RSS

Ο τραυματισμός του Kobe και το πείσμα των Lakers

Μιας και... έκατσε σκόνη πάνω από το θέμα του τραυματισμού του Kobe Bryant είπα να γράψω κι εγώ την γνώμη μου. Δίχως αμφιβολία ο τραυματισμός του Black Mamba αλλάζει τις ισορροπίες μέσα στους Lakers, αλλά και στην Δύση. Ας πάρουμε όμως το πράγμα απ' την αρχή...

Ήταν Σάββατο 13 Απρίλη, όταν ο Kobe Bryant σόκαρε τους φίλους των Lakers αλλά και τους φίλους του ΝΒΑ μιας και ανακοινώθηκε πως υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στο παιχνίδι κόντρα στους Warriors. Αποτέλεσμα αυτού ο Mamba να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, αλλά και την αρχή της επόμενης, με τον Mike D'Antoni να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.
Αυτό ήρθε στο χειρότερο timing δίχως αμφιβολία. Ο 34χρονος πλέον Bryant περνούσε δεύτερη νιότη φέτος, καθώς με 27.3 πόντους μέσο όρο, 5.5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 46.3% ευστοχία ήταν μια ομάδα μόνος του και οδηγούσε τους Lakers σε μια θέση στα play off. Ο τραυματισμός όμως άλλαξε τα σχέδια του, αλλά και της ομάδας του και μαζί όλο τον σχεδιασμό.

Δίχως αμφιβολία, ο Kobe ήταν ο ηγέτης του συνόλου. Κάτι ο εγωισμός του, κάτι η άρνηση του για ήττα, κάτι η ηγετική του παρουσία μέσα στην ομάδα, έκαναν το Mamba να ξεχωρίζει. Ο τραυματισμός δεν πληγώνει τόσο αγωνιστικά τους Lakers, όσο έξω-αγωνιστικά, καθώς χάνουν τον παίκτη που θα τους καλμάρει μετά από μια μεγάλη νίκη και θα τους δώσει κουράγιο μετά από μια βαριά ήττα(εντάξει ο Kobe δεν είναι ακριβώς τέτοιος παίκτης αλλά κουβέντα να γίνετε).
Από την ώρα που τραυματίστηκε ο Bryant το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι Lakers θα καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους. Κύριοι, μιλάμε για τους Lakers! Την ομάδα που ανέδειξε παίκτες και παίκτες και είναι δεύτερη στα πρωταθλήματα συνολικά. Επιπλέον, σαν σύνολο έχει παίκτες προσωπικότητες. Όχι τόσο ισχυρές όσο ήταν ο Mamba, αλλά τόσο οι Nash, Howard, όσο και οι Gasol, Metta World Peace(Ron Artest για την ακρίβεια) μπορούν να βάλουν πλάτη τώρα στα δύσκολα.

Οι Lakers θα σταθούν στα πόδια τους όπως στάθηκαν οι Bulls, όπως στάθηκαν οι Celtics. Μπορεί το χτύπημα που δέχθηκα οι Λιμνάνθρωποι να ήταν ισχυρότερο, αλλά έχουν και το μέταλλο και το βάρος της φανέλας να σταθούν. Εγώ θεωρώ (το άρθρο αυτό γράφτηκε περίπου μια ώρα πριν το παιχνίδι κόντρα στους Rockets) πως θα περάσουν στα play off, αλλά και θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους κόντρα στους Thunder ή τους Spurs. Ακόμα και χωρίς τον Kobe!
Κλείνοντας, θα ασχοληθώ με το αγωνιστικό του πράγματος. Το πρώτο δείγμα των Lakers χωρίς Bryant ήρθε κόντρα στους Spurs. Η ομάδα του L.A. επικράτησε σε αυτό το παιχνίδι, αλλά αξίζει να σταθούμε σε κάτι άλλο. Στο γεγονός πως 5 παίκτες της ομάδας του D'Antoni σούταραν από 10 μέχρι 17 σουτ, δείγμα του πλουραλισμού στην επίθεση. Χωρίς τον Bryant οι Lakers επιθετικά δεν γίνονται πλέον τόσο προβλέψιμοι, ενώ μπορούν να... απλώσουν το παιχνίδι τους και σε άλλους παίκτες (Blake, Jamison, Meeks) που δεν είχαν μεγάλη συνεισφορά μέχρι τον τραυματισμό. Επιπροσθέτως, τώρα είναι που θα φανεί περισσότερο από ποτέ το κατά πόσο ο Howard θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος της φανέλας. Αυτός αναμένεται να είναι η πρώτη επιλογή στο σκοράρισμα, με το πρώτο δείγμα να είναι θετικό (26 πόντοι, 17 ριμπάουντ)!

Θα επανέλθω με άρθρο λίγο πριν τα Play off όπου θα σχολιάσω τα ζευγάρια και θα εξηγώ το γιατί πιστεύω πως φέτος ήρθε η ώρα του Durant!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου