RSS

RetroMania: Nτοκουμέντο της μεταγραφής Αγγελίδη στον Άρη


H προηγούμενη ανάρτηση του Στράτου σχετικά με τους χαμάληδες πολυτελείας μου θύμισε τον Ντίνο Αγγελίδη. Αν και ξεκίνησε ως ο πιο διαφημισμένος της γενιάς του (ίδια "σειρά" με Μυριούνη , Οικονόμου , Κορωνιό, Μπουντούρη) , η καριέρα του ήταν χειρότερη του αναμενομένου. Ο Άρης επένδυσε πάνω του πιστεύοντας πως βρήκε τον επόμενο power forward της Εθνικής. Η ιστορία δε τον δικαίωσε μιας και ο Αγγελίδης μόνο κατά διαστήματα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ (Eurobasket '95). Απο πρωταγωνιστής - που φαινόταν- κατέληξε χαμάλης. Κάποια σουτάκια απ' τα 4-5μ , ορισμένα ριμπάουντ , μέτρια άμυνα και καμία διάθεση να παίξει ξύλο στο ζωγραφιστό.
Παρακάτω θα θυμηθούμε το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σπόρτινγκ και Άρη.
πηγή: Τρίποντο , τεύχος 142, 30/7/1991 , του Ηλία Δρυμώνα




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θυμόμουν ότι αυτή ιστορία είχε εξελιχθεί σε δύο φάσεις (1989 και 1990)δεν θυμόμουν όμως ότι υπήρχε και τρίτη το 1991.

Ένα από τα ταλέντα της περίφημης εθνικής εφήβων του '88 (4η στο ευρωμπάσκετ) και πρωταγωνιστής μαζί με Γαλακτερό και Κορωνιό. Μάλιστα την επόμενη χρονιά ήταν στην εθνική ανδρών σε ηλικια 20 χρονών στην ομάδα που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ το 1989 νικώντας τη ΕΣΣΔ στον ημιτελικό. Συνεπώς είναι ο μόνος εκείνης της γενιάς που πέτυχε κάποια μεγάλη διάκριση με την Εθνική έστω και σαν ρεζέρβα. Επίσης συμμετείχε και σε άλλες 2-3 διοργανώσεις στα 90ς.

Όσων αφορά την πορεία του μπρούμε να τον πούμε ρολίστα πολυτελεία αν και ένα επίπεδο παραπάνω από τον συμπάικτη του στον Άρη Λυπιρίδη. Μαζί με τον Λιαδέλη πιστεύω ότι είναι η πιο εμβληματική φιγούρα του Άρη των '90ς με αρκετά καλη συλλογή τροπαίων μάλιστα (πρωτάθλημα, 2 κύπελλα, κυπελλούχων και κορατς). Έφτασε να είναι και αρχηγός της ομάσας τα τελευταία του χρόνια αν και αρκετοί αρειανοί δεν του συγχώρεσαν τη μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ το 1999. Επίσης σταμάτησε νωρίς το μπάσκετ στη Δάφνη το 2000-2001.

Αργύρης.

ΥΓ. Μιας και πιάσατε ρε παιδιά τη ρετρό αρειανολογία ένα αφιερωμα του "τριπόντου" μετά τον αποκλεισμό από το final4 του '91 στο Παρίσι με τίτλο αν θυμάμαι καλά "Άρης: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτους" ή κάπως έτσι το έχετε; Θυμάμαι ότι είχε εκτενή αναφορά και λεπτομέρειες για την όλη κατάσταση στον τότε Άρη.

Spyros είπε...

Μήπως θα υπήρχε κάποια πιθανότητα όλα αυτά τα σκαναρισμένα τεύχη του "Τριπόντου" να "ανέβουν" σε κάποιον file hoster (από αυτούς που έχουν μείνει ανοιχτοί...) ? Για να έχουμε στο αρχείο μας και τεύχη του "Τριπόντου" που μας είχαν ξεφύγει...

Ανώνυμος είπε...

Και μιας και αναφερόμαστε στον Αγγελίδη η πιο χαρακτηριστική στιγμή της όλης πορείας του ήταν σε ένα από τα συγκλονιστικότερα ντέρμπυ Άρης-ΠΑΟΚ 65-64 (1995-1996).

Αργύρης.

Ανώνυμος είπε...

Οπα ξέχασα τον σύνδεσμο παράπάνω.... αυτός εδώ είναι...

http://www.youtube.com/watch?v=EUc-XcRb_yg

Ανώνυμος είπε...

an thymamai kala stis 3 teleytaies tou xronies ston arh ekane ta kalytera paixnidia tou.

Δημοσίευση σχολίου