RSS

Το μεγάλο στοίχημα των Knicks

Το φετινό ξεκίνημα των New York Knicks δεν είχε καμία σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών. Τότε δηλαδή που ύστερα από πολλές μεγάλες κουβέντες από τους διοικούντες και πολλά μεγάλα όνειρα απ' όλους στο Μεγάλο Μήλο, η ομάδα ξεκινούσε πάντα ανέτοιμη να δώσει απαντήσεις, καθώς επίσης έβγαζε μια εικόνα στο παρκέ πως ψάχνεται αγωνιστικά.

 Όλα αυτά όμως μέχρι φέτος, με τον Mike Woodson στον πάγκο της, που πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της από την περίοδο 1999-2000. Με ρεκόρ 9 νίκες και 3 ήττες (μέχρι αυτή τη στιγμή) οι Knicks φιγουράρουν στην κορυφή της Atlantic έπειτα από πολλά χρόνια. Όλα αυτά μάλιστα χωρίς η ομάδα να είναι πλήρης, κάτι που κάνει την συνολική προσπάθεια αξιέπαινη. Τι θα γίνει όμως από την στιγμή που ο Amar'e Stoudemire επιστρέψει στα παρκέ; Αυτό είναι και το βασικό ερώτημα του σημερινού άρθρου.
Ο κύριος λόγος που την φετινή σεζόν οι Knicks δείχνουν ικανοί για το κάτι παραπάνω είναι πως παίζουν ΑΜΥΝΑ. Έχουν μια απ' τις πιο σκληρές -αμυντικά- ομάδες της λίγκας και αυτό το δείχνουν οι αριθμοί. Με μόλις (για τα δεδομένα των Νεοϋορκέζων) 95,4 πόντους παθητικό και 103,4 ενεργητικό αποτελούν μια απ' τις πιο δυνατές ομάδες αυτή την στιγμή σε ολόκληρο το ΝΒΑ.

Ο Woodson έχει καταφέρει να μοιράσει τους ρόλους σωστά. Έδωσε δηλαδή τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην επίθεση στον Carmelo Anthony και ο Melo έχει φανεί αντάξιος των προσδοκιών. Εν συνεχεία, ως δεύτερη επιλογή στην επίθεση υπάρχει ο πάντα αξιόπιστος Reymond Felton αλλά και ο J.R. Smith που έρχεται κατά κύριο λόγο από τον πάγκο, ενώ παράλληλα ο Woodson φροντίζει και οι ψηλοί του να μένουν ικανοποιημένοι καθώς η μπάλα πάει αρκετά συχνά στο ζωγραφιστό (στον Chandler κατά κύριο λόγο). Επιπλέον, σημαντική είναι και η συνεισφορά του Jason Kidd στο οργανωτικό κομμάτι. Αν και στην αρχή υπήρχαν αμφιβολίες για το αν θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια 5άδα Felton-Kidd, στην πορεία φάνηκε πως κάτι τέτοιο μόνο ευεργετικό είναι για την ομάδα από το Μεγάλο Μήλο. Ο Kidd με την παρουσία του φροντίζει ώστε οι Knicks να έχουν έναν... προπονητή εντός του παρκέ.

Στο αμυντικό κομμάτι το κρυφό όπλο της ομάδας του Woodson ακούει στο όνομα Ronnie Brewer. Με πολύ αθόρυβη δουλειά έχει καταφέρει να περιορίσει μερικούς απ' τους καλύτερους παίκτες της Λίγκας προς όφελος φυσικά της ομάδας του. Γι' αυτό και ο τεχνικός της Νέας Υόρκης τον ξεκινάει πάντα πενταδάτο.
Μέχρι εδώ όμως όλα καλά. Τι θα γίνει όμως από την στιγμή που θα επιστρέψει σε φουλ ρυθμό ο Stat; Ο 31χρονος power forward έχει σίγουρα πολλά να αποδείξει σε όλους, όμως ποιος θα "θυσιαστεί" για να ξεκινήσει βασικός ο Stoudemire; Το πιο σημαντικό απ' όλα όμως θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο σύστημα του Woodson μόλις επιστρέψει;

Εννοείται πως παίκτες σαν τον Stat δεν περισσεύουν σε καμία ομάδα του ΝΒΑ. Δεν βρίσκεις άλλωστε κάθε μέρα ψηλό που να μπορεί εξίσου εύκολα και να ποστάρει κοντά στο καλάθι, αλλά και να εκτελέσει από μέση και μακρινή απόσταση. Το θέμα όμως είναι πως μέχρι να έρθει η στιγμή που θα επιστρέψει ο Woodson θα έχει ήδη δουλέψει αρκετά πράγματα, στα οποία παρών δεν θα είναι ο Stat.
Αναμφίβολα, ο 54χρονος τεχνικός γνωρίζει καλύτερα απ' τον καθένα μας το τι πρέπει να κάνει, όμως θα ήταν αμαρτία να γκρεμίσουν οι Knicks ότι έχτιζαν σε περίπτωση που ο Stoudemire δεν προσαρμοστεί ποτέ στα συστήματα της ομάδας. Κι αυτό διότι όντως οι φετινοί Knicks δείχνουν ικανοί για πολλά...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

kukoc7 είπε...

Νομίζω ότι ωραία ιδέα θα ήταν ανταλλαγή με Pau Gasol και μερικά draft picks.

Χρήστος Τσάλτας είπε...

Αν ισχύει αυτό που είπε ο Αμάρε πως θα έρχεται από τον πάγκο τότε οι Νικς θα έχουν τον πληρέστερο πάγκο σε όλο το ΝΒΑ!!

Δημοσίευση σχολίου