RSS

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ALL-STAR GAME


Οι συμμετοχές στο φετινό All-Star Game του NBA ήταν λίγο ως πολύ οι αναμενόμενες. Όλα τα μεγάλα ονόματα θα είναι παρόντα στην ετήσια γιορτή που διοργανώνει το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Όπως κάθε χρονιά βέβαια υπάρχουν και οι λεγόμενοι αδικημένοι που ίσως να άξιζαν να είναι παρόντες εκεί και δεν θα είναι. Τις τρεις πιο κραυγαλέες για μένα περιπτώσεις θα προσπαθήσω να εντοπίσω εδώ σήμερα και να εξηγήσω γιατί (ίσως) θα έπρεπε να είναι εκεί σε 2,5 εβδομάδες.


Πρώτος και καλύτερος (ή αν προτιμάτε πιο αδικημένος) ο Steve Nash των Phoenix Suns .

Αν και 37 χρονών (εντελώς τυχαία έχει σήμερα τα γενέθλια του) ο Nash δεν έχει χάσει σχεδόν καθόλου από τα προσόντα του. Προσόντα που τον αναδείξανε ως έναν από τους καλύτερους PG της γενιάς του όπως για να μην ξεχνιόμαστε και δυο φορές MVP της κανονικής περιόδου. Εξακολουθεί να είναι ένας από τους πρώτους παίκτες στις Assist (11APG) παρότι δεν υπάρχει πλέον Stoudemire στην ομάδα. Αξιοσημείωτο γεγονός επίσης είναι το 52,5% στα σουτ.




Lamar Odom LAL

Αφού δεν θα παίξει και φέτος λογικά δεν θα παίξει ποτέ. Και ως βασικός και ως αναπληρωματικός προσφέρει ουσιαστικά στους Lakers τόσο ώστε να είναι ο τρίτος καλύτερος παίκτης της ομάδας. 15,6PPG 9,5RPG με 56% στα σουτ (και όλα αυτά με ρεκόρ ομάδας 35-16) μόνο λίγα δεν τα λες. Προφανώς δεν θέλουν παίκτες που προσφέρουν μόνο την ουσία αλλά παίκτες που έχουν (μεν) μεγαλύτερους μέσους όρους (αλλά για να τους πετύχουν παίρνουν σχεδόν τις διπλάσιες προσπάθειες….βλέπε Carmelo Anthony).



Zach Randolph MEM

Είναι αλήθεια ότι έπαιξε πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να παίξει φέτος; Συγγνώμη αλλά 20,3PPG και 13,3RPG σε ομάδα με θετικό ρεκόρ δεν νομίζω ότι έχουν πολλοί παίκτες. Είναι «αντιτουριστικός» λιγάκι!! Είναι αλήθεια!! Αλλά νομίζω ότι είναι από τους πλέον αδικημένους παίκτες τα τελευταία χρόνια βάση πάντα της απόδοσης του!!!





Αν θα θέλαμε κάποιους ακόμα αδικημένους παίκτες θα στεκόμουν στους Tony Parker, Carlos Boozer, Josh Smith (αν και υπερβολικά ασταθής) και LaMarcus Aldridge.

Αν κάποιος παίκτης από αυτούς που επιλέχθηκαν δεν άξιζε να συμμετάσχει στο φετινό All-Star Game αυτός σίγουρα είναι ο Yao Ming αλλά ας όψονται οι Κινέζοι. Βέβαια η κακή κατάσταση των ποδιών του δεν του το επέτρεψε.







Τους παίκτες τώρα που θα παίξουν για πρώτη φορά (Westbrook, Griffin, Love) πραγματικά «τους πάω» και τους τρεις.

Και έχω την αίσθηση ότι αυτή δεν θα είναι για κανένα η μοναδική του συμμετοχή. Ίσως για τους Griffin και Love να είναι λιγάκι πρόωρη αλλά και όταν πρωτόπαιξε πχ ο Garnett πάλι ως πρόωρη συμμετοχή είχε χαρακτηριστεί.






Στην τελική ο Love είναι ο πρώτος ριμπάουντερ του NBA με νούμερα που έχουμε χρόνια να δούμε (15,6RPG) ενώ εντυπωσιακοί παίκτες σαν τον Griffin δεν βγαίνουν τόσο συχνά.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου