RSS

O πονοκέφαλος του Ζοτς...


Ειναι από τις λιγες φορές που όλο το μπασκετικό κοινο περιμένει με τόση ανυπομονησία ενα παιχνιδι Ελληνικού πρωταθλήματος.. Θυμιζει λίγο την αναμονή των ντερμπι Αρη - ΠΑΟΚ .. Λιγο η επιστροφή Σπανουλη με ερυθρόλευκα στο ΟΑΚΑ, λίγο ο απόλυτος ''δικομματισμός'' του φετινού πρωταθλήματος, μας εχει κανει όλους να περιμενουμε το Τζαμπολ ... όπως τότε...



Είναι όμως και από τις λίγες φορές τα τελευταια χρόνια,που αισθανομαι οτι ο Ομπραντοβιτς έχει να επιλύσει ενα πολυ δυσκολο πρόβλημα που λεγεται ''Σπανουλης''. Και εξηγουμαι αμεσως:
Ο Παναθηναικός για 1η φορα στα χρόνια του Ζοτς δεν εχει τον παιχτη που μπορεί να κοιταξει στα ''πόδια'' τον Λαρισαίο γκαρντ.
Ο Διαμαντίδης ειναι πολυ πιο αργός , αλλα δεν πρεπει και να κουραστει , οι Καλαθης-Τεπιτς- Σατο ειναι πιο αργοι, και ο Νικολας δεν ξερουμε σε τι κατασταση θα βρεθει, μετά τους τραυματισμούς.
Μπροστα λοιπον στα αλλεπαλληλα pick & roll που θα στηνει ο Σπανουλης , ο Ζοτς φαινομενικά εχει 3 επιλογες :
1.Να αντιμετωπίσει το σκριν με δυνάμικό σταματημα του ψηλου πανω στο Σπανούλη?(Hedge out) , οπότε δινει τη δυνατότητα στον Σπανουλη με σταυρωτές να περασει ευκολά μεσα στη ρακέτα δημιουργώντας φασεις.
2.Να αφήσει το σουτ απο τα 4-5-6 μετρα στο Σπανούλη ρισκαροντας στην αστοχία του?
3.Να κάνει παγίδα μαζί με τον ψηλό στο σκριν αναγκάζοντας τη μπάλα να φυγει από τα χερια του Σπανουλη και να ''δώσει'' ετσι το παιχνίδι στους υπόλοιπους 4...???
Εχω την αίσθηση ότι ο Ζοτς θα δοκιμάσει και τα 3 , προσπαθώντας να βρεί την καλύτερη λύση, και φυσικά μπορεί να μας παρουσιάσει και νέα κόλπα - εκπλήξεις από αυτές που τον καθιέρωσαν τα τελευταια χρόνια ως κορυφαίο coach ..

Η απόδοση του Σπανούλη λοιπόν πιστευω και εγω ότι ειναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του ματς.Εαν δεν επηρεαστει συναισθηματικά από την ''υποδοχη'' που του ετοιμάζουν οι Πρασινοι φιλαθλοι, μείνει μέσα στο παιχνίδι και μπορεσει να είναι συγκεντρωμένος , τοτε θα δουμε ενα πολυ αμφιρροπο παιχνιδι.
Επιπλεον του κεφαλαιου Σπανούλη όμως, φυσικα θα παιξουν ρόλο και άλλοι παραγοντες που αναλύθηκαν εκτενώς σε προηγουμενες αναρτησεις από τους συνεργάτες.

Το μόνο που ευχομαι είναι να μην μείνουμε πάλι μπροστα στην TV κάνοντας ζαπινγκ , περιμένοντας να αδειασουν οι κερκιδες για συνεχιστει το παινιδι... κατα τις 12 μετα τα μεσάνυχτα..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

Drazen είπε...

Aυτό το "συνεργάτες" πολύ μου άρεσε....

Με βρίσκεις σύμφωνο σε όλα εκτός του Σάτο. Την έκρηξη του Σπανούλη δεν την έχει (όπως κανείς άλλωστε στην Ευρώπη) αλλά έχει τρομερό αμυντικό ένστικτο.
Εικάζω πως δεν θα τον παίξει ούτε πολύ κοντά , ούτε πολύ μακριά. Αν πρέπει να ρισκάρει θα του αφήσει το σουτ. Το χέρι του όμως θα είναι πάντα σηκωμένο στο πρόσωπο του Kill Bill...

colonel gomelsky είπε...

+1 Drazen. Αυτό βλέπω και γω. Ο Σάτο θα προσπαθήσει να πάρει τη ρεβάνς (δεν λέω ότι θα το δει ο ίδιος έτσι) για τα προπέρσινα πλέι οφ.

Δημοσίευση σχολίου