RSS

NBA Playoffs 2011

Απ' την Κυριακή έχει ξεκινήσει ο μήνας του μέλιτος για εμάς τους μπασκετόφιλους. NBA playoffs , μετά final four και στο τέλος τελικοί Α1. Είναι όμως και το διάστημα που αρχίζουν οι γκρίνιες. Η κοπελιά σου θέλει να δείτε μαζί καμιά ταινία , η γυναίκα σου να δει το dancing with the stars και το Nησί , και το παιδάκι σου DVD με κινούμενα σχέδια (για οικογενειακή έξοδο ούτε λόγος με τα οικονομικά χάλια που έχουμε όλοι μας). Και εσύ τι κάνεις; Ζητάς την κατανόηση του συντρόφου σου , φιλάς γλυκά - καλοπιάνοντας - το παιδάκι σου και κλείνεσαι στο γραφείο (αν δεν υπάρχει ένας δεύτερος χώρος , παίρνεις το laptop στην κρεβατοκάμαρα). Κλείνεις την πόρτα, απομονώνεσαι, γιατί ..... it's ΝΒΑ playoff time baby!!!


To μtorrent έχει πάρει φωτιά , και οι αγώνες κατεβαίνουν ο ένας μετά τον άλλο. Το ratio πέφτει αλλά για όλα υπάρχει ένα κόστος...Το αξίζει. Εικόνα σε HD , καταπληκτικός ήχος , απίστευτα replays , μοναδική ανάλυση . Υπηρεσίες ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.



Έχοντας παρακολουθήσει τα 5 απ' τα οκτώ ζευγάρια θα γράψω πολύ συνοπτικά τι είδα μέχρι στιγμής. Μετά ο λόγος σε εσάς να γράψεται τις δικές σας εκτιμήσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τα Playoffs.

Bulls - Pacers
Έχω παρακολουθήσει και τους 2 μεταξύ τους αγώνες.
Bulls: Ο Rose είναι ο,τι πιο επιθετικό έχω δει σε point guard όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ μπάσκετ. Είναι τρομερά δυνατός (συγκρούεται με τους αντιπάλους centers και η ικανότητα να δέχεται το κορμί του τέτοια σύγκρουση , να μην χάνει την ισσοροπία και να πετυχαίνει γκολ-φάουλ είναι ...(δεν έχω λόγια). ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που το παρακολουθείς δεν το πιστεύεις.Η έκρηξη και η ταχύτητά του είναι εξωγήινη. Δεν υπερβάλω. Φανταστείτε έναν Ιsiah σε πολύ βελτιωμένη έκδοση. Στο σουτ έχει προοδεύσει αλλά θέλει ακόμη δουλειά. Tον θυμάμαι απ' την προπέρσινη σειρά με τη Βοστώνη και την θρυλική μονομαχία του με τον Rondo. Δεν τον είχα παρακολουθήσει στη regular season και με έχει εντυπωσιάσει. Πολύ.
Pacers: Είναι ομάδα με αρχές. Από αυτές που αρέσουν στον Gangster. Ξεχωρίζω τον δυναμισμό και την ενέργεια του Tyler Hansbrough. Ο Granger είναι γνωστός για το τι μπορεί και τι όχι. Ο ρούκι Paul George έχει φοβερά άκρα και θα γίνει καλός αμυντικός. Της λείπει ένας σκόρερ απ' το low post.


Βοston - Knicks

Βoston: Ακόμη δεν κατάλαβα γιατί χάλασαν την χημεία και έδωσαν τον Πέρκινς. Μάλλον εμπιστεύτηκαν τους δυο Ο'Neal αλλά ο χοντρός τους πρόδωσε (τραυματίστηκε). Τα στατιστικά λένε οτι η πεντάδα Rondo - Allen - Pierce - Garnett - Perkins δεν έχασε ποτέ. Το 2008 το πήρε , το 2009 ο Garnett δεν αγωνίστηκε στα playoffs , το 2010 δεν έπαιξε στο 7ο παιχνίδι με τους Lakers ο Περκινς.
Δεν είδα κάτι καινούργιο απλά ξαναθυμήθηκα ποια είναι η ομάδα όπου την κρίσιμη ώρα θα κάνει το σωστό plays. Όπως λέει και ο Ιωάννου ΣΕ ΟΛΕΣ τις μεταδόσεις του When the Going Gets Tough, the Tough Get Going.
Knicks: Δεν είναι ακόμη ομάδα. Έχει πλάκα να βλέπεις τις ομάδες του Ντ'Αντονι να παίζουν αυτό το λίγο ... χαλαρό μπάσκετ. Γρήγορες επιθέσεις , πολλές κατοχές , ελάχιστη προσοχή στην άμυνα (το μπάσκετ που αντιπαθεί ο Gangster). Στο βιβλίο 7sec or less γράφει χαρακτηριστικά :Aν βρω το ελεύθερο σουτ στα 5'' , ποιός μπορεί να μου εξασφαλίσει ότι θα το ξαναβρώ στα 20''. Διαφωνεί κανείς?
Έχω ακούσει καλά λόγια για τον Landry Fields αλλά δεν τα είδα στον 1ο αγώνα. Φάνηκε αρκετά αγχωμένος.

