RSS

Retro Games: Ελλάδα - Ρωσία (προημιτελικός 2005)



Λίγες ώρες πριν τον σπουδαίο προημιτελικό, το 3-ponto θυμάται εκείνον του 2005 και εύχεται να έχει την ίδια κατάληξη.



-          Ο Μπάμπκοφ (βασικό shooting guard των ‘90s) θέλησε να αποκόψει τον Λάζαρο από την υπόλοιπη ομάδα. Ο Λάζαρος είχε κομβικό ρόλο στην ομάδα του Γιαννάκη τόσο επιθετικά όσο και στη δημιουργία. Ειδικά στα πρώτα λεπτά κάθε παιχνιδιού ο Γιαννάκης ήθελε να πάρει μπάλες ο σέντερ μας για να καταλάβει τι είχε στο μυαλό του ο αντίπαλος προπονητής. Το staff της Ρωσίας ήθελε να κόψει αυτόν τον δεσμό: Βοήθειες σε κάθε ποστάρισμα του Λάζου, χέρια να ανεβοκατεβαίνουν για να του δυσκολεύουν τη γωνία πάσας και το υπερόπλο Κιριλένκο έτοιμο να σηκωθεί (3 κοψίματα) όταν  με το footwork ο Παπαδόπουλος ξεφορτωνόταν τον Ζεβροσένκο . Το πέτυχε μιας και ο Λάζος βγήκε απ την εξίσωση προημιτελικός (13’, 0/1 διπ, 0π, 0 ασσίστ , 2 λάθη)

-          Ρίσκαρε με τα ελεύθερα σουτ που θα έβρισκαν οι περιφερειακοί μας και δικαιώθηκε: Μετά την 1η πετυχημένη κατοχή και το 1/1 διπ η Εθνική μας έκανε 9λεπτά να βάλει καλάθι και επακολούθησαν 15 άστοχα σουτ μέχρι να πετύχουμε καλάθι!! Τα σουτ μας θα περίμενε κανείς να ήταν ελεύθερα εξαιτίας της αμυντικής προσέγγισης της Ρωσίας αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε. Οι διεθνείς μας στέκονταν σαν … καρέκλες χωρίς καμία κίνηση χωρίς τη μπάλα, χωρίς να προσπαθούν να φτιάξουν τις σωστές αποστάσεις για να βρουν το ελεύθερο σουτ. Το 1ο δεκάλεπτο ήταν απ’τα πλέον απαράδεκτα που έκανε ποτέ η Εθνική μας.

-          Στο τέλος του ημιχρόνου είχαμε 4/21 FG! Oι Ρώσοι είχαν 9/13. Κέρδιζαν μόλις με 7π (33-26) λόγω των παιδικών λαθών που έκαναν και της δικής τους αστοχίας απ το τρίποντο.

-          Αν θέλουμε να ξεφύγουμε απ τους αριθμούς θα πρέπει να πούμε πως οι Ρώσοι δεν είχαν τα γκαρντ που θα διαχειρίζονταν την κατάσταση και αργά αλλά σταθερά θα έκτιζαν μια διαφορά απέναντι σε μια κάκιστη Ελλάδα. Ο Χόλντεν έκανε του κεφαλιού του σκεπτόμενος μόνο πως θα πάρει  προσπάθειες (4/19 FG). Δίπλα του οι Σαμοιλένκο και Πασούτιν ήταν λίγοι για να του κρατήσουν τα γκέμια αλλά και να κοιτάξουν στα μάτια τους δικούς μας όταν κάποια στιγμή θα ξυπνούσαν απ’ τον λήθαργο του 1ου ημιχρόνου.

-          Ο Κιριλένκο (20π, 16ρ, 3 κοψ)  ήταν κυρίαρχος των αιθέρων ενώ τραβούσε και επιθετικά της Ρωσίας. Κάποια στιγμή κουράστηκε απ το ξύλο του Ντικούδη και του Τσαρτσαρή και έμεινε από δυνάμεις…

-          Χόλντεν 0/8τρ  / Χριάπα 2/8 τρ / Κιριλένκο 1/6τρ ….

-           Το σημερινό smallball που ο Μίσσας εμπιστεύεται κάθε φορά που ο αγώνας στραβώνει το εφάρμοζε και ο Γιαννάκης: Παπαλουκάς – Διαμαντίδης – Ζήσης – Φώτσης – Ντικούδης. Το σχήμα αυτό ήταν το καλύτερο μας στο παιχνίδι.

-          Ο Παπαλουκάς έκανε χορταστικό παιχνιδί και οργιαστικό 4ο. Μπήκε 2.30 πριν το τέλος του 1ου δεκαλέπτου και δεν ξαναβγήκε. Ήταν σε καλή ημέρα και πήρε προσπάθειες (23π , 8/10διπ). Στο 4ο έβαλε 11π εκ των οποίων 3 συνεχόμενα lay up. Ηeroics που θα τα πραγματοποιούσε και στον ημιτελικό με τους Γάλλους (7π στο 4ο)

-          Ο Ντικούδης  (11π, 5ρ) ήταν ο X-Factor που δεν περίμεναν οι Ρώσοι. Έως τότε ήταν άφαντος αλλά ο ίδιος έκανε ότι σε όλη την καριέρα του: όταν έπρεπε να βγει μπροστά γιατί ο αγώνας το απαιτούσε δεν κρυβόταν. Έτσι τον θυμάμαι μετά από τόσα χρόνια που έχει να παίξει.

-          Γενικά το παιχνίδι ήταν κακό και αυτό που θυμόμαστε ήταν τα heroics του Παπαλουκά…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου