RSS

Eπετειακό επεισόδιο (1ος χρόνος)




Σήμερα έχουμε γενέθλια! Κλείνουμε έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζουμε μαζί με τον Michael Jordan. Ένα ξεχωριστό επεισόδιο , ένα ευχαριστώ που κάθε μέρα γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι. Η ανάδειξη του καλού μπάσκετ είναι η επιδίωξη μας και θα συνεχίσει να είναι ανεξαρτήτως προσώπων , ομάδων , εποχών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ





“We’d still be the defending champions. I was really looking forward to continuing to play. If Phil and Scottie would have been there , I’d still be playing. That’s how we could be as successful during the course of the year , but when the time came and things were on the line , we’d have been fine the last two years. Sure, I would have loved to keep playing.”

-Michael Jordan , Chicago Sun-Times , December, 2000


18 Ιουλίου 1998

Grant Park. Με τον ήλιο να καθρεφτίζει τα 6 τρόπαια , το πλήθος γέμισε τον αχανή περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Στην πρώτη σειρά οι Scottie Pippen , Michael Jordan , Phil Jackson , χαμογελούσαν περήφανοι για τα κατορθώματά τους. Στην πίσω σειρά οι Krause και Reinsdorf ίδρωναν απ’ την ζέστη μέσα στα πανάκριβα κοστούμια τους. Πρώτα μίλησε ο Pippen , μετά ο Jordan και ύστερα ο Jackson. Ο «τελευταίος χορός» έφτασε στο τέλος του…

Αλλά εντελώς ξαφνικά ο Reinsdorf πλησιάζει το πόντιουμ. O Krause αποτυγχάνει στην προσπάθειά του να πιάσει το πόδι του εργοδότη του (όπως ο Vun Gundy στον Zo) ώστε να τον εμποδίσει.

«Παρακαλώ , περιμένετε λιγάκι. Ο χορός δεν τελείωσε ακόμα ».

Το κοινό παγώνει. Οι τρεις αστέρες κοιτούν απορημένοι.

«Ξεχάστε ο,τι ακούσατε , ξεχάστε ο,τι έγραψε ο Sam Smith , θα επανέλθουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε άλλο ένα πρωτάθλημα».

Απόλυτη σιωπή.

«Ξεκινώντας , χρίζω τον Jackson προπονητή και general manager . Ο Krause είναι από σήμερα εκτός ομάδας»

Krause αποχωρεί φανερά εκνευρισμένος σπρώχνοντας με την πελώρια κοιλιά του όποιους τον εμπόδιζαν)

«Ο Scottie επιστρέφει. Ο Michael επιστρέφει. Ακόμη και ο Dennis αν θέλει μπορεί να είναι μαζί μας».

Πανδαιμόνιο…..

3 Αυγούστου 1998

Ο ήλιος αρχίζει να καίει αλλά ο Michael δεν νοιάζεται. Βρίσκεται ήδη 4 ώρες μέσα στο γυμναστήριό του για την καθημερινή του προπόνηση.

500 jump shoots. Μία ώρα αμυντικές ασκήσεις με τα πόδια. 500 baseline fallaways. Διάλειμμα για μία ώρα και μετά διπλό με Stackhouse , Jamison ,Grant Hill , Vince Carter , Kenny Smith , μαζί με ορισμένους ακόμη All-Americans.

Μισή ώρα διάλειμμα και μετά ασκήσεις με βάρη.

Κάθε μέρα κοιτάζει τον τοίχο στο γυμναστήριο που γράφει :

The Best There Ever Was , The Best There Ever Will Be

O Michael κάθε - μα κάθε - φορά που βλέπει το “Was” βγάζει καπνούς.

(«τι θέλουν να πουν με το Was. Μήπως αποσύρθηκα και δεν το ξέρω. Θα σας μάθω εγώ να μην γράφετε σε παρελθοντικό χρόνο…»)

Η πρόκληση εμφανίστηκε για αυτήν την χρονιά , αύριο ξεκινά μια καινούργια προπόνηση…

20 Οκτωβρίου 1998

Δέκα ημέρες πριν ξεκινήσει η κανονική περίοδος και οι Stern , Ewing , Billy Hunter δεν καταλήγουν σε συμφωνία. Το lockout είναι σχεδόν γεγονός. Απ’ ότι φαίνεται η σεζόν θα ξεκινήσει μετά την Λαμπρή.

«Κοιτάξτε, τα πράγματα είναι απλά. Κανονίστε να ξεκινήσει η σεζόν κανονικά και θα παίξω. Αν την καθυστερήσετε , έφυγα» είπε ο Michael κλείνοντας δυνατά την πόρτα πίσω του.

Περνούν 5 λεπτά. Δέκα. Είκοσι.

Ο Stern πλησιάζει το μικρόφωνο: «είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως η σεζόν θα αρχίσει κανονικά……»

23 Νοεμβρίου 1998

Προπόνηση. Είναι 11.30 π.μ. και ο Ρόντμαν εμφανίζεται στο Berto Center καβάλα σε μία Harley. Έχει αργήσει για ακόμη μία φορά . Στα παιχνίδια αν και κατεβάζει 13 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ,αρνείται να σουτάρει περισσότερες από 3 φορές. Συνολικά.

