RSS

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΝΤΑΔΕΣ




Οι τρεις καλύτερες πεντάδες στο NBA ως τώρα είναι οι εξής:


πεντάδα

G Chris Paul NOH (25-16)
16.5 PPG, 4.1RPG, 9.6APG,
49,0%FG, +166+/-











G Dwyane Wade MIA
(29-11)
25.1 PPG, 6.5RPG, 4.3APG,
48.3%FG, +285+/-





F Lebron James MIA
(30-10)
25.4 PPG, 7.0RPG, 7.2APG, 47.5%FG, +328+/-







F Dirk Nowitzki DAL
(24-6)
23.6 PPG, 7.4RPG, 2.4APG,
54.1%FG, +272+/-











C Pau Gasol LAL
(30-11)
18.5 PPG, 10.9RPG, 4.0APG,
51.5%FG, +340+/-












πεντάδα


G Rajon Rondo BOS (23-5)
10.9 PPG, 4.5RPG, 13.4APG,
52.1%FG, +263+/-











G Manu Ginobili SAS
(34-6)
18.9 PPG, 4.0RPG, 4.7APG,
44.5%FG, +333+/-








F Lamar Odom LAL
(30-11)
15.5 PPG, 9.7RPG, 3.0APG,
56.8%FG, +250+/-










F Tim Duncan SAS
(33-6)
13.8 PPG, 9.3RPG, 2.9APG,
49.0%FG, +242+/-











C Dwight Howard ORL
(25-13)
21.7 PPG, 13.3RPG, 1.2APG,
56.8%FG, +175+/-













πεντάδα


G Derrick Rose CHI (27-12)
24.5 PPG, 4.5RPG, 8.0APG,
45,4%FG, +196+/-










G Kobe Bryant
LAL (30-11)
25.3 PPG, 5.0RPG, 4.5APG,
45.2%FG, +221+/-











F Kevin Garnett BOS
(24-6)
15.0 PPG, 9.5RPG, 2.0APG,
53.9%FG, +285+/-











F Chris Bosh MIA
(30-12)
18.6 PPG, 8.2RPG, 1.9APG,
50.0%FG, +329+/-











C Al Horford ATL
(26-15)
16.3 PPG, 9.7RPG, 3.4APG,
56.8%FG, +144+/-










**Να τονίσω ότι οι πεντάδες αυτές είναι βγαλμένες μέσα από αριθμητικά κριτήρια και μόνο.**

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

14 σχόλια:

Gangster είπε...

Αξιοσημειωτο ειναι οτι στην 1η πενταδα και μαλιστα στις 2 θεσεις των ψηλων ειναι 2 Ευρωπαιοι!

Drazen είπε...

Πάρα πολύ καλό!
Να ενημερωνόμαστε και εμείς ποιοι είναι σε φόρμα και να ψηφίσουμε ανάλογα για το All Star Game!

Υ.Γ. Ψηφίστε όλοι Grant Hill! H χρονιά που κάνει είναι μαγική (για την ηλικία του). Του αξίζει σαν ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά του.

Υ.Γ. Αλήθεια Kareem μήπως μπορείς να μου πεις σε ποια θέση βρίσκεται ο small forward των Suns?
(αν σου βάζω δύσκολα , ξέχασέ το)

kareem είπε...

Φιλέ μου Drazen ο τρόπος που ψηφίζει ο κόσμος αλλά και οι υπόλοιποι για το All-Game δεν έχει καμία σχέση με τέτοιου είδους αναλύσεις.
Τέσπα ο Grant Hill μιας και ρώτησες και ελπίζω να μην σε απογοητεύσω είναι στην θέση Νο92. Θεωρητικά δεν είναι για All-Star Game. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

blake griffin είπε...

Συμφωνώ ότι ο Hill κάνει μυθική χρονιά για την ηλικία του, όμως το all star game είναι άλλη φάση.
Εγώ θα ψήφιζα
Ανατολή:
Rondo, Wade, Lebron, Randolph, Howard
Δύση:
Westbrook, Bryant, Durant, Griffin, Gasol

kareem είπε...

Ωραίες πεντάδες φίλε μου. Μακάρι να παίξουν και οι 10 από αυτούς.
Όσον αφόρα τον Griffin δείχνει ότι έχει τα φόντα για να γίνει super-star. Εύχομαι να έχει εξέλιξη τα επόμενα χρόνια και όχι όπως το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς που ανέφερα σε αυτό το άρθρο: http://3-ponto.blogspot.com/2010/12/kareem.html
Κατά 90% το βραβείο του “Rookie of the year” το έχει στο τσεπάκι.

savvelis είπε...

Παιδιά μιας και δε το σχολιάζει κανείς , βλέπω το Kobe στη τρίτη πεντάδα . Κοίτα να δεις που φτάσαμε... :)

kareem είπε...

Φίλε μου Savvelis. Προφανώς ο Kobe θα πατήσει γκάζι στα Play-Off.
Στατιστικώς (σύμφωνα με την δικιά μου ανάλυση πάντα) είναι ο 6ος Guard. Πριν από αυτόν είναι οι Wade, Paul, Rondo, Ginobili και Rose που προκύπτει από τα Στατιστικά τους σε συνάρτηση πάντα με την πορεία των ομάδων τους. Ακολουθούν από σχετικά κοντά και οι Tony Parker και Deron Williams.
Στο μυαλό μεγάλου μέρους των φιλάθλων είναι ο καλύτερος παίκτης. Στην “Κανονική Περίοδο” τουλάχιστον ως τώρα δεν έχει παίξει ακόμα ως τέτοιος.
Να λοιπόν πως φτάσαμε ως εδώ!!

Red Devil είπε...

h kaluterh pentada gia mena.....
PG DERRICK ROSE
SG MANU GINOBILI
SF LEBRON JAMES
PF DIRK NOWITZKI
C BLAKE GRIFFIN

parakalw thn apopsh sas.................

kareem είπε...

@giannistarnaris
Κάθε άποψη σεβαστή.
Οι δικές μου πεντάδες βγήκαν μέσο αριθμών αλλά βέβαια οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, απλα είναι μια ένδειξη της αλήθειας!!
Μόνο μια παρατήρηση. Ο Griffin έχω την αίσθηση ότι δεν είναι Center. Μάλλον Power Forward τον λες. Αν σε όλο το πρωτάθλημα είχε τη απόδοση που είχε στο χθεσινό παιχνίδι δεν θα ήταν μόνο μέλος της 1ης πεντάδας αλλά σίγουρος MVP ανεξάρτητα με το ρεκόρ της ομάδας του.
Κάτι ωραίο που είχα διαβάσει για τον Griffin ήταν όταν είχε δηλώσει συμμετοχή στο Draft πρόπερσι. Έλεγαν τότε (δεν θυμάμαι που) : ”Στην χειρότερη θα γίνει ένας Carlos Boozer. Στην καλύτερη;“

blake griffin είπε...

Ο Γκρίφιν είναι περιπτωσάρα. Τραυματίστηκε σε ένα από τα τελευταία ματς προετοιμασίας πέρυσι (από χαζομάρα), έπαιζε για κάποια λεπτά (στο φιλικό) με σπασμένο πόδι με αποτέλεσμα να χάσει όλη τη χρονιά. Με άλλα λόγια δεν είναι απλά rookie αλλά και προερχόμενος από πολύ σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε ένα χρόνο έξω.
Ο Γκρίφιν είναι καθαρό 4άρι και πολύ πλαστικό μάλιστα Καμία σχέση με 5άρι. Έχει φοβερό χειρισμό της μπάλας, κάνει coast to coast σαν κοντό 3άρι, είναι πολύ γρήγορος. Μου θυμίζει έναν πιο πλαστικό και πιο ραφινάτο Kemp. Και ακόμη και πιο αλτικό. Ψάξτε να δείτε στο youtube που σε ένα κάρφωμα τραβήχτηκε για να μη χτυπήσει το κεφάλι του στο στεφάνι!!!!

blake griffin είπε...

Απο κει και πέρα διαφωνώ με τον τρόπο αξιολόγησης των παικτών μια και στην τελική κρίση δεν παίζουν μόνο ρόλο οι ατομικές επιδόσεις αλλά και η θέση της ομάδας του παίκτη στην κατάταξη. Αυτό είναι εντελώς λάθος γιατί στις αδύναμες ομάδες οι καλοί παίκτες είναι λίγοι και οι αντίπαλες άμυνες προσαρμόζονται σε αυτούς με αποτέλεσμα τα στατιστικά τους να χαλάνε. Αντίστροφα οι άμυνες των μικρών ομάδων όταν παίζουν με ισχυρότερες δεν ξέρουν ποιον να πρωτοφυλάξουν Συνεπώς ένας καλός παίκτης είναι πιο δύσκολο να αποδώσει σε μια κακή ομάδα.

kareem είπε...

Φίλε μου «Blake Griffin»,
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Όπως είχα γράψει και πιο πάνω κι εγώ τον Griffin «τον πάω με τα χίλια»!! Αυτό βέβαια απέχει από το να τον πω καλύτερο παίκτη στο NBA αυτήν την στιγμή που σαφώς και δεν είναι. Μπορεί να γίνει (αν έχει εξέλιξη)!!
Όσον αφορά την ανάλυση μου το αν συμφωνείς ή διαφωνείς εσύ ξέρεις. Να σου φέρω όμως μερικά παραδείγματα αν θέλεις.
Bob McAdoo: Είχε πραγματικά εκπληκτικούς μέσους όρους όσο έπαιζε στους Buffalo Braves. Βγήκε 3 φορές πρώτος σκόρερ. Ακόμα και MVP. Σε μια μέτρια είναι η αλήθεια ομάδα που όλες οι άμυνες ήταν προσαρμοσμένες πάνω του.
Μόλις άλλαξε ομάδα και πήγε στους Knicks και μετά στους Lakers τα Στατιστικά έκαναν «βουτιά προς τα κάτω»!! Εκεί είχε πιο καλούς συμπαίκτες. Άλλαξε σαν παίκτης; Όχι φυσικά. Απλα εκεί είχε άλλο ρόλο και δεν μπορούσε να έχει όλη την ώρα την μπάλα στα χέρια του. Η ομάδες μετά σαφώς και είχαν πολύ καλύτερο ρεκόρ από τους Braves. Γι’αυτό σου λέω ότι όλα παίζουν ρόλο στην Στατιστική. Και τα ατομικά Στατιστικά αλλά το σε πια ομάδα γράφεις αυτά τα Στατιστικά. Τι ρεκόρ έχει η ομάδα που σε τελική ανάλυση και από τον εκάστοτε παίκτη εξαρτάται.
San Antonio Spurs: Είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ φέτος στο NBA. Αν κοιτάξει κανείς τα Στατιστικά των παικτών κανένας δεν φτάνει τους 20PPG ούτε τα 10RPG. Είναι δηλαδή σαν να λέμε ότι είναι μια ομάδα μέτριων παικτών;
Έχει καλούς παίκτες με μοιρασμένους ρόλους. Ο Griffin αν τον παίρνανε εκεί αμφιβάλω αν θα μπορούσε να έχει 2/3 των μέσων όρων που έχει στους Clippers παρόλο που δεν θα ήξεραν οι αντίπαλοι τους πιο θα πρωτομαρκάρανε.
Γι’αυτό τον λόγο στην όποια (συζητήσιμη ως προς την εγκυρότητα της) ανάλυση κάνω χρησιμοποιώ τα Στατιστικά των παικτών σε συνάρτηση με την πορεία των ομάδων. Στην τελική από τους παίκτες της εξαρτάται πόσο καλά ή άσχημα πάει μια ομάδα.
Στην παρούσα φάση ο Griffin είναι 26ος. Αν βγάλω την πορεία των ομάδων γίνεται αυτομάτως 14ος . Αν βγάλω και το «+/-» πάει ακόμα πιο ψηλά!! Μόνο που τότε (με μέσους όρους πόντων και ριμπάουντ που συνήθως αυτά κοιτούν όλοι) δεν βγαίνουν κατά την γνώμη μου αληθινά αποτελέσματα.

isiah είπε...

Φίλε Kareem, μία διευκρινιστική ερώτηση...ο Durant πόσο κάτω είναι???

kareem είπε...

Χωρίς την χθεσινή ημέρα είναι 18ος. Αιτία είναι τα πολύ κακά ποσοστά του. Την χθεσινή μέρα πάντως ανεξάρτητα αν έβαλε το τελευταίο σουτ είχε κάκιστα ποσοστά και πάλι.
Ελπίζω να προλάβω να βάλω τις πεντάδες σήμερα το βράδυ. Διαφορετικά αύριο το μεσημέρι.

Δημοσίευση σχολίου