RSS

O ερυθρόλευκος "ηγέτης" Παπαλουκάς


Ήθελα να το αφήσω σαν σχόλιο στο προηγούμενο post του Στράτου αλλά λόγω της έκτασής του , δεν με άφηνε το σύστημα. Αναγκαστικά το ανεβάζω σαν ανάρτηση. Αφορμή το άρθρο του Καρπετόπουλου και συγκεκριμένα για το κομμάτι που αναφέρεται στον Παπαλουκά (υπάρχει ολόκληρο το άρθρο σαν σχόλιο στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση).


Eικάζω πως ο Κάρπετ ήθελε να τονίσει το αποτυχημένο του -δεύτερο- πέρασμα στο λιμάνι. Εννοούσε πως δεν άντεξε να κουβαλήσει όλα όσα βαραίνουν τον Ολυμπιακό (ανομβρία τίτλων , επανηλημμένες ήττες σε παιχνίδια που μετράνε απ' τον ΠΑΟ, διαιτητικό παρασκήνιο).

Αν πάμε 3 χρόνια πίσω θα θυμηθούμε πως ο ΟΣΦΠ έκανε τον Παπαλουκά τον πιο ακριβοπληρωμένο Ευρωπαίο για να ξορκίσει όλα τα "κακά" που καταδιωκαν τους ερυθρόλευκους. Τον χρυσοπλήρωσε να γίνει ο ηγέτης μιας νέας εποχής .Σαφώς και απέτυχε στον ρόλο του.

Για μένα ηγέτης είναι εκείνος που επιβάλει την προσωπικότητά του στην ομάδα και στα κρίσιμα λεπτά (όταν κρίνεται μία πρόκριση , ένας τίτλος) δεν φοβάται να πάρει την επίθεση πάνω του , με λίγα λόγια δεν φοβάται να χάσει.

Tην προσωπικότητά του ουδέποτε την επέβαλε εντός και εκτός παρκέ. Αν το έκανε οι Τεόντοσιτς και Μπουρούσης δεν θα τολμούσαν να κάνουν με τα καμώματά τους την ομάδα ξέφραγο αμπέλι. Μερίδιο ευθύνης εκτός απ' τον προπονητή έχει και αυτός.

Στην τριετία του , ο ΟΣΦΠ είχε στη λίστα με τα top 5 παιχνίδια χωρίς αύριο τα εξής:

- Bερολίνο 2009 (στα τελευταία 90'' ο Παπαλουκάς ΔΕΝ ποστάρει ενώ έχει την ευκαιρία τον Γιασικεβίτσιους , τρώει στην επόμενη φάση το p'n'r των Σάρας - Πέκοβιτς ενώ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού δίνει την μπάλα στον Γκριρ και... "εξαφανίζεται".

- 2009 , 1ος τελικός ΣΕΦ (στην τελευταία φάση και ενώ είναι στο -2 χάνει ένα πανεύκολο lay up ακριβώς κάτω απ' το καλάθι). Ναι έγιναν πρώτα βήματα απ' τον ίδιο και μετά ο Σάρας του κάνει πεντακάθαρο φάουλ. Αν θέλουμε να βάλουμε σε μία σειρά τα σφυρίγματα , οι διαιτητές θα σφύριζαν βήματα και το χαμένο lay up δεν θα υφίσταντο!

-2010 , 3ος τελικός
Συμπαρασύρεται στην γενικότερη κατάρρευση του 4ου δωδεκαλέπτου και δεν παίρνει στα χέρια του μία επίθεση. Θα μπορούσε τουλάχιστον να στήσει ένα pnr με τον "ακατάλληλο" και ας μην πετύχαινε. καμία αντίδραση, καθυστερήσεις έκανε λες και έπαιζε μπάσκετ, κάτι που μόνο ηγετικά προσόντα δεν δείχνει. (η ευθύνη του Γιαννάκη τεράστια βέβαια)

-2011 , 1ος τελικός
Δεν τον θυμάμαι να έπαιξε κάποιο σημαντικό ρόλο για την ομάδα του. Επειδή όμως το συγκεκριμένο παιχνίδι το είδα "στα κλεφτά" , δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

-2011 , 4ος τελικός
θαυμάσιο παιχνίδι αλλά τι να το κάνεις; Οι 2 χαμένες βολές του στοίχισαν ... ένα πρωτάθλημα (με τραυματία τον Διαμαντίδη και το 5ο στο ΣΕΦ αμφιβάλει κανείς;;;;)

Ας με συγχωρήσει ο Isiah (που του έχει παθολογική αδυναμία) αλλά το κεφάλαιο "Παπαλουκάς - ΟΣΦΠ" έκλεισε χωρίς κάποια σπουδαία επιτυχία και για τις δυο μεριές. Περισσότερο φταίξιμο δίνω στον παίκτη. Δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο που αποκτήθηκε.