Ο Jackson τον καλεί στο γραφείο του.

Δέκα λεπτά μετά μιλάει με τον Michael.

«Ο Dennis είναι εκτός ομάδας. Προετοίμασε τον Simpkins μέχρι να ξαναφέρουμε τον Bison Dele ή όπως αλλιώς είναι τώρα το όνομά του».

Ο Μάικλ γνέφει καταφατικά το κεφάλι και κλείνει την πόρτα.

Ο Jackson κάθεται για λίγο ακόμα στο γραφείο του ώστε να συμπληρώσει τα περιοριστικά μέτρα κατά του Krause .( έχει βάσιμες υποψίες ότι αυτός κρύβεται πίσω απ’ τα μεταμεσονύχτια τηλεφωνήματα). Απ’ το παράθυρο παρακολουθεί την προπόνηση. Ο Jordan φωνάζει μέσα στη μούρη του Simpkins , μετά από ένα άστοχο lay up του τελευταίου. Ο Simpkins αντιδρά και του πετά την μπάλα με δύναμη.

Ο Jackson χαμογελάει….

10 Ιανουαρίου 1999

Οι Bulls στο MSG. Ο MJ κάνει πολύ κακό παιχνίδι βάζοντας μόλις 10 πόντους με 1/10 σουτ εντός παιδιάς. Oι Knicks κατατροπώνουν τους Bulls με 89-65. O Spike Lee ουρλιάζει από χαρά , οι Camby και Spree κουνάνε τις πετσέτες τους , ο LJ κομπιάζει στο πλήθος , ο Ewing προβλέπει πρωτάθλημα. O ΜJ κοιτάει, παρατηρώντας τα πάντα. Για να θυμάται...

14 Φεβρουαρίου 1999

Στο τελικό των καρφωμάτων μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση με τον Kobe, νικητής θα ανακηρυχτεί ο Vince Carter. Στο All Star Game στην Philadelphia ο MJ μοιράζει 11 ασσίστ στο πρώτο ημίχρονο αλλά η Ανατολή χάνει με 69-63 στο ημίχρονο. Ο Kobe είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους. Καθώς περπατάει προς τα αποδυτήρια μία φωνή ακούγεται απ’ την πρώτη σειρά.

"Mike! Mike! Kobe’s the man now!"

Στην πρώτη φάση του 3ου δωδεκαλέπτου ο Iverson βρίσκει τον Michael στο τρίποντο.

Nothing but net!

Πίσω στην άμυνα κλέβει την μπάλα απ΄ τον Kobe και την δίνει στον Pip. Ακολουθεί σαν πρώτο τρέιλερ στον αιφνιδιασμό , υποδέχεται την πάσα απ’ τον συμπαίκτη του και slam dunk!!!!

Aκολουθούν jump shoots , deep threes , baseline fallaways.

Τελικό σκορ Ανατολή – Δύση = 147-139

Ο MJ κερδίζει το σπαθί μου το βραβείο του MVP , σκοράροντας 45 pts με 15/21 FG στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Kobe τον ακολουθεί με 30 pts….

29 Mαρτίου 1999

Οι Bulls επισκέπτονται την Atlanta. Εκτός του Simpkins που κατεβάζει 15 reb κανείς άλλος δεν έχει όρεξη για αγώνα. Υπολείπονται των Hawks κατά 20 πόντους ώσπου ο rookie τους , ο Roshown McLeod του λέει κάτι σχετικό με το κολέγιό του το Duke. Οι Blaylock και Smith ακούγοντάς το κοιτάζουν όλο αγωνία τον αντίπαλό τους , ελπίζοντας να μην το άκουσε.

Too late.

Με 20 και 15 σε 3ο και 4ο αντίστοιχα , οι Hawks σκύβουν το κεφάλι.

Lesson learned.

22 Aπριλίου 1999

Tελευταίο παιχνίδι της regular season. Βulls vs Magic. Με το 59-22 ισοβαθμούν με τους Knicks αλλά έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο MJ έχει 28.9 ppg , 7.3 reb , 5.9 as . Ο Pip πραγματοποιεί μαγική season με 19.6 ppg , 9 reb , 9.3 as . Η ευχάριστη έκπληξη είναι ο Simpkins όπου φοράει επάξια τα παπούτσια του προκατόχου του με 12 ppg και 11 rpg. Τα λεφτά του Scot Williams ξέρει ότι τον περιμένουν μόλις τελειώσει η σεζόν.

Ο Penny ξεκινάει καυτός με μία γρήγορη εικοσάρα. Σε όλο το παιχνίδι το πάνω χέρι έχει το Orlando. Ο Pip πιάνει τον Penny και το ματς γίνεται ντέρμπι. Στο 4ο σηκώνεται απ’ τον πάγκο ο 38αρης Nique και αναβιώνουν οι μάχες των 80’s με τον Air. Τελευταία επίθεση : jab step – pull back – fallaway buzzer – net.