Μiami-Sixers
Μiami: Παίζουν την καλύτερη προσωπική άμυνα στο ΝΒΑ αλλά δεν με πείθουν. Θα περάσουν φυσικά αλλά σαν ομάδα δεν μου αρέσουν. Στο παλιό ΝΒΑ Live θα το σήκωναν άνετα. Θέλω να πιστεύω πως στην πραγματικότητα χρειάζεσαι και άλλα εκτός απ' το να δίνεις την μπάλα σε Wade και James και να τραβιέσαι στην άμυνα μη τυχόν και δεχθείς αιφνιδιασμό. Ο overated Bosh κάνει καλή σειρά αλλά απέναντί του είναι ο γερασμένος Brand.
Sixers: Ο γνώριμός μας (απ' τον Τζόρνταν) Doug Collins έκανε καλή δουλειά. Είναι νεανική ομάδα και έχει όλο το μέλλον μπροστά της. Ο Iguodala με φόρα απ'το Παγκόσμιο (όπου μάρκαρε ακόμη και τους περαστικούς που περνούσαν έξω απ' το γήπεδο) εξελισσεται σε Rodman των Pistons αλλά με καλύτερο επιθετικό ταλέντο και πάσα. Η μετάλλαξή του είναι φοβερή. Αλλιώς τον θυμόμουν και αλλιώς τον βρήκα. ο Thaddeus Young εξελίσεται στην καινούργια καψούρα μου. Τον "νιώθει" ο αντίπαλος (ποδοσφαιρικός όρος). Ο Williams είναι τραυματίας και δεν μπορεί να φανερώσει τα προσόντα του (κρίμα και ήθελα να τον δω στα δύσκολα) ενώ ο Holiday μου φαίνεται λίγος (ίσως και να κάνω λάθος)

Spurs-Memphis
Spurs: Ο Barkley είπε πως το SA θα αποκλειστεί. Comme on Chuck! Don't say bullshit ,σκέφτηκα. Μετά τον πρώτο αγώνα όμως έχω τις αμφιβολίες μου. Τους έλειψε ο Μανού αλλά και πάλι δεν δικαιολογούνται. Ο Ντανκαν όλη τη χρονιά έκανε συντήρηση (28λ.σ.) και τώρα πρέπει να φορτσάρει. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία για τελικό. Και κάτι τελευταίο. Αυτός ο Splitter δεν έχει θέση στο rotation της ομάδας? O Βlair τόσο καλύτερός του είναι?
Μemhis: Όποιος δει σε φωτο τον Ράντολφ θα νομίζει πως είναι μυρωδιάς. Αλλά την μπάλα στο καλάθι την βάζει εύκολα. ΚΑι με τα πιο περίεργα σουτ που έχω δει. Αν έπαιζε και άμυνα θα ήταν Μαλόουν. Μη ζητάμε και πολλά όμως. Ο Γκασόλ έχει βελτιωθεί τρομερά. Τον είχα παρακολουθήσει σε 2 αγώνες στη regular season αλλά άλλο να τα βάζεις στον Milicic και άλλο στον Ντάνκαν. Δεν περίμενα από αυτόν τέτοια απόδοση στο πρώτο του playoff game. Το δίδυμο ψηλών και η αντιμετώπισή του απ' τους Spurs είναι το κλειδί της σειράς. Ο Ο.J. Mayo έρχεται απ' τον πάγκο και παίρνει πολλές προσπάθειες. Οι περισσότερες τραβηγμένες. Μου αρέσει αρκετά η αμυντική προσύλωση του Tony Allen. Έφυγε απ' τη Βοστώνη και βρήκε πρωταγωνιστικό ρόλο (στη Βοστώνη ένας αντίστοιχος Allen λείπει). Basketike τσέκαρέ τον θα σου αρέσει.

Dallas - Portland
Dallas: Όσα χρόνια και να περάσουν ΠΑΝΤΑ θα μου αρέσει να βλέπω τα off balance shoot του Ντιρκ. Ο stratos πριν λίγο καιρό είχε γράψει ένα κομμάτι για τον Γερμανό άρα απ' την μεριά μου δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω. (Πέτζα τα προβλήματα της μέσης σου σε έχουν μετατρέψει σε μια μετριότητα (τουλάχιστον). Γύρνα Ευρώπη , πήγαινε στον ΠΑΟΚ και κλείσε την καριέρα στην ομάδα που σε έχει θεό της).
Portland: Βαρέθηκα αφόρητα με τον τρόπο που παίζουν. Αργό μπάσκετ. Ο LaMarcus Aldridge είναι εξαιρετικός και μέσα και έξω απ' το καλάθι και ο μόνος που αξίζει να δεις. Μπορεί και να περάσουν αλλά το στυλ τους δεν μου ταιριάζει. Φέρτε τον Ντρέξλερ πίσω γιατί οι οπαδοί τους χασμουριούνται! Καλά ο Camby παίζει ακόμη μπάσκετ?????

Δεν έχω άποψη για τους υπόλοιπους μιας και δεν τους έχω παρακολουθήσει. Οι περισσότερο μυημένοι από εμένα (που δεν βλέπω regular season παρά μόνο καμια 10 αγώνες συνολικά) σίγουρα έχουν να γράψουν κάτι παραπάνω...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

egw pistevw pws to san antonio 8a perasei,estw kai sto 7o match...bulls,boston kata megalo pososto exoun perasei,to orlando 8a idrwsei me tous hawks opws kai oi lakers...erwthmatiko to miami kai amfirroph seira to oclahoma-denver....

stratos kalantzis είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ-ΕΝΔΕΛΕΧΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ!!!

Αναμένω συνέχεια καθώς τα play-off θα προχωρούν

Truth είπε...

Μεγάλο ματς σήμερα στο Πόρτλαντ!!
Άξιζε το ξενύχτι μετά τη μαγειρίτσα.

Η 4η περίοδος του Roy θα περάσει στην ιστορία των play off. Με τον Roy σε καλή κατάσταση η blazers θεωρώ δεδομένο ότι και το Ντάλας θα περάσουν και του Lakers θα δυσκολέψουν.

Δημοσίευση σχολίου