RSS

RetroMania - Yπόθεση Γαλακτερός

Τον άκουσα πριν λίγο καιρό σε μία συνέντευξή του στον Β.Σκουντή. Καιρό είχα να μάθω νέα του. Κουβέντιαζαν για την πόλωση Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, με τον Σκουντή να θυμίζει πως κάποτε οι ΑΕΚτζήδες βγήκαν στους δρόμους για την αφεντιά του!

Άλλοι καιροί, άλλες συνήθειες. Τότε δεν είχαν τα μέσα μαζικής δικτύωσης να βγάζουν τα κόμπλεξ, τις ανασφάλειες, να λένε τα παράπονά τους, να συνασπίζονται.
Δήλωναν την δυσαρέσκειά τους με αγώνα στους δρόμους.
Είπαμε: άλλοι καιροί...

Η RetroMania θυμάται τα γεγονότα της θρυλικής μεταγραφής του Γαλακτερού στην ΑΕΚ μέσα απ' τις σελίδες του Τριπόντου.








Ο Σκουντής θυμηθηκε πως ήταν μια αντίστοιχη περίπτωση "Αντετοκούμπο" ο Νάσος. Πριν καλά καλά τον μάθουμε στα μέρη μας, το FIBA Basketball τον έκανε εξώφυλλο με τίτλο "The Rocket Man".

Στο Παγκόσμιο της Αργεντινής έλαμψε με τις εμφανίσεις του.
 Πρωτοεμφανιζόμενος στη διεθνή σκηνή που όμως έπαιξε σαν να ήταν χρόνια μέλος της. Γοργοπόδαρος φόργουορντ, με εντυπωσιακό άλμα. Φαινόταν πως η Ελλάδα βρήκε το τριάρι της για 10 χρόνια (αφού και ο Φάνης πάχαινε και αναγκαστικά θα μετατοπιζόταν στη θέση "4") και η ΑΕΚ τον ηγέτης της.


(προσέξτε το άλμα του...)

Τελικά μετά απο 3 χρόνια έπαψε να αποτελεί μέλος της Εθνικής, η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ζημίωσε απίστευτα τον δικέφαλο (οικονομικά και αγωνιστικά), στον Ολυμπιακό ούτε που τον θυμούνται, στον Άρη κάτι έκανε.
Μεγάλες προσδοκίες, μέτρια απόδοση.

Γιατί;
Το μπάσκετ δεν ήταν η καψούρα του.
Το πάθος του.
Αντίθετα με το πιάνο που ήταν η μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ ήταν το μέσο για να βγάλει χρήματα.
Τα κατάφερε.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 σχόλια:

Stonedreamer είπε...

Τι έγινε παιδιά? Έχω πολύ καιρό να δω καινούρια ανάρτηση εδώ... Όλα καλά ή θα το σταματήσετε? Αν ναι, είναι πολύ κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Γενικως πριν απο αυτες τις αναρτησεις..ειχαν 3-4 μηνες χωρις αναρτηση..αντε ρεπαιδια..σας θελουμε πισω!!

stratos kalantzis είπε...

Εχετε δικιο οτι έχουμε καιρο να σηκώσουμε καινουρια ανάρτηση. Και εμας μας ενοχλει περισσοτερο απο ολους η απουσία αυτη. Δυστυχώς ξεκινήσαμε πεντε φίλοι, στο τελος μείναμε δυο να προσπαθούμε να το κρατήσουμε ενεργό. Κάποιες αλλαγές στην καθημερινότητα μας το δυσκόλεψαν πολυ. Ιδέες υπάρχουν αλλα δεν ειναι τοςο εύκολο πια δυστυχώς. Σαν Στρατο με στεναχωρεί αυτο. Αλλα σας ευχαριστω ολους όσοι μπαίνετε και ακομα μας διαβάζετε. Καλες γιορτές ευχομαι.

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ είπε...

Ενδιαφερον αρθρο..Τωρα ο Νασος Γαλακτερος εχει κανει στροφη και ασχολειται με τη μουσικη(παιζει εξαιρετικο πιανο σαν τον νικο Ζηση).
Επίσης έγραψε κι ένα όμορφο μυθιστόρημα βασισμ΄'ενο στην μπασκετικες του εμπειριες το οποίο όμως επεκτεινεται σε μονοπατια πιο περιπετειωδη κι αισθηματικα αγγιζοντας την υπαρξιακη αγωνια.(Λεγεται Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-εκδ Τετραγωνο)

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ είπε...

Μη μας στερειτε την αρθρογραφια σας..Ειναι εξαιρετικης αξιας...Σα να αναβιωνετε τις μερες του υπεροχου ΤΡΙΠΟΝΤΟΥ(Πως κ πως περιμεναμε εκεινη την Τριτη...)κι αν μπορουμε να βοηθησουμε σε κατι θα ηταν χαρα για πολλους η προοπτικη βοηθειας κ συμμετοχης στον ιστοτοπο αυτον.
Προσωπικα ,διατηρω δικο μου ιστοτοπο σχετικο με το βιβλιο περισσοτερο(κ με συνεντευξεις απο ολους τους χωρους), αλλα το μπασκετ ειναι λατρεια.Ευχαριστως ολοι να ενισχυσουμε την προσπαθεια με ιδεες κ ο,τι αλλο θα μπορουσε να φανει χρησιμο.

Δημοσίευση σχολίου