RSS

Ψάχνοντας στο video club της γειτονιάς…




Όσοι μεγαλώσαμε στην προ διαδικτύου εποχή και ζήσαμε τα γυμνασιακά & λυκειακά μας χρόνια στη δεκαετία του 90 σίγουρα θα θυμόμαστε και θα έχουμε ζήσει την προσπάθεια να βρούμε και να παρακολουθήσουμε κάποια ταινία με θέμα το αγαπημένο μας άθλημα. Λόγω απουσίας των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας και διασκέδασης (διαδίκτυο, torrents, youtube) ήμασταν αναγκασμένοι να ψάχνουμε τις συγκεκριμένες ταινίες είτε στα video club της γειτονιάς μας, είτε να περιμένουμε πότε θα γίνει η προβολή τους από κάποιο τηλεοπτικό σταθμό το σαββατοκύριακο (τότε δεν υπήρχαν κηπουροί, Παρλιάροι, chef).


Οι ταινίες Hoop Dreams και Hoosiers ήταν μυθικές, εάν γινόταν προβολή από την τηλεόραση το θέμα συζήτησης του πρώτου διαλλείματος της δευτέρας ήταν δεδομένο.

Ο ελληνικός ΄΄κινηματογράφος΄΄ όμως, πως αντιμετώπισε το άθλημα? Υπήρχαν ταινίες που να ασχοληθήκαν με το συγκεκριμένο άθλημα?

Βέβαια υπήρχαν, η αντιμετώπιση όμως ήταν με μια περίεργη οπτική και βεβαίως με μια περίεργη αισθητική.

Οι συγκεκριμένες ταινίες γυρίστηκαν την δεκαετία του 80 όπου ο ρυθμός παραγωγής ταινιών ήταν παρόμοιος με αυτόν πολυβόλου. Από το ρυθμό αυτό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει το μπάσκετ.

Σίγουρα γυρίστηκαν οι πιο τρελές ταινίες, παγκοσμίως, με θέμα το μπάσκετ. Εάν υπήρχε ένα παγκόσμιο φεστιβάλ cult ταινιών με θέμα το μπάσκετ το χρυσό & αργυρό διχτάκι τα είχαμε στο τσεπάκι μας.


Τα Ντερέκια (1987)

Ένας αποτυχημένος κοντός μπουζουξής-τραγουδιστής και η κομπανία του αποφασίζουν να αλλάξουν καριέρα και να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Ο Χρήστος Βαλαβανίδης σε ρόλο Playmaker…।


Μάθε Παιδί μου Μπάσκετ (1986)

Ένας νεαρός έχει πάθος με το μπάσκετ και τον πιάνει υπνηλία όταν πρέπει να διαβάσει ή να μάθει κάποια τέχνη, ενώ ο πατέρας του θέλει να τον κάνει τεχνίτη και η μητέρα του γιατρό. Ο Τσάκωνας στο ρόλο του Μαστροπατέρα και ο Μαυρίδης (Φωτάρας από τα εγκλήματα) στο ρόλο του ταλαντούχου έφηβου, με σουτ κουτάλα, που παίρνει μεταγραφή σε κολέγιο των Η.Π.Α……


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Drazen είπε...

Σαν σεσημασμένος eightιλας που είσαι δε μου κάνει εντύπωση το θέμα που καταπιάστηκες.
Υπάρχει μία ακόμη τιτανοτεράστια ταινία σταθμός της βινεοκασέτας με τίτλο ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΞΑ. Πρωταγωνιστεί ο γόης Αλμπέρτο Εσκενάζυ και η σεξοβόμβα Γκέλυ Γαβριήλ.

Σχόλια/Πλοκή: Ο Νίκος Σαφέρης, μπασκετμπολίστας στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, βγαίνει άσχημα τραυματισμένος από το τελευταίο παιχνίδι με την ιταλική Φεργκίνι. Οι γιατροί του απαγορεύουν το μπάσκετ και ο Νίκος απογοητευμένος παρατά την γυναίκα του και το παιδί του και συζεί με την Έλενα, που είναι μπλεγμένη με τα ναρκωτικά

http://www.youtube.com/watch?v=yNeAEMs--Wo

Δημοσίευση σχολίου