RSS

Εuroleague preview: Ολυμπιακός

Oλυμπιακός



C: Kyle Hines / Lazaros Papadopoulos / Andreas Glyniadakis

PF: Pero Antic / Matt Howard / Georgios Printezis

SF: Kostas Papanikolaou / Marko Keselj / Panagiotis Vasilopoulos

SG: Martynas Gecevicius / Kalin Lucas / Michalis Pelekanos

PG: Vassilis Spanoulis / Kostas Sloukas / Vangelis Mantzaris




Συν: H παρουσία του Ίβκοβιτς και το τέλος της μουρμούρας των αποδυτηρίων. Ο Ίβκοβιτς έχει στη διάθεσή του ένα έμψυχο υλικό που ταιριάζει με την προπονητική του φιλοσοφία . Πρόσθεσε σκληράδα, γρήγορα πόδια για πολύ πρέσινγκ, αμυντική προσήλωση απ’ όλους , στοιχεία δηλαδή που του έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια. Απέκτησε παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν στις «ειδικές αποστολές» που ο Ίβκοβιτς θα τους αναθέσει. Ξεκάθαρος ηγέτης θα είναι ο Σπανούλης (όχι όπως πέρσι όπου η ταυτόχρονη παρουσία των Τεόντοσιτς –Παπαλουκάς περιέπλεκε τα πράγματα) και από εκεί και πέρα η ομάδα θα απολαμβάνει όλα τα θετικά που φέρνουν τα νιάτα (ενέργεια , πάθος , μαχητικότητα , κίνητρο).

Μείον: Έλλειψη ομοιογένειας. Χρόνια τώρα δεν υπάρχει μια σταθερή λογική με σκοπό την δημιουργία ενός πυρήνα παικτών που θα μείνουν χρόνια στο λιμάνι. (το μυστικό των επιτυχιών των 90’s ήταν ο κορμός των Σιγάλα – Τόμιτς – Νάκιτς – Φασούλα- Μπακατσιά – Παπανικολάου).

Σε καμία θέση δεν μοιάζει «γεμάτος». Στην περιφέρεια εκτός του Σπανούλη οι Λούκας – Γκετσεβίστιους θα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους στη διάρκεια της χρονιάς. Ο Kill Bill σε κάποια παιχνίδια θα παλεύει μονάχος του απ’ την περιφέρεια. Το μπάκορτ αποδυναμώθηκε αισθητά σε σχέση με πέρσι ενώ στους small forward το περσινό πρόβλημα παραμένει. Η δήλωση του Ίβκοβιτς «δεν νοιώθω πως κυνηγάει κάτι αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού» αν δεν είναι mind game τότε δείχνει έλλειψη φετινών στόχων και επιστροφή στο χτίσιμο. (σημ. το εντάσσω στα μείον μιας και πάνε πολλά χρόνια απ’ τον καιρό που ο ΟΣΦΠ δεν διεκδικούσε τίτλους). Τέλος η απειρία του θα φανεί μετά το ΤΟΡ-16 όπου οι πιθανότητες λένε πως στα playoffs θα αποκλειστεί.


Ερωτήματα:
- Οι Λούκας και Χάινς είναι έτοιμοι για αυτό το επίπεδο;
- Ο Κέσελι θα ξαναβρεί το χέρι του ώστε επιτέλους ο ΟΣΦΠ μετά από χρόνια να έχει δύο σουτέρ που θα του λύσουν το πρόβλημα της ζώνης;
- Πως το μυαλό των Σλούκα και Μάντζαρη θα διαχειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει;

- Εκτός του Παπαδόπουλου ουδείς άλλος ερυθρόλευκος δεν απειλή με πλάτη το καλάθι. Πόσο σημαντικός είναι άραγε αυτός ο παράγοντας στα κλειστά ματς;









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου