RSS

Υπόθεση Μπέρι - Άρης: Απορίες , αντιθέσεις , ψέμματα

Toν "Thruth" σας τον θύμισε ο Στράτος μέσω του εξαιρετικού RetroLegend με τίτλο : "H πιο περίεργη φάτσα... ο πιο περίεργος παίκτης...". Πριν λίγες ημέρες έγινε λόγος για τα αίτια που οδήγησαν την αυτοκρατορία του Άρη στο "τέλος του ονείρου". Ένα από αυτά ήταν και η επιλογή του Γουόλτερ Μπέρι και το αν και κατά πόσο θα ταίριαζε η χημεία του με τον αρχηγό του Άρη αλλά και γενικά με τη φυσιογνωμία της ομάδας.

Απ' τις πρώτες ημέρες φαινόταν πως το στοίχημα δε θα κερδηθεί. Κάτι το υπέρογκο (για το βαλάντιο του Άρη) συμβόλαιο που υπέγραψαν κάτι ο κανόνας που λέει πως το μπάσκετ δεν παίζεται με δύο μπάλες και η συνεργασία τους έληξε πριν καλά καλά αρχίσει.

Μόνο που το διαζύγιο γέννησε απορίες, ψέμματα και αντιθέσεις.























  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 σχόλια:

LikeMike είπε...

Drazen σε αποθεωνω για το αρχειο σου....Μα,Στρατος Κωσταλας??????Εκπληκτικο!

Ανώνυμος είπε...

Τι μας θύμησες τώρα! Η αρχή της πτωτικής πορείας του Άρη. Θυμάμαι εκείνη την εποχή τον γυμναστή μας (από την Άρτα αλλά φανατικός αρειανός) που έλεγε ότι για το όλο μπάχαλο στον τότε Άρη έφταιγαν ο Γκάλης και ο Γιαννάκης με τις κλίκες τους!

Πάντως η σχέση του Μπέρυ με τον Άρη υπήρξε γενικότερα προβληματική και στη δεύτερη παρουσία του στην ομάδα το '96-'97 όταν ήρθε στα μέσα της χρονιάς (για το πρωτάθλημα μόνο) στη θέση του Σάκλεφορντ, όταν ο "τρελός χορηγός" Σαμολαδάς δήλωνε στο τέλος ότι..."Ο Μπέρυ είναι ένα σακί πατάτες που κοστίζει 500.000 δολλάρια"! Πιο πολύ ο Truth συνδέθηκε με τις άλλες ομάδες που έπαιξε (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ηρακλής) και με τις οποίες κέρδισε κύπελλα και διακρίσεις παρά με τον Άρη.

Επίσης ο Άρης τη δεκαετία 1990-2000 είχε παράδοση να τα σπάει με πολλούς από τους ξένους που έπαιζαν στην ομάδα:

Μάικ Τζόουνς 1990 η γνωστή ιστορία, Μπέρυ όπως προαναφέρθηκε (1991, 1997), Τάρπλεϋ πριν τον τελικό κυπέλλου το '93, Τόνι Γουάιτ '94-'95 παρά τη φανταστική χρονιά πλήρωσε λόγω μέτριας εμφάνισης τον αποκλεισμό στα προημιτελικά των πλεύ οφς από τον σαφώς ανώτερο τότε ΠΑΟΚ και οι Μιουουρσεπ, Αρλάουσκας το '99 και '00 με κάτι περίεργες ιστορίες ντόπινγκ.

