RSS

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός

Μετά από πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε μια σειρά νοκ άουτ παιχνιδιών ως αουτσάιντερ! Ήξερε πως αφού έκανε την γκέλα της χρονιάς με τη Λιέτουβος στο ΟΑΚΑ θα έπρεπε πρώτα να κάνει το καθήκον του στη Μάλαγα και έπειτα να ελπίζει στην τύχη του για να αποφύγει την Μπαρτσελόνα στους προημιτελικούς, αφού, κακά τα ψέμματα, η Κάχα ήταν φαβορί στην αναμέτρηση με τη Λιέτουβος κι ας έπαιζε στη Λιθουανία.

Η ιστορία πάντως έγραψε: προημιτελικός eurοleague 2010-2011: Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός κι έτσι θεωρώ πως όλοι εμείς οι λάτρεις της πορτοκαλί θεάς, έχουμε μπροστά μας το πιο ενδιαφέρον ζευγάρι προημιτελικών από τη σεζόν 2004-05 που καθιερώθηκε η φάση των 8.

Δε θυμάμαι τέτοιο ζευγάρι στο παρελθόν. Το 2007 είδαμε στους προημιτελικούς το ζευγάρι του τελικού του 2006, ΤΣΣΚΑ-Μακάμπι. Όμως όλοι ήξεραν ότι η Μακάμπι έχοντας πλέον μόνο το Βούισιτς από τη "χρυσή" τετράδα της (Γιασικεβίτσιους, Πάρκερ, Μπαστόν, Βούισιτς) δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους πρωταθλητές του "μαινόμενου" εκείνη την τριετία, Θοδωρή Παπαλουκά. Επίσης, το 2009 γνωρίζαμε πως το Μπαρτσελόνα-Ταού ήταν αμφίρροπο ζευγάρι, όμως κανείς δεν περίμενε πως θα εξελισσόταν σε εκείνη τη φοβερή γκραν-γκινιόλ σειρά με τις συνεχείς ανατροπές του πλεονεκτήματος έδρας.

Πολλοί έχουν χρήσει την Μπαρτσελόνα ως φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και μάλιστα από την αρχή της χρονιάς. Προσωπικά διαφωνώ. Δε λέω πως θα είναι οπωσδήποτε ο Παναθηναϊκός που θα σταματήσει την πορεία της. Πιστεύω όμως πως είναι η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που λόγω ειδικού βάρους, εμπειρίας, προπονητή και παιχτών μπορεί να αποκλέισει την Μπαρτσελόνα ακόμα και μέσα στο σπίτι της. Έχει αποδείξει μάλιστα, ότι στις προκλήσεις τα καταφέρνει πολύ καλά (Μπολόνια 2002, Top 16 2007). Από την άλλη η Μπαρτσελόνα εννοείται πως δε θα θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην παίξει Final Four στο σπίτι της!

Γι'αυτό το λόγο θεωρώ πως έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η σειρά και κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τον Παναθηναϊκό. Αν οι δυο ομάδες παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους...όρεξη να έχουμε να βλέπουμε!

Υ.Γ. Όπως επίσης κανείς μη θεωρήσει ξεγραμμένη τη Σιένα. Μπορεί να μην έχει το ΜακΚάλεμπ αλλά είναι εξαιρετική ομάδα και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διατηρηθεί στην καλή κατάσταση που βρίσκεται τώρα για να την περάσει.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παράξενη ανάγνωση. Καταρχάς είναι δεδομένο, θεωρητικά πάντα, ότι οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι για την Μπαρτσελόνα θα ήταν οι εγχώριοι γιατί την έχουν συνηθίσει, γιατί παίζουν με παρόμοιο στυλ και γιατί τα εσωτερικά ντέρμπυ πάντα έχουν ιδιομορφίες. Απόδειξη το περσινό αποτέλεσμα τελικού πρωταθλήματος. Από 'κει και πέρα ο ίδιος προπονητής, περισσότεροι σημαντικοί παίχτες, με μεγαλύτερο ειδικό βάρος και γενικά καλύτερες ομάδες του ΠΑΟ έχασαν απ'αυτή τη Μπαρτσελόνα μέσα έξω 8 φορές σε 3 χρόνια. Και η επιτυχία στη Μπολόνια -όπου υπήρχαν και οι Μποντιρόγκα, Κουτλουάη- αφορούσε μονό παιχνίδι. Και βέβαια καθαρά αγωνιστικά πώς βλέπεις τον ΠΑΟ των δύο αξιόλογων περιφερειακών ως ιδανικότερο θεωρητικά αντίπαλο της γεμάτης Ισπανικής περιφέριας απορώ. Ο Λάκοβιτς που είναι συμπλήρωμα στη Μπάρτσα στον ΠΑΟ είναι για 25λεπτο χαλαρά. Θεωρητικά ο ΠΑΟ είναι ήδη αποκλεισμένος. Βέβαια στην πράξη μπορεί και να τους πάρει 3-0. Αλλά η ανάλυση μου φαίνεται ολωσδιόλου βασισμένη σε μια μεταφυσική πίστη στον ΠΑΟ και όχι στα δεδομένα.

PAPA40 είπε...

Φίλε ανώνυμε, με το δικό σου τρόπο σκέψης η Μπαρτσελόνα έχει ήδη κατακτήσει το τρόπαιο. Δεδομένης της 30αρας που έριξε στην Κάχα πριν 10 μέρες και της γενικότερης πελατειακής σχέσης που έχει αναπτύξει με τη Ρεαλ καταρρίπτεται το επιχείρημα της εγχώριας απειλής. Αν σε αυτό προσθέσουμε το γεγονός ότι μπορεί να είναι γηπέδούχος σε κάθε παιχνίδι της( Βαρκελώνη γαρ) τότε ας της το δώσουμε να τελειώνουμε...
Θα διαφωνήσω μαζί σου όχι τόσο στι πιθανό αποτέλεσμα της σειράς , άλλωστε θα ήταν ουτοπικό να θεωρηθεί οποιοσδήποτε ευρωπαίος αντιπαλός ως φαβορί σε μια σειρά με τους μπλαουγκράνα να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Ο φετινός Παναθηναϊκός είναι ίσως ο χειρότερος των τελευταίων ετών όσον αφορά το πλήθος των ποιοτικών παιχτών που έχει στη διάθεσή του. Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ομάδα του Ζοτς είχε ουσιαστικό πρόβλημα σε δύο θέσεις πεντάδας... Όμως ο φετινός ΠΑΟ είναι πιο ομάδα εξαιτίας της κατάστασης αυτής. Δεν περιμένει ένα Σπανούλη ή έμα Μποντιρόγκα για να πάρει την ομάδα στις πλάτες του όταν καίει η μπάλα. Υπάρχει σαφώς ο ηγέτης Διαμαντίδης όμως το στοιχείο του απρόβλεπτου είνιαι αυτό που κάνει τον ΠΑΟ επικύνδινο. Δεν ξέρεις αν θα ξυπνήσει ο Νίκολας, ο Φώτσης, ο Τσαρτσαρής, αν θα θυμηθεί να σκοράρει ξαφνικά ο Περπέρογλου κοκ...Ο φετινός ΠΑΟ έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκλείσει τη Μπάρτσα σε μια σειρά best of five γιατί οι παίχτες του ξέρουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά ότι δεν συγχωρείται η αδράνεια γιατί φέτοε δεν υπάρχει η σιγουράντζα που θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να χάσει και 3-0 διότι πράγματι η ποιότητα της Μπαρτσελόνα είναι αδιαμφισβήτητη.
Κλείνοντας θέλω να σημειώσω το εξής... αυτή τη στιγμή ο Ομπράντοβιτς ΕΙΝΑΙ ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και επειδή φέτος ο ΠΑναθηναικός είναι ομάδα του προπονητή περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά...μην ξεγράφουμε τον Παναθηναϊκό ακόμα.
Ας του δώσουμε τουλάχιστον τρία παιχνίδια πριν το κάνουμε αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω δεν κατάλαβες καθόλου τί είπα. Στον αγώνα φαίνονται τα πάντα. Κι εκεί μπορεί ο ΠΑΟ να περάσει με 3-0 και 20ρες διαφορά. Δεν κάνεις πρόβλεψη, κάνεις θεωρητική ανάλυση. Κι εγώ κάνω παρατήρηση πάνω σ'αυτή την ανάλυση. Ούτε της δίνω, ούτε της παίρνω της Μπαρτσελόνα. Όπως δεν το κάνω και με τον ΠΑΟ. Ότι είναι να γίνει θα γίνει έτσι κι αλλιώς.
Από κει και πέρα διαφωνώ ότι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ο ΠΑΟ είναι η ιδανικότερη αντίπαλος για να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα. Πρακτικά μπορεί, αλλά ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ δεν είναι. Για πολλούς λόγους που ανέλυσα πιο πάνω. Εσύ μοιάζεις να βασίζεις την πίστη σου σε ένα και μόνο στοιχείο. Στην αξία του προπονητή του. Ότι είναι ο πιο επιτυχημένος ιστορικά ισχύει. Ότι είναι ο καλύτερος τώρα δεν ξέρω πώς καταλήγεις εκεί όταν παρατρίχα να αποκλειστεί ξανά απ'τους 16 και πάει να συμπληρώσει 5τία με 2 φάηναλ φορ. Κι ενώ διαχειρίζεται όλα τα χρόνια, και φέτος, τεράστιο μπάτζετ. Ίσως το παρελθόν του να σε πείθει ότι θα βρει κάποιο τρικ, αυτό είναι το δέντρο του τακτικισμού, δε βλέπεις όμως το δάσος της πολιτικής-μεταγραφές, αγωνιστικό στυλ κτλ- που είναι η μέτρια και ασταθής ομάδα που έχει τα τελευταία δύο χρόνια. Θεωρητικά σε βρίσκω φάουλ.
Πρακτικά δεν έχω ιδέα τί θα γίνει.
ΥΓ. ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη είναι ο Πασκουάλ γιατί η ομάδα του παίζει σταθερά το καλύτερο μπάσκετ κι ας μην είναι τόσο παρεμβατικός. είναι προσόν κι αυτό

Ανώνυμος είπε...

Είμαι καινούργιος ανώνυμος, (παναθηναϊκός) και θέλω να πως στον ολυμπιακό-αντιπαναθηναϊκο ή απλά προκατειλημένο ανωνυμο που έγραψε παραπάνω πως το τριφύλι θα χάσει αέρα, τα εξής:

1. Καλή επιτυχία στον ολυμπιακό , να βρει το σθένος να κερδίσει τη Σιένα, , να κάνει το 2-2 και να προκριθεί στο final 4.

2.Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, στον οποίο εύχομαι επίσεις να κάνει το 1-3 (τώρα που γράφω το σκορ είναι 1-2 υπέρ του τρυφιλιού).

3.Να ευχαριστήσω θερμά για τα δύο απίθανα "ΘΕΩΡΗΤΙΚA" ανέκδοτα που μας προσέφερε

Aνέκδοτο Νο1: Θεωρητικά ο ΠΑΟ είναι ήδη αποκλεισμένος.

Ανέκδοτο Νο2: ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη είναι ο Πασκουάλ

Νάσαι καλά ανώνυμε Ολυμπιακέ και χαιρετισματα από τον Νικ Καλάθη...

Ανώνυμος είπε...

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 78-67.
11 ποντάκια στο κεφάλι.
1-3 τελικό σκορ.
Η μπαρτσελόνα σπίτι της αλλά στον καναπέ,
και η ΠΑΝΑΘΑ και αυτή σπίτι της, αλλά στο παρκέ.
Πρώτος σκόρερ: Λες και τόξερα χθες που έστελνα χαιρετίσματα με αυτόν... Νικ Καλάθης με 12.

Και κλείνω με δύο Θεωρητικά ανέκδοτα που μπορεί να πάλιωσαν αλλά εξακολουθούν να χαρίζουν ξεκαρδιστικό γέλιο...

Aνέκδοτο Νο1: Θεωρητικά ο ΠΑΟ είναι ήδη αποκλεισμένος.

Ανέκδοτο Νο2: ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη είναι ο Πασκουάλ

Δημοσίευση σχολίου