RSS

Σιένα-Ολυμπιακός 81-80 (καρέ - καρέ τα τελευταία 5,8")

Ο Ολυμπιακός έχασε χθες μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 και να τσεκάρει από τώρα το εισιτήριο για το final-4 της Κωνσταντινούπολης. Ας δούμε καρέ καρέ τι έγινε στα τελευταία 5,8":








(5,8") Ο Ρακόσεβιτς έχοντας ήδη χάσει την πρώτη, ετοιμάζεται να εκτελέσει τη δεύτερη βολή.








(5,8") Κακή βολή από το Ρακόσεβιτς. Η μπάλα βρίσκει στο μπροστά μέρος της στεφάνης και φεύγει 2-3 μέτρα μακριά απ' αυτή. Ο Άντιτς έχει εξουδετερώσει με καλό μπλοκ άουτ τον Άντερσεν. Ο Πρίντεζης με τον Κέσελ διεκδικούν το ριμπάουντ όντες σε καλύτερη θέση από το Στόουνρουκ. Το περίεργο σ' αυτή τη φάση είναι ότι ο Μακάλεμπ και ο Ρακόσεβιτς έχουν μπει στη ρακέτα για να διεκδικήσουν κι αυτοί το ριμπάουντ, αφήνοντας την ομάδα τους χωρίς αμυντική ισορροπία, αφού κι ο Ζήσης έχει "κολλήσει" στο Σπανούλη στο πλάι. Αχρείαστο ρίσκο για την ιταλική ομάδα καθώς είναι 1 πόντο μπροστά και απομένουν λιγότερα από 6 δεύτερα.








(5,5") Ο Πρίντεζης "καθαρίζει" το ριμπάουντ. Όλοι σχεδόν οι παίκτες βρίσκονται μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού. Ο Άντερσεν είναι ο μόνος που τρέχει να κρατήσει αμυντική ισορροπία. Ο Ζήσης μένει στο Σπανούλη για να εμποδίσει ενδεχόμενη πάσα στον αρχηγό του Ολυμπιακού.







(4,9") Ο Πρίντεζης γυρνάει και βλέπει γήπεδο την ώρα που ο Λο με τον Κέσελ φεύγουν για αιφνιδιασμό στα φτερά. Ο Σπανούλης δε δείχνει διάθεση να πάρει την μπάλα. Όλοι οι παίκτες της Σιένα, εκτός από τον Άντερσεν που τρέχει να γυρίσει, είναι ουσιαστικά πίσω από τη μπάλα, αφού κι ο Στόουνρουκ δεν ασκεί ιδιαίτερη πίεση στον Πρίντεζη.







(4,6") Εδώ χάνεται η μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ει Σι Λο έχει πάρει σαφές πλεονέκτημα στον αριστερό διάδρομο (κάτι που δείχνει και το δεξί χέρι του Σπανούλη), ο Πρίντεζης φάινεται να τον βλέπει, αλλά δεν του δίνει την μπάλα, σε μια φαινομενικά εύκολη και χωρίς ρίσκο πάσα, καθώς υπάρχει πολύς χώρος για τον Αμερικανό. Εδώ ο Λο έβγαινε σε καθαρό ένας εναντίον ενός με τον Άντερσεν με 4" στη διάθεσή του για να τελειώσει το παιχνίδι.







(4") Ο Πρίντεζης αποφασίζει να βάλει την μπάλα στο παρκέ αφού ο Σπανούλης δεν έκανε κίνηση να την πάρει και ο Λο έχει φύγει στο αριστερό φτερό. Η πάσα στο Λο είναι ακόμα εφικτή καθώς ο Ρακόσεβιτς δεν έχει προλάβει να επιστρέψει ιδιαίτερα και ο Άντερσεν παραμένει η μοναδική "ασφάλεια" για την ιταλική ομάδα. Ο Μακάλεμπ με το Στόουνρουκ επιτηρούν διακριτικά τον Πρίντεζη, ενώ ο Ζήσης παραμένει "βδέλλα" στο Σπανούλη. Ο Κέσελ έχει αρχίσει να προωθείται στο δεξιό διάδρομο, αλλά είναι "κρυμμένος" πίσω από μια συστάδα 4 παικτών.








(3,3") Η πάσα στο Λο δυσκολέυει καθώς ο Αμερικανός έχει φρενάρει αδικαιολόγητα κι έχει σχεδόν γυρίσει πλάτη στο καλάθι με αποτέλεσμα ο Ρακόσεβιτς να έχει σχεδόν καλύψει την απόσταση. Αντίθετα ο Κέσελ τρέχει καλά στα δεξιά και ζητάει την μπάλα, αλλά ο Πρίντεζης δεν τον βλέπει, πρώτον γιατί δεν είναι πλέι μέικερ και δεύτερον γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν αρκετοί παίκτες ανάμεσά τους. Πάντως ο Άντερσεν εξακολουθεί να βρίσκεται απελπιστικά μόνος στα μετόπισθεν της Σιένα...







