RSS

Φίλοι μου , δεν φτάνει....


Στην παρούσα ανάρτηση θα νευριάσω πολλούς Ολυμπιακούς. Θα θέσω σε εσάς, τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ένα ερώτημα αλλά σας παρακαλώ να είστε ειλικρινείς στις απαντήσεις σας.
"Και τι έγινε που κέρδισε ο Ολυμπιακός και έκανε το 1-2; Πείθει με την χθεσινή του εμφάνιση πως μπορεί να κερδίσει στο ΟΑΚΑ;"


Δεν απαξιώνω την νίκη. Απλά την θεωρώ συγκυριακή. Όσο και αν δεν μου αρέσουν εξηγήσεις σαν την παρακάτω (προτιμώ τις μπασκετικές εξηγήσεις) δεν μπορώ να το αγνοήσω: ο κόσμος του ΣΕΦ νίκησε τον Παναθηναϊκό. Θύμησε παλιές "ζεστές" βραδιές των 90's με το ΣΕΦ να κοχλάζει. Παρακολουθώντας το απ' την τηλεόραση μου έδινε την εντύπωση οτι κουνιόταν ολόκληρο!!! Το πάθος των φιλάθλων ξεχείλιζε και μπόλιασε τους - άνευρους μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα - ευρυθρόλευκους. Ο Ίβκοβιτς στηρίχθηκε στην ελληνική ψυχή και καρδιά (ο Γκόρντον μοναδικός ξένος και οι υπόλοιποι Έλληνες / Σπανούλης, Πελεκάνος,Πρίντεζης,Μπουρούσης) και θυμίζοντας την ομάδα που μασούσε σίδερα αρκετά χρόνια πριν , έπαιξαν άμυνα καταθέτοντας όλο τους το είναι, και με σερί 15-2 νίκησαν. Μάγκικα και Πειραιώτικα, όπως τους αρέσει άλλωστε.

Πολύ ωραία ως εδώ. Σας παρακαλώ ξαναδιαβάστε την παραπάνω παράγραφο. Βλέπετε έστω και μία μπασκετική εξήγηση που να εξηγεί το γιατί κέρδισε; Δηλαδή στο ΟΑΚΑ που δεν θα υπάρχει αυτός ο πυρηνοκίτος κόσμος του, από που θα βρουν τα ψυχικά αποθέματα που χρειάζεται για να πετύχουν την μεγάλη ανατροπή; Θα μπορέσουν οι Έλληνες να κλείσουν τα αυτιά τους και να συγκεντρωθούν για 40' στο παιχνίδι; Δύσκολο γιατί στο ρόστερ μπορεί να υπάρχουν 8 αλλά οι Παπαλουκάς (3,5 εκ ευρώ για να χτυπάει παλαμάκια) , Μαυροκεφαλίδης (δεν έχει δείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει ψυχολογικά σε τέτοια παιχνίδια, άντε θα το γράψω "λαικά" είναι χέστης) και Παπανικολάου (άπειρος να διαχειριστεί συναισθηματικά ένα τέτοιο παιχνίδι) ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν θα βοηθήσουν. Θα χρειαστεί λοιπόν βοήθεια απ' τους ξένους του. Αλλά από ποιούς; Μήπως απ' τον Τεόντοσιτς ; Τον Έρτσεγκ; Τον Κέσελ;
Ο Γκόρντον και ίσως ο "άγιος" Χαλπερίν.

Ίσως έχετε δίκιο να με κράξετε. Ίσως τα βλέπω λάθος. Τόσο μου κόβει τόσα γράφω. Αλλά με 15/59 τρίποντα (25%) που σουτάρουν μέχρι στιγμής , δεν φτάνει να κάνουν το break. Ακόμη και αν παίξουν την τέλεια άμυνα (όπως έκαναν και χθές όπου στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκαν 22 πόντους). Δεν φτάνει.

Για το σημερινό ματς από πλευράς τακτικής δεν είδαμε κάτι διαφορετικό με τα προηγούμενα. Ζώνη με τους Καιμακόγλου ή Σάτο στην πρώτη σειρά (για να αποκόψει τα drive) και στην επίθεση να στοχεύουν στο miss match που σε κάθε φάση δημιουργούνταν (ο Ίβκοβιτς και χθες έδωσε εντολή για αλλαγή σε όλα τα screen). Double και triple team στον Μπουρούση (από δυνατή και αδύνατη πλευρά) αφού είναι φανερό πως ο Ομπράντοβιτς δεν σέβεται τα σουτ των ερυθρολεύκων και προτιμά να υπερφορτώνει τη ρακέτα του (γι' αυτό και δεν χάνει πλέον πολλά rebounds).

Ο Ίβκοβιτς ποντάρει όλα του τα λεφτά στην προσωπική άμυνα. Αν βγει η άμυνα , δεν τρώει καλάθι. Θυμηθείτε πόσες φορές ο κακός Διαμαντίδης έκανε fadeaway σουτ στη λήξη της επίθεσης. Η πεντάδα Γκόρντον - Σπανούλης - Πελεκάνος - Πρίντεζης - Μπουρούσης μπορεί να αλλάζει άνετα σε όλα τα screen (θυμηθείτε την άμυνα του Μπουρούση στον Διαμαντίδη 1,5 ' πριν το τέλος). Στην επίθεση χτύπησε τις αργές επιστροφές του Παναθηναϊκού και αρκετές φορές μετά από rebound ο Σπανούλης ορμούσε στην ανοργάνωτη αντίπαλη ρακέτα. Όταν όμως δεν βγαίνει ο αιφνιδιασμός υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Εκτός του Μπουρούση που μπορεί να σκοράρει σταθερά σε οργανωμένη άμυνα , ΟΥΔΕΙΣ άλλος έχει δείξει πως είναι ικανός.

Συμπέρασμα: Δεν γουστάρω να το παίξω διπλωμάτης και σιχαμερός πολιτικός. Η σειρά θα λήξει την Κυριακή. Τελεία και παύλα. Και μετά θα έχουμε να μιλήσουμε για πολλά ...



βραδινά ερωτήματα λίγο πριν τον ύπνο:
- Πιο limit down μετοχή απ' του Τεόντοσιτς θυμάστε ποτέ σας;
- έχουν ξαναντιμετωπίσει τέτοια ατμόσφαιρα οι έμπειροι παίκτες του Παναθηναϊκου; Χάσανε τα αυγά και τα καλάθια ή μου φαίνεται;
- O Διαμαντίδης μου μοιάζει λιγάκι κουρασμένος ή είναι η ιδέα μου;
- O Παπαλουκάς τι είναι ; Χειροκροτητής ή μπασκετμπολίστας;
- Aν ο Δράκος έστηνε το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακόυ ,θα ζούσε σήμερα;
- Oι 24-9 βολές , σκανδαλίζουν;
- Αν είσασταν στη θέση του Μπόγρη τι θα διαλέγατε; Κοκκίνου ή μπάσκετ;

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην κάνεις προβλέψεις γιατί έχει φάει κόσμος κουβά με πολύ μεγαλύτερες σιγουράτζες. Αν αρχίσω να γράφω πόσα δεν θα μπορούσαν να συμβούν και συνέβησαν, φέτος μόνο, θα χρειαστώ φόρουμ όχι μπλογκ. Ξέρεις εσύ τώρα αν θα βαράνε σίδερο οι βάζελοι κι αν θα βλέπουν το καλάθι σα βαρέλι οι γαύροι για έναν αγώνα έστω. Ηλιθιοδέστερο πράγμα από το να προβλέπεις το αποτέλεσμα ενός και μονού αγώνα δεν υπάρχει-κι είναι λάθος που το κάνουν κυρίως έξυπνοι άνθρωποι. Εκτός κι αν θα προέβλεπε κάποιος ότι με τον ΠΑΟ να σουτάρει 65% δίποντα τη διαφορά θα έκαναν Πρίντεζης-Πελεκάνος που είναι και οι μόνοι που σκόραραν απ'τα 6,75?
-Διαστημική ατμόσφαιρα βγαλμένη απ'τα 90ς. Δεν περίμενα τέτοια υγιώς βγαλμένη μήνι. Αν ήταν ανοιχτές κι οι λυόμενες...
-Ο Διαμαντίδης σε 4/6 φετινά ματς με τον Ολυμπιακό σουτάρει δοκάρι κι έχει περισσότερα λάθη από ασσίστ.
-Ο Μπουρούσης έχει πιάσει στάνταρ σταθερότητας υψηλότερα κι απ'του Μπατίστ στα τελευταία 4 ματς με ΠΑΟ. Μιλάμε για ευστοχία κοντά στο 70+ και με πλάτη. Είναι κάτι 5λεπτα που μοιάζει με Ράτζα. Δυστυχώς διαρκούν όσο ο θυμός του.
-Δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Τεόντοσιτς αυνανίζεται ανελέητα. Ο δε Παπαλουκάς μετά από μια φάση τοπ16 στην Ευρωλίγκα που'κανε πράματα και θάματα έχει πάθει μετάλλαξη σε Ντιόγκο. Αλλά ελπίζω ότι μια φορά θα βρεθούν και τα 3 γκαρντ του γαύρου σε μεγάλη μέρα μια φορά. Δεν θέλω δεύτερη.
-Το φετινό ρόστερ του γαύρου ήταν για Δράκο. Το περσινό, ω θεοί της μοίρας, δεν ήταν.
-Οι 24-9 βολές με σκανδάλισαν. Περίμενα κάτι σαν 50-4 κι απόρησα. Όπως περίμενα να σφυριχτεί κινητό σκριν στον Μπατίστ και να βγει με 5 ο Ντανιέλ όπως κι ο Διαμαντίδης. Το θέμα μου ως γαύρου δεν είναι η ισότητα στο σπρώξιμο, αλλά το να βλέπω ματς, χωρίς "διπλωματικές" διαιτησίες. Πάντως αν έχει τέτοια διαιτησία στο επόμενο ματς ο φιλοξενούμενος θα είμαι ευτυχής.
-Αν είσαστε Κοκκίνου, θα διαλέγατε Μπόγρη ή Σερμαντίνι?
-Με 60% δίποντα-τρίποντα και γύρω στους 10 αιφνιδιασμούς νικάμε στο ΟΑΚΑ.Και μετά βάλτε τις λυόμενες.
-Ο Χαλπερίν έχει ήδη κάνει μεγάλη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Όπως κι ο Μαυροκεφαλίδης τις προάλλες μια χαρά ήταν. Όπως κι ο Παπανικολάου για τα δεδομένα του καλά έπαιζε, μέχρι που διέσχισε ολόκληρο το γήπεδο με την μπάλα χωρίς να την πατήσει και να κουτρουβαλιαστεί, έκανε τρίπλα πίσω απ'την πλάτη στο Νίκολας κι έβαλε καλάθι και φάουλ
-Ντούντα σε παρακαλώ. Όταν φεύγει με 10 η ομάδα ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΠΕΝΤΑΔΑ.

Gangster είπε...

Drazen συμφωνω απόλυτα.Μόνο από την προσωπική και παθιασμενη ατομική άμυνα ο Ολυμπιακός εχει τυχη στο ΟΑΚΑ. Γιατι απο επιθεση....με τετοιο μπασκετ δεν πας πουθενα, Δηλαδη θα πρεπει να βαζει ο Τεοντοσιτς τα τρελά του απο παντου και με ταμπλω..., Ο Σπανουλης να παιζει συνεχεια 1-1 με όλη την πενταδα απεναντι και να τα βαζει, ο Πριντεζης να βαζει 2 στα 2 τριποντα, ο Πελεκάνος να ερχεται απο το πουθενα...σε όλα τα παραπάνω η λέξη ΟΜΑΔΑ KAI OMAΔΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ δεν υπαρχει πουθενα και νομιζω οτι ο κάθε υγιής φιλαθλος το βλέπει αυτο. Ο Ντουντα-που εχει ευθυνη για το ρόστερ- απέτυχε παταγωδώς να φτιαξει ΟΜΑΔΑ προς μεγαλη εκπληξη όλων νομιζω.Φτασαμε στο σημειο να εξυμνουμε τον Πινι που εχασε το πρωταθλημα απο την απερισκεψια του Ακερ και το πεντακάθαρο φαουλ στον Πεν που δεν σφυριχτηκε...
Όσο για την ατμοσφαιρα , συγνωμη , αλλα προκειται για τρομοκρατία φιλοι μου.. Εκατονταδες βεγγαλικα , κροτιδες, καπνοι, λειζερ ,υβριστικα συνθηματα,... και όλα αυτα χωρίς λογο ..Αυτό ειναι το μπασκετ ? Την Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα εχουμε συνεχεια απο την άλλη μερια τωρα παλι με τα ιδια μέσα... 20000 χιλιαδες θα βριζουν , θα πετανε κροτιδες , βεγγαλικα , φωτοβολιδες, μπουκαλια, και στο τελος οι προεδροι, οι παιχτες και προπονητες θα βγουν και θα τους ευχαριστήσουν για τη στηριξη ... και του χρόνου παλι τα ίδια..

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και είναι συγκυριακή η νίκη. Βλέπεις ο Ολυμπιακός δεν έχει τις γκρίζες σταθερές του Παο. Βλέπεις στο ΣΕΦ δεν απογορεύεται δια ροπάλου να κερδίσει ο αντίπαλος, όπως γίνεται εδώ και μια 15 στο ΟΑΚΑ. Υ.Γ. Αν οι 24 βολές του Ολυμπιακόυ σε έναν ολόκληρο αγώνα συγκρίνονται με τις 20 του Παο σε μια περίοδο, ε τότε ναι, σκανδαλίζουν...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το τελευταίο σχόλιο είναι πολύ σωστό για τις βολές κ αυτό που σκανδαλίζει κύριε Παπαδογιάννη είναι η,ΑΝΕΠΙΤΥΧΗΣ κατ'εμέ τουλάχιστον,προσπάθεια να εξισώσουμε καταστάσεις που ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ!!Πείτε μου μια,έστω ΜΙΑ,φορά που ο ΟΣΦΠ ευνοήθηκε οφθαλμοφανώς από τη διαιτησία εν συγκρίσει με τις αρκετές,ΕΣΤΩ ΜΙΑ την παραδέχεστε κ εσείς με τον Πεν το 2007,του Παναθηνα'ι'κού κ δη σε τελικούς!!Κακά τα ψέμματα η σιγουριά σας πηγάζει από το γεγονός ότι ΟΛΟΙ γνωρίζουμε(ετε)ότι ο Παο θα ευνοηθεί έστω κ λίγο στις επίμαχες φάσεις,που όπως πολύ σωστά είπε ο Ντούντα δείχνουν με''γύψο''προς μια μόνο κατεύθυνση...,ώστε να κερδίσει!!Ενας ΠΕΤΑΜΕΝΟΣ Κ Α Ι ΚΙΝΗΤΟΣ κώ...λος του Μπατίστ που ΔΕ θα σφυριχτεί κινητό σκριν,κανά φάουλ(-νον ψαλλ...)του saint Διαμαντίδη,που μισής έντασης σφυρίζονται φάουλ στο αντίθετο στρατόπεδο,που θα γίνει γαργάρα...όλο κ κάτι θα βρεθεί!!Ειδικά φέτος που ο Ντούντα έκανε ρόστερ με ψέμματα(με αυτό ο Γιαννάκης θα είχε φύγει 28η Οκτωβρίου κ με το αντίστοιχο περυσινό,ο σοφός,θα είχε κάνει παπάδες η΄μήπως δε θα είχε ΕΣΤΩ ΕΝΑ σύστημα για να συτάρει μόνος του ο Κλέιζα????...)κ έχοντας κερδίσει 4(!!!) από τις 6(!!!)φορές τον Παναθηναικό(η ΜΟΝΗ χρονιά που κ να πάρει το πρωτάθλημα ο Παο θα έχει χάσει στο ΣΥΝΟΛΟ σε νίκες-ήττες...)είναι ΙΕΡΟΣΥΛΊΑ να θεωρείτε ΒΕΒΑΙΟ(συμφωνώ στο αρκετά πιθανό με δεδομένη κ τη βοήθεια από τους γκρί έπειτα από τις-βάζετε στοίχημα??-φωνές του γραβατωμένου κοντού στο ημίχρονο προς τουσ διαιτητές...)ότι θα κερδίσει ο Παο το πρωτάθλημα...!!

Ανώνυμος είπε...

*non call

kareem είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου. Και εγώ προσωπικά δίνω ελάχιστες πιθανότητες στον Ολυμπιακό να ανατρέψει την κατάσταση. Το μόνο το οποίο έδωσε η χθεσινή νίκη κατά την γνώμη μου είναι «ελπίδα» για 4 μέρες επιπλέον.
Κάτι είναι και αυτό.

Drazen είπε...

@ανώνυμος
1. Mε τον Παπαδογιάννη έχω μόνο ένα κοινό. Το μικρό μου όνομα.

