που λέει πως δεν τον θυμάται ποτέ να έχει βάλει νικητήριο καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο...
Στα του αγώνα τώρα, ο Πανιώνιος προερχόταν από μία σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι Big-3 (Γιαννάκης - Φάνης - Τέρνερ) δεν χρειάστηκαν χρόνο προσαρμογής για να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου , με τον έτερο Αμερικανό Έντι Στόουκς να βαδίζει στα χνάρια του προκατόχου του.
Ο φιλοξενούμενος Παναθηναϊκός μετά το "κάζο - Τόνι Γουάιτ" στο Γ.Μόσχος έψαχνε τη νίκη που δεν θα τον απομάκρυνε απ' την κορυφή.
Τελικά ο Πανιώνιος με έναν Air-Tέρνερ να πυροβολεί και έναν Φάνη να δαγκώνει στην άμυνα τον Βολκόφ , παίρνει τη σπουδαία νίκη και δείχνοντας πως η χρονιά που ξεκίνησε προμηνύεται σπουδαία για τον ιστορικό σύλλογο.
Δείτε παρακάτω τα εκτενή στιγμιότυπα που ανέβασε στο κανάλι του ο Kon Basket
Βοnus material:
Διαβάστε τη συνέντευξη του Τέρνερ όπως δόθηκε στον Γ. Κούβαρη για το sentragoal.gr
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΑΡΗ
Μετά το τέλος της σεζόν 1992-93 το κλίμα στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν το ίδιο όπως τα προηγούμενα καλοκαίρια. Ο σοβαρός τραυματισμός του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς τον Απρίλιο του '93 για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό είχε επισκιάσει τα πάντα και στον Πανιώνιο περίμεναν τα (ευχάριστα) νέα για την πορεία της υγείας του...
Νέα που -όμως- δεν ήρθαν ποτέ. Όσο εκείνος πάλευε στα νοσοκομεία, ο Κώστας Μίσσας έπρεπε να προχωρήσει στον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της επόμενης χρονιάς έχοντας να καλύψει και το «κενό» του Πι Τζέι Μπράουν που είχε αποχωρήσει.
Οι διαπραγματεύσεις ήταν αρκετά «σκληρές» με τον Αμερικανό να μην ρίχνει το κασέ του κάτω από τα 200.000 δολάρια για μονοετές συμβόλαιο. Μάλιστα την 1η μέρα του Αυγούστου οι ιθύνοντες του Πανιώνιου έλεγαν ότι ο παίκτης οδεύει στην ισπανική Ελοσούα Λεόν που είχε καταθέσει την καλύτερη πρόταση, ενώ υπήρχε ανοικτό το ενδεχόμενο να περάσει και πάλι τον Ατλαντικό για λογαριασμό των Μαϊάμι Χιτ στο ΝΒΑ.
Η προσφορά τους ανέρχονταν στα 40.000 δολάρια το μήνα μόνο και μόνο για να προπονείται και αν έπειθε να υπέγραφε συμβόλαιο τον Οκτώβριο, αλλά ο Τέρνερ έψαχνε την... σίγουρη λύση. Μέσα σε ένα 24ωρο το σκηνικό άλλαξε άρδην και οι «κυανέρυθροι» αποφάσισαν να υπερβούν το μπάτζετ τους προκειμένου να τον κάνουν δικό τους.
Όπερ και εγένετο! Ο 27χρονος (τότε) Αμερικανός είπε το «yes» στον Πανιώνιο για συμβόλαιο που έφτανε τα 270.000 δολάρια (65 εκατομμύρια δρχ. εκείνη την εποχή), ενώ υπήρχε η προοπτική της ανανέωσης έναντι 400.000 δολαρίων την επόμενη σεζόν. Ήταν ένας παίκτης που είχε αποφοιτήσει από το κολέγιο του Φούλερτον στην Καλιφόρνια (από το 1984 έως το 1988 με 11,7π., 5,5ριμπ., 1,6ασ.) χωρίς να γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ.