(2,9") Η φάση για το Λο έχει τελειώσει αφού ο Ρακόσεβιτς απαγορεύει πλέον την πάσα, καθώς ο Αμερικάνος δεν έτρεξε καλά το διάδρομο. Τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ολυμπιακό καθώς Μακάλεμπ και Στόουνρουκ σπεύδουν για παγίδα στον Πρίντεζη. Παρόλα αυτά ο Κέσελ έχει προωθηθεί αρκετά στο δεξιό διάδρομο κι έχει ανοίξει το οπτικό πεδίο για την πάσα. Η τελευταία ελπίδα του Ολυμπιακού είναι να ψάξει ο Πρίντεζης με γερό άλμα πάσα στον αέρα στο Σέρβο για το σουτ της νίκης αφού τα χρονικά περιθώρια έχουν πλέον στενέψει (2,9"). Εντούτοις το σουτ θα είναι ελεύθερο (ο Άντερσεν δεν προλαβαίνει να μαρκάρει).





(2,6") Ο Πρίντεζης επιχειρεί να τριπλάρει την παγίδα. Κρίμα γιατί ο Κέσελ που εδώ και ώρα ζητάει επίμονα την μπάλα έχει φτάσει ήδη στο τρίποντο και είναι απελπιστικά μόνος...




(2,1") Ο πολύ κοντύτερος Μακάλεμπ κλέβει εύκολα την μπάλα στην προσπάθεια του Πρίντεζη να τον περάσει και τελειώνει το ματς.

Συμπερασματικά, η άμυνα της Σιένα ρίσκαρε αδικαιολόγητα (αλλά τελικά δικαιώθηκε) στην τελευταία φάση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει 2-3 ευκαιρίες για μια καλή πάσα που θα οδηγούσε σε κατάσταση ένας εναντίον ενός. Σπανούλης και Λο δεν έκαναν προσπάθεια να πάρουν την μπάλα από τον Πρίντεζη και ίσως δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια να το κάνουν. Ο Ζήσης επέλεξε να απαγορεύσει την πάσα στον αρχηγό του Ολυμπιακού, αφήνοντας όμως κενό στα μετόπισθεν, κάτι που δεν κόστισε στην ομάδα του. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες στον Πρίντεζη, ο οποίος βρέθηκε αβοήθητος και αναγκάστηκε να κατεβάσει την μπάλα. Ήταν μόλις το δεύτερό του λάθος στα δύο ματς επί Ιταλικού εδάφους...

Όλα αυτά είναι πλέον ιστορία και η σειρά μεταφέρεται στο ΣΕΦ (1-1). Ο γρήγορος ρυθμός δείχνει να βολεύει τους ερυθρόλευκους καθώς διαθέτουν πιο νεανική ομάδα κι έχουν περισσότερη ενέργεια από τη Σιένα. Είναι ενδεικτικό ότι εκτός από Μακάλεμπ, Ζήση και Μός, οι υπόλοιποι βασικοί είναι από 32 και πάνω, ενώ αντίστοιχα στον Ολυμπιακό είναι σχεδόν όλοι από 30 και κάτω. Θεωρώ ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος που και στα δύο ματς οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν από μεγάλες εις βάρος τους διαφορές στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πλέον με σύμμαχο την έδρα είναι στο χέρι τους να πετύχουν την είσοδο στο final-4, κάτι που πριν λίγους μήνες φαινόταν ουτοπικό.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Gangster είπε...

Πάρα πολύ καλη ανάλυση basketike.Διαφωνω μονο στο ότι δεν πρεπει να αποδοθούν ευθυνες στον Πριντεζη.Κατα τη γνώμη μου σαφώς και πρεπει , ειδικά στην 1η φάση μετά το ριμπάουντ όπου φαινεται καθαρά στην ανάλυσή σου ότι ''βλέπει'' τον Λο στον αριστερό διάδρομο και εχει εύκολη πάσα.Επίσης αφού τελικά δεν την δίνει και αρχίζει την τρίπλα, θα μπορουσε βλέποντας την παγίδα των 2 να έρχεται , να κάνει πάσα στον αέρα -με μπάσιμο και 1-2 βήματα - καθως διαθετει μεγάλο άλμα που θα του έδινε τη δυνατότητα και το χρόνο να ψάξει και να δει την πάσα στον Κέσελ.Αντ ' αυτου επέλεξε να περάσει ανάμεσα από 2 αντιπάλους , ενέργεια που την κάναμε όταν ήμασταν πιτσιρίκια στα μονά και τις αλάνες...Μερικές φορές κατηγορούμε τον Φώτση που δεν έχει τρίπλα ... αλλά σε τετοιες φάσεις το να μην έχεις τρίπλα μάλλον θα σου έδινε τη νίκη...

Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρίντεζη για την τρομερή του βελτίωση σε όλους τους τομείς.

Δημοσίευση σχολίου