2. Μέσα από αυτό εδώ το μπλογκ έχει τονιστεί αλλεπάλληλες φορές το κινητό screen του Μπατίστ. Μάλιστα υπάρχει και συγκεκριμένη ανάρτηση που δείχει τι είναι και τι δεν είναι κινητό screen.
http://3-ponto.blogspot.com/2010/10/blog-post_05.html

Θα σου υπενθυμίσω πως όταν ο Παο έπαιξε πριν 2 χρόνια στην Αμερική , στον Μπατίστ σφυρίζανε συνεχώς κινητά φάουλ. Μάλιστα οι διαιτητές πετάξανε έξω (2 τεχνικές ποινές) τον Ομπράντοβιτς γιατί - συνηθισμένος να μην του σφυρίζονται τέτοια φάουλ - διαμαρτύρονταν εντόνως!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ , στην Ευρώπη δεν σφυρίζονται αυτά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ αλλά δεν σφυρίζονται. Αυτοί είναι οι κανόνες του παιχνιδιού. Και επειδή δεν μπορεί να τους αλλάξει , ας προσαρμοστει. Με το να φωνάζει ο ΟΣΦΠ για κινητά screen , δεν πετυχαίνει απολύτως τίποτα. Ας πει στον Μπουρούση να κάνει το ίδιο. Τόσο απλά.

3. Όταν εκφράζω την γνώμη μου , είμαι σίγουρος.Έχω εξετάσει τις παραμέτρους και έχω καταλήξει σε ένα συμπέρασμα που για μένα είναι σίγουρο. Γι' αυτό και την λέω. Το να σου έγραφα "είναι πολύ πιθανό , έχει αρκετές ελπίδες" και άλλα τέτοια δικηγορίστικα , είναι πολύ μακριά από μένα. Τα σιχαίνομαι! Γράφω την δική μου άποψη και αν βγω ψεύτης , εδώ είμαστε να μου την πεις και να μου κάνεις πλάκα!
Την ωραία πλάκα την δέχομαι. Μην σου πως είμαι λίγο μαζόχα και την επιζητώ.

4."Oι 24-9 βολές , σκανδαλίζουν;",
Παιδιά ΕΠΙΤΗΔΕΣ έβαλα κόμμα και μετά ερωτηματικό. Μάλλον δεν έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι ισχυρίζονται και πιστεύουν ότι τόσα χρόνια ο ΠΑΟ νικάει τον ΟΣΦΠ κατακτώντας πρωταθλήματα κύπελλα και ευρωλίγκες με διαιτητική βοήθεια είναι τουλάχιστον ανόητος και ανίδεος με το άθλημα που λέγεται basketball.Πέρα από αυτό οπαδικές νοοτροπίες όπως αυτές παραπάνω νομίζω πως δεν ταιριάζουν σε αυτό εδώ το blog. Γιατί από καθαρά ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ σκοπιά o ΟΣΦΠ την Κυριακή θα χάσει και σχετικά εύκολα.

Ανώνυμος είπε...

Να διευκρινίσουμε κάτι,ο παναθηνα'ι'κός έχει μια χαρα ομάδα(είμαι ο ανώνυμος με το μεγάλο σχόλιο το μεσημέρι)κ δίκαι είναι πρωταθλητής Ευρώπης αλλά τί να κάνουμε που πρωταθλήτρια Ευρώπης δε βγαίνει πάντα κ η καλύτερη αλλά μια από τις πολύ πολύ καλές κ ίσως η Κ-Α-Λ-Υ-Τ-Ε-Ρ-Η!!Αποκούμπι των Ολυμπιακών είναι το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στο μπασκετάκι γιατί έχουμε να το πάρουμε 14 χρόνια κ για τον Πάο επειδή χάνει σε όλα τα άλλα αθλήματα!!Η διευκρίνιση που θέλω έχει 2 σκέλη
1)μια χαρά μου αρέσει που είσαι ειλικρινής,εγώ δεν είπα να λές μισόλογα αλλά να είσαι πιο ξεκάθαρος στους λόγους που ο Πάο θα πάρει το πρωτάθλημα κ ΕΝΑΣ από αυτούς κ καθόλου ασήμαντος είναι η μονόπλευρη διαιτησία ειδικά σε τελικούς κ δη στο ΟΑΚΑ όταν μάλιστα διακυβεύεται η επιστροφή στο ΣΕΦ...!!
2)ΔΕΝ συμβαίνουν αυτές οι ΕΥΝΟΙΕΣ του Πάο στην Ευρώπη Α-Λ-Λ-Α στο Ελλάντα!!!Προσωπικά θεωρώ ότι η απάντηση από έναν αντικειμενικ(??)μπλόγγερ-δημοσιογράφο(?)''ΕΤΣΙ είναι οπότε ας μην κλαψουρίζει στη διαιτησία και ας κοιτάξει να συμβιβαστεί κ να παλέψει''ακούγεται επιεικώς ΑΣΤΕΙΑ κ παράλληλα''φασιστική'' γιατί είναι σα να μου λές ότι''κοίταξε να δεις,θα έχεις θες δε θες 70-30 στη διαιτησία αλλά ,έ,έτσι έχει το ''καθεστώς στην Ελλάδα....''πάλεψε''έτσι κ ότ,ι γίνει μωρέ...!!!
Υ.Γ:Επειδή είμαι 27 χρόνων κ διαβάζω από...μωρό το Τρίποντο,τα αφιερώματα,η γλώσσα γραφής(ειδικά οι αναφορές σε Γκάλη,''μασωνίες'' κ.λ.π),οι φωτογραφίες,τα παρατσούκλια κ.λ.π παραπέμπουν σε Παπαδογιάννη από μίλια ούτε καν χλμ!!!!Έστω κ να μην είσαι ο Παπ,εκτιμώ το μπλόγκ σου γιατί δίνει την ευκαιρία στους πωρωμένους όπως εμείς με την σπυριάρα να βλέπουμε αγώνες που είναι δυσεύρετοι κ απλά,προσωπικά θα ήθελα λίγο πιο αντικειμενική κριτική!!..Άλλωστε το είπες κ εσύ στην αρχή του κειμένου σου ότι θα τσιτώσεις μερικούς Ολυμπιακούς οπότε...''δικαιολογούμαι''...!!;)

isiah είπε...