Στην πατρίδα του αγωνίστηκε στο CBA με τους Ρόστεστερ Φλάιερς (13,7π., 5,4ριμπ., 2ασ.) και με τις καλές του εμφανίσεις κέρδισε συμβόλαιο στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και δη στους Σακραμέντο Κινγκς (τη σεζόν 1989-90) των Τζέρι Ρέινολντς και Ντικ Μότα. Ο Τέρνερ αγωνίστηκε σε 34 ματς της κανονικής περιόδου (σε ένα ήταν και βασικός) έχοντας κατά μ.ο. 4,3 πόντους, 1,4 ριμπάουντς, 0,6 ασίστ και 0,5 κλεψίματα.
Το «season high» του ήταν οι 16 πόντοι που είχε πετύχει κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς (5/9 δίποντα, 6/9 βολές, 3ριμπ., 5ασ., 2κλ.) ενώ άλλες τρεις φορές είχε διψήφιο αριθμό πόντων (15π., απέναντι στο Πόρτλαντ, 13π., απέναντι στους Λ.Α. Κλίπερς και 10π., απέναντι στο Φοίνιξ). Με αυτά τα νούμερα ήταν δύσκολο να συνεχίσει στο ΝΒΑ και γι' αυτόν τον λόγο αναζήτησε την τύχη του στην Ευρώπη.
Πρώτος σταθμός ήταν η Ούντινε στην Ιταλία όπου εκτόξευσε τους μέσους όρους σε... διαστημικά νούμερα (28,5 πόντοι, 7,7 ριμπάουντς, 2,3 κλεψίματα και 1,8 ασίστ). Στη συνέχεια (1991-92) μετακόμισε στην Ισπανία αντικαθιστώντας τον... Ουόλτερ Μπέρι στην Βιγιάλμπα όπου μέτρησε κατά μ.ο. 27,7π., 6,5ριμπ. και 2κλ. Τα νούμερα στη Φιρέντσε (1992-93) τα διαβάσατε ήδη με αποτέλεσμα να βρεθεί στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο.
Ο Τέρνερ ήταν κανονικά στην αποστολή της ομάδας που αναχώρησε για το Καπαόνικ της Σερβίας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, με τον Κώστα Μίσσα να παίρνει μαζί του και δύο ψηλούς προκειμένου να επιλέξει εκείνον που θα κάλυπτε τη θέση του βασικού σέντερ. Ο ένας ήταν ο Μπρεντ Σκοτ (που στο τέλος μετακόμισε στην Λάρισα) και ο άλλος ο Εντ Στόουκς, ο οποίος ήταν και ο νικητής σε αυτήν την... μονομαχία. Μάλιστα ο Τέρνερ λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του στο Καπαόνικ αφού σε μια από τις μετακινήσεις του με το αυτοκίνητο, είδε ένα πρόβατο να πετάγεται μπροστά του και εκείνος (που ήταν μαζί με τον Σκοτ) αναγκάστηκε να ρίξει το αμάξι σε ένα... ντουβάρι προκειμένου να το αποφύγει!!
Τέλος καλό όλα καλά, αφού έδωσε το «παρών» στο πρώτο φιλικό του Πανιωνίου στις 13/8/1993 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα σημειώνοντας 22 πόντους! Άλλους 20 πόντους σημείωσε στο δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων δύο μέρες αργότερα και άπαντες περίμεναν να τον δουν να αγωνίζεται στην Ελλάδα. Βέβαια η επικείμενη μεταγραφή του Παναγιώτη Γιαννάκη έκλεψε την παράσταση τις μέρες που ακολούθησαν, με τους «κυανέρυθρους» να ανακοινώνουν την απόκτησή του «δράκους» στις 26 Αυγούστου 1993.
