RSS

Ελληνικό Basket δεν είναι μόνο η Α1 Ανδρών....και διαπρέπει!


Παρά το γεγονός ότι η επικαιρότητα δεν αποτελέι το Νο1 μέλημα του 3-ponto.blogspot.com, νομίζω ότι θα αποτελούσε συγκλονιστικλη παράλειψη, αν δεν γίνει αναφορά σε τρία εξαιρετικά σημαντικά γεγονότα, που τρόπο τινά καταδεικνύουν ότι μέσα σε μια σαθρή πραγματικότητα το Ελληνικό basket "βρυγχάται"¨: α. Αθηναϊκος (basket γυναικών), β. Βασιλειάδης (F-8 Ισπανίας) και γ. Κουφός (NBA, Τίμπεργουλβς)

α. Η γυναικεία ομάδα του Βύρωνα, σε ένα πολυδιάστατα "φτωχό" Ελληνικό Βasket δεν σταματάει να δείχνει το δρόμο προς το φως και να διαπρέπει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η ομάδα του κ. Γιάννη Κτιστάκη επικρατώντας της Mann Filter Σαραγόσα στο κλειστό της Εργάνης με 74-62 και έχοντας τη Μαρίνα Κρες σε εκπληκτική ημέρα (15 π.) εξασφάλισε την είσοδό της στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσει πλέον την Ισραηλινή Ελιτζούρ Ράμλα. Πρέπει να επισημανθεί ότι στο πρώτο ματς, στη Σαραγόσα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 53-53. Η γυναικεία ομάδα του Αθηναϊκού είναι η κάτοχος του τροπαίου για το 2010 (με προπονητή τον κ. Δικαιουλάκο), όταν έγινε η πρώτη Ελληνική ομάδα που το κατέκτησε, και πλέον πηγαίνει στους "4" να υπεραμυνθεί του τροπαίου. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση... Και όμως η τεράστια Ελληνική επιτυχία διαβάζεται μόνο μεταξύ των "γραμμών του Ελληνικού Βasket". Αν κανείς συνεκτιμήσει τη δραματική φετινή μείωση των budget στο γυναικείο μπάσκετ, καθώς επίσης και την έλλειψη ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα (Ο Αθηναϊκός είναι για περισσότερα από 2.5 χρόνια αήττητος εντός συνόρων), γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της επιτυχίας της Ελληνικής ομάδας και η διάσταση της επιτυχίας - δυστυχώς- αντιστρόφως ανάλογη της προβολής της. κ. Κτιστάκη και κορίτσια του Αθηναϊκού σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ και σας ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!


β. Μπορεί στην Α1 να ψάχνουμε να βρούμε κάποιον να ... σουτάρει....ματαίως, αλλά μάλλον αυτό που δεν καταφέραμε εμείς το έκαναν οι Ισπανοί...στην Ελλάδα! Ο Κώστας Βασιλειάδης, που συνεχίζει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μπιλμπάο, στην Ισπανία, δεν σταματάει να μας εκθέτει! Αν και η Μπιλμπάο ηττήθηκε στη φάση των 8 του κυπέλου Ισπανίας από την Κάχα, δεν θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι ο Βασιλειάδης ήταν ο μόνος που προσπάθησε...και έφτασε πολύ κοντά στο να χαλάσει τα σχέδια της Λαμποράλ. Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκάλεπτου, η ομάδα του Ιβάνοβιτς απέκτησε διαφορά 14 πόντων (57-43) και ευελπιστούσαν ότι κάπου εκεί η υπόθεση πρόκριση είχε λήξει. Ο Βασιλειάδης όμως είχε άλλη γνώμη. Με αλλεπάληλα τρίποντα έφερε τη Μπιλμπάο μπροστά στο σκορ 68-69, ενω στο σημείο αυτό, τρίποντο του Βασιλειάδη δεν καταλογίστηκε για οριακό πάτημα της γραμμής, σφύριγμα που εξήρε τις έντονες διαμαρτυρίες του κ. Φώτη Κατσικάρη. Ίσως όλα να ήταν διαφορετικά, αν ο Βασιλειάδης ευστοχούσε στο τρίποντο που επιχείρησε στο 72-71, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να νικήσει μόνος του την Κάχα. Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν 76-74 και ο Κώστας Βασιλειάδης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 31 πόντους, εκ των οποίων οι 21 με τρίποντα.



Ίσως κάποια μέρα τον δούμε και στην Εθνική...και ο Μπουρούσης αντί να σουτάρει εκ του συστάδην από τα 6.75...κάνει αυτο που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον...

γ. Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού ένας Έλληνας δίνει τη δική του μάχη! Ο Κώστας Κουφός αγωνιζόμενος για 16 λεπτά εναντίον των πέισερς κατάφερε να πετύχει 9 πόντους (1/2 β., 4/5 δπ.), να πάρει 6 ριμπάουντ και να κάνει 3 κοψίματα! Δυστυχώς δεν κατάφερε να οδηγήσει τους Τίμπεργουλβς στη νίκη (116-105), αλλά σίγουρα ο ίδιος κερδίζει σημαντικές μάχες για την καθιέρωσή του...Απολαύστε τον.



Ελληνικό basket στον αυτόματο???!!!

Bonus Material: Η απίστευτη εμφάνιση του "Βασιλεήδη"!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 σχόλια:

Gangster είπε...

*Ο Ισπανός εκφωνητής αποκαλει τον Βασιλειαδη ''Βασιλεήδη''!!
Στο τριποντο του Βασιλειαδη πισω απο τη Σεντρα ο Ισπανός εκφωνητης λέει ''casa di Grecia'' δηλαδη από το σπίτι του στην Ελλαδα .. ο Ιβανοβιτς δεν πιστευει στα μάτια του και καλεί time out..
Εκπληκτική διοργανωση το Copa del Ray στην οποία μαζευονται κάθε χρόνο οι 8 καλυτερες ομάδες της Ισπανίας σε μια γιορτή του Μπασκετ.
Από την άλλη εμεις κανουμε καθε χρόνο συσκεψεις για το πόσες θεσεις θα μεινουν κενές για να γλιτώσουμε από τις φωτοβολίδες...

Και φυσικά το καλοκαίρι ο Βασιλεήδης θα μεινει εκτός Εθνικής...


**Για τον Κουφό πρεπει να περιμενουμε πολυ ακόμη για να κρινουμε...

zed είπε...

Μεγάλος σουτέρ ο Βασιλειάδης. Πιθανό να προκύψει νέο ενδιαφέρον από Ολυμπιακό.

Nasos είπε...

Δεν υπάρχουν τα σουτ που βάζει ο τύπος.

http://www.dailymotion.com/video/xh06ta_kostas-vasileiadis-roza-la-gesta_sport#from=embed

Ο Έλληνας Ray Allen.

Gangster είπε...

Σας θυμιζει κατι η παρακάτω φαση?....

http://acbtv.acb.com/video/3583-crey-la_brutalidad_de_chris_warren

Λιγο από MJ????

Sinkazama είπε...

Όλα καλά αλλά ο Μπουρούσης τι κάνει καλύτερα από κάθε άλλον?

Ανώνυμος είπε...

ειμαι 30 ετων και παρακολουθω μπασκετ απο το 1988, οποτε και θυμαμαι πολυ καλα ολη την ανοδικη πορεια του ελληνικου μπασκετ.σουτερ σαν τον βασιλειαδη δεν θυμαμαι να εχει βγαλει το ελληνικο μπασκετ. αυτος ο παικτης αν επαιζε σε αλλη εποχη πιστευω θα ηταν απο τους καλυτερουε ευρωπαιους παικτες.ειναι και θεμα εποχης να μην διακρινονται αθλητες οπωσ ο ριβα η ο τζαμσι, ερερος αργοτερα, υιος μενεγκιν και μαυερς. εξαιρεση ο ναβαρο φυσικα. και μην ξεχναμε οτι η ελλαδα ποτε δεν ειχε τον killer που λεμε, τον γκαρντ που θα βγει απο τα σκριν για να πυροβολησει. μπορει ο σιγαλας να το χε το τριποντο δεν ηταν ομως αυτο που λεμε killer. ενας αλλος παικτης που μπορει να γινει σαν τον βασιλειαδη ειναι ο γιαννοπουλος του ολυμπιακου. ελπιζω να αξιοποιηθει καλυτερα και να τον εμπιστευτουν περισσοτεροι οι προπονητες του. ο τεοντοσιτς ασ πουμε τι παραπανω ειχε οταν ξεκινησε? απλα οι σερβοι ξερουν να δουλεουν πανω στουσ παικτες και να παιρνουν το μαξ απο τον καθε αθλητη.

Δημοσίευση σχολίου