Υ.Γ. Μεγαλώνοντας ο Παπαλουκάς με τα χειροκροτήματα και τα μπράβο επιδίωξε να του απονεμηθεί ένας ρόλος "vocal leader" . δεν απαξιώνω την σημασία ενός τέτοιο ρόλου αλλά ο ΟΣΦΠ τον είχε περισσότερο ανάγκη σαν "court leader".

Υ.γ.2) Αγωνιστικά τώρα ο Παπαλουκάς της περιόδου '08-'11 έξαιτίας των αργών και αδύναμων ποδιών του σταμάτησε να ποστάρει τον αντίπαλο. ένα μεγάλο του προσόν χάθηκε εξαιτίας του "πανδαμάτορος" χρόνου. Οι προπονητές στόχευαν τον Παπαλουκά στην επίθεση είτε με συνεχή ποσταρίσματα, είτε στην αδυναμία του να "σπάσει" το screen , ενώ τον άφηναν απροκάλυπτα ελεύθερο να σουτάρει, παίζοντας τον άμυνα στα 2μ. Στο σύγχρονο μπάσκετ δεν νοείται περιφερειακός που να μην σουτάρει. Του έμεινε το μυαλό αλλά και αυτό κάποιες φορές φάνηκε κουρασμένο . Τον θυμάμαι να κάνει αρκετά ανεπίτρεπτα για την κλάση του λάθη σε σημαντικούς αγώνες που στερούσαν απ' την ομάδα του πολύτιμες κατοχές.

Για τα κεφάλαια ΤΣΚΚΑ και Εθνική , τα αφήνω σε basketiko και PAP40 να τα αναλύσουν αν θέλουν. Εγώ επικεντρώθηκα μόνο στην πορεία του στον Ολυμπιακό.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

17 σχόλια:

basketikos είπε...

Drazen ο Παπαλουκάς δεν έγινε στον Ολυμπιακό ο πιο ακριβοπληρωμένος Ευρωπαίος, ήταν ήδη από την ΤΣΣΚΑ το καλοκαίρι του 2007 (3ετες συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 11εκ ευρώ).

Ανώνυμος είπε...

Vre paidia ti na krivomaste twra. O Pap apetyxe kai malista patagwdws ston Olympiaco. Tosa lefta pou mazepse , magkia tou! Alla fysika POTE den ta dikaiologise sto gipedo. ekane ena super ff (2006), 2 poli kala paixnidia me ethniki (Russia France), pire olo to xarti tis Europis kai arakse. kamia veltiwsi den parousiase sto paixnidi tou. O Diamantidis veltiwse to triponto tou. Autos?
to basket ton kseperase edw kai polla xronia.

Gangster είπε...

Και γω με τη σειρα μου διαφωνω κάθετα με τον Καρπετόπουλο όσον αφορα τον Παπαλουκα, και συμφωνω σε όλα με το σχόλιο του Basketikou.Εαν ρωτησεις αυτη τη στιγμη τους Αμερικανους ποιον παιχτη ξερουν απο την Ευρωπη, θα σου απαντησουν όλοι '' Papaloukas'', και αυτό δεν ειναι τυχαιο.. Οπως δεν ηταν τυχαιο το ότι ο Tomjanovic το 2006 ελεγε οτι ο Διαμαντιδης ειναι μεγαλος σουτερ, και τότε ολοι μας γελαγαμε(προσωπικα γέλασα παρα πολυ)... και στον αγωνα εναντιον των ΗΠΑ μετά , τα καρφωνε στη μουρη του Lebron.
Για να επανελθω στο θεμα του Παπαλουκα, εχει αποδειξει παμπολες φορες την αξία του και εαν ειναι ηγετης ή οχι και με την Εθνικη και την CSKA. Στην Ελλαδα όμως ηταν η μοιρα του να βρεθει αντιμετωπος με την πολυετή ξηρασία του Ολυμπιακου στους τιτλους , η οποία φερνει γκρίνια , και η γκρινια φερνει αγχος και εκνευρισμό.Επίσης ηρθε στην Ελλαδα στα 31 του , ηλικία κατα την οποία όλοι οι παιχτες αρχιζουν να φθίνουν ''νομοτελειακα'' όπως είπε και ο Basketikos.Το προβλημα του Ολυμπιακόυ δεν ειναι ο Παπαλουκας , το πρόβλημα του ειναι οτι δεν μπορει να φτιαξει ΟΜΑΔΑ, γιατί λόγω του αγχους για τίτλους ο καθε προπονητής που αναλαμβανει , αυτομάτως στο τέλος της χρονιας ακυρώνεται επειδη εχασε τον τίτλο από τον ΠΑΟ...Εάν υπάρξει υπομονη και ο Ολυμπιακός δεν προβαινει συνεχεια σε άλλαγες , τοτε μόνο θα αναδειχθούν τα προσόντα του Παπαλουκά , όπως έκανε στην CSKA.(Τωρα βεβαια ειναι αργα γιατι ειναι ηδη 34).
Το ίδιο συμβαινει και με τον Σπανουλη, όπου στον ΠΑΟ ήταν γραναζι μιας καλοκουρδισμενης ομάδας , ενω φετος κουραζε πολυ τη μπαλα και προσπαθουσε να σκοράρει με ατομικες ενεργειες , αποροια του ότι ο Ολυμπιακος δεν μπορεσε τόσα χρόνια να δημιουργήσει τη δική του ομαδική φιλοσοφία στο παρκε.Μια ερωτηση εχω να κάνω:
Σε 3 χρόνια εαν ο Ολυμπιακός με τον Σπανουλη δεν παρει τιτλο από τον ΠΑΟ, τοτε θα βγουμε και θα πούμε τα ίδια και για το Σπανούλη ?...