«Τη φανέλα με το νούμερο 8 θέλω να φοράει ο Γιαννάκης. Και αυτό που δεν μπορώ να κάνω εγώ, ας το κάνει ο Παναγιώτης» είχε δηλώσει τότε ο αείμνηστος Μπόμπαν Γιάνκοβιτς και στη Νέα Σμύρνη άρχισαν να κάνουν όνειρα (ακόμα και) τίτλου! Ο Χένρι Τέρνερ άφησε τους πάντες άφωνους στο φιλικό με το Παγκράτι έχοντας σημειώσει 40 πόντους (!!) στο κλειστό του Μετς. Όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για πραγματική καλαθομηχανή, με αμυντικές αρετές και... ελατήρια στα πόδια. Μάλιστα ο τότε αντιπρόεδρος του ΤΑΚ Ισίδωρος Κούβελος είχε τηλεφωνήσει στον πρόεδρο Γεράσιμο Βεντούρη και του είχε πει από το Καπαόνικ ότι «είδα ένα μαύρο πράγμα να απογειώνεται!»
Οι... επίσημες πτήσεις του Τέρνερ ξεκίνησαν στις 18 Σεπτεμβρίου 1993 στο κατάμεστο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Περισσότεροι από 2.000 φίλοι του Πανιωνίου είχαν στριμωχθεί στο γήπεδο της οδού Αρτάκης προκειμένου να δουν την ομάδα τους να κάνει σμπαράλια τη Λάρισα (95-75) και τον Χένρι Τέρνερ να σταματάει στους 27 πόντους με 7/15 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/5 βολές έχοντας επίσης 5 ασίστ, 5 ριμπάουντς και 2 κλεψίματα! Μάλιστα εκείνη την εποχή ξεκινούσε και τη μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα αφού είχε αποχωρήσει από το κλειστό μετά το παιχνίδι κουβαλώντας έναν φούρνο μικροκυμάτων!
Βέβαια το ματς που έχει μείνει αναλλοίωτο στις μνήμες όλων ήταν εκείνο απέναντι στον Παναθηναϊκό στις 17 Οκτωβρίου για την 5η αγωνιστική της Α1. Ο Χένρι Τέρνερ έδωσε το δικό του ρεσιτάλ στην επίθεση (22π.) έχοντας τη βοήθεια του Στόουκς (21π., 20ριμπ.), ωστόσο έκλεψε την παράσταση με δύο απίθανα κοψίματα πάνω στον Νίκο Γκάλη. Μάλιστα το δεύτερο χάρισε και τη νίκη στην ομάδα του με 66-65. Μια φάση που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ όπως δήλωσε στο SentraGoal και στη στήλη «Χρόνια και Ζαμάνια» ύστερα από 19 χρόνια! Και να 'ταν μόνο αυτό; Στα γαλόνια του Τέρνερ περιλαμβάνεται και το... επικό του ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟΚ (33π.!!) με το απίθανο 360 μοιρών κάρφωμα.
Μετά τον Πανιώνιο επέστρεψε για μια σεζόν στο ΝΒΑ (ξανά) για τους Σακραμέντο Κινγκς (30 ματς με 2,3π.) πριν μετακομίσει στην Τουρκία για τη Φενέρμπαχτσε (1995-98) όπου πολιτογραφήθηκε και Τούρκος παίρνοντας το όνομα Χακί Οζούν. Μετά από μια χρονιά στη Σιένα (1998-99) έκανε την δεύτερη θητεία του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αμαρουσίου απ' όπου έχει να θυμάται τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ χάρη σε δική του βολή (71-70) όπως και το τρίποντο buzzer beater απέναντι στην ΑΕΚ (και πάλι στο ΟΑΚΑ) χαρίζοντας τη νίκη στο Μαρούσι με 76-75.
Ο Τέρνερ έκλεισε την καριέρα του 2002 στο Μιλάνο, έχοντας άλλα δύο χρόνια στην Ιταλία φορώντας τις φανέλες των Μοντεκατίνι και Βερόνα. Ας δούμε λοιπόν τις μας είπε ο ίδιος...
«Αναλυτής στο ΝΒΑ και... λάτρης των τηλεκατευθυνόμενων!»
