RSS

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα...Και το ντέρμπι...


Όπως ήταν λογικό και επόμενο η αναμέτρηση των αιωνίων για τον τελικό του Κυπέλου ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης της πλειονότητας των απανταχού μπασκετικών φίλων τις τελευταίες μέρες. Χωρίς να εξαιρέσω τον εαυτό μου από τον αγώνα αυτό, παραθέτω μερικές σκέψεις μου και για την επικαιρότητα όπως αυτή διαμορφώνεται αλλά και για τον τελικό.

- Πραγματικά λυπήθηκα για τον Ρούμπιο. Όποιος έχει μπει σε χειρουργείο για χιαστό ξέρει καλά τι σημαίνει μια τέτοια επέμβαση. Το μόνο θετικό είναι ότι είναι μικρός σε ηλικία και ότι οι αμερικανοί είναι εξπέρ σε τέτοιου είδους καταστάσεις και προσέχουν πολύ τους αθλητές τους. Απώλεια και για την εθνική Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού.

- Η νουβέλ βαγκ του NBA ομολογώ ότι είναι αρκούντως εντυπωσιακή. Αν ο Ντέρικ Ρόουζ δουλέψει το σουτ από μακρινή απόσταση ώστε να γίνει σταθερά αξιόπιστο όταν οι αντίπαλοι διάδρομοι θα κλείνουν, οι ένδοξες μέρες των Ταύρων είναι κοντά. Από την άλλη το ψιλόλιγνο παλικάρι που ακούει στο όνομα Κέβιν Ντουράντ μπορεί να σκοράρει ακόμα και με την...πλάτη του!!!

- Ο Κουφός όσο περνάει ο καιρός προοδεύει όλο και περισσότερο, αυτό αναγνωρίζεται και αμοίβεται με χρόνο συμμετοχής και νομίζω ότι το αξίζει λόγω της σκληρής δουλειάς και της υπομονής του όλο αυτό το διάστημα. Και ο Πέκοβιτς όμως επωφελήθηκε του τραυματισμού του Μίλισιτς και έχει εκτοξεύσει τους μέσους όρους του. Κοινό σημείο αναφοράς και για τους δύο η σκληρή δουλειά. Τώρα τελευταία και ο Ιλιασόβα παίζει πολύ καλά στους Μπακς.

- Ο Κολοσσός στην τρίτη θέση και ο ΑΓΟΡ στην τέταρτη? Πάνω από τους αιωνίους της Θεσσαλονίκης? Η Καβάλα μάλλον μπαίνει στα play-off, ενώ και ο ΚΑΟΔ σχετικά άνετα εξασφάλισε την παραμονή του. Από την Α2 έρχεται με φόρα ο Απόλλων. Η επαρχία σηκώνει στα χέρια της το ελληνικό μπάσκετ με έντονο το ελληνικό στοιχείο και στους πάγκους και στο ρόστερ της.

- Δεν είναι η χρονιά φέτος για δύο από τις πιο παλιές καραβάνες στο κουρμπέτι των ελληνικών πάγκων. Μαρκόπουλος και Αλεξανδρής έχουν χίλια δίκια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά οι ομάδες τους μοιάζουν να είναι μάλλον λίγο μπερδεμένες και στο σχεδιασμό αλλά και στο μπάσκετ που παίζουν.

- Συγχαρητήρια στο Μαρούσι, στους πιτσιρικάδες και στον Λινάρδο για την πρώτη νίκη που έκαναν. Δυστυχώς όλα τα παθογενή στοιχεία του ελληνικού μπάσκετ "ασέλγησαν" πάνω στο πτώμα της άλλοτε ομάδος προτύπου.

- Ο Ζούρος στον πάγκο τουρκικής ομάδος? Λεφτά και μεγάλο μπάτζετ θα έχει, για υπομονή δε ξέρω. Ο Γιαννάκης συζητείται για τον πάγκο της Μάλαγα, ο Σφαιρόπουλος ετοιμάζεται για το Final-Four, αλλά κόουτς της χρονιάς ο Φώτης Κατσικάρης με το θαύμα της Μπιλμπάο!!!

ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

- Το κομοδινί μαλλί του Ντούντα δε μου αρέσει καθόλου. Ακόμα και με αυτό το παρουσιαστικό, αν είχε τον Λο να αποφορτίσει Σπανούλη και τους πιτσιρικάδες στο κατέβασμα της μπάλας, νομίζω το κύπελλο ήταν δικό του. Δεν είμαι Ολυμπιακός, αλλά η ομάδα αυτή μου αρέσει και έχει στριμώξει άσχημα τον ΠΑΟ.

- Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη? Και στο ματς του ΣΕΦ και το Σάββατο το ματσάκι το γύρισε εντελώς ο Σάρας. Η άμυνα του ΟΣΦΠ έχει επικεντρωθεί και έχει εξουδετερώσει πλήρως τον Διαμαντίδη, δε φοβάται τον Καλάθη, δεν έχει σε εκτίμηση τον Λόγκαν, αλλά ο Σάρας με τις γρήγορες εκτελέσεις του p&r, τα σουτάκια και τις no-look πάσες δημιουργεί αμυντική ταραχή και ανισσοροπία. Επίσης, ποιανού έμπνευση είναι το μαρκάρισμα του Χάινς στον Βουγιούκα?

- Ο Πρίντεζης για άλλη μια φορά εξέθεσε τους "Κώστα και Κώστα" της γραμμής ψηλών του ΠΑΟ. Τρομερή φόρμα και εξαιρετική επιθετική δυναμική. Στα μάτια μου παλεύει στα ίσια με Φώτση για τη θέση του βασικού στην εθνική ομάδα.

- Ο Σπανούλης ΘΕΛΕΙ πολύ να κερδίσει την προηγούμενη ομάδα του. Νομίζω όμως ότι το θέλει πάρα πολύ και αυτό κάποιες φορές του γυρίζει μπούμεραγκ ως προς τη συγκέντρωσή του μέσα στο παιχνίδι. Οι πρώην συμπαίχτες του και προπονητής του ξέρουν το παιχνίδι του μέχρι λεπτομέρειας και αυτό του δυσκολεύει την απόστολή. Πρέπει να βρει τρόπο να γίνει χρήσιμος στην ομάδα του και για να το κάνει αυτό, μάλλον πρέπει να βάλει τον εγωισμό του πιο χαμηλά.

- Ο Σάτο παραμένει σταθερά εκτός του επιθετικού πλάνου του ΠΑΟ και αυτό αφαιρεί πόντους από την περιφέρεια της ομάδος του. Η φετινή χρονιά εντελώς χαμένη για τον Περπέρογλου. Ο Καλάθης παίζει ένα εντελώς άτολμο μπάσκετ που δεν του ταιριάζει καθόλου, ενώ οι 2 Αμερικανοί "αγρόν ηγόραζαν". Μεγάλο τρίποντο από Τσαρτσαρή, σημαντικά τα δύο μπλοκ του Μπατίστ σε Σπανούλη-Πρίντεζη καθώς και τα 7 (!!!) κλεψίματα του Διαμαντίδη.

- Οι γκρι δεν είχαν σε ένα ματς ακόμα ενιαία αντιμετώπιση στα σφυρίγματά τους. Ειδικά στο τέλος το επιθετικό στον Ντόρσεϋ φαίνεται πολύ τραβηγμένο. Ο Διαμαντίδης έχει γίνει "μανούλα" στο να κλειδώνει το χέρι του αντιπάλου και να παίρνει τα σφυρίγματα στις κρίσιμες στιγμές. Το ματς όμως -η γνώμη μου είναι ότι- δε χάθηκε εκεί. Ο Ντούντα άργησε να αντιδράσει στην πίεση στα 4/4, ξέχασε τον Πρίντεζη στον πάγκο και στο τέλος δε σουτάρεις υπό πίεση από τα 7 μέτρα, όταν έχεις το μπόνους των βολών. Κατέβασε το κεφάλι και μπούκαρε επιζητώντας την επαφή.

- Σλούκας-Μάντζαρης-Παπανικολάου η επόμενη γενιά του ελληνικού μπάσκετ. Χρειάζονται τέτοιους αγώνες για να "ψηθούν" και να χτίσουν χαρακτήρα. Μέσα από τα λάθη τους θα γίνουν καλύτεροι και πιο ώριμοι, ιδίως με τον κόουτς που έχουν, που έκανε τρομερή δήλωση για τον Μάντζαρη, ότι έπρεπε να σουτάρει αυτός και δεν θα του έλεγαν τίποτα αν το έχανε.

- Άντε και σε μια βδομάδα ξεκινάει Ευρωλίγκα!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

giorgios papadopoulos είπε...

Στράτο αυτός ο Ολυμπιακός αν είχε τον Μαυροκεφαλίδη στη σύνθεσή του θα ήταν καλύτερος συνολικά ή θa βάραινε περισσότερο η εξασθένηση που θα είχε στην άμυνά του;

stratos kalantzis είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτηση σου Γιώργο. Νομίζω ότι στο επιθετικό παιχνίδι η low-post κίνηση που έχει ο Λουκάς και την οποία γενικώς στερείται ο ΟΣΦΠ (μόνο ο Πρίντεζης και ο Λάζος που δεν παίζει όμως καθόλου) θα του προσέφερε επιθετικές ανάσες κοντά στη ρακέτα.

Στην άμυνα όμως (ατομική και ομαδική) τα τρεξίματα και η δύναμη των Πρίντεζη-Χάινς κάνουν τη διαφορά και η παρουσία του Λουκά ίσως αποδυνάμωνε την αμυντική δυναμική της ομάδος.

Νομίζω με σωστή διαχείριση από τον Ντούντα, η παρουσία του θα βοηθούσε.

Δημοσίευση σχολίου