p@p@donk είπε...

Ο Παπαλουκάς διακρίθηκε στην ΤΣΣΚΑ για δύο βασικούς λόγους.
α.) Δεν τον θέλαν για ηγέτη αλλά για ήρεμο πνεύμα που με το καθαρό του μυαλό θα εκμεταλευτεί τα ουκ ολίγα επιθετικά όπλα της ομάδας Χολντεν,Λάνγκτον,Σμοντις,Αντερσεν και πάει λέγοντας. Ακόμα και τις βραδιές που σκόραρε πολύ ήταν γιατί οι αντίπαλες άμυνες δεν προσαρμόζοταν ΠΟΤΕ πάνω του και είχε την οξυδέρκεια είτε να κανει το κοουστ του κοουστ είτε να εκμεταλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες του αντιπάλου του, που ήταν κατά κόρον ο χειρότερος αμυντικός της ομάδας.
β.) Ήταν αυτό που οι Αμερικανοί λένε ο 6ος παίχτης κοινώς ένας εξαιρετικός ρολίστας πολυτελείας που θα σου δώσει ποιοτικά 5λεππτα-7λεπτα από τον πάγκο. Το σημαντικότερο ήταν όμως ότι αποτελούσε απλά ένα γρανάζι σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή που είχε χτιστεί με υπομονή και με στόχευση από τον Έτορε.
Αντίθετα οι Αγγελοπουλαίοι τον είδαν σαν τον Μεσσία που θα έρθει στην αγαπημένη του ομάδα και ως δια μαγείας θα την οδηγήσει στην γη της επαγγελίας. Ο Τεο δεν ήταν ποτέ του τέτοιου είδους παίχτης - χωρίς αυτό να μειώνει την ποιότητα του - καθώς πάντοτε υπήρξε ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΑΤΟ εργαλείο σε όλες τις ομάδες

Ανώνυμος είπε...

Eίσαι προκατειλημένος φίλε μου κι αυτό φαίνεται απ'το σχόλιο για το ματς στο Βερολίνο. Ο Παπαλουκάς γυρνάει κυριολεκτικά σε 30 δεύτερα το παιχνίδι και το φέρνει στο καλάθι με κλέψιμο στο Σάρας και τρίποντο στην επίθεση. Ενώ έχει ισοπεδώσει το Διαμαντίδη στο μεταξύ τους.
Είναι ο καλύτερος παίχτης του Ολυμπιακού και στο επόμενο φάηναλ φορ του Βερολίνου-όπου ποστάρει συνεχώς. Είναι ο κυριότερος λόγος, μαζί με τον Ερτσέγκ, που προκρίθηκε και μάλιστα ως πρώτος ο Ολυμπιακός φέτος στο τοπ 16 όταν σεληνιάστηκε στα 4 τελευταία παιχνίδια κι ας έπαιζε σε θέση 3. Κι αν ο Ίβκοβιτς τον είχε άσσο σε όλη τη σειρά μάλλον θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Ο Παπαλουκάς δεν μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένος στον Ολυμπιακό αλλά όχι περισσότερο αποτυχημένος απ'όλο το υπόλοιπο οικοδόμημα. Και βέβαια ο Καρπετόπουλος έχει τόση κατανόηση από μπάσκετ όση κι από τέννις ή μποξ όποτε δοκιμάζει να γράψει.

Drazen είπε...

@ανώνυμος

Επειδή ήμουν στο γήπεδο στα ff του Βερολίνου και της Βαρκελώνης επέτρεψε μου να έχω διαφορετική άποψη απ' όσα υποστηρίζεις. Για μένα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης διότι οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του ήταν μεγαλύτερες. Δεν μπορεί να φταίει το ίδιο πχ με τον Έρτσεγκ.

Όσο για τον Κάρπετ τον προτιμώ απ' το 90% των μπασκετικών αρθρογράφων , και ας μην είναι η σπυριάρα το στοιχείο του. Αλλά περί ορέξεως...

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς πώς ορίζονται οι απαιτήσεις αν θα ήθελες να με πληροφορήσεις για να καταλάβω πώς καταλήγεις σε τέτοια συμπεράσματα. Ίσως εν τέλει συμφωνήσω κι εγώ. Ποιές ήταν ακριβώς οι απαιτήσεις απ'τον Παπαλουκά στο Βερολίνο στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε? Και ειδικά στο Παρίσι ποιός άσσος τον επισκίασε? Ήταν ευθύνη Παπαλουκά ότι η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερα προπονημένη και ομοιογενέστερη ομάδα? Μήπως ήταν ευθύνη του ότι επί 3 χρόνια ο Γιαννάκης αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό με λάθος τρόπο αφήνοντας το τρίποντο? Τί λιγότερο έκανε ο Παπαλουκάς πέρσι και πρόπερσι απ'το Διαμαντίδη φέτος που βγήκε MVP? Τίποτα απολύτως, για την ακρίβεια ήταν μάλλον καλύτερος. Η ομάδα του ήταν χειρότερη. Εγώ δεν τον συνέκρινα με τον Ερτσέγκ ασφαλώς αλλά στο σημερινό μπάσκετ των προπονητών ίσως πρέπει να κοιτάμε τους παίχτες περισσότερο κατ'αναλογία με τις ομάδες τους και λιγότερο κατά μόνας.
Όσο για τον Κάρπετ έχει βαθειά αναλυτική ικανότητα στο ποδόσφαιρο που παρακολουθεί από μικρός. Στα υπόλοιπα απλά ΔΕΝ. Το ότι τα κείμενά του είναι διανοητικά πειθαρχημένα δεν καλύπτει την έλλειψη ενασχόλησης με το αντικείμενο. Απ'το 90% των προβεβλημένων μπασκετικών αναλυτών είναι σαφώς καλύτερος αλλά δεν είναι και υψηλό το εμπόδιο εδώ που τα λέμε.

παναγιωτης είπε...

Διαφωνώ κάθετα με το DRAZEN μιας και είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα να τα ισοπεδώνουμε όλα 1.Ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης ή τουλάχιστον στην πρώτη τριάδα τα χρόνια 06-08 όταν έρθει το 09 στον Ολυμπιακό φυσικό είναι να πάρει όλο το χαρτί, ποιος θα το πάρει ;;;2.Για Εθνική δεν το συζητάω, τεράστια παιχνίδια σε όλες τις μεγάλες νικες..3.Την πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό (και αν θέλετε ανατρέξτε λίγο) ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει μεγάλο παιχνίδι αν ο Παπαλουκας δεν είναι τουλάχιστον καλός (και τραυματίστηκε και στα πλει οφ), την δεύτερη χρονιά πήρε φόρα ο Τεοντοσιτς αλλά και πάλι καλός ήταν(πιο κουρασμένος θα έλεγα) ενώ φέτος ο ρόλος του ηγέτη πάει αυτεπάγγελτα στον Σπανουλη (άσχετα αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό) Κατά την γνώμη μου πιο πολλή ευθύνη έχει ο τρελό Τεοντοσιτς που με τον έτερο «σοφό» στο πάγκο είχε το δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει…το αποτέλεσμα το γνωρίζετε…Εδώ ο Παπαλουκας έμεινε διακριτικά πίσω και από τους δυο αφήνοντας το πράγμα να δουλέψει και για το μέλλον…
Και συμφωνώ φυσικά με Ανώνυμο για Καρπετοπουλο..ας παει να σχολιάσει τίποτα άλλο π.χ. το θαυμάσιο ελληνικό ποδόσφαιρο για το οποίο αυτός και πολλοί όμοιοι του ειναι υπεύθυνος για την κατάντια του….