Καλησπέρα σε όλους!!! Θα ήθελα από τη μεριά μου να εκφράσω και εγώ μια ταπεινή και κατά το δυνατόν όχι οπαδική άποψη....Διαφωνώ με ΌΛΟΥΣ...ταπεινή,ε?? και εξηγούμαι...μπορεί την Κυριακή να δικαιωθεί ο Drazen, μπορεί και όχι...αυτό όμως που δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει, είναι ότι στο σημείο που έχουν φτάσει τα παιγνίδια...πλέον κρίνονται στις εκπλήξεις...ο Διαμαντίδης είναι απελπιστικά κουρασμένος...σε όλο το ματς ψάχνει το Batist με όλους τους τρόπους...γιατί απλά ο ίδιος δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του...4 ασιστ - 6 λάθη....μήπως το στατιστικό είναι επιπέδου Λημνιάτη ή μου φαίνεται??? Ο Ολυμπιακός...αγχωμένος...και με έκδηλη έλλειψη ψυχραιμίας...παλεύει για κάτι που θέλει πολύ αλλά το υπερβολικό πάθος του τον σπρώχνει σε λάθος επιλογές και ... στην αναζήτηση ηρώων...και κάπου εδώ φτάνουμε σε Ζοτς και Ντούντα...Διαφωνώ ριζίκα με το λατρεμένο μου φίλο Gangster....ο Ζοτς δείχνει μικρός μπροστά στο Ντούντα....και είναι ο μόνος που τον κάνει να δείχνει έτσι ακόμα και αν πάρει το πρωτάθλημα...Ελλείψει Νεστέροβιτς...ο Batsist κινείται στη μετριότητα....και μάλιστα με άμυνα του Ολυμπιακόυ προσαρμοσμένη στα φτερά....δίνοντας επιλογές σε Διαμαντίδη και Batist...που είναι το rotation του Batist όταν ο Ολυμπιακός παίζει με ένα ουσιαστικά center και μόνο?? και κάπου εδώ υπάρχει ο σοφός....χωρίς εμμονές...Κέσελ στον πάγκο και μέσα Παπανικολάου-παίκτης ψυχολογίας και Πρίντεζης που δεν έχει "μολυνθεί" από την πόρωση και την πιθανή ψυχική φόρτωση όλης της χρονιάς...Η δική μου απορία είναι πως ένας άνθρωπος τέτοιας ηλικίας βγάζει τέτοια μπασκετική προσαρμοστικότητα στις σύγχρονες μπασκετικές ανάγκες...Μέσα σε ένα χρόνο παρουσίας του Ντούντα στον Ολυμπιακό..μιλάμε όλοι για ανανέωση ενδιαφέροντος στα Ελληνικά μπασκετικά δρώμενα...και έτσι είναι. Ας είμαστε λίγο περισσότερο υπομονετικοί...και ας ελπίσουμε ότι του χρόνου θα υπάρχει και τρίτη και τέταρτη ομάδα στο Ελληνικό πρωτάθλημα σε αντίστοιχο επίπεδο. Για την ενδογηπεδική καφρίλα...αυτοί είμαστε παιδιά...σε αυτούς τους καιρούς ζούμε...αυτό το μέσο εκτόνωσης μας παρέχει η κοινωνία για να ελέγξει το "θυμό" των αγανακτισμένων....Για μένα δεν είναι προδικασμένο κανένα αποτέλεσμα...Προβάδισμα έχει ο Παναθηναϊκός πλέον, σίγουρα, αλλά αν υπαρχει ένας που μπορεί να χαλάσει τα σχέδια στο Ζοτς και την παρέα του, αυτός είναι ο Ντούντα...

@Ανώνυμος: Επιβεβαιώνω φίλε μου, ότι ο Drazen δεν είναι ο Παπαδογιάννης (εμπειρία δια ζώσης)....άλλωστε αν διαβάσεις λίγο παλιότερες αναρτήσεις του θα το καταλάβεις...αρκεί να μην αναφέρονται στον Παναθηναϊκό....Drazen, επειδή δήλωσες λίγο μαζόχα...;)

PAPA40 είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
'Ημουν μέσα στο γήπεδο και στο β και στον γ τελικό. Στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ οι διαιτητές κράτησαν τον ΠΑΟ στο παιχνίδι στο ΄β δεκάλεπτο στέλνοντάς τον στις βολές μόλις 1:40 μετά την έναρξή του. Ο Ζοτς έδωσε εντολή να πηγαίνουν οι παίχτες του στις επαφές. Στο ίδιο δεκάλεπτο οι παίχτες του ΟΣΦΠ έπαιζαν γύρω γύρω όλοι και δεν ακολούθησαν αντίστοιχη τακτική. Μάλιστα 4 λεπτά πριν τελειώσει το δεκάλεπτο κερδίζουν και αυτοί το bonus των βολών όμως συνέχισαν να μην το εκμεταλλεύονται. Θυμίζω ότι στο ημίχρονο ο ΟΣΦΠ κερδίζει 43-37.
Το β ημίχρονο δεν έχει καμία διαιτητική παρέμβαση(μην πιάσουμε μία μία φάση σας παρακαλώ. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη εκατέρωθεν).
2)Στο ΣΕΦ το πρώτο ημίχρονο έχει ακριβώς την ίδια εικόνα. Ο ΟΣΦΠ πάει στις βολές με υπέρ ευαίσθητα σφυρίγματα. ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΑΦΩΝ!!!!!!! Πάει μέσα με drive, παίζει inside game. (Ημίχρονο ΟΣΦΠ πόντοι 39 εκ των οποίων:Μπουρούσης 14, Μαυροκεφαλίδης 6, Γλυνιαδάκης 6, Έρτσεγκ 5 )Παρόλα αυτά ο ΠΑΟ κερδίζει 46-39 γιατί έχει ευστοχήσει ο Νίκολας σε 3 3ποντα, σε ένα ακόμα ο Καλάθης, ένα ο Φώτσης και νομίζω ένα και ο Τσαρτσαρής και γενικότερα έχει βάλει τα σούτ. Δεν έχει παίξει το ίδιο inside game με τα προηγούμενα παιχνίδια.
Και στα δύο παιχνίδια αυτός με τη διαιτητική εύνοια είναι πίσω στο σκορ.
Πάμε και στα ΄β ημίχρονα....
Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ μπήκε μέσα αφηνιασμένος. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο να αντιδράσει και κέρδισε καθαρά χωρίς καμία βοήθεια από διαιτητές. Η μόνη βοήθεια που είχε ήταν από τους αντιπάλους οι οποίοι εκνευρίστηκαν υπερβολικά και βγήκαν εκτός ρυθμου.
Στο ΣΕΦ ο ΟΣΦΠ κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ comeback. Τρομερή ενέργεια και πάθος κατατέθηκε μέσα στο γήπεδο στο β ημίχρονο και ειδικότερα στο δ δεκάλεπτο.
Δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης σε κανέναν.
Και στα δύο παιχνίδια οι νίκητές ήταν δίκαια νικήτές βάση της συνολικής εικόνας.
Άφησα τελευταίο το κομμάτι κόσμος. Στο ΣΕΦ το γύρισε πρώτα ο κόσμος... Μιλάμε για τρομοκρατία... Το γήπεδο έτρεμε από την ένταση των βαρελότων που έσκαγαν καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, Μερικά από αυτά πέρασαν και από το δίχτυ προστασίας. Drazen αυτό δεν είναι ο κόσμος των 90s...
Και στο ΟΑΚΑ έπεσαν κροτίδες....(δεν είναι καλύτερα καλόπαοδα του ΠΑΟ) αλλά μόνο κροτίδες... Ο παλμός του κόσμου...καμία σχέση...
Στο ΟΑΚΑ πέταξε ένας μ@@@@ το κινητό και το μπουκάλι στο Σπανούλη και ένα ακόμα μπουκάλι που έπεσε το έριξε ο Τεόντοσιτς.
Και αυτά ήταν όλα.
@Isaiah: Αδερφέ μου. Πουθενά ο Ζοτς δε δείχνει μικρός μπροστά στο Ντούντα. Και ποια είναι η ανανέωση του ενδιαφέροντος στα μπασκετικά δρώμενα της Ελλάδας??? Αυτή η κατάσταση υπάρχει από την έναρξη της ενασχόλησης των Αγγελοπουλαίων με τον Ολυμπιακό.
Με Γκέρσον, Γιαννάκη και τώρα με Ίβκοβιτς έχει παγιωθεί η κατάσταση στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Κονταροχτυπιούνται κάθε χρόνο οι δύο τους.
@Ανώνυμος: Ο ΠΑΟ προφανώς έχει μόνο στην Ελλάδα ανάγκη την εύνοια της διαιτησίας...γιατί εδώ μόνο υπάρχουν σοβαροί αντίπαλοι... Ομάδες επιπέδου ΤΣΣΚΑ, Σιένα, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα είναι ελάχιστες μπροστά στο μέγεθος του Ολυμπιακού οπότε τις κερδίζει στα ίσια χωρίς να επιστρατεύσει την επιρροή των Παυλοθανάσηδων...
Το ρόστερ το φετινό το ΕΠΕΛΕΞΕ και το ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ο Ντούντα. Το αν είναι μέτριο οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο. Αν είχε χάσει ο Γιαννάκης από τη Σιένα θα τον είχαμε φάει ζωντανό...
Αν επέμενε τόσο πολύ σε δικά του παιδιά θα τον είχαμε ξεσκίσει...
Την ανυπαρξία δύο βασικών επιλογών του Ντούντα(Κέσελι, Νίλσεν), την εμμονή με τον Τεόντοσιτς( ο οποίος είναι μεγάλος παίχτης) την αφήνουμε στην άκρη.. Τον εξυμνήσαμε γιατι τιμώρησε το Μπουρούση όμως... δε σχολίασε κανένας το πόσο καλύτερος θα ήταν ο ΟΣΦΠ αν ο Μπουρούσης είχε αγωνιστικό ρυθμό στη σειρά με τη Σιένα...
Μόνο ο Gangster στέκεται στην αστοχία του Ντούντα.
@Gangster. Η ατμόσφαιρα στα δύο γήπεδα είναι η μέρα με τη νύχτα... Καμία σχέση. δε νομίζω ότι οι παίχτες του Ολυμπιακού φοβήθηκαν ποτέ στο δεύτερο τελικό... χωρις να σημαίνει ότι στον τέταρτο τελικό δεν θα υπάρξει αντίστοιχη του ΣΕΦ τρομοκρατία στο ΟΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

