RSS

Καυτοί πρωταθλητές

Φέτος ξεκινούν την σεζόν ως η team to beat. Έχοντας εκπληρώσει τον στόχο του πέρυσι, που ήταν η κατάκτηση του τίτλου, οι Miami Heat ξεκινούν και την φετινή σεζόν με έναν και μόνο στόχο: To repeat!

Η νίκη στον 5ο τελικό κόντρα στην Oklahoma με σκορ 121-106 στην American Airlines Arena σήμανε 2 πράγματα. Το πρώτο είναι πως το project του Pat Riley που ξεκίνησε 2 χρόνια πριν με την απόκτηση των LeBron James, Chris Bosh έπιασε τόπο, παρά την μουρμούρα και τις αντιδράσεις πολλών μπασκετόφιλων ανά τον κόσμο. Το δεύτερο, -και το γεγονός που επισκίασε τα πάντα- ήταν η εξιλέωση του LeBron James. Ο βασιλιάς αφού πρώτα άκουσε τα εξ'αμάξης από τους απανταχού haters του, είδε τις προσπάθειες και τους κόπους ετών να δικαιώνονται με τον πλέον εμφατικό τρόπο!
Παράλληλα, με την παρουσία του James στους Heat, εγγύηση πρωταθλητισμού είναι και η παρουσία των Chris Bosh και Dwyane Wade. Ο πρώην άσος των Raptors από την στιγμή που είχε τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής του στην South Beach, φανέρωσε δείγματα του ταλέντου του και αποτέλεσε σημαντική λύση για τους Heat τόσο αμυντικά όσο και στο σκοράρισμα.

Το μεγάλο μεγάλο στοίχημα από την στιγμή που ο James πήγε στην South Beach ήταν να συνυπάρξει με τον Wade, αρχηγό και αδιαφιλονίκητο ηγέτη της ομάδας του Spoelstra. Την πρώτη σεζόν υπήρξαν θέματα, κυρίως στον επιθετικό τομέα της ομάδας. Από την στιγμή όμως που Wade-James συνεργάστηκαν άψογα την 2η σεζόν του King στο Miami τα αποτελέσματα ήταν εγγυημένα και βγήκαν και στο παρκέ.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε η παρέα των Big 3 μεγάλωσε. Και μεγάλωσε με παίκτες ποιοτικότατους και γνωστούς για την καριέρα τους στο ΝΒΑ. Rashard Lewis και -κυρίως- Ray Allen (για τον οποίο έγινε ο κακός χαμός από την στιγμή που πήρε μεταγραφή στους Heat από τους Celtics) κατέφτασαν με στόχο τίποτε λιγότερο από το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Και έχουν όλα τα εχέγγυα για να βοηθήσουν τον Spoelstra από τον πάγκο. Στην συνύπαρξη τους έπειτα από τα καλά χρόνια στο Seattle και τους Supersonics!
Και οι δύο βετεράνοι διακρίνονται για το αξιόπιστο μακρινό τους σουτ. Ειδικά ο Allen, ο οποίος είναι και ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών, δείχνοντας δείγματα στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στους Celtics. 2 μεγάλα συν στον πάγκο των Heat που δείχνει πολύ ισχυρός!

Πέρα από του; πρωταγωνιστές αυτού του συνόλου, αξίζουν ιδιαίτερη μνεία οι ρολίστες της ομάδας. Ο λόγος φυσικά για τους Chalmers, Battier (η αποκάλυψη των τελικών κόντρα σε Thunder που με τα φαρμακερά του σουτ σκότωσε τον Durant και την παρέα του), Miller, Haslem, Cole, Jones, Anthony (ο τίμιος Καναδός με το όνομα Joel). Κι όλα αυτά σε ένα ευέλικτο σύνολο που έχει την τύχη να διαθέτει πολυθεσίτες παίκτες, αθλητικούς και ιδιαίτερα αλτικούς.
Από την στιγμή που η Big 3 κατέφθασε στην South Beach ο Eric Spoelstra είχε την μεγάλη αποστολή να ταιριάξει αρμονικά Wade, James, Bosh με σκοπό να μην έχει κανείς παράπονο. Το περσινό πρωτάθλημα ήταν απάντηση σε όλους όσους τον κατηγορούσαν για τις προπονητικές του ικανότητες. Φέτος όμως οι απαιτήσεις μεγαλώνουν τόσο για τους Heat όσο και για τον ίδιο!

Ο Spoelstra φέτος έχει ως στόχο να διατηρήσει τους Heat στην κορυφή. Η παρουσία των Lewis-Allen ναι μεν του δίνει περισσότερες λύσεις, όμως μεγαλώνει και η πίεση. Και ο Sugar Ray και ο Lewis δεν έφθασαν στην South Beach για να είναι κομπάρσοι την φετινή σεζόν, γεγονός που ο Spoelstra πρέπει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν το πετύχει θα έχει καταφέρει την μεγαλύτερη προπονητική μαγκιά των τελευταίων ετών και θα κλείσει μια και καλή το στόμα όλων των πολεμίων του...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

stratos kalantzis είπε...

Ευχαριστώ!!!!

Επανέρχομαι σήμερα με μια δική μου

legend33 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
legend33 είπε...

συμφωνω σε ολα εκτος απο ενα πραγμα. οτι λεμπρον και ουειντ εχουν ξεκαθαρισει ακομα τουσ ρολους τους. φετοσ θα γινει αυτο. περσυ ο ουειντ ηταν τραυματιας με αποτελεσμα αναγκαστικα ο λεμπρον να παρει τον πρωτο ρολο. φετοσ ομως αν μεινουν και οι 2 υγιεις πρεπει να δουμε τι θα γινει. τους σελτικσ παντως τους νικησαν οχι τοσο ευκολα οσο δειχνει το σκορ. ο λεμπρον σε 29 λεπτα ειχε 26 ποντους, 10 ρεμπαουντ 3 ασσιστ και 2 κλεψιματα. αρχισε φουριοζος. οι σελτικς μου αρεσαν και πιστευω οτι ο ριβερς ειναι ο καλυτεροσ προπονητης μετα τον ποποβιτς στο πρωταθλημα.

Κάφρος είπε...

Φίλε legend συμφωνώ μαζί σου στο κομμάτι του παιχνιδιού κόντρα στους Σέλτικς. Βέβαια, για να τους βάλουν δύσκολα οι Βοστωνεζοι έπρεπε ο Ρίβερς να βγάλει λαγό απ' το καπέλο (Μπαρμπόζα). Μ' άρεσε η ομάδα αν και περιμένω περισσότερες προσπάθειες από τον Λι στην πορεία και τον Σάλιντζερ πιο ψαρωμένο!

Δημοσίευση σχολίου