Drazen είπε...

Κατάντια έχει και το ελληνικό πρωτάθλημα. Μήπως φταίει ο Σκουντής και ο Καρύδας;

Για Παπαλουκά φίλοι μου δεν συμφωνούμε. Γράφετε για τα κατορθώματά του σε ΤΣΚΚΑ και Εθνική. Μαζί σας, αλλά εγώ το διευκρίνησα ξεκάθαρα στο post: "Για τα κεφάλαια ΤΣΚΚΑ και Εθνική , τα αφήνω σε basketiko και PAP40 να τα αναλύσουν αν θέλουν. Εγώ επικεντρώθηκα μόνο στην πορεία του στον Ολυμπιακό". Αυτό είναι το επίκαιρο θέμα και όχι τι έκανε το '05 , το '06 , το '07 ....
Αλίμονο αν σας έδωσα την εντύπωση πως ισοπέδωσα την καριέρα του. Μα δεν ασχολήθηκα καν με αυτήν!

Σας παρουσίασα τα 5 σημαντικότερα παιχνίδια του ΟΣΦΠ της τελευταίας τριετίας ( κάθε διαφωνία δεκτή) και τον Παπαλουκά δεν τον βρήκα στους πρωταγωνιστές. Τουναντίον μάλιστα...

Θυμόμαστε όλοι μας έναν Παπαλουκά να κάνει κουτούς τους Αμερικανούς , να γυρνάει μόνος του τον προημιτελικό με τους Ρώσους , να παίζει πλάτη τα Γαλλάκια , να σοκάρει στους Σλοβένους.
Συγνώμη αλλά αυτός ο Παπαλουκάς δεν υπάρχει πια. Κάπου μες το καλοκαίρι του '08 τον χάσαμε και δεν τον ξαναβρήκαμε ποτέ μας. Είχε κάποιες μικρές εξάρσεις περισσότερο σαν ανάμνηση ενός καταπληκτικού παίκτη παρά σαν μια σταθερά για να χτίσεις.

PAPA40 είπε...

Drazen, τα είπαμε και τηλεφωνικά... ΑΣΦΑΛΩΣ και ο Παπαλουκάς ΕΙΝΑΙ ηγέτης. Δε χωράει αμφιβολία γι αυτό. Ο ηγέτης μέσα στο γήπεδο μπορεί να αναδειχθεί με διάφορους τρόπους... Το αν θα πάρει τη μπάλα και την επίθεση είναι και αποτέλεσμα ομαδικού game, σχεδιασμού κ.α. Στον φετινό Ολυμπιακό ο Ίβκοβιτς αναλώθηκε υπερβολικά πολύ στο να προσπαθήσει να Τεόντοσιτς και Σπανούλη. Εκ του αποτελέσματος δε δικαιώθηκε. Η εκβιαστική μερικές φορές παρουσία και τον δύο δεν άφησε τους λοιπούς να ρολάρουν.Μην ξεχνάμε ότι Ο Παπαλουκάς είναι πάικτης που χρειάζεται χρόνο. στην καριέρα του θα παρατηρ΄γσεις ότι πάντα ανεβαίνει προς το τέλος...αφού έχει μπεί τελείως στο πετσί του παιχνιδιού.
Ηγέτης είναι και αυτός που καταφέρνει να γίνει σεβαστός... Που μιλάει και τον ακούν... Που μπορεί και εμψυχώνει ή κωλοχεριάζει... Και ο Παπαλουκάς είναι ένας τέτοιος. Ανέφερες χθες ότι δεν τον σέβονται οι Σέρβοι...αυτοί δε σέβονται τους ίδιους τους τους εαυτούς και αν δεν είχαν πηγαία μπασκετικά γονίδια...θα σου έλεγα τι θα ήταν... Υποστηρίζεις ότι δεν τον σέβεται ούτε ο Μπουρούσης...Μέγα λάθος... μην μπερδεύουμε τη στιγμιαία αντίδραση κάποιου με το αν σέβεται αυτό που αλούει και αυτόν που το λέει.
Κλείνοντας γιατί αρχίζω και ξεφεύγω... αν κρίνουμε την προσφορά του Παπαλούκα(και του κάθε Παπαλουκά) με βάση το συμβόλαιό του ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δικαιολογεί τα λεφτά του... Από εκεί και πέρα ο Παπαλουκάς σε αυτόν τον Ολυμπιακό δεν είχε τη θέση που ήθελαν να έχει όταν τον πήραν... Στη φετινη Μπαρτσελόνα( ή αυτή της επόμενης χρονιάς η ταπεινή μου άποψη είναι ότι θα βγάλει μάτια...)

