RSS

Ψηφίστε την υπέρβαση του Grant Hill


Δεν πρόκειται για ένα ακόμη retro legend. Όταν -με το κακό- αποσυρθεί , την επόμενη κιόλας ημέρα θα αναρτηθεί στο 3-ponto.blogspot.com και το ανάλογο αφιέρωμα για την αφεντιά του. Προς το παρόν (θέλω να πιστεύω ) πως έχουμε κάποια χρόνια μπροστά μας για να τον χαρούμε.


Ο λόγος του σημερινού αφιερώματος είναι οι καταπληκτικές εμφανίσεις του 38αρη small forward. 17,7ppg , 6 rpg , 2,8 aspg με 51,6% ευστοχία. Μακάρι να συνεχίσει έτσι. Στο All Star Game όμως δεν θα τον απολαύσουμε. Εκεί ψηφίζουνε με άλλα μέτρα και σταθμά...
(σημ. Nα φανταστείτε πως αν ο Ming ήταν μισό- καλά τότε θα ξεκινούσε βασικός στη Δύση , αφού είναι πρώτος σε ψήφους απ' τoυς centers).

Δεν θα μπω στο κόπο να γράψω τα "άλλα" μέτρα και σταθμά. Όλοι τα γνωρίζουμε. Απλά θα ήθελα ένα απ' τα 24 "εισιτήρια" των All Star συνθέσεων να πήγαινε σε κάποιον που έκανε την υπέρβαση. Για να τιμηθεί η προσπάθειά του.

Η υπέρβαση δεν είναι απαραίτητο να είναι "αριθμητική".
Η υπέρβαση για τον κάθε έναν από εμάς διαφέρει.

- Υπέρβαση είναι να είσαι τραυματίας για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και να επιστρέφεις πραγματοποιώντας εμφανίσεις σαν και εκείνες πριν τον τραυματισμό (π.χ. Β.King).
- Υπέρβαση είναι να έχεις απεξαρτοποιηθεί απ' τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ,και να επιστρέφεις στα γήπεδα "καθαρός" (π.χ. Michael Ray Richardson).
- Υπέρβαση είναι να είσαι σε προχωρημένη ηλικία και να συνεχίζεις να δείχνεις την κλάση σου (π.χ. Jabaar, M.Malone, Parish)
- Yπέρβαση είναι να μην σε προωθούν τα media , οι χορηγοί , ο Stern , να ξεκινάς από πολύ χαμηλά και να καταλήγεις να θεωρείσαι βασικό γρανάζι μιας διεκδικήτριας τίτλου (π.χ. ο Starks που ξεκίνησε απ' το CBA).
- Υπέρβαση είναι να έχεις αποχωρήσει απ' τα παρκέ για κάποια χρόνια , και όταν επιστρέφεις να τους θυμίζεις για αρκετά λεπτά - ο χρόνος που έλειψες ΠΟΤΕ δεν θα σε αφήσει να γίνεις και πάλι ο ίδιος- ποιός ήσουν (π.χ. Jordan στους Wizzards).

Έχει συμβεί στο παρελθόν.
Jabaar το '89.
King το '91.
Μagic το '92.
Dumars το '97.
Jordan το '03.

To Αll Star Game είναι γιορτή για τους θεατές και βράβευση για τους μπασκετμπολίστες.
Οι θεατές του Los Angeles θα γιορτάσουν.
Ο G.Ηill γιατί να μην βραβευτεί;


Το παρακάτω αφιέρωμα έχει επιμεληθεί η πολυβραβευμένη εκπομπή "Beyond the glory" του καλωδιακού καναλιού FOX.












(σημ. ένα απ' τα καλύτερα "what if" όλων των εποχών: Το Orlando πήγε να αντιγράψει το μοντέλο του Σικάγο , υπογράφοντας τους McGrady - Hill. Αλλά ο καλύτερος forward - τότε- του ΝΒΑ τραυματίστηκε στον αστράγαλο και όλα τελείωσαν για τους Magic. Η επένδυση που κάνανε έπιασε limit down...)

Πρόκειται , κατά την γνώμη , για έναν απ' τους 10 καλύτερους μπασκετμπολίστες που γνωρίζουν τόσο καλά τα βασικά του μπάσκετ.
Τα "what if" στην περίπτωσή του δίνουν και παίρνουν. Ένα όμως είναι σίγουρο. Οι κατάρες που ρίξανε τα Πιστόνια (σας ορκίζομαι δεν ήμουν ένας από αυτούς) όταν τους άφησε , έπιασαν στο 100%...

Ο Grant Hill του σήμερα:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 σχόλια:

captainkosmos είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο και πραγματικά αξίζει σίγουρα μια θέση στον G. Hill για το all star game! Επίσης σαν μεγάλος θαυμαστής του Tracy McGrady θα ήθελα πολύ να δω μέχρι που θα έφθανε ο McGrady τηw εποχής Orlando και ο υγειής Hill

levingston είπε...

vote for grant hill!!!!

Ανώνυμος είπε...

ειδα τα βιντεακια
καταπληκτική εκπομπή!
Drazen με επεισες
vote for grant hill και εγω!!!!
απ'τον Lamar Odom που θα πάει λόγω πόλης , προτιμω τον σπράιτ.

Ανώνυμος είπε...

paidia pou psifizoume???

Drazen είπε...

@ ανώνυμος

Kάνεις sign up στο ΝΒΑ.COM (αν ήδη έχεις

εγγραφεί πατάς login in)

κατόπιν πληκτρολόγησε http://www.allstarnba.es/ballot/]

Πατάς Vote your favorites players at NBA.com

κάτι σημαντικό: είναι η τελευταία ημέρα οπότε βιάσου....

Gangster είπε...

Απίστευτη ιστορια!!Εαν μετρησα καλα εκανε 4 εγχειρισεις και εχασε 4 σεζον..
Μπραβο στο παλικαρι που βρηκε το κουραγιο να επανελθει...
Με τόσες χαμένες σεζόν , η μπασκετική του ηλικα δεν ειναι 38 , αλλα 33-34...

Δημοσίευση σχολίου