RSS

Οι 50 σημαντικότερες στιγμές των διοργανώσεων της FIBA (No 45 - 40)




Το ΝΒΑ γνωρίζει καλύτερα απο κάθε  οργανισμό πως να πλασάρει το προϊόν της. Τα τμήματα διαφήμισης και μάρκετινγκ είναι τόσο δημιουργικά που σε αφήνουν άφωνο με τις εμπνεύσεις τους. Πριν λίγα χρόνια έφτιαξαν μία λίστα από 60 βίντεο με τις χαρακτηριστικότερες στιγμές των playoffs.

Αυτό φαίνεται πως ζήλεψε  ένας Ισπανός και αποφάσισε να φτιάξει κάτι παρόμοιο όσον αφορά όμως τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το "Τρίποντο" ψάρεψε τυχαία αυτό το διαμαντάκι και σας το παρουσιάζει.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις " 50 σπουδαιότερες στιγμές του Ευρωπαϊκού μπάσκετ" ξεκινάει...


44


Ιταλικό πρωτάθλημα 5ος τελικός 88/89
Η κυρίαρχη Φίλιπς με την cinderela Λιβόρνο διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Ο καταπληκτικός Γουέντελ Αλέξις κρατάει την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι. Το τρίποντο του Πρέμιερ δεν βρίσκει στόχο και η baseball πάσα του Φαντόζι βγάζει σε θέση οφσάιντ τον  Αντρέα Φόρτι . Καλάθι ακριβώς με την κόρνα της γραμματείας!

Επικρατεί πανδαιμόνιο στο παρκέ , πέφτει πολύ  ξύλο ανάμεσα σε παίκτες και οπαδούς αλλά αυτά ουδώλους μετριάζουν τη χαρά της Λιβόρνο
Όμως, στα αποδυτήρια οι διαιτητές αποφασίζουν να μην κατοχυρώσουν το καλάθι
θεωρώντας το  εκπρόθεσμο με αποτέλεσμα το σκουντέτο να δοθεί στη   Φίλιπς Μιλάνο!




43


 ULEB 2000-01 AEK-TAU

Σε εμάς τους Έλληνες είναι γνωστή η ιστορία. Το φανερά εκπρόθεσμο καλάθι του Ντικούδη .... μέτρησε και οι Ισπανοί τις επόμενες ώρες μίλαγαν για σκάνδαλο άνευ προηγουμένου. Τελικά η δικαιοσύνη αποδόθηκε την επόμενη ημέρα και ο αγώνας ξαναέγινε (με νικήτρια τη Ταού). 




42


1997-98 5ος τελικός Κίντερ-Τιμσύστεμ

Ο τελικός των αστεριών: Ντανίλοβιτς, Ριγκοντό, Σάβιτς vs Γουίλκινς, Ρίβερς, Φούτσκα.
Με το σκορ στο 72-68 η Κίντερ έχει την τελευταία επίθεση. Ο Γουίλκινς - πληρώνοντας τη συνήθεια των Αμερικανών να βάζουν πάντα χέρι στη μπάλα- κάνει φάουλ (οι Ευρωπαίοι διαιτητές 9 στις 10 φορές τα σφυρίζουν) στη προσπάθεια του Ντανίλοβιτς για τρίποντο: Με κάποιο μυστήριο τρόπο ο τεράστιος Πέντραγκ Ντανίλοβιτς βάζει και το καλάθι και παίρνει και το φάουλ!
Στη παράταση με τη ψυχολογία στα ύψη στέφθεται πρωταθλήτρια η Κίντερ Μπολόνια!




 41


1976/77 Ημιτελικός Πρωταθλητριών Μακάμπι - ΤΣΣΚΑ

Τη δεκαετία του '70 , η πολιτική εξουσίαζε τα σπορ. Ο "Ψυχρός Πόλεμος" επηρέαζε τα πάντα. Λόγω των κακών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σοβιετικής Ένωσης , ο αγώνας διεξάχθηκε στο Βέλγιο. Μπέλοφ , Ερέμιν απ' την  μία , Μπέργκοβιτς , Μπρόντι απ' την άλλη. 
Νικήτρια η Μακάμπι σε έναν αγώνα με έντονες πολιτικές προεκτάσεις





40


1991/92 Τελικός Κυπελλούχων Ρεάλ - ΠΑΟΚ

Το μοιραίο λάθος του Παναγιώτη Φασούλα στερεί το Ευρωπαϊκό ριπίτ (κάτι που δεν έχει επιτύχει ποτέ Ελληνική ομάδα) του ΠΑΟΚ..



(οφείλω ένα ευχαριστώ στον ΠιΖήτα για την σωστή επισήμανσή του να αλλάξουμε τον τίτλο ώστε να είναι πιο κατατοπιστικός.)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Προφανώς και δεν υπάρχει φάουλ εις βάρος του Ντομινίκ.

Τεράστιο τρίποντο Μπάνε.

Τεράστια παπατιά Φασούλα.

stratos kalantzis είπε...

@Kantharos: Αυτό το πράγμα που έκανε ο Πάνι στην τελευταία φάση, πρέπει να λογίζεται ως έγκλημα!!! Απορώ πώς κρατήθηκε ο Μπάνε μετά την 3άρα που είχε καρφώσει από τα 8 μέτρα πριν και δεν του χύμηξε!!!!

Drazen είπε...

Tου το κράτησε και μετά το 4ο ημιτελικό με τον ΟΣΦΠ το '93 , του το πέταξε.
Αλλά περισσότερα γι' αυτό σε μια μελλοντική ανάρτηση...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Στο τρίποντο του Πρέλεβιτς υπάρχει και φάουλ που δεν δόθηκε;

Drazen είπε...

@ Γεώργιος Παπαδόπουλος
Νομίζω πως ο Γιορέντε προλαβαίνει και μαζεύει το χέρι του.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 29 ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε,δεν υπάρχουν στο yt τα ανεβάζουν με πολύ αργό τέμπο.'Ισως κιόλας ο Ισπανός μπασκετόφιλος να μην τα έχει φτιάξει ακόμα.
ΥΓ Αυτός ο Φασούλας πόσες μαλακίες έχει κάνει στον ΠΑΟΚ..Έβλεπα και τον τελικό με τον Άρη το 91.Γι αυτό τον μισούνε οι παοκτζήδες και λέγανε ότι τους είχε πουλήσει και στον Ιωαννίδη το 93(δεν το πιστεύω αλλά την αντιπάθεια τους,ως ένα σημείο, την καταλαβαίνω)
keith

Δημοσίευση σχολίου