Αλέξης είπε...

Βλέπω οτι το πράγμα με τον Παπαλουκά φούντωσε!
Αγαπημένοι μου Ολυμπιακοί:Σταματήστε να ζείτε με τα φαντάσματα του παρελθόντος. Εμπιστευτείτε τι βλέπουν τα μάτια σας ΤΩΡΑ και όχι τι θυμούνται ΚΑΠΟΤΕ.
Το κάνουμε και εμείς οι Αρειανοί το ίδιο λάθος χρόνια τώρα.
Ο Παπαλουκάς δεν ΕΙΝΑΙ τώρα ηγέτης. ΗΤΑΝ κάποτε και μάλιστα με τεράστια επιτυχία.

PAPA40 είπε...

Αρπάζοντας την ευκαιρία από το τελευταίο Post του φίλου Αλέξη, θα ήθελα να θέσω ορισμένους προβληματισμούς πάνω σε αυτό το θέμα... Έχοντας ξεκαθαρίσει ότι η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Παπαλουκάς είναι ηγέτης. Είναι ο ηγέτης που αρμόζει στη θέση του play maker τόσο αγωνιστικά (όταν παίζει εννοώ) όσο και όταν κάθεται στον πάγκο.
1.Εφόσον όλοι συμφωνούμε ότι για να είναι κάποιος ηγέτης θα πρέπει να ΄χει ορισμένα στοιχεία στην προσωπικότητά του... πως γίνεται κάποιος να ήταν ηγέτης και να μην είναι πια...? Το αντίστροφο θα μπορούσε να συμβεί διότι ο χρόνος και οι εμπειρίες προσθέτουν στοιχεία σε κάποιον... ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΟΜΩΣ...
2.Κρίνουμε τον Παπαλουκά ως τι? Ως του τι θα περιμέναμε εμείς σαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού, του μπάσκετ,αντιΠαναθηναϊκοι κ.ο.κ,με βάση το συμβόλαιο που έκανε, ή με βάση το πως στήθηκε η ομάδα και του τί ζήτησε από αυτόν?
3.Αφού επιμένουμε τόσο να κρίνουμε μόνο την παρουσία του στον Ολυμπιακό γιατι τη συγκρίνουμε κάθε φορά με την παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ?Διαφορετικές ομάδες, διαφορετικός ρόλος.
4.Πιστεύει κανένας ότι ένας παίχτης από μόνος του μπορεί να ανατρέψει το σχεδιασμό του προπονητή για την ομάδα?(Ο φετινός ΟΣΦΠ σχεδιαστηκε για να κρατούν τη μπάλα στα χέρια τους τουλάχιστον το 90% του χρόνου επίθεσης ο Σπανούλης και ο Τεόντοσιτς. Γιατί ψάχνουμε τον επιθετικό ηγέτη της ομάδας σε κάποιον άλλο?
5.Όταν λέμε ηγέτη τι εννοούμε τελικά? Μόνο αυτόν που θα τη βάλει μέσα στο πλεκτό?Δεν είχε ο Παπαλουκάς περσι και πρόπερσι κομβική συνεισφορά στην πορεία του Ολυμπιακού προς Βερολίνο και Παρίσι? Δεν έδεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαφορετικά αγωνιστικά στοιχεία που πρόσφεραν οι συμπαίκτες του?
Επιμένω πως για φέτος δεν τον βοήθησε το στήσιμο της ομάδας.Τονίζω ότι αν πάει σε μια ομάδα που τα πρώτα βιολιά θα είναι κάποιοι οι οποίοι δεν παίζουν στην ίδια θέση με αυτόν θα ξαναβγάλει μάτια, έστω και στα 35 του.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ανώνυμος είπε...

simfwnw apolita meton papa40 an o papaloukas pai sti barcelona tha vgali matia...i sigekrimeni omada opws einai domimeni evnoi to paixnidi t(edw paizi o rubio)apo apopsi swmatikis katastasis pistevw oti fetos itan stin kaliteri fasi t apo tote p irthe ston olympiako..gia ton an einai igetis to exei apodiksi polles fores. Drazen to prwto s sxolio eprepe na to na to prwsarmosis kai mesa sto kimeno(enoitai oti o papaloukas einai o ikaliteros stin evrwpi sto na kani mia OMADA kaliteri)..telika pantws o kalathis se diapsefse...

Χάρης Παρασκευόπουλος είπε...

