RSS

Μπορούσες και καλύτερα…Γιώργο Αποστολίδη



Τον παλιό καλό καιρό που το μπλογκ ενημερωνόταν σχεδόν καθημερινά υπήρχαν αρκετά αφιερώματα που γράφηκαν μετά από ιδέες των αναγνωστών του. Η νέα στήλη «Μπορούσες και καλύτερα…» γεννήθηκε μετά από πρόταση φίλου του μπλογκ.
Σε αυτή θα παρελάσουν πάρα πολλοί μπασκετμπολίστες (γνωστοί και λιγότεροι γνωστοί)  που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες που είχαμε για αυτούς και όχι μόνο η Αγία Πεντάδα των: Μπακατσιά-Διαμαντόπουλου-Ταπούτου-Παπανικολάου-Ρεντζιά.
Κάθε ανάρτηση θα περιέχει έναν αθλητή για να μας δίνεται πιο εύκολα η δυνατότητα να κάνουμε κουβέντα επι του συγκεκριμένου.
Όρεξη να έχετε να διαβάζετε αλλά το πιο σημαντικό να σχολιάζετε.

Tι έκανε: Ένας απ’τους «υπέροχους 4» των μικρών του ΠΑΟΚ (Βασιλειάδης, Βασιλόπουλος, Μαυροκεφαλίδης, Αποστολίδης).Γυρολόγος ολκής αφού στα 31του έχει αλλάξει 9(!) ομάδες και συνεχίζει…Δεν είμαι σίγουρος ποιος κατέχει το ρεκόρ σε αυτή την κατηγορία (μάλλον ο Γκαγκαλούδης πρέπει να είναι με 16 ομάδες στα 37του) αλλά ο Αποστολίδης έχει βάλει πλώρη να τον φτάσει.

Τι περιμέναμε: Μέλος της χρυσής γενιάς του ’84. Δύο χάλκινα σε Ευρωμπασκετ και Μουντομπασκετ Εφήβων (2002,2003), ένα αργυρό στο Μουντομπάσκετ Νέων το 2005. Τον έβλεπες και έλεγες «ο Παπαλουκάς 2.0». Ψηλό γκαρντ στα 2.00μ , καλός χειριστής, καλά χέρια στην άμυνα, διέκρινες μία ικανότητα να βλέπει γήπεδο (που όταν θα γέμιζε εμπειρίες θα γίνονταν και καλύτερος), βοηθούσε στα ριμπάουντ. All around guard που του έλειπε το μακρινό σουτ, εμπειρία, αυτοπεποίθηση. Με πολλή προπόνηση και αγώνες αυτά βελτιώνονταν. Το υπόβαθρο υπήρχε, δεν ήταν ξύλο απελέκητο. 
Βρισκόμασταν στην ευχάριστη θέση να ονειρευόμαστε, εκεί στο 2005, πως η Ελλάδα είχε βρει τον τρόπο να παράγει ψηλά γκαρντ με συχνότητα πρωτοφανή. Παπαλουκάς –Διαμαντίδης και ερχόταν και ο Αποστολίδης! Κάποτε έγραφαν για τον πλέιμεικερ του 2000 που θα είναι 2.00μ (Ριγκοντό) και εμείς είχαμε τρεις! Στα 21του στην Ολίμπια Λάρισας του Λάρι Στιούαρτ έκανε το ξεπέταγμα (10.4π, 2.6ασς, 2.2κλ,2.2λαθ, 2.6ρ στο Eurocup). Ο Πανελλήνιος του Κυριακού τον αγόρασε γιατί πίστεψε πως τα καλύτερα έρχονταν. Ένα χρόνο μετά ξαναγύρισε στην ασφάλεια της Λάρισας… Την τελευταία του ευκαιρία για βασικό ρόλο σε μεγάλη ομάδα του την έδωσε ο Μαρκόπουλος το 2010. Αλλά και πάλι δεν…
Δεν είμαι σίγουρος τι πήγε στραβά. Κοιτάζοντας τις ομάδες που έπαιξε μέχρι το 2011 (Ηρακλής των Χατζηβρέτα-Διαμαντίδη-Λαζο), Λάρισα, Πανελλήνιος, ΠΑΟΚ (των Ρ.Μάρσαλ, Λάζο) ήταν όλες πολύ καλές με κίνητρο την ευρωπαϊκή διάκριση . Είναι παράξενο γιατί ενώ είχε ζήτηση σε τέτοιες ομάδες, μετά από ένα χρόνο χαλούσε η συνεργασία.Τι έβλεπαν και δεν ήθελαν να συνεχίσουν; Μία στασιμότητα ίσως; Έλειψη της απαραίτητης αυτοπεποίθησης; Απουσία διάθεσης για βελτίωση; Όλα τα παραπάνω μήπως; Αυτό που σε εμένα έχει μείνει είναι κάθε φορά που τον βλέπω να παίζει να νιώθω ότι  κάτι φοβάται. Φοβάται πως δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν οι άλλοι; Φοβάται πως ποτέ δεν ήταν αυτό που νομίζαμε;Δεν ξέρω. Αν πρέπει να κάνω να κάνω μια μαντεψιά θα πω πως φοβόταν να πετύχει.


