RSS

Χαιρετίζω τη νέα προσπάθεια



Το μπάσκετ δεν είναι μυστικό πως δεν διάγει και τις καλύτερες του ημέρες. Αγωνιστικά αν το δεις κάποτε ο μέγας Όντι Νόρις έπαιζε για το Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός απέρριπτε τον Ντοκ Ρίβερς γιατί ήταν μεγάλος σε ηλικία και ο Παναθηναϊκός έφερνε Ντομινίκ και Σκοτ. Τα γήπεδα (έστω και αν ήταν κλουβιά) ήταν γεμάτα , τα μηχανάκια της AGB χτυπούσαν 40αρια , το Τρίποντο το έπαιρνε όλη η Ελλάδα.


Σήμερα φτάσαμε στο ναδίρ. Μεταγραφές δεν γίνονται , ο ΟΣΦΠ φέρνει για Αμερικανούς τους Χάινς – Λούκας – Χάουαρντ και ο ΠΑΟ το σκεφτόταν ένα μήνα για τον Ουάιτ λες και επρόκειτο για τον Καρμέλο . Ο Μάρσαλ άφησε τον ΠΑΟΚ για το Καζακστάν και ο Άρης έψαχνε Θεσσαλονικιό προπονητή για να μην αναγκάζεται να του πληρώνει και το νοίκι! Τα γήπεδα είναι άδεια , η ΕΡΤ μας κάνει χάρη που δείχνει μπάσκετ , το Αll Star Basket (μοναδικό περιοδικό για μπάσκετ) διέκοψε την εβδομαδιαία του έκδοση.

Μόνο που το τελευταίο δεν είναι απαραίτητα κακό. Καταλαβαίνοντας τα σημεία των καιρών ο Δ.Καρύδας και το επιτελείο του εκσυγχρονίστηκαν και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε! Έχω στα χέρια μου τη νέα μορφή του περιοδικού και ειλικρινά είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα. Βαδίζει στην πετυχημένη συνταγή του αμερικανικού SLAM και καλά κάνει. Επειδή τυγχάνει να αγοράσω από πολύ μικρός μπασκετικά περιοδικά , έχω μια μικρή εμπειρία στο πως πρέπει να στηθεί ένα περιοδικό για να αρέσει στον αναγνώστη. Δεν κρύβω πως το τελευταίο διάστημα αγόραζα το εβδομαδιαίο ALL Star πιο πολύ από συνήθεια παρά από λαχτάρα. Το είχα γράψει και στον Καρύδα πως με το internet παντοκράτορα , είναι ουτοπικό να κρεμιέται στα περίπτερα ένα εβδομαδιαίο περιοδικό που θα γράφει για την αθλητική (πόσο μάλλον μπασκετική) επικαιρότητα.

Το νέο All Star θα βγαίνει κάθε μήνα και τα θέματά του –εικάζω- θα είναι πιο ψαγμένα (λόγω χρόνου) , με περισσότερα αφιερώματα και retro θέματα. Σκοπός της συγκεκριμένης ανάρτησης είναι να γίνει γνωστή αυτή η προσπάθεια που στόχο της έχει μόνο την ανάδειξη του μπάσκετ. Το πρώτο τεύχος έχει ένα ιντριγκαδόρικο εξώφυλλο για να «πιάσει» τα αδιάφορα μάτια. Μαύρο φόντο και ο Γκάλης με τον Διαμαντίδη. Εστιάζει στη σύγκριση Γκάλη- Διαμαντίδη (τους προλάβαμε καθώς έχει αναλυθεί διεξοδικά από το 3-ponto) , ενώ η Κουρούνα φέρνει στο φως τον διάλογο Φρατέλο – Φάνη το καλοκαίρι του ’87. Δεν γράφω άλλα. Ας το αγοράσουμε όλοι μας και ας του δώσουμε μια ευκαιρία να μας κερδίσει. Στο κάτω κάτω ένα πακέτο τσιγάρα κάνει (4 ευρώ) …..

Υ.Γ 1). Είμαι παιδί της έντυπης ειδησιογραφίας. Από 9 χρονών θυμάμαι τον εαυτό μου να τρέχει κάθε Τρίτη να αγοράζει το Τρίποντο. Αυτή μου η συνήθεια διεκόπη για 1,5 χρόνο (κλείσιμο Τρίποντο Μάιος ’04 – ξεκίνημα All Star Νοέμβριος ’05). Δεν θα ήθελα να μου ξανασυμβεί.

Υ.Γ. 2) Για να μην χαρακτηριστώ πως κάνω διαφήμιση μόνο στο All Star (που κάνω) επιβάλλεται να τονίσω πως το ΗUMBA έχει κερδίσει το στοίχημα της ποιότητας. Βγαίνει κάθε τρίμηνο , κοστίζει 3 ευρώ , και το 5ου τεύχος έχει ένα καταπληκτικό αφιέρωμα στον Manute Bol.

Υ.Γ. 3) Στο editorial του ο Δημήτρης Καρύδας μας προτρέπει αν μας αρέσει η νέα μορφή του περιοδικού να το πούμε στους φίλους μας. Εγώ μόλις το έκανα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

10 σχόλια:

rh999 είπε...