Φίλε Drazen θα μπορούσα να έχω το e-mail σου για να έρθω σε επικοινωνία μαζί σου. Αν θες στείλε μου εσύ e-mail εδώ. xarispsports@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους!!η κουβέντα όντως έχει ανάψει!!Λοιπόν άμα δε βαριέστε να πώ κ εγώ την άποψη μου!ΗΓΕΤΗΣ ήταν κ ο...ΕΛ ΣΙΝΤ!!!
ΗΓΕΤΗΣ ήταν ΠΑΝΤΑ κ ο Νίκος Γκάλης(ακόμα κ στον Πάο που ο ''κύριος''Συρίγος δεν παύει να μας υπενθυμίζει σε κάθε αφιέρωμα για το Νικ ότι στον πάο πήρε ένα κύπελλο...ξεχνώντας το ότι πήγε σε φάιναλ 4 κ ότι κυρίως ΒΓΗΚΕ από την ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ κ για εμένα που είμαι Γκαλιστής ήταν η αφετηρία για να πεισμώσουν οι Γιαννακοπουλαίοι κ να μην τα παρατήσουν με αποτέλεσμα 3,5 χρόνια μετά να ξεκινήσουν να γεύονται τουσ καρπούς!!)Επειδή ξέφυγα πάμε να δούμε μερικά στυλ ηγέτη:
1)αυτός που η ομάδα(μετά την άφιξή του)κερδίζει τίτλους ενώ πρίν δεν κέρδιζε!
2)Αυτός που παίρνει την ομάδα στις πλάτες του κ κερδίζει τα παιχνίδια ''μόνος του'' με μπάζερ μπίτερ η΄όχι(συνήθως τα 1 κ 2 πάνε μαζί)
3)Αυτός που ''σκίζεται''κ παίζει κάτω από αντίξοες συνθήκες(τραυματίας κ.λ.π),σφίγγει τα δόντια κ το κοινό τον αποθεώνει(πιστέψτε με,εμείς οι Ολυμπιακοί ψοφάμε για τέτοιους)
4)Αυτός που ΔΕΝ σκοράρει αλλά ηρεμεί την ομάδα κ
με την είσοδό του ΑΛΛΑΖΕΙ την ΕΙΚΟΝΑ της ομάδας του,τον ρού του αγώνα κ...τα συστήματα του αντιπάλου προπονητή!!
5(Ηγέτης είναι αυτός που παίρνει τα περισσότερα(Παπαλουκάς)ή πεθαίνει στο γήπεδο έχοντάς τον αποκτήσει η ομάδα για ηγέτη έχοντας κόντρα με άλλη ομάδα παράλληλα(Σπανούλης).
6)Ηγέτης είναι αυτός που τον έχουν χρίσει ηγέτη οι...εφημερίδες κ τα κανάλια για κάποιους λόγους...!!!!
7)Ηγέτης είναι αυτός που ΗΤΑΝ παιχταράς κ πλέον λόγω ηλικίας δεν μπορεί να έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ πρω-τα-γω-νι-στι-κό ρόλο μέσα στο γήπεδο ΑΛΛΑ μπορεί να έχει το σεβασμό στα αποδυτήρια γιατί ΟΛΟΙ σέβονται την αξία του κ δεν υπάρχουν κόντρες μέσα σε αυτά η΄σταματάνε όταν αυτός μιλήσει!!Το θεωρώ αρκετά σημαντικό(μαζί με Πναθηνα'ι'κούς φαντάζομαι στο ποδόσφαιρο κ ολυμπιακούς στο μπάσκετ...!)

Ανώνυμος είπε...