Υ.Γ. Έτυχε να τον δω απο κοντά στον αγώνα Ψυχικό – Ηρακλής για την Α2 πριν λίγες ημέρες. Μπορεί να έχασε αλλά το comeback όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ το έβγαλε ο Αλεξανδρής όταν ο Αποστολίδης έπαιρνε τις αποφάσεις. Τον κοίταζα και ήταν σαν να έβλεπα τον Παπαλουκά. Όχι σε αγώνα Ευρωλίγκας αλλά σε Α2 όμως…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Drazen,θα έκανες ποτέ αφιέρωμα σε αυτήν την κατηγορία,για τον Ιάκωβο Alexei Ledkov Τσακαλίδη?

Drazen είπε...

Μα φυσικά και θα τον συμπεριλάβω. Απλά είμαστε ακόμη στο γράμμα "Α". Υπομονή...

Ανώνυμος είπε...

Drazen,απλά το περιμένω πως και πως.Το αφιέρωμα για τον Τσακαλίδη όπως και για τους Παπανικολάου και Ρεντζιά.
Βέβαια,υπομονή χρειάζεται.
Συνέχισε την καλή δουλειά που κάνεις!

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε Drazen? :-)
Δύο εβδομάδες έχει να γίνει νέα ανάρτηση για την νέα στήλη....
Ελπίζω να μην ξενέρωσες... :-)

stratos kalantzis είπε...

@ανώνυμος: δεν ξενέρωσε φίλε ανώνυμε, αλλά έχει πήξει με τη δουλειά και τις εκτός αυτής μπασκετικές ασχολίες. θα επανέλθει σύντομα. Εγώ γράφω ένα κομμάτι να του στείλω να σηκώσει για παλιό σούπερ παίχτη του Πανιωνίου. Μέχρι αρχή άλλης βδομάδας θα έχει ανέβει

Drazen είπε...

Ο συνδυασμός δουλειάς και αρρώστιας είναι ανίκητος.... Θα ανέβει σε λίγες ώρες νέα ανάρτηση.

Άγνωστος Χ είπε...

Νομίζω ότι παίχτης με ανάλογες δυνατότητες του Αποστολίδη, ήταν και ο Καλαϊτζίδης του Ηρακλή,που πέρασε ένα φεγγάρι από τον Ολυμπιακό. Δε θα τους έβαζα όμως δίπλα σε αθλητές όπως π.χ. ο Γαλακτερός. Υπό την έννοια ότι ο Γαλακτερός έπαιξε και στην Εθνική Ανρών και σε ομάδες με στόχους πρωταθλητισμού. Ο Αποστολίδης με τον Καλαϊτζίδη όχι μόνο αυτό δεν κατάφεραν, αλλά και σε ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς δυσκολεύτηκαν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο.

Δημοσίευση σχολίου