Υπάρχει αλήθεια σύγκριση Γκάλη - Διαμαντίδη ???
Και εάν ναι τότε τι ακριβώς συγκρίνουμε???

F.AN. είπε...

...μαζί σου αδερφέ...έτσι κ'γω...ανά διαστήματα...ξεφυλλίζω τα παλιά συλλεκτικά μου ΤΡΙΠΟΝΤΑ...θα πάρω το καινούργιο ALLSTAR...καλό θα ήταν κάθε τεύχος να έχει κάποιο συλλεκτικό DVD...με σπάνιους-σοφά επιλεγμένους-αγώνες...ήταν παράπονο μου από παλιά...που τα μπασκετικά περιοδικά δεν συνοδεύονταν από DVD...βέβαια υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες...με πνευματικά δικαιώματα...αλλά όλα λύνονται...


...δίνω μια ενδιαφέρουσα διεύθυνση για όλους τους μπασκετικούς φίλους...


http://basquetdesdesiempre.blogspot.com/

Gangster είπε...

Εκπληκτικό Blog!!! Εχει ό,τι παιχνιδι μπορεις να φανταστεις!!!!!
Μπειτε και δειτε το! Εχει και παιχνιδια της Εθνικής το 1990 στην Αργεντινή!!

levingston είπε...

δεν είχα σκόπο να ποτέ να κάνω λογαριασμό mega upload...ήρθε η ώρα για τρελο downloading!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι και εγώ της ίδιας συνομοταξίας με τον αρθρογράφο, το διάστημα από το τέλος του 3πόντου μέχρι το all star ήταν πολύ μεγάλο.
Πράγματι ένα εβδομαδιαίο περιοδικό για το μπάσκετ στον καιρό του internet είναι μεγάλη πολυτέλεια και για αυτό προτιμούσα τις συνεντεύξεις και τα αφιερώματα του περιοδικού από την επικαιρότητα.
Αν και υπάρχει μια δυσκολία να βρω το περιοδικό, είναι μια καλή αφορμή για κουβέντα με τους μερακλήδες περιπτεριούχους - είχα έναν απολαυστικό διάλογο με έναν τέτοιο στο Μαρούσι.
Καλώς ήρθες εβδομαδιαίο all star basket!!!

Zoys είπε...

Συμφωνώ απόλυτα. Είμαι πολύ καιρό αναγνώστης του περιοδικού και θεωρώ ότι ήταν πράγματι ανούσιο ένα εβδομαδιαίο μπασκετικό έντυπο να ακολουθεί την επικαιρότητα όταν υπάρχει η αμεσότητα του ίντερνετ. Πλέον το ALLSTAR όχι απλά έχει λόγο ύπαρξης, αλλά το αποτέλεσμα το οποίο είδα κι εγώ είναι εξαίσιο αν αναολογιστούμε ότι είναι ουσιαστικά το 1ο τεύχος της νέας εποχής που μπαίνει το περιοδικό! Αξίζει, ακόμα κι αν γνωρίζω ότι πολλοί μπασκετικοί το αγνοούσατε πριν να το στηρίξετε. Δεν νομίζω να σας απογοητεύσει.

Ανώνυμος είπε...

...ωραίες εποχές. Πριν το Τρίποντο πάντως υπήρχε η εφημερίδα "Το 7ήμερο του Basketball" στην οποία έβρισκες τα πάντα.Μέχρι και ρεπορτάζ για την 6η κατηγορία της ΕΣΚΑ και φυσικά στατιστικά παρότι δεν υπήρχε Γαλάνης τότε. Έγραφαν Παπαδάκης( ο σημερινός μάνατζερ), Ψαράκης, Ματζαβάς, Ντεντόπουλος, Λαμπίρης, νομίζω είχε περάσει και ο Καρύδας και άλλοι. Κάθε Δευτέρα(!) πρωί τρέχαμε στα περίπτερα.

Ανώνυμος είπε...

το blog που αναφέρεται πιο πάνω είναι καταπληλτικό...
έχει και αγώνες της Γιογκοπλάστικα που είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα που έχω δει...

Ανώνυμος είπε...

Σορι παιδια,αλλα προτιμω να αγοραζω τσιγαρα...
Οσο για την καταντια του Ελληνικου μπασκετ,απ την Α1 εως την Δ' Εσκα & απ τα παιδικο-εφηβικα εως τα γυναικεια,υπαρχουν υπευθυνοι & συνυπευθυνοι..
Οπως το πολιτικο συστημα πατωσε,τελματωσε....ετσι & εδω συνεβη κατι παρομοιο..
Θεμα χρονου ηταν...& δεν χρειαζοταν να εισαι μαντης για να το προβλεψεις..

ΠιΖήτα είπε...

Σ΄ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

Το ALL STAR όντως βελτιώθηκε,αν και δεν μπορώ να πω ότι έπηζε από επικαιρότητα,αλλά π.χ. τα χρωματισμένα ρεπορτάζ ήταν εκτός κλίματος.
Εκτός από τους φίλους μας,να συμμετάσχουμε και στην έρευνα γνώμης...

υ.γ.
αργεντίνικο το ιστολόγιο; Απίστευτο,μόνο και μόνο από Ν.Αμερική που έχει.

Δημοσίευση σχολίου