«Σταμάτησα να παίζω μπάσκετ το 2002. Αμέσως μετά την επιστροφή μου στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Σακραμέντο, άνοιξα μια εταιρεία με διαμορφώσεις αυτοκινήτων. Συνέταιρός μου ήταν ο Λασάλ Τόμπσον που έχει παίξει στο ΝΒΑ, με τον οποίο ιδρύσαμε την T&T Motorsports όπου τροποποιούσαμε τα αυτοκίνητα των celebrities όπως ακριβώς ήθελαν. Σύμφωνα με το γούστο τους» εξηγεί για την πρώτη του ασχολία από τη στιγμή που έκλεισε την καριέρα του και στέκεται στις σημερινές του ασχολίες: «Εδώ και κάποια χρόνια είμαι τηλεσχολιαστής στους αγώνες των Σακραμέντο Κινγκς στο ΝΒΑ και πραγματικά μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω».
Στη συνέχεια ο πάλαι ποτέ παίκτης του Πανιωνίου και του Αμαρουσίου μας μίλησε για την αγαπημένη του ασχολία όταν έχει ελεύθερο χρόνο, όπως επίσης και για την οικογένειά του: «Σε γενικές γραμμές περνάω πάρα πολύ καλά στη ζωή μου. Έχω τρία υπέροχα παιδιά, την Κέντελ, τον Κέντρικ και την Κέντρα και όσο το επιτρέπει ο χρόνος μου προσπαθώ να είμαι μαζί τους. Βέβαια να σου πω και την μεγάλη μου αδυναμία. Guess what? Έχει να κάνει με αυτοκίνητα! Παίρνω μέρος σε αγώνες με τηλεκατευθυνόμενα για το Μούγκεν Σέικι. Και μπορώ να σου πω ότι είμαι και καλός!»
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την τάπα στον Γκάλη!»
Βέβαια και σε αντίθεση με πολλούς Αμερικανούς, ο Τέρνερ θεωρεί ότι τελείωσαν οι μέρες του ως παίκτης: «Μπαααα... Δεν παίζω πια. Πιστεύω ότι όσο έπαιξα μπάσκετ, έπαιξα! Η μόνη επαφή που έχω με το παρκέ είναι όταν προπονώ τον γιο μου, ο οποίος παίζει μπάσκετ στο λύκειο και ετοιμάζεται σιγά-σιγά και για το κολέγιο. Βέβαια μου έχουν λείψει οι συμπαίκτες που είχα στις ομάδες που αγωνίστηκα. Το σίγουρο είναι, και λόγω της δουλειάς μου, ότι παρακολουθώ πολύ μπάσκετ...»
Και κάπου εκεί άρχισε το ταξίδι στο παρελθόν. Τότε που πρόσφερε μοναδικές στιγμές στους φίλους του μπάσκετ (πόσω μάλλον σε αυτούς του Πανιωνίου τη σεζόν 1993-94), επαναφέροντας στη μνήμη του ένα ματς: «Πραγματικά οι αναμνήσεις μου από το πρωτάθλημα της Α1 είναι πάρα-πάρα πολλές! Παρόλα αυτά ξεχωρίζω τη μεγάλη νίκη που είχαμε κάνει στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Παναθηναϊκό του Νίκου Γκάλη. Είχα παίξει καλά σε εκείνο το ματς και είχα βοηθήσει και εγώ την ομάδα μου να κερδίσει. Φυσικά δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την τάπα που είχα κάνει στον Γκάλη τη στιγμή που έληγε το ματς. Πραγματικά πολύ όμορφες στιγμές».
«Ο big Βράνκοβιτς και ο σούπερ Τάρπλεϊ»
Φυσικά δεν ήταν το μοναδικό ματς που έχει μείνει στη μνήμη του Τέρνερ, ο οποίος νοσταλγεί τις μέρες που πέρασε στην Ελλάδα: «Θυμάμαι όλους τους συμπαίκτες μου. Πραγματικά ήταν σαν αδέρφια μου. Όλοι. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί και κάναμε πολύ παρέα και έξω από τους αγώνες ή τις προπονήσεις. Να σου πω την αλήθεια προσπαθώ να κρατήσω επαφή, αλλά όπως καταλαβαίνεις είναι πολύ δύσκολο», ενώ θυμάται και τους δύο παίκτες που εντυπωσιαζόταν κάθε φορά που τους αντιμετώπιζε:
«Man, ο... big Βράνκοβιτς ήταν το κάτι άλλο. Μπορούσε να αλλάξει ένα ολόκληρο παιχνίδι με την άμυνα που έπαιζε. Σκέπαζε τα καλάθια και δεν ήταν εύκολο να πλησιάσεις. Αν και εγώ θυμάμαι ένα κάρφωμα μπροστά του...». Όσο για τον άλλον; «Ο Ρόι Τάρπλεϊ ήταν σούπερ παίκτης. Ίσως να ήταν και ο καλύτερος που έπαιξα αντίπαλος στην Ελλάδα. Δύσκολα μπορούσες να τον σταματήσεις. Όποτε έπαιρνε τη μπάλα, το πιθανότερο ήταν να τη δεις να καταλήγει στο καλάθι σου...» και συνεχίζει ευλογώντας τα... γένια του (έστω το μουστάκι του!): «Πάντα μου έλεγαν τα καλύτερα για την άμυνά μου. Είχα πολλές επιβραβεύσεις σε αυτόν τομέα. Εκτός από την επίθεση μου άρεσε πολύ να παίζω και καλή άμυνα σταματώντας τους αντιπάλους μου» ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση για τις αμυντικές του αρετές.
«Ο Φάνης έτρωγε καρπούζια για να μείνει σε φόρμα!»
Όπως και στις περισσότερες συνεντεύξεις της στήλης μας που αφορούσαν παίκτες του Πανιωνίου, έτσι και ο Χένρι Τέρνερ, ένα όνομα έφερε πρώτο στο μυαλό του: «Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τον Χριστοδούλου. Μάλιστα διασκέδαζα πάρα πολύ μαζί του εκείνη την εποχή και τον πείραζα για τη δίαιτα που έκανε. Θέλεις να σου; Ο Φάνης έτρωγε μόνο καρπούζια για να μείνει σε καλή κατάσταση! Φοβερός τύπος» ενώ είχε και έναν καλό λόγο να πει για τον τότε προπονητή των «κυανέρυθρων», τον Κώστα Μίσσα: «Ο Κώστας ήταν ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα ποτέ στην καριέρα μου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στο ΝΒΑ όπου αγωνίστηκα για κάποιο διάστημα» ήταν η χαρακτηριστική του δήλωση.
Όσο για το Μαρούσι; «Και εκεί πέρασα εξαιρετική σεζόν. Και μπορώ να σου πω ότι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από τις διοικήσεις και των δύο ομάδων. Πήρα μέχρι και τελευταίου σεντ τα χρήματά μου! Δεν προσπάθησαν να με κοροϊδέψουν, ούτε και να γλιτώσουν κάτι. Ότι και αν μου είπαν στη συμφωνία μας, τηρήθηκε κατά γράμμα. Κρίμα που έφυγα εκείνη την εποχή. Έπρεπε να μείνω περισσότερο, αλλά είχαν έρθει προτάσεις από την Ιταλία και έσπευσα να συμφωνήσω. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι η καλύτερη ομάδα που έπαιξα αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός...»
«Με θέλει καμιά ομάδα στην Ελλάδα για σκάουτερ ή προπονητή;»
Στη συνέχεια τον ρωτήσαμε να επιλέξει το καλύτερο παιχνίδι του στην Ελλάδα. Εκείνος όμως ήταν... σαφής στην απάντησή του: «Είναι πάρα πολλά... Πραγματικά. Και αυτό που μου ζητάς είναι αδύνατον να το απαντήσω. Πάντως, θα ήθελα οι οπαδοί να διαλέξουν ένα παιχνίδι! Εξάλλου όσοι με έχουν παρακολουθήσει να παίζω, γνωρίζουν καλά πόσο πολύ μου αρέσει να δίνω τα πάντα για να κερδίζει η ομάδα μου...»
Λίγο πριν κλείσει έστειλε το... δικό του μήνυμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα πάρα πολύ να επιστρέψω μια μέρα στην Αθήνα. Οι αναμνήσεις μου είναι υπέροχες. Μακάρι να κοουτσάρω κάποια ομάδα ή να γίνω σκάουτερ! Με θέλει κανείς; Λατρεύω τη χώρα σας!» και καταλήγει ευχαριστώντας τους Έλληνες φιλάθλους για την αγάπη που του δείχνουν μέσα από το διαδίκτυο: «Θέλω να πω ένα μεγάλο-μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς από την Ελλάδα που έχουν ανεβάσει τα βίντεο με τα highlights μου στο youtube! Μπορώ να σου πω ότι τα βλέπω πάρα πολύ συχνά... Και πάλι ευχαριστώ πολύ σε όλους σας».
3 σχόλια:
Καλα, προκειται για μυθικη προπονητικη ανυπαξια ο mr Two Cups...
Κατα τα αλλα,ο Stokes αποδεικνυει στο βιντεο οτι κατειχε post κινησεις και δεν ηταν ενας δυναμικος και ατεχνος ψηλος μονο (οπως τον θυμομουν εγω),ο Turner αν επαιζε ακομα θα τον θεωρουσαμε ευρωπαιο Kobe και ο Stojan πρεπει να ακουμπαει μπαλα εντος της ρακετας μονο απο rebound.Ο αργοτερα θιασωτης της υπομονης Γιαννακης κανει εγκληματικο τακτικα φαουλ στο τελος,ο Κουουσμα ειναι μπουρεκακι σκετο και το μπουμπουναει απο οπου σταθει,ο Βολκοφ ηταν δεκα χρονια μπροστα απο την εποχη του με αρτια τεχνικη και ο Φανης ηξερε οσο μπασκετ οσο ολοι οι υπολοιποι (εξαιρουμενου του Νικ) στο γηπεδο αθροιστικα.
Keep up the good work
Αλλη εποχη,αλλο μπασκετ μεγαλες ομαδες με παιχτες προσωπικοτητες. Ψηλους που παιζουν με δυναμη μεσα στο καλαθι και οχι στο τριποντο, ατομικες ενεργιες που αναδεικνυουν το ταλεντο των παιχτων,( καλα τα συστηματα αλλα εχει καταντησει το μπασκετ τριποντα και ρολοι σουτακια). Η καλυτερη εποχη του ελληνικου μπασκετ με 7-8 ομαδες που σημερα θα χτυπαγαν πρωταθλημα.
johny
Γι αυτο που λετε που ειπε ο Συριγος...εχω να θυμηθω τρια καλαθια του Γκαλη στο τελευταιο λεπτο. Πρωτο, το τριποντο στη μεγαλη νικη του Αρη μεσα στο Ιβανωφειο επι του Ηρακλη του Ντειβιντ Ινγκραμ την περιοδο 1989-90, που εστειλε το ματς στην παραταση. Δευτερο, τα 2 συνεχομενα καλαθια στο ντερμπι Αρης ΠΑΟΚ στη 2η αγωνιστικη τηε περιοδου 1990-91 οπου πηγαν το ματς στο 74-74 και στην παραταση νικησε ο Αρης 89-85, και επίσης το νικητηριο καλαθι buzzer-beater στην εκπνοη, στο ματς Περιστερι-ΠΑΟ την περιοδο 1993-94. Τελος σε εκεινο το ματς, ο Γκαλης, αν και ταπωθηκε 2 φορες συνεχομενες, ηταν ο καλυτερος του ματς με 28 ποντουε σε ηλικια 37 χρονων...Τα παραπανω ματς. εκτος του Περιστεριου, θα τα βρειτε στο καναλι μου στο youtube "1teofilos".
Δημοσίευση σχολίου