RSS

Πάμε για προπόνηση? Δεν μπορώ έχω υπουργικό συμβούλιο!


Την Κυριακή βλέποντας τηνψηφοφορία για την έγκριση ή όχι του Μνημονίου No2, διαπίστωσα ότι στην υπάρχουσασύνθεση της βουλής υπάρχουν τρεις βουλευτές που προέρχονται από τον χώρο τουαθλητισμού (Ανατολάκης-ΛΑ.Ο.Σ., Ιωαννίδης-Ν.Δ., Κουκοδήμος-Ν.Δ.).

Ακαριαία σκέφτηκα, ποιος είναι ορόλος των ανθρώπων του αθλητισμού στις λήψεις αποφάσεων? Συνήθως τα κόμματα συμπεριλαμβάνουνστα ψηφοδέλτια τους, γνωστές και δημοφιλείς προσωπικότητες από το χώρο τουαθλητισμού ώστε να κερδίσουν αυξημένα ποσοστά σε συγκεκριμένες περιοχές που ηδημοτικότητα των προσωπικοτήτων είναι μεγάλη. Μετά την εκλογή τους ο ρόλος τουςείναι μάλλον δευτερεύον, σε αντίθεση με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στοναθλητισμό.
Μήπως εάν την διακυβέρνηση τηςΕλλάδας αναλάμβαναν άνθρωποι του αθλητισμού η πορεία της χωράς ήταν καλύτερη?
Έστω ότι η Ελλάδα παρά τιςπροσπάθειες που γίνονται χρεοκοπεί και την επόμενη μέρα ψάχνουμε για μια νέαάφθαρτη και ικανή κυβέρνηση για να οδηγήσει ξανά τη χώρα σε ήρεμα και ζεστάνερά. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν τα δώσουντα κλειδιά της διακυβέρνησης στον πιο επιτυχημένο φορέα της Ελλάδας. Ο φορέαςαυτός δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την μπασκετική κοινότητα. Πραγματοποιείται10ωρη σύσκεψη στα γραφεία της Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) καιανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση.

Πρωθυπουργός: Γιώργος Βασιλακόπουλος, με προϋπηρεσία στην προεδρίατης Ε.Ο.Κ. και της FIBA δεν θα μπορούσε κανένας άλλος να του πάρει τη θέση.
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, λόγω Βασιλακόπουλου αναλαμβάνει τη θέση τουαντιπροέδρου. Με την επίμονη δουλειά του θα κάνει την κυβέρνηση να πετάει.
Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Αντώνης Φώτσης, απαντήσειςγρήγορες και μονολεκτικές.
Υπουργός Οικονομικών: Walter Berry, για μια σφιχτή οικονομική πολιτική (αν και αμερικάνοςδικαιωματικά του αξίζει η ελληνική υπηκοότητα)
Υπουργός Εξωτερικών: Άλεξ Γιαννούλιας,  η πολιτική του σχέση με τον Obama σίγουρα θαείναι χρήσιμη. Όσο καλή και αν είναι η ομάδα χρειάζεται μια υπερδύναμη δίπλατης.
Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Παναγιώτης Φασούλας, μόνο ένας εκπρόσωποςτης αεροπορίας θα μπορούσε να γίνει Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Υπουργός Ανάπτυξης: Αφοί Γιαννακόπουλοι, όσο και σφιχτή οικονομικήπολιτική και εάν εφαρμόσει ο Berry,εάν δεν ρίξει κάποιος λεφτά στην αγορά δεν θα πάμε καλά.
Υπουργός Παιδείας: Νίκος Γκάλης, διάβασμα και εκπαίδευση μέχριτελικής πτώσεως.
Υπουργός Εργασίας: Λάζαρος Παπαδόπουλος, πρώην πρόεδρος τουΠ.Σ.Α.Κ.
Υπουργός Υγείας και Υγιεινής Διατροφής: Σοφοκλής Σχορτσιανίτης,σουβλάκια στα σχολεία και πίτσες στα νοσοκομεία.
Υπουργός Δικαιοσύνης: Αργύρης Καμπούρης, ο τίμιος γίγαντας.
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μιχάλης Μισούνοφ, ξέρει το σύστημααπό μέσα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

Drazen είπε...

Θα τα πήγαιναν πολύ καλύτερα απ' τα "τζιμάνια με τα άπειρα διδακτορικά" που βάζαμε (φταίμε) τόσα χρόνια στη Βουλή.

Πόσο θα θελα να δω τον Φώτση με κοστούμι και γράμματα να μας μιλάει για τα κυβερνητικά σχέδια , δεν περιγράφεται!
ΚΑΘΕ του λέξη θα ξεκινούσε με ένα : "κοίτα, ...."

Wired Tube είπε...

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Υπουργός Πολιτισμού: Στηβ Γιατζόγλου

Ανώνυμος είπε...

Στο πρωτο μετασχηματισμο βάλε τον Ραμπο στο άμυνας και ειμαστε κομπλε!! :P :P

Δημοσίευση σχολίου