RSS

Σκέψεις - Στιγμιότυπα- Φάσεις στο μυαλό...



Έχουν γραφτεί μέχρι αυτή την ώρα και θα γραφτούν τις επόμενες τόσες αράδες σχετικά με τον θρίαμβο του ΠΑΟ, που ειλικρινά νομίζω ότι αν γράψω κάτι, θα επαναλάβω τα γραφόμενα άλλων πολύ αξιότερων στη γραφή από εμένα. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά στιγμιότυπα που μου έμειναν από το Final-Four περιμένοντας να μοιραστείτε μαζί μου τα δικά σας...

Αγκωνιές, τραβήγματα, σπρωξιές, τρικλοποδιές, αγκαλιάσματα ήταν η γαρνιτούρα του πρώτου ημιτελικού. Ειδικά ο "Βαλντεράμα" έριχνε μία και σε όποιον περνούσε δίπλα του. Αδίκησε την ομάδα του ο Πιανιτζάνι παρουσιάζοντας μια σύγχρονη Λιμόζ. Με τον γαύρο έπαιξε μπάσκετ η ομάδα του τουλάχιστον.

Το μαλλί του όμως ήταν στην τρίχα.

10 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ...8 λάθη...ο Μήτσος άποντος..Και η διαφορά στο -4 μόνο?? Αντίο κύριε Σιμόνε...

Ο Καλάθης είναι 21 ετών και παίζει έτσι σε αυτό το επίπεδο. Αν φτιάξει και το μακρινό σουτ...Ούτε μια φορά δεν τον πέρασαν στα πόδια οι Μακάλεμπ-Πάργκο.

Πού είναι ο Ζήσης?

Ο Φώτσης κάνει την καλύτερη και πιο μεστή χρονιά της καριέρας του φέτος.

Όταν θέλει ο Ζοτς, γίνεται πολύ μελιτζανί όμως...

Μπατίστ-Διαμαντίδης συνεργασία όπως Στόκτον-Μαλόουν?

Κακή ποιότητα μπάσκετ παίχτηκε, όλοι είχαν το νου τους στην άμυνα.

Τι πολυεργαλείο είναι αυτός ο ζερβοχέρης Έιτσον..

Θλιβερή εικόνα η Ρεάλ. Ήξερε πότε έφυγε ο Μεσίνα μου φαίνεται. Δε μου έμεινε στο μυαλό ούτε 1 παίχτης άξιος αναφοράς, δε θυμάμαι τίποτα από αυτήν.

Ο Μπλατ με τις περίεργες ζώνες του, με τεσσάρι τον Μπλού (!!!!) και τον γέρο-Σαρπ στον πάγκο να στάζει το τριποντάκι του στα 3' συμμετοχής δεν είναι κακός προπονητής, αλλά με τον Ζέλικο αντίπαλο....

Πολλά χαμόγελα βλέπω στη συνέντευξη τύπου από τον Ζοτς. Καλό σημάδι άραγε??

Δε θυμάμαι τον Σόφο να κάνει ένα καλό παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟ. Μήπως για αυτό δεν τον ήθελε ο Ζ το καλοκαίρι? Τον άκουσα πάντως σε συνέντευξή του και μίλησε με πολλή σεμνότητα για τον ΠΑΟ.

Σε εφημερίδα βλέπω φωτό του Αλβέρτη να πειράζει τα αυτιά του Σόφο.

Μπράβο στον ΣάνΕμετέριο για την καλύτερη πεντάδα, το άξιζε με τη χρονιά που έκανε. Ο Ναβάρο λίγο μουτρωμένος ή μου φαίνεται...Ε ρε μαγαλεία η Καστοριά...

Και ο Θανάσης κάνει τον σταυρό του.

Πολύ κίτρινο στην εξέδρα όχι αστεία. Μακάμπι, η "ομάδα του λαού".

Θα πάρει Ευρωλίγκα με ροτέισον 7-8 παίχτες, γιατί Τέπιτς-Καιμακόγλου-Μάριτς δεν πολυβλέπω να παίζουν.