@Papa40(by anwnumos):να ξεκαθαρίσουμε κάτι...εγώ είμαι Ολυμπιακός κ εσύ Παναθηνα'ι'κός!!Απλά εγώ το παραδέχομαι ενώ εσύ μου τα λες λίγο μυστήρια κ προσπαθείς(δεν είσαι)να είσαι αντικειμενικός!!!Αφήνοντας στην άκρη το πως κατάφερες να βρεις εισιτήριο στο ΣΕΦ(...)πάμε στα αμιγώς μπασκετικά!!!1)Εάν μου σθγκρίνεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Γιαννάκη με Ντούντα 2 τινά συμβαίνουν(ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙς ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟς Κ ΤΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΟΥΤΣΑΡΕΙ....)το ένα είναι να μην ξέρεις μπάσκετ(λογικά για να διαβάζεις αυτό το μπλογκ δεν ισχύει!)κ το άλλο είναι να σε ενοχλεί η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ του Ολυμπιακού στο ΠΑΙΞΙΜΟ του κ η εγκατάλειψη του κατς που επιδιδόταν σε εποχές Γιαννάκη(με Γουντς,Κλειζα,Σοφο κ.λ.π παιχταράδες κ ΚΑΝΕΝΑ σύστημα γι'αυτούς...!)κ η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ του Παο καθως μόνο από τον Ντούντα χάνει σε βάθος χρόνων ο Ομπράντοβιτς κ είναι ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει..!!Στο κομμάτι της διαιτησίας είπα ότι ο Παο δίκαι πήρε το ευρωπαικό όπως κ όλα τα προηγούμενα(πλην προφανώς του 1ου)αλλά τί να κάνουμε που στην Ελλάδα τυγχάνει μιας σκανδαλώδους διαιτητικής εύνοιας(κ ο gansgter μας ενημέρωσε γι'αυτό αρκετά αναλυτικά για τις διαφορές σε σφυρίγματα σε Ελλάδα κ Ευρώπη-βλ.Μπατίστ-οπότε εγώ περισσεύω...)με ΕΝΑ από τα ΠΟΛΛΑ τρανταχτά παραδείγματα να είναι το ''non call''το οποίο θα διέλαθε την προσοχή σου κ δεν το σχολίασες...!!Από εκεί κ πέρα τα προηγούμενα 2 χρόνια ο Ολυμπιακός ΗΤΑΝ στο final-4 κ μάλιστα πέρυσι πήγε στον τελικό οπότε ΛΑ'Ι'ΚΙΖΕΙΣ εντονα με τα σχόλια σου κ περισσότερο χάνεις κ το -όποιο-δίκιο σου αν θέλεις να βάλεις τον Ολυμπιακό σε μοίρα ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ(όπως το παρουσιάζεις..)από αυτές τις ομάδες!!Όσον αφορά το ρόστερ μια χαρά ΚΑΛΥΤΕΡΟ ροστερ επέλεξε ΜΟΝΟΣ του ο Γιαννάκης κ είδαμε τα αποτελέσματα(όχι μόνο σε τίτλους αλλα ΚΥΡΙΩΣ σε παιχνίδι,συστήματα κ.λ.π)οπότε στο μόνο στο οποίο θα συμφωνήσω είναι ότι ο σοφός επέλεξε ένα πιο χαμηλού μπάτζετ ρόστερ με το οποίο ΩΣΤΟΣΟ έχει κερδίσει σε τίτλουσ τα ίδια με πέρυσι(μέχρι στιγμής...!)έχει παιξει με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ρόστερ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μπάσκετ κ έχει κερδίσει ΗΔΗ 4 φορές τον Παναθηνα'ι'κό...!Καλημέρα..

PAPA40 είπε...

@Ανώνυμος:
1)Ξαναδιάβασα το post μου και δεν βρίσκω πουθενά το λαϊκισμό μου και την προσπάθεια να μειώσω την αξία του Ολυμπιακού. Οπότε μάλλον παρερμήνευσες κάποια από τα λεγόμενά μου.
2)Δε συγκρινα Γιαννάκη και Ντούντα σαν προπονητές, σχολίασα την ανοχή που έχει ο Ντούντα παρά τα όποια λάθη του ,ενώ δεν την είχε ο Γιαννάκης.Τπ παρελθόν είναι παρελθόν και ο Όβκοβιτς έχει γράψει την ιστορία του. Για το σήμερα μιλάμε.
3)Ο Γιαννάκης έφτιαξε το ρόστερ μόνος του.......Τουλάχιστον αστείο.Του Γιαννάκη του φόρτωσαν παίχτες που δεν θα επέλεγε ποτέ γιατί δε μπορούσε να διαχειριστεί....
4)Δε σχολίασα παρελθόν!!!! Γι αυτό το λόγο και δε στάθηκα στο non call. Μίλησα αποκλειστικά για τους β και γ τελικό. Ούτε υποστήριξα ποτέ ότι ο ΠΑΟ δεν έχει ευνοηθεί απροκάλυπτα από τη διαιτησία.
5)Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο ότι ο Ολυμπιακός φέτος έχει συστήματα που αναδεικνύουν την ποιότητα των παιχτών του σε αντίθεση με το κατς όπως λες των προηγούμενων ετών. Ο περισσότερος χρόνος της επίθεσης του Ολυμπιακού καταναλώνεται σε τρίπλες του Σπανούλη και του Τεόντοσιτς.Για ποιο σύστημα μιλάς...????
6)Θα είχε παίξει καλύτερο μπάσκετ αν είχε πάει και φέτος στο final four.Οπότε συμφωνούμε απόλυτα ότι με χειρότερο ρόστερ κατάφερε να κατακτ΄ησει τους ίδιους τίτλους και αναδεικνύουμε την αδυναμία του Γιαννάκη να αξιοποιήσει την ομάδα που είχε.
7)Φίλε ανώνυμε. Το αμιγώς μπασκετικό κομμάτι του όλου post είναι ότι εγώ ήμουν μέσα και στα δύο παιχνίδια ανεξάρτητα από το που έγιναν. Γιατί ασχολούμαι με τη σπυριάρα 25 χρόνια και έχω κατα πολύ και προ πολού ξεπεράσει τα οπαδικά κολλήματα. Πήγα και στα δύο παιχνίδια και θα πάω και σήμερα γιατί γουστάρω να δω μπασκετάκι...
Υ.Γ: Δεν είμαι ΠΑΟ, είμαι υπέρ του, ελέω Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδη.
Το σχόλιό σου περί γνώσης του μπάσκετ θα το αφήσω να περάσει... Θεωρώντας απλά ότι υπέπεσες σε ένα ατόπημα λόγω ταχύτητας... Είναι λάθος να κρίνεις χωρίς να ξέρεις ποιος είναι ο άλλος που γράφει... ειδικά κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία.
Καλημέρα..

basketikos είπε...

