RSS

Αξιώσεις και Δικαιώματα....Ελληνικό Μπάσκετ 2011


Η αλήθεια είναι ότι η παρούσα ανάρτηση θα μπορούσε να θεωρηθεί κάπως ετεροχρονισμένη, καθώς έχουν παρέλθει πλέον 5 ημέρες από το συμβάν του Σαββάτου στο derby της Θεσσαλονικής και την αποτρόπαια δράση στην οποία προέβη ο πρώην Πρόεδρος της ΠΣΑΚ, Λάζος Παπαδόπουλος, χτυπώντας εσκεμμένα το Μπορόβνιακ στη βουβωνική χώρα. Ο Λάζος όχι μόνο δεν αποβλήθηκε από τον αγώνα, όπως θα επιβαλλόταν...με ενδεχόμενη επερχόμενη τιμωρία του, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται οδηγώντας την ομάδα του, μετά από εξαιρετική εμφάνιση (21 πόντους και 10 ριμπάουντ) στην νίκη εναντίον του αιώνιου αντίπαλου. Ο ίδιος ο Λάζος αμέσως κατόπιν του συμβάντος φέρεται να απορεί γιατί ο "συνάδελφός" του σφαδάζει στο παρκέ, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα δήλωσε , απολογούμενος και μετανιωμένος, ότι ήθελε να τον κτυπήσει, αλλά όχι στη συγκεκριμένη περιοχή.



Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το ήθος του Λάζου απασχολεί το μπασκετικό χώρο...Αποσπασματικά υπενθυμίζω την οπαδική συμμετοχική του συμπεριφορά, όντας στον πάγκο, σε οπαδικό, υ
βριστικό σύνθημα εναντίον του κ. Βασιλακόπουλου (ασχέτως αν αρκετοί εξ ημών πιθανώς να χρεώνουμε πολλά στον εν λόγω "κύριο"), καθώς και την εξαφάνισή του, όταν λίγο πριν το φετινό ματς ΠΑΟΚ-ΠΑΟ κατηγορήθηκε ότι χειροδίκησε εναντίων αστυνομικού και καταζητήθηκε, ώστε να διέλθει της διαδικασίας του αυτοφώρου. Δεν υπάρχει κανένα μένος του γράφοντος, ούτε προς το πρόσωπο του κου Παπαδόπουλου, πόσο μάλλον προς την ομάδα με την οποία αγωνίζεται, την οποία παρεπιπτώντως γαλουχήθηκα μπασκετικά υποστηρίζοντάς την, στα χρόνια κυριαρχίας των Άρη-ΠΑΟΚ στο Ελληνικό μπάσκετ. Εν τούτοις, κε Παπαδόπουλε, πολύ φοβάμαι ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο λεξιλόγιό σας, όπως ΕΥΘΥΝΗ και ΗΘΟΣ. Είστε δημόσιο πρόσωπο και οφείλεται να συμπεριφέρεστε αναλόγως. Κρύβεστε όταν κτυπάτε συναδέλφους σας πίσω από το δάχτυλό και ακολούθως βγαίνετε, δημοσία τη θέα και προασπίζεστε τα δικαιώματά τους... Ελάχιστη αιδώς?? Μάταια κε Παπαδόπουλε....Ίσως, έστω και καθυστερημένα θα έπρεπε να διεκδηκήσετε μόνος σας, για άλλη μια φορά την έκθεσή σας απέναντι σε όλους αυτούς που πραγματικά πιστεύουμε σε αυτό το άθλημα και να αξιώσετε τον αποκλεισμό σας φέτος από όλες τις διοργανώσεις...Αυτό όμως προϋποθέτει επίπρόσθετα αξιοπρέπεια, που μάλλον ανήκει στην ίδια κατηγορία με την ευθύνη και το ήθος.


