RSS

Signature moves: Cousy , Dr J , Garnett , Allen , Jordan / Nowitzki


Πόσες φορές έχουμε πει : "να δεις που το έχω ξαναδεί αυτό ..." .

Όσοι είστε γονείς , βλέποντας έναν αγώνα με τον γιο σας , δεν μπορεί να μην του έχετε πει:"αγόρι μου η κίνηση που είδες ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα του ...."

Οι Αμερικανοί τις ονομάζουν signature moves.

Το 3-ponto.blogspot σας παρουσιάζει τις χαρακτηριστικότερες κινήσεις παλαιών και σύγχρονων αστέρων του παγκόσμιου μπάσκετ



Bob Cousy: Behind-the-Back Pass

Καινοτόμισε με τη πάσα πίσω απ' τη πλάτη. Ο "Χουντίνι των γηπέδων" είχε εξαιρετική περιφερειακή όραση και αποτέλεσε τη μαγιά των playmakers του μέλλοντος



Dr. J: Cradle Dunk

Ο σπουδαίος DrJ ανέβασε το παιχνίδι πάνω απ' τη στεφάνη. Το συγκεκριμένο κάρφωμα είναι μία απ' τις χαρακτηριστικότατες κινήσεις του. Ορμώντας προς το καλάθι κρατάει τη μπάλα χαμηλά με το ένα χέρι και κατά την απογείωση την περιστρέφει 180 μοίρες με τελικό προορισμό το κάρφωμα.
Cradle dunk η ονομασία του



Kevin Garnett : Shimmy to Fadeaway

Παλαιότερα το έκανε πιο συχνά. Ενώ έχει ποστάρει τον αντίπαλό του , κάνει προσποίηση πως θα πάει απ' τη μία πλευρά (μοιάζει σαν να σείεται , εξού και shimmy στα αγγλικά) και γυρνάει απ' την άλλη τελειώνοντας με ένα fadeaway.
(σημ. Ο McHale έκανε κάτι παρόμοιο μόνο που εκείνος αντί για fadeaway τελείωνε με hook)



Ray Allen : Catch-and-Shoot

Δεν είναι ο πρώτος που την εμπνεύστηκε αλλά είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Τρέχει κυκλικά γύρω από ατελείωτα screens για να βρεί τον ελεύθερο χώρο να σουτάρει. Η κίνηση απαιτεί αντοχή , υπομονή , μηχανική. Τα έχει στο μέγιστο βαθμό.



Μichael Jordan / Dirk Nowitizki: Fadeaway Jumper

Στον Jordan επέκτεινε τη μπασκετική του καριέρα (λιγόστεψε τις συγκρούσεις που το σώμα του δεχόταν). Στον Dirk έκανε να είναι αδύνατον να κοπεί.
Και στους δύο έδωσε δαχτυλίδι και μία θέση στην αιωνιότητα.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε...

Στο Fadeaway Jumper θα έβαζα και τον Κόμπι.

Drazen είπε...

Και ο Kobbe και ο Wade έχουν θέση στο fadeaway. Απλά είπα να βάλω τον άνθρωπο που έκανε τέχνη τη κίνηση και εκείνον που την τελειοποίησε.

Ανώνυμος είπε...

εγω θα εβαζα και τον jabbar στη λιστα με την θρυλικη ραβερσα του.

Drazen είπε...

@ανώνυμος
Yπομονή έχει δρόμο ακόμη το αφιέρωμα...

Δημοσίευση σχολίου