3 Ioυνίου 1999

Conference finals game 6 , Knicks vs Bulls

Ο ΜJ φοράει τα Air Jordans 2 για να ευχαριστήσει το Νεοϋορκέζικο κοινό για την «αγάπη» τους. Ξεκινάει απ’ την αρχή δυνατά χωρίς καθυστέρηση. Ο Spree στην αρχή και ο Camby στην συνέχεια δεν μπορούν να τον «κάνουν καλά».

55 pts και game – set – match.

22 Ιουνίου 1999

Finals

game 7 , Bulls vs Spurs

Η παρέα του Air τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην καλύτερη front line που έχει ποτέ αντιμετωπίσει σε σειρά playoff απ’ τα 90’s και μετά. Μπροστά της η περσινή σειρά με την Indiana μοιάζει παιχνιδάκι.

Στο United Center ο Simpkins κάνει το παιχνίδι της ζωής του (18 pts/20 reb) . O Duncan δεν περιμένει τέτοια εμφάνιση απ’ τον άσημο αντίπαλό του και αυτό δημιουργεί νευρικότητα στο παιχνίδι του. Ο Robinson θυμίζει τον παλιό Ναύαρχο (30 pts/ 15 reb) ενώ ο Εlliott δεν μπορεί να αναπνεύσει απ’ τις δαγκάνες του Pip.

Όλα κρέμονται σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Με λιγότερο από ένα λεπτό για τη λήξη ο MJ με jump shoot βάζει την ομάδα μπροστά με 2 πόντους.

Ο Popovic παίρνει time out.

Η μπάλα πάει στον Duncan όπου προσπαθεί να ποστάρει τον Simpkins. Tα δυνατά πόδια του Dickey κρατάνε και αναγκάζεται να στείλει την μπάλα έξω στον Steve Kerr.

Ο ξανθομάλλης πρώην Bull το μπουμπουνάει και οι Spurs προηγούνται με έναν.

Ο Jackson παίρνει time out.

Στην επαναφορά ο Pip ψάχνει τον ΜJ αλλά εκείνος είναι κλεισμένος καλά απ’ τον Mario Ellie. Η μπάλα καταλήγει στον Simpkins και το χρονόμετρο μετράει ανάποδα.

13 , 12, 11 ….

Πρώτη προσποίηση αλλά ο Duncan δεν τσιμπάει.

Δεύτερη , το ίδιο.

Σηκώνει το κεφάλι και βλέπει τον Air να κόβει προς την ρακέτα παίρνοντας ένα screen απ’ τον Longley στη γραμμή του φάουλ.

Του πασάρει την μπάλα.

6,5…

Σηκώνεται αλλά ο Duncan είναι επίσης εκεί ψηλά στους αιθέρες.

Αλλάζει χέρι στον αέρα και με το αριστερό αφήνει την μπάλα…..

Buzzer – net.

Aνεβαίνει στο τραπέζι της γραμματείας και δείχνει με τα δάχτυλά του έναν αριθμό.

7.





23 Ioυνίου 1999

Grant Park. Με τον ήλιο να καθρεφτίζει τα 7 τρόπαια , το πλήθος γέμισε τον αχανή περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Στην πρώτη σειρά οι Scottie Pippen , Michael Jordan , Phil Jackson , χαμογελούσαν όλο περηφάνεια για τα κατορθώματά τους. Πρώτα μίλησε ο Pippen , μετά ο Jordan και ύστερα ο Jackson. Ο «τελευταίος χορός» έφτασε στο τέλος του…

Αλλά εντελώς ξαφνικά ο Reinsdorf πλησιάζει το πόντιουμ:

«Παρακαλώ , περιμένετε λιγάκι. Δεν τελείωσε».

Το κοινό παγώνει. Οι τρεις αστέρες κοιτούν απορημένοι.

«Ξεχάστε ο,τι ακούσατε , ξεχάστε ο,τι έγραψε ο Sam Smith , θα επανέλθουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε άλλο ένα πρωτάθλημα».

Απόλυτη σιωπή.

«Ξεκινώντας από σήμερα χρίζω τον Jordan πρόεδρο.

«Ο Scottie είναι εδώ μαζί μας. Το ίδιο και ο Phil.Kαι με τα λεφτά που περισσεύουν μπορούμε να χτυπήσουμε τον T-Mac ή τον Duncan. Δεν έχουμε ακόμη τελειώσει».

Πανδαιμόνιο…..




Απ’ το βάθος ακούγεται ένας γνώριμος ήχος…..

You'll Never Make Me Stay
So Take Your Weight Off Of Me
I Know Your Every Move
So Won't You Just Let Me Be
I've Been Here Times Before
But I Was Too Blind To See
That You Seduce Every Man
This Time You Won't Seduce Me




Aνοίγω τα μάτια.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά χρόνια πολλά για το blog σας. Φανταστική δουλειά σαν σύνολο!

Όσο για το κείμενο, κρίμα που δεν έγιναν έτσι τα πράγματα...

Ανώνυμος είπε...

Την άλλη εβομάδα περιμένουμε την ανασκόπηση της σεζόν 1999-2000!!!

Δημοσίευση σχολίου