*Από τα παραπάνω συμφωνεί όποιος θέλει με όσα θέλει κ αναγνωρίζει όσα θέλει στον ππαλουκά!!
Η προσωπική μου εκτίμηση είναι(κ την εξέφρασα κ προ ολίγων ημερών σε αυτό το μπλογκ)ότι ο Παπαλουκάς για ένα σωρό λόγους(είτε ανέφερα μερικούς από αυτούς είτε παρέλειψα κάποιους)Ε-Π-Ρ-Ε-Π-Ε να βάλει ΚΑΙ τις 2 βολές κ αντ'αυτού έχασε ΚΑΙ τις 2!!!Όπως κ να ορίσουμε την έννοια του ηγέτη α)χαμένες βολές κ β)χαμένο σουτ-άκι από τα 3 μέτρα έπρεπε να μπούν!!Το θέμα όμως που τον περνάμε γεννέες 14(μηδέ εμού αξαιρουμένου)είναι γιατι έχει ΑΥΤΟ το συμβόλαιο!!Αν ο ΙΔΙΟΣ Παπαλουκάς,της ίδιας ηλικίς,της ίδιας 3ετίας,έπαιρνε 500.00 ευρώ το χρόνο ίσως κ να λέγαμε αλλά εδώ μπαίνει κ το χρήμα στη μέση που κατά την ταπεινή μου άποψη,δικαίως,ξενίζει κ ερεθίζει!!Θεωρώ ότι το ΙΔΙΟ ακτριβώς θα συνέβαινε αν έχανε τις βολές κ ο Σπανούλης ΟΜΩΣ:
1)Ο Σπανούλης έχει...''βαρύδια'' που έλεγε κ ο Pap40 ή ο Ντράζεν σε άλλο κείμενο τους(με τους οποίους τσακώθηκα γι'αυτό τις προάλλες σε θέμα για ''βαρύδια''ανάμεσα σε ΟΣΦΠ κ Πάο)κ
2)ο Σπανούλης ΠΗΡΕ κάποια παιχνίδια μόνος του φέτος ενώ το μάτι του γυάλιζε ΟΛΗ τη χρονιά ανεξάρτητα αν είχε καλή απόδοση ή όχι,ελέω τραυματισμού σε ένα μεγάλο βαθμό για να μην ξεχνιόμαστε!!Από την άλλη μεριά ''θαυμάσαμε''ούκ ολίγες φορές τον Παπαλουκά να βαράει παλαμάκια καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς!!
Εν κατακλείδι,ο Παπαλουκάς ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ να είναι ηγέτης σε κάποια πράγματα λόγω...εμπειρίας ΠΛΕΟΝ με τη λέξη κ σε κάποια άλλα πράγματα ΠΟΤΕ δεν υπήρξε...!ΉΤΑΝ κ θα ΕΙΝΑΙ ηγέτης σε ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ η΄ η Μπαρτσελόνα(ΚΑΤΙ θα ξέρει για να τον θέλει στα 34 του...!)που θα ΜΟΙΡΑΖΕΙ παιχνίδι με μοναδικό τρόπο κ δε θα γίνει ποτέ ηγέτης(για εμένα είναι πιο σημαντικό το 2ο)που θα στηρίξουν πάνω του 13(στα 14)χρόνια ξηρασίας,που θα ζητήσουν(κακώς)σκόρ από αυτόν κ που θα κληθεί(το δίς εξαμαρτείν ουκ...ηγέτου σοφού)να βάλει ΚΡΙΣΙΜΕς βολές!!!!!
Υ.Γ:ΚΑΙ στην Μπαρτσελόνα θα πρωταγωνιστήσει εάν πάει ΑΛΛΑ εκεί δε θα χρειάζεται να σκοράρει από απόσταση(ΕΓΚΛΗΜΑ ωστόσο για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ πλέι μέικερ...2 μέτρων μάλιστα που από ΤΕΜΠΕΛΙΑ-ναι από αυτή-δεν έχει σουτ,να μην το βελτιώνει με ΣΥΝΕΧΉ ΠΡΟΠΌΝΗΣΗ κ επαναπαύεται στα φυσικά χαρίσματα του...)χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ηγέτης που να αφήνει ένα ΤΟΣΟ ΕΜΦΑΝΕΣ πρόβλημα όπως το σούτ κ να μην το εξασκεί,αλλά στα 34 του πλέον θα του λείπουν κ κάποια στοιχεία του παρελθόντος!!Σε κάθε περίπτωση ΗΓΕΤΕΣ ΗΤΑΝ κ Π-Η-Ρ-Α-Ν κ τελικές προσπάθειες ο Γκάλης κ ο Γιαννάκης ΟΜΩΣ τις ΒΟΛΕΣ τις έβαλε ο Καμπούρης(πολλώ δε μάλλον ο Ανδρίτσος)...Ε!Από αυτό το ηγετιλίκι ο Παπαλουκάς πάσχει,αποδεδειγμένα πλέον!!
Κωνσταντίνος Μανωλάκος

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,συμφωνώ απόλυτα με τον Ανώνυμο που αναφέρει τα "στυλ ηγέτη".Καλά τα γράφετε σε γενικές γραμμές και ο Κάρπετ ,έχοντας μια πιο καθαρή οπτική γωνία,λέει τα πράγματα όπως είναι νομίζω.
Αν ήμουν ο Παπαλουκάς(με δεδομένο ότι οικονομικά είναι καλυμμένος) θα έπαιζα με μειωμένο συμβόλαιο ένα χρόνο ακόμα στον Ολυμπιακό και ας μου έδιναν τα 3 εκατ. σαν μπόνους κατάκτησης ευρωπαικού ή πρωταθλήματος.
Νίκος Βο

Δημοσίευση σχολίου