@isiah

Όταν μιλάμε για Ευρωπαίους προπονητές μπάσκετ στην κορυφή είναι ο Ομπράντοβιτς και πολλά σκαλιά πιο κάτω και στο ίδιο περίπου επίπεδο ακολουθούν Ίβκοβιτς,Μεσίνα,Μπλατ και σια. Αυτό το αποδεικνύουν και οι τίτλοι τους αλλά και η επίδραση που είχαν και η δουλειά που έκαναν στις ομάδες τους.

Όσον αφορά το φετινό Ίβκοβιτς συγκεκριμένα, το μόνο ματς το οποίο είχε προετοιμάσει και το πήγε βάσει πλάνου είναι το διπλό στο ΟΑΚΑ. Σε κανένα άλλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκο δεν είδαμε κάποια κίνηση από τον πάγκο (εκτός αν θεωρούμε προπονητικό τρικ την ταυτοχρονη χρησιμοποίηση Πελεκάνου-Πρίντεζη στο τελευταίο ματς). Το ίδιο συνέβη και στη σειρά Ολυμπιακός-Σιένα, όπου μάταια περιμέναμε να δούμε μια κίνηση από τον πάγκο που θα άλλαζε τη ροή των παιχνιδιών.

Όσο για την ποιότητα των αγώνων γενικότερα, οι αγώνες στους οποίους ελληνικές ομάδες έπαιξαν υψηλού επιπέδου μπασκετ φέτος, ήταν, κατά τη γνώμη μου, το διπλό του Ολυμπιακού στην Τουρκία και η ισοπεδωτική νίκη επί της Σιένα και η σειρά του Παναθηναϊκου με τη Μπαρτσελόνα στο peak της φετινής σεζόν.

Ανώνυμος είπε...

Έχοντας ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ πλεον το πρωτάθλημα κ έχοντας χάσει το ματς από τα 6/6(!!!)τρίποντα του παιχταρά Φώτση κ τις 0/2 βολές του Παπαλουκά(να μη σχολιάσω το τούβλο του από 3 μέτρα ΜΟΝΟΣ του που είχε χάσει πιο πρίν...)μπορώ να είμαι περήφανος για το πως έπαιξε η υπόλοιπη ομάδα(κ όχι ο Παλαμάκιας..)κ για το γεγονός ότι στο τσακ δε γύρισε η σειρά στο ΣΕΦ κ δεν κέρδισε ο ΟΣΦΠ τον Πάο 5η φορά κ 2η στο ΟΑΚΑ...!!
Νομίζω είναι αρκετά ώστε(πέρα από τη διαιτησία που δε θα βγάλουμε άκρη)να θεωρώ ότι με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ρόστερ κ ΧΩΡΙΣ Νεστέροβιτς(τη ΒΑΣΙΚΗ μεταγραφή του σοφού που χλευάστηκε ΑΛΛΑ με αυτόν κέρδισε τον Παο στην κανονική περίοδο...)ο Ολυμπιακός του Ντούντα πλησίασε πιο κοντά από ποτέ(σε σχέση με τις 2,5 χρονιές του Γιαννάκη)τον τίτλο!!
Θα συμφωνήσω με έναν προλαλήσαντα που είπε ότι ο Ίβκοβιτς έχει καταφέρει να προσαρμόζεται σε τέτοια ηλικία στις σύγχρονες επιταγές του ευρωπαικού μπάσκετ!!Μακάρι κ ο Ομπράντοβιτς(το εννοώ!!)να είναι στο ίδιο επίπεδο μετά από 17 χρόνια(!!!)όταν θα είναι στην ηλικία του ίβκοβιτς...ΕΑΝ προπονεί ακόμα(κ το λέω έτσι ΟΧΙ για να μειώσω τον έναν αλλά για να αναδείξω την αξία του άλλου!!)κ να βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο!!
Σε απάντηση στον Παπα40 αφενός εαν διάβασες καλά είπα ( κ το ΤΟΝΙΣΑ μάλιστα ότι η διαφωνία μας δεν έγγυται στο ότι ΔΕΝ ξέρεις μπάσκετ...σ.σ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ τι γράφω πιο επάνω)κ αφετέρου εάν θεωρείς ανωνυμία το ''Ανώνυμος''κ.....ΕΠΩΝΥΜΙΑ το...''Papa40''τί να πω...μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω εγώ οπότε αφού σε νοιάζει τόσο να σου πώ ότι με λένε Κωνσταντίνο Μανωλάκο...''Papa40''!!!
Τέλος,η απάντηση ότι ΔΕΝ είσαι Παο αλλά είσαι υπέρ του ελέω Διαμαντίδη κ Ομπράντοβιτς εμένα μου ακούγεται ολίγον τί αστεία!!Αν ωστόσο πιο παλιά ήσουν υπέρ του ΟΣΦΠ ελέω Ιωαννίδη η' 'Ιβκοβιτς κ Τάρπλει,Πάσπαλι,Ρίβερς κ.λ.π κ μετά το 2004 άλλαξες(που προστέθηκε κ ο Διαμαντίδης στον Ομπράντοβιτς...)τότε τί να πώ??Μπράβο σου είσαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο πιο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΛΑΤΡΗΣ του μπάσκετ που όμοιο του δεν έχουμε ματαδεί...!!!

Δημοσίευση σχολίου