RSS

Μπασκετικά σύντομα "σφηνάκια" κερασμένα από το Ευρωμπάσκετ



Παρόλο που τα σφηνάκια είναι με διαφορά ο πιο ξεκάθαρος και γρήγορος τρόπος και να αφήσεις το περιεχόμενο του πορτοφολιού σου στο μπαρ αλλά και να ζαλιστείς (πιστέψτε με έχω προσωπική πείρα σε αυτό), επιτρέψτε μου να σας "κεράσω" μερικά εντελώς ανώδυνα όπως προέκυψαν από την εξέλιξη του Ευρωμπάσκετ μέχρι τώρα. Στην υγειά σας λοιπόν...

1) Πήγα πολύ πρόσφτα στη Λιθουανία, Βίλνιους και Κάουνας. Εξαιρετικά μπασκετικές πόλεις, περίμεναν το Ευρωμπάσκετ με πολλή ανυπομονησία. 50,000 μπάλες να παίζουν ταυτόχρονα σε δυο πόλεις σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ καταδεικνύει του λόγου το αληθές.

2) Πολύ ΝΒΑ μαζεύτηκε ξαφνικά τον Σεπτέμβρη στα μέρη μας ή μου φαίνεται (αφοί Γκασόλ-Ντιρκ-Πατσούλια-Ιμπάκα-Κυριλένκο-Πάρκερ-Νοά-Τούρκογλου-Κρίστιτς)?

3) Ο Σάρας το θέλει πολύ αλλά χωρίς Σίσκα δίπλα του το βλέπω δύσκολο.

4) Αυτός ο Κέσελι που κόλλησε 7 (!!!!) τρίποντα στους Γάλλους, έχει καμία σχέση με αυτόν που έπαιζε στον ΟΣΦΠ τον χειμώνα? Το φιλαράκι του, ο Μίλος triple double παρά μία ασσίστ και ένα ριμπάουντ!!!

5) Έχει ρε παιδιά η Φιλανδία μπάσκετ, γιατί εγώ τον....Λιτμάνεν ξέρω!!

6) Μια χαρά ατμόσφαιρα έχουν στην κροατική ομάδα, είτε βασικοί είτε αναπληρωματικοί, όλοι τσακωμένοι με όλους. Αντιθέτως οι Σκοπιανοί πολύ αποφασισμένοι και πολύ ξύλο στο παιχνίδι τους. Ο Πέκοβιτς μου φαίνεται έως ανόρεχτος ή εγώ κάνω λάθος?

7) Σαν του έπεσε βαρύ του Πιανιτζάνι το καρπούζι της διαχείρισης μιας ομάδας με 3 ΝΒΑers που πρώτα σουτάρουν και μετά κάνουν οτιδήποτε άλλο και άλλους 9 επιεικώς μέτριους. Αλλά το μαλλί στην τρίχα..

8) Τόσα χρόνια για τους Γάλλους λέγαμε για τα φυσικά τους προσόντα. Προσθέστε φέτος το μυαλό και την ηγετική ικανότητα του Πάρκερ συν την άμυνα και τα ριμπάουντ του ΝοΑ και έχετε ένα μεγάλο φαβορί.

9) Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, αν θέλει να παίξει μπάσκετ η Ισπανία, οι υπόλοιποι απλά θαυμάζουμε...

10) Μόνο σε μένα φάνηκε ύποπτη η νίκη της Τουρκίας επί της Ισπανίας από την οποία απουσίαζε ο Γκασόλ την τελευταία αγωνιστική?

11)Λες και το κάνουνε επίτηδες και σε κάθε διοργάνωση οι συμπαίχτες του τεράστιου Ντιρκ είναι όλο και χειρότεροι!!!

12) Εναντίον Σλοβενίας του Μάλκοβιτς και Ρωσίας του Μπλατ, έχει να πέσει πολύ κυνηγητό, τακτική και ξύλο στην άμυνα νομίζω και όποιος φτάσει τους 70 πήρε και το ροζ φύλλο. Μέχρι να πονάνε τα μάτια μας βλέπω από το θέαμα. Και στο τέλος να χάσει το κρίσιμο σουτ ο........Λάκοβιτς!!!!

13) 3/14 ο Μπράμος, 1/17 ο Ζήσης στα τελευταία ματς, ο Μπουρούσης κρυωμένος, αλλά η Ελλάδα πρώτη στα ριμπάουντ και στις τάπες!! Και επιπλέον 80% στις βολές!!!

14) Ερώτηση προς στατιστικολόγους: ΠΟΣΑ μεγάλα σουτ έχει βάλει ο Φώτσης στην καριέρα του και σε πόσα αμέσως μετά γύρισε στην άμυνα χωρίς καν να μορφάσει. Λες και σουτάρει στη μπασκέτα της γειτονιάς του!!!

15) Δεν αντέχω άλλο τον Βαγγέλη Ιωάννου αλλά ευχαριστώ την ΕΡΤ που δεν έστειλε και τον έτερο Καππαδόκη, τον Χατζη.....

Αυτά τα ολίγα, κερασμένα από εμένα.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

isiah είπε...

Εμπνευσμένο και....συνεχίζω να δούμε που θα πάει...Δύο κερασμένα από εμένα!

16) Είναι ιδέα μου ότι η Γαλλία με τη Σερβία στο 97-96 της παράτασης αποθέωσαν το άθλημα και ο Savanovic...βρήκε την κατάλληλη στιγμή να αποδείξει ότι όλα χάνονται (4/6 2π.)

17) Η ΕΡΤ δρα ως δάχτυλος των "καθ' ύλην αρμοδίων-δεν τους ονομάζω σήμερα", και απαξιώνει τη διοργάνωση καλύπτοντας έναν αγώνα την ημέρα και μόνο της Επίσημης αγαπημένης???...Sport+....=??? Έχουν βάλει ψηφιακή πλατφόρμα σε όλη τη χώρα και δεν μας είπε εμάς κανείς τίποτα??? Από που πληρώνονται αυτοί οι χαμηλόμισθοι-φουκαράδες είπαμε??? Έχουν τόσο ποικιλία στο πρόγραμμάτους και δείχνουν επαναλήψεις (αυτό δεν σημαίνει εκείνο το Ε, ψηλά δεξιά???), αντί ναδείξουν κανέναν αγώνα?? ΕΡΤ σε ευχαριστούμε!!!!

p@p@donk είπε...

18.) Για να σπάσει η τριάδα Ισπανίας - Γαλλίας - Λιθουανίας πόσα μαγικά πρέπει να γίνουν;

19.) Η ΕΡΤ φροντίζει ώστε όλοι οι Έλληνες Μπασκετικοί να μάθουν τα ωφέλη της τεχνολογίας και του ... Live Streaming !!!!
Θεάρεστο το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό της έργο!

levingston είπε...

πολύ δυνατά τα σφηνάκια!και θα ξεκινήσω απο το τελος...15) συμφωνώ απόλυτα για τον χατζή...εμετικός είναι η ποιο κοντινή λέξη!
14)φώτσης μεγάλος παιχτης και θα έπρεπε να μείνει και αλλο nba...
11)μάγος είσαι!
8)θα την δούμε και σήμερα την γαλλία...αλλα ισπανια δεν είναι!

Unknown είπε...

Κάτι έχουν και οι Φινλανδοί... Hanno Möttölä. Δύο χρονάκια στο NBA στους Hawks, και μετά καλή καριέρα στην Ευρώπη, με πέρασμα και από τον Άρη.

Δημοσίευση σχολίου