RSS

Κέλτες έτοιμοι για όλα!


Λίγες μέρες έμειναν για το πρώτο τζάμπολ της σεζόν. Οι ομάδες ολοκληρώνουν σιγά σιγά την προετοιμασία τους ενόψει της νέας σεζόν και η αγωνία φτάνει στο κόκκινο. Μια απ' τις ομάδες όμως που αναμένεται να τραβήξουν την προσοχή κάθε φαν του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ είναι οι Boston Celtics. 

Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν για την αδυναμία που έχω σε αυτή την ομάδα. Δεν θέλει και πολύ άλλωστε όταν από 5 χρονών σου λένε για τα κατορθώματα του Bird, του McHale και των άλλων μεγάλων αστέρων που τίμησαν την φανέλα με το τριφύλλι. 

Στα του κειμένου όμως. Σε σχέση με την περσινή σεζόν η ομάδα της Βοστώνης εμφανίζει πληρότητα σε όλες -σχεδόν- τις θέσεις. Μπορεί να είχαμε την μεγάλη αποχώρηση του Ray Allen για το Miami και τους Heat, όμως οι Rivers-Ainge φρόντισαν να καλύψουν το κενό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Απέκτησαν τους Courtney Lee, Jason Terry με τον 35χρονο πρώην άσο των Mavs να μπορεί να αγωνίζεται και στην θέση 1, δίνοντας ανάσες στον Rajon Rondo όποτε χρειαστεί. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε και η μεταγραφή του Leandro Barbosa. Κάπως έτσι λοιπόν φαίνεται πως στις θέσεις 1 και 2 οι Κέλτες είναι πλήρης ενόψει της νέας σεζόν. 
Παράλληλα, με την απόκτηση των 2 guards είχαμε και την μεγάλη επιστροφή του Jeff Green. Ο 27χρονος forward έπειτα από το πρόβλημα στην καρδιά (πρόβλημα για το οποίο χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση πριν την έναρξη της σεζόν) επέστρεψε στην ομάδα που τον στήριξε καθ' όλη την διάρκεια της περιπέτειας του. Ο Green θα έχει την αποστολή να δίνει τις απαιτούμενες ανάσες στον Pierce. Παράλληλα, ο Rivers θα προσπαθήσει σιγά σιγά να τον βάλει σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως δεν είναι και λίγο να απέχεις 1 χρόνο απ' τα παρκέ...  
Το μεγάλο στοίχημα των Celtics φέτος θα είναι οι rookie. Jared Sullinger, Fab Melo, Chris Joseph και Micah Downs έχουν μπροστά τους ένα μεγάλο στοίχημα (κυρίως με τον εαυτό τους). Να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν με αξιώσεις σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Στα φιλικά προετοιμασίας ως ώρας μόνο ο Sullinger έχει δείξει πως μπορεί. Βέβαια κάθε rookie θέλει τον χρόνο του για να δείξει πως μπορεί να τα καταφέρει. Αν ο Melo μέσα στην σεζόν φορτσάρει τότε είναι σίγουρο πως θα βγάλει μάτια. Άλλωστε, έχει και την σωματοδομή και το ύψος για να πάει πολύ καλά στο ΝΒΑ. 


Επίσης, δεν πρέπει να παραμεριστούν και οι ρολίστες του συνόλου. Οι παίκτες δηλαδή που θα μπαίνουν για να δίνουν ανάσες στους βασικούς και να "φθείρουν" τους αντιπάλους τους. Τέτοιοι παίκτες είναι οι Wilcox, Milicic, Collins, Kurz. 



Για το τέλος άφησα τους Big 3. Όχι μόνο η παρουσία τους αποτελεί εγγύηση για την πορεία πρωταθλητισμού των Κελτών, ο Rivers έχει την ευτυχία να διαθέτει τον καλύτερο play maker της Λίγκας, τον καλύτερο Cluch shooter (ή έστω έναν απ' τους καλύτερους) και τον πληρέστερο ψηλό των τελευταίων 15 χρόνων. Κι όλα αυτά στο πρόσωπο των Rondo, Pierce, Garnett. 


Ακόμα πάντως, δεν μπορώ να αναφερθώ στον Avery Bradley καθώς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να μπει σε αγωνιστικό ρυθμό... 


Με μια πρόχειρη ανάλυση το ρόστερ των Βοστονέζων δείχνει ικανό να χτυπήσει τίτλο. Συνδυάζει εμπειρία (Pierce, Garnett, Terry) και νιάτα (Rondo, Green, Lee, Sullinger, Barbosa, Bass). Βέβαια, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι -ενδεχόμενες- κινήσεις λίγο μετά το All Star Game. Και πάλι όμως οι Κέλτες με τον Rivers στον πάγκο μπορούν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα!

           


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 σχόλια:

stratos kalantzis είπε...

Πολύ καλό και εύστοχο!!! Με έβαλε σε σκέψη να σου ζητήσω κάτι αντίστοιχο και για τους πρωταθλητές, έτσι ώστε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα στα της Ανατολής.

Κάφρος είπε...

Πες το κι έγινε Στράτο! Αύριο θα το ετοιμάσω! Επίσης, θα ασχοληθώ και με Euroleague (για NBA, Euroleague θα γράφω δηλαδή!)

Drazen είπε...

Σε μένα έλαχε ο κλήρος να κάνω τις συστάσεις...

Από σήμερα καλωσορίζουμε ένα νέο φίλο στην ομάδα μας , τον "Κάφρο" (που μεταξύ μας μόνο τέτοιος δεν είναι).

Ο Κάφρος λοιπόν έχει μια σφαιρική άποψη για τα σπορ μιας και αρθρογραφεί στο overlap.gr , στο liverpool-fans.gr , στο F1Fan.gr και τέλος στο paokpanoapola.gr.
(που βρίσκει το χρόνο μη με ρωτάτε...)

Τόσο το ΝΒΑ (που εμείς δεν του δίναμε την πρέπουσα σημασία) αλλά και η Ευρωλίγκα είναι τα θέματα που κυρίως θα αρθρογραφεί.

Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή αρχή!

Στα του κειμένου τώρα , οι Κέλτες είναι καλύτεροι από πέρυσι. Ο Sullinger μπορεί να αποδειχθεί "steal of the year" ενώ ο Rondo προβλέπω breakout season.
Σε όσα σωστά γράφτηκαν θα ήθελα να προσθέσω το τεράστιο κίνητρο που τους δίνει η άκομψη αποχώριση του Άλεν.
Οι πρώην συμπαίκτες του θέλουν πολύ να του απαντήσουν αναλόγως....

stratos kalantzis είπε...

@κάφρος: Πες μας τι έχεις κάνει και σου φτάνουν 24 ώρες!!!!! Αναμένω την επόμενη ανάρτηση για τους πρωταθλητές, καθώς νομίζω ότι η εν λόγω κόντρα θα ιντριγκάρει όλο το πρωτάθλημα φέτος!!!

Και ετοιμάζω και εγώ να ασχοληθώ με κάτι ελαφρώς διαφορετικό.

Υ.Γ. Εγώ τρέλλα με Λίβερπουλ λέμε...χρόνια πάθηση..

Βασίλης Λεμπετζής είπε...

@stratos kalantzis

Είμαστε εκατομμύρια αυτοί που αγαπούν το καμάρι του Merseyside

YOU WILL NEVER WALK ALONE

LikeMike είπε...

Και εγώ Λίβερπουλ είμαι απο εποχές Τζόν Μπάρνς αλλά εδώ είναι μπασκετικό το σάιτ μην ξεχνιέστε

Δημοσίευση σχολίου