Ο προβληματισμός μου όμως, για το Ελληνικό και όχι μόνο, μπάσκετ δεν αφορά μόνο στον μέχρι πρόσφατα, πρόεδρο του ΠΣΑΚ, αλλά εν γένει στην ατιμωρησία που κατοχυρώνει στους αθλητές το δικαίωμα να προβαίνουν σε ανάλογες ενέργειες. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι το δεύτερο κρούσμα αθλητή που αγωνίζεται σε Ελληνική ομάδα -και φυσικά αναφέρομαι σε ανάλογη συμπεριφορά του Μπατιστ (έχει σχολιαστεί σε παλαιότερη ανάρτηση), σε αγώνα μάλιστα της Euroleague- που προβαίνει σε βίαιη, αντιαθλητική και ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ δράση εντός αθλητικού χώρου, χωρίς να επέλθει η οιαδήποτε τιμωρία. Όσοι δε, θεωρούν ότι για τα έκτροπα στο γνωστό, δυστυχώς, φιλικό Ελλάδας - Σερβίας, το καλοκαίρι οι αρμόδιοι τιμωρήθηκαν, δυστυχώς ακόμα και σε αυτό διαφωνώ... Η προσωπική άποψη του γράφοντος, μετά εξαιρετικής λύπης, είναι ότι οι βασικοί υπεύθυνοι για την απαξίωση του μπάσκετ είναι πλέον όχι μόνο οι αρμόδιες διαχειριστικές αρχές, (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, πρόεδρος ο κος Βασιλακόπουλος), αλλά πλέον άπαντες που εμπλέκονται στο χώρο...ήτοι αθλητική δικαιοσύνη, FIBA (έχει και εκεί διατελέσει πρόεδρος ο κος Βασιλακόπουλος) και το χειρότερο από όλα οι ίδιοι οι αθλητές που θεωρούνται απόλυτα συνένοχοι όταν δεν καταδικάζουν ή δεν διαφοροποιούνται από αυτούς που τους εκπροσωπούν.... Κύριοι, σταματήστε να βυθίζεται το μπάσκετ και δη το Ελληνικό!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

Gangster είπε...

Συμφωνω απόλυτα isiah

Nasos είπε...

Άσχετο αλλά επειδή ήμουν μπροστά όταν, σε κάποιο αεροδρόμιο, ο Λ.Π. άρχισε να φωνάζει σε μια άγνωστη αεροσυνοδό "Ρε ξέρεις πώς γ... εγώ????" θα μου επιτρέψετε να έχω ΠΑΡΑ πολλές αμφιβολίες για το "ήθος" του παίχτη και του ανθρώπου.

isiah είπε...

Φίλε Νάσο, η παρατήρησή σου δεν είναι καθόλου άσχετη! Το εναντίον....προσθέτει και ενισχύει στην "ποιότητα του αθλητή" Λ.Π....απλά επισημαίνω πως δεν είναι ο μόνος και σε ό,τι αφορά το basket υπάρχουν, θεωρητικά, αρμόδια όργανα να διαχειρίζονται (συγγνώμη για την έκφρασή μου) την αλητεία εντός αθλητικών χώρων...Για τις εξωγηπεδικές δράσεις του καθενός, ας επιληφθεί η πολιτεία και ο εκάστοτε σύλλογος, αν θεωρεί ότι τον θίγει....

Nasos είπε...

Από μικρός φαινόταν άλλωστε...

http://www.youtube.com/watch?v=CeT9bAN5n8Q (από το 4:30 και μετά)

Τώρα για την αλητεία εντός γηπέδων, κρατάω την τραγικότητα των κανονισμών που λένε ότι δεν τον τιμωρήσουν επιτόπου οι διαιτητές μετά δεν μπορεί να γίνει τίποτα (βλ. περίπτωση Μπατίστ). Αλήθεια, από τότε άλλαξε κάτι ώστε τουλάχιστον στο μέλλον να μην έχουμε παρόμοιες ιλαροτραγωδίες. Έτσι θα πάει μπροστά το άθλημα?

Δημοσίευση σχολίου