Σήμερα το πρωί όταν άνοιξα τον υπολογιστή διάβασα για ένα μεγάλο «Deal» του NBA με κεντρικό πρόσωπο φυσικά τον Carmelo Anthony στους New York Knicks.
Κάθισα και σκέφτηκα (σαν την Παπαρίζου κι εγώ!!) λοιπόν:
«Άξιζε τον κόπο αυτή η ανταλλαγή;»
Οι Knicks πήραν φυσικά τον Carmelo σε πολύ καλή ηλικία (26). Πάνω του και παρέα με τον 28χρονο Amare Stoudemire ελπίζουν ότι θα βγει η ομάδα τους από την αφάνεια των τελευταίων χρόνων. Μαζί ήρθαν και ο πολύ καλός αλλά σε πτώση (34 χρονών γαρ) Chauncey Billups, ο Shelden Williams (27), ο Renaldo Balkman (26), ο Anthony Carter (35) από τους Nuggets μαζί και ο Corey Brewer (24) από τους Timberwolves. Αντ’αυτών δώσανε τους Raymond Felton (26), Danilo Gallinari (22), Wilson Chandler (23) και Timofey Mozgov (24) στους Nuggets και τους Anthony Randolph (21) και Eddy Curry (28) στους Timberwolves.
Το μείον της όλης υπόθεσης είναι το «supporting cast» των δυο super-star λοιπόν. Διότι κακά τα ψέματα οι Knicks προκειμένου να πάρουνε τον Anthony δώσανε 3 από τους 5 καλύτερους παίκτες τους την φετινή χρονιά Felton, Gallinari και Chandler (Amare και Landry Fields οι δυο που μείνανε). Ο Billups είναι μάλλον παίκτης μιας χρήσης μιας και δεν νομίζω ότι θα μπορεί να δώσει (στο μέλλον) πλην της εμπειρίας του πολλά πράγματα. Αν ήμουν στην θέση τους θα προτιμούσα να δώσω περισσότερα μετρητά και να κρατήσω τον Raymond Felton που κάνει πολύ καλή χρονιά φέτος είναι πολύ μικρότερος και που κατά την γνώμη μου (και με τους αριθμούς) είναι ένα (άντε ενάμιση) «κλικ» από το να γίνει και αυτός All-Star.
Τους υπόλοιπους παίκτες του deal θεωρώ ότι δεν είναι ιδιαίτερα άξιοι λόγου με εξαίρεση ίσως τον Corey Brewer που έχει μια δυνατότητα εξέλιξης ακόμα.
6 σχόλια:
Αν πάρουν και τον Chris Paul το καλοκαίρι τότε η η ανταλλαγή του Μέλο θα έχει νόημα. Θα χτυπάανε πρωτάθλημα.
Αν όχι, τότε τα πράγματα σκουραίνουν. Οι δυο τους δεν φτάνουν. Χρειάζονται οπωσδήποτε playmaker.
Σε λιγο θα μαζευονται 5 all stars για να παρουν ενα δαχτυλιδι...Που φτασαμε...
apo arxes 10etias tou 80 kai meta oi dynasteies sunh8os 5 all star eixane! lakers,celtics,pistons,bulls eidika 96-98...opoios palevei monos ton troei h marmagka....
@ Gangster epeidh mallon anaferesai ston lebron,o typos einai h epitomh tou LOOSER
Φίλε Levingston, σχετικα με τους Bulls: Μονο ο MJ ήταν All star στην ομαδα.Ο Πιπεν πηγε αγνωστος και εγινε All star, o Rodman δεν ηταν ποτε all star , και ο Kukoc επισης.Όλοι αυτοι δεσανε σαν ομάδα και πηραν τους τιτλους που πηρανε.
Για τους Celtics και τους Lakers συμφωνω μαζί σου, οι δε Pistons θεωρω ότι κυριως λόγω της αμυνας και της ομαδικότητας τους πηραν τα 2 δαχτυλίδια
Να τα πούμε έτσι ακριβώς όπως ήταν.
Ο Jordan ναι, έγινε All-Star από την πρώτη του χρονιά. Ο Pippen από την άλλη, όχι και άγνωστος βρε παιδιά!! Νο5 στο Draft ήταν συνεπώς είχαν προσδοκίες από αυτόν.
Σημειωτέον ότι πριν πάνε στους Bulls είχαν παίξει σε All-Star Game και ο Bill Cartwright της 1ης τριετίας και ο Rodman της 2ης (ο οποίος σαφώς και άξιζε να ξαναπαίξει) ενώ All-Star έγινε και ο Horace Grant και ο B.J. Armstrong. Σαφώς οι Bulls δεν είχαν ολόκληρη 5αδα με All-Star παίκτες αλλά είχαν «ποσότητα»!!
Όσον αφορά τους Pistons σαφώς και έπαιζαν ομαδικά αλλά είχαν και παίκτες.
All-Star από εκείνη την ομάδα ήταν οι Isiah Thomas, Joe Dumars, Bill Laimbeer, Mark Aguirre και Dennis Rodman. Ουκ ολίγοι!!!
Δημοσίευση σχολίου