Πόσο χρονών είναι αυτός ο Μπατίστ ρε παιδιά?

Το καλάθι του Πάργκο που διεμβόλισε την άμυνα και στριφογύρισε στον αέρα σαν ανεμοδούρα το καλύτερο του Final-4 και το χειροκρότησε ο Ζέλικο.

Είναι δυνατόν να έχουμε ΙΣΩΣ τον καλύτερο παίχτη της Ευρώπης και να μην παίζει στην Εθνική? (να κάτι να γράψω....)

3 Ευρωλίγκες σε 5 χρόνια...Από ελληνική ομάδα. Μάλιστα. Το επόμενο στοίχημα είναι να το πάρει...ζυγή χρονιά άραγε?

12 Final-4 σε 20 χρόνια καριέρας. 8 κερδισμένα. 51 ετών. Ποιος είναι??

Το μεγαλύτερο παράσημο του είναι ο χαρακτήρας του. Είναι στην κορυφή του κόσμου και δε θέλει να είναι μόνος του, γνωρίζοντας ότι είναι μέρος μιας ομάδας και της τα οφείλει όλα. Κάλεσε τον αρχαιότερο στην ομάδα (Τσαρτσαρή) και μακροβιότερο ξένο (Μάικ) να το σήκώσουν ΜΑΖΙ. Μπράβο του.

Πόσες...Πόσες αναρωτιέμαι...Κωλοτούμπες πρέπει να κάνουμε όλοι όσοι στην αρχή της χρονιάς -δικαίως λόγω εμφανίσεων- προφητεύαμε την αποτυχία του ΠΑΟ και τα λάθη στο σχεδιασμό, στους παίχτες. Αναρωτιέμαι...Πού είναι ο Σάρας τώρα? Ο Πέκο έχει 1 πόντο μ.ο. στο ΝΒΑ και για αυτό έφυγε? Όσο για τον Σπανούλη, μέχρι τώρα δε δικαίωνεται. Αλλά θα έχει την ευκαιρία του σύντομα.

Ο Συρίγος με ατάκες του στυλ "ο Λέων της Αφρικής (για Σάτο)" και προβλέψεις -επιτυχημένες- για το ποιος θα βάλει και ποιος θα χάσει τις βολές, συστατικό της μετάδοσης.

Το επόμενο στην Πόλη. Ωραία, δίπλα μας είναι.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 σχόλια:

badanaman είπε...

Γενικά συμφωνώ μαζί σου.

Για τον Μάριτς έχεις άδικο. Και ο Καϊμακόγλου έπαιξε καλά σε μερικά ματς. Το θέμα είναι η εμπειρία και το πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στις ειδικές συνθήκες του F4 ο κάθε παίκτης.

Αυτόν τον Μάτσβαν πως τον πήραν στην Μακάμπι; Απλά τραγικός. Είναι δυνατόν ομάδα χωρίς παίκτη πάνω από 2,06 να σταθεί και να πάρει την κούπα; Μεγάλο λάθος. Έναν Ράκοβιτς δεν μπορούσε να βρει ο Μπλατ;

Ευτυχώς που χτύπησε ο Ζήσης γιατί αν έμενε μέσα θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα στον ημιτελικό. Έχω την αίσθηση ότι αυτόν τον παίκτη δεν τον έχουν αξιοποιήσει σωστά στην Σιένα.

Ανώνυμος είπε...

Με διαφορά το χειρότερο final-4 ever...

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε το "με τον γαύρο" που έγραψες...

stratos kalantzis είπε...

@ανώνυμος: Εάν σε ενόχλησε η συγκεκριμένη προσφώνηση, ανακαλώ, αλλά ουδέποτε είχα την παραμικρή διάθεση ή πρόθεση να θίξω κάποια ομάδα.

Χρησιμοποίησα καθομιλουμένη, ενώ δε θα έπρεπε. "Mea culpa". Αν ήθελες να πεις και το όνομα σου, θα στο απεύθυνα και προσωπικά.

Παρόλο αυτά ευχαριστώ που το διάβασες

Δημοσίευση σχολίου