Αργύρης.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο το κειμενάκι!!Το έχω κ εγώ αύτό το τεύχος!!Να πώ ωστόσο 2-3 πραγματάκια σχετικά με τα σχόλια των συν-τριποντάκηδων!!
Καταρχάς,θεωρω εντελως λάθος τον ισχυρισμο οτι ο Γκαλης κ ο Γιαννακης ειχαν κλικες!Ο Γκάλης δεν ειχε αναγκη να κανει κλικες αν ηθελε να''φαει'' καποιον κ το λεω γιατι εκεινη την περιοδο(1990 κ 91)ελεγαν οτι εδιωξε τους προπονητες!Για τον Κυριτση δεν ξερω(για τα πανηγυρια ηταν αλλωστε!!)αλλά για τον Ιωαννίδη ήταν ιο γνωστός ''περίγυρος''του Αρη που ζουσε με το να πεταει λασπη οπότε από εκεί θα το ειχε ακουσει κ ο προπονητης σου,φίλε αναγνώστη.Αμα συνεβαινε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτό κ ειχαν τσακωθει,τότε δε θα ποήγαινε 2 ΜΟΛΙΣ χρονια μετα ο Ιωαννιδης να πάρει τον Γκάλη(1992)με την υπόθεση να στραβώνει λόγω Σαλονικη!!Το λεω αυτο γιατι θεωρω ότι η πτώση του Αρη οφείλετο εν πολλοις στην αποχωρηση του ''σιδερενιου χεριου''του Ιωαννιδη που...''τον έφυγαν''κ φυσικα στο οτι ειχαν αρχισει να μεγαλωνουν οι παιχτες του κ να ανεβαινει ο ανταγωνισμος των αλλων ομαδων πολυ(βλ. Παοκ κ Οσφπ).ΑΝ ο Αρης ειχε εναν προπονητη της προκοπης μια χαρα θα το επαιρνε το πρωταθλημα με τον Μπερι αντι...του 37χρονου Τζοουνς!!Πως γινεται δηλαδη κ συνεργαστηκε με ΟΛΟΚΛΗΡΟ Ιωαννιδη την ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ χρονια κ πηρε κ τον τιτλο??!!Ο Άρης ειχε γινει ξεφραγο αμπελι εκεινη την περιοδο γι'αυτο το εχασε!!
Επίσης ειδικα για τον Γκαλη θα διαφωνησω κ για εναν ακομα λογο,εκεινη τη χρονια δεν πηρε ΦΡΑΓΚΟ κ επαιξε μεχρι το τελος ΜΟΝΟΣ του χωρις 2ο ξενο στην Ευρωπη κ χωρις τον Γιαννακη(που ζητουσε 200.000.000 εκ. δρχ αντι για 170.000.000 που του εδιναν!!)για 3 μηνες!!
Υ.Γ:Όποιος από τους δημιουργους του μπλογκ διαβασει το κειμενο μου έχω να πω το εξης,σήμερα(29/2)ειναι μια ιστορικη ημερομηνια!!Κλείνουν 20 χρόνια από την ημερα που ο σούπερ-Νικ βγηκε 1ος σκορερ ολων των εποχων(κ τοτε δισεκτο το 1992!!)Βλέποντας λοιπον οτι θα ανεβασετε τον αγωνα του 1987-88 με την Μπαρτσα σκεφτηκα μηπως εχει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον αγωνα(αποσπασματα εχω δει απο το superbasket.gr)Παγκρατι-Αρης που ειχε γινει τοτε!!
Κωνσταντίνος Μανωλάκος.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θυμ΄μαι το γυμναστή στο σχολείο μου να τα λέει αυτά απλά θυμ΄μαια την ένταση και την αγανάκτησή του για την κατάστασή του τότε Άρη. Για τις σχέσεις Γκάλη-Ιωαννίδη έχουν ακουστεί πολλά ότι είχαν πλακωθεί το καλοκάιρι του '90 κλπ. τώρα τι ίσχυε και τι όχι από αυτά είναι μεγάλο θέμα. Το σίγουρο πάντως είναι πως εκίνη την εποχή όπως λες ο Γκάλης έκανε όντως κουμάντο στην ομάδα, η οποια τότε γενικά έβγαζε πολύ ίντριγκα.

Όσον αφορά τον Μπέρυ πάντως αν και ήρθαν μεγαλύτερα ονόματα στην Ελλάδα Γουίλκινς, Σκοτ, Μπλάκμαν, Μακντάνιελ στα τελιώματά τους ωστόσο οι δυο πιο κυρίαρχοι αμερικανοί ήταν ο Μπέρυ και ο Τάρπλεϋ του καταραμένου ντραφτ του '86 ακριβώς γιατί ήρθαν στο αποκορύφωμα της ποερίας τους στην Ελλάδα και φυσικά λόγω του τεράστιου ταλέντου που ειχαν. Τις χρονίες του Τάρπλεϋ στον Άρη και του Μπέρυ στον Ηρακλή δεν τις έκνε κανείς άλλος παίκτης για χσεδόν δυο δεκαετίες. Και οι μ.ο του Truth που είδα εδώ σε ιταλία και Ισπανία το '89-'91 είναι απίστευτοί!

Αργύρης.

Drazen είπε...

@ Κωνσταντινος Μανωλάκος

Δυστυχώς Κωνσταντίνε δεν υπάρχει στο αρχείο ο αγώνας που ζητάς. Αν θέλεις όμως μπορούμε να δημοσιεύσουμε την ανάλυση του αγώνα.

Για τα άλλα συμφωνώ μαζί σου. Ο Γκάλης άφησε για μια χρονιά το προσωπείο του στυγνού επαγγελματία και έπαιξε για τον Άρη και τους φιλάθλους του.
Ο Γιαννάκης αντίθετα έκανε το ακριβώς αντίθετο.
Και τελικά ποιόν κράτησαν στο τέλος της χρονιάς;
Παράλογο...

Ανώνυμος είπε...

Ναι Drazen,ακόμα κ αυτό θα ήταν πολύ καλό!!!
Κωνσταντίνος Μανωλάκος.

Δημοσίευση σχολίου