RSS

Ο έλεγχος των κόκκινων προπονητών.


Κατά την έλευσή του στην Ελλάδα και την παρουσίασή τους στους δημοσιογράφους, ο Ντούντα είπε ότι πλέον ο ΠΑΟ δεν θα έχει τόση μεγάλη υπέρ του διαφορά στην τεχνική καθοδήγηση. Και κατά τη γνώμη μου έχει δίκιο. Κατάφερε να νικήσει τον ΠΑΟ του κουμπάρου του 4 φορές, αλλά δυστυχώς για αυτόν μόνο μία μέτρησε πραγματικά και του απέφερε το ήδη κατακτηθέν κύπελο. Δεν τον πήραν όμως για αυτό οι Αγγελόπουλοι νομίζω.

ΠΕΤΥΧΕ: Να εμφυσήσει στην ομάδα το πνεύμα του νικητή, καθώς ο ΟΣΦΠ φέτος πέρασε από δύσκολες έδρες και πέτυχε μεγάλες νίκες, πολλές φορές γυρίζοντας ματς που φαίνονταν χαμένα (πχ Τουρκία). Να κερδίσει τον ΠΑΟ και μάλιστα μέσα στο σπίτι του 4 φορές πρώτη, τις 3 σε διαφορετικά γήπεδα, εμπνέεοντας τους παίχτες του ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Να κερδίσει την εμπισοσύνη του μπασκετικού κόσμου, φιλο-ολυμπιακού και μη, αποτελώντας το αντίπαλο δέος του κουμπάρου του σε επίπεδο εμπειρίας και τεχνογνωσίας. Να δημιουργήσει δυσεπίλυτες αμυντικές καταστάσεις στα παιχνίδια με τον ΠΑΟ προκαλώντας του επιθετικό βραχυκύκλωμα, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλευόταν τις αδυναμίες του. Να εμφανίσει μια ομάδα που βασίζεται στη συνολική της αμυντική και επιθετική λειτουργία και όχι στα κέφια του εκάστοτε πρωτοκλασσάτου παίχτη της. Να αναδείξει την επιθετική ικανότητα του Λουκά στο 1 εναντίον 1 και να πείσει τον Μπουρούση να παίξει πιο κοντά στο καλάθι. Να κερδίσει το στοίχημα της πειθαρχίας στα αποδυτήρια με το περιστατικό του Μπουρούση. Να εμπιστευτεί και να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Παπανικολάου. Να απορροφήσει ο ίδιος, με όπλο την τεράστια πείρα του, όλους τους κραδασμούς που προέκυψαν από διάφορες απώλειες τίτλων. Να κερδίσει το κύπελλο νικώντας στα ίσια τον ολίγων ημερών εστεμμένο πρωταθλητή Ευρώπης. Να διδάξει πολιτισμό δίνοντας συγχαρητήρια στον ΠΑΟ στη συνέντευξη τύπου πριν τον τελικό κυπέλλου. Να χάσει την τελευταία ευκαιρία γιατί ο........................ Παπαλουκάς έχασε ελεύθερες βολές.

ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ: Να κερδίσει το πρωτάθλημα παρόλο που είχε πλεονέκτημα έδρας. Να διαχειριστεί τον θρίαμβο με τη Σιένα αγωνιστικά και ψυχολογικά. Να ταιριάξει αγωνιστικά τον Σπανούλη με τον Μίλος και δευτερευόντως με Παπ. Να κρατήσει ένα σταθερό σχήμα στην ομάδα του, καθώς οι αλλαγές παιχτών γίνονταν πολύ συχνά και όχι πάντα λόγω τραυματισμών. Να αναδείξει τον Κέσελι κυρίως, λιγότερο τον Έρτσεγκ και να αξιοποιήσει τον Νίλσεν. Να επαναφέρει τον Τεόντοσιτς στην περσινή του φόρμα. Να έχει την ομάδα του γεμάτη στη θέση 3 και πέραν του Λουκά και στη 4 κάποιες φορές. Να αποκτήσει ο ΟΣΦΠ κάποιο αυτοματισμό στην επίθεση, αφού συχνά επιστρατευόταν το ένστικτο του Σπανούλη στο τέλος μια επίθεσης. Να μη χρειάζεται 4-5 προσθήκες το καλοκαίρι (Γκόρντον-Παπ-Κέσελι-Γλυνιαδ-Έρτσεγκ-Πελεκάνος είναι στον "αέρα").

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Γνώμη μου είναι ότι ο Ντούντα πρέπει να μείνει και θα μείνει.Ίσως η προοπτική του ελεύθερου Μεσίνα να είναι ελκυστικη, αλλά και κοστίζει πολλά και η τελευταία του προσπάθεια στη Ρεάλ ήταν για κλάμματα. Στη υπάρχουσα βάση (Σπανούλης-Μπουρούσης-Λουκάς-Παπανικολάου-Τεόντοσιτς-Πρίντεζης-Νεστέροβιτς) θα πρέπει να επιλέξει παίχτες ΚΑΙ ρολίστες αλλά ΚΑΙ πρωταγωνιστές και με δυνατότητα να ηγηθούν, καθώς ο τελευταίος τελικός χθες έδειξε ότι η ομάδα του είναι μισή λεπτομέρεια μακριά από την κατάκτηση της κορυφής, λεπτομέρεια όμως που συχνά χρειάζεται ηγέτες για να κατακτηθεί.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο...!

Δημοσίευση σχολίου