RSS

Προαναγγελία...Αποχώρησης....της Πολιτείας

Ένας από τους, κατά την προσωπική μου άποψη, μεγαλύτερους υπερασπιστές του Ελληνικού μπάσκετ, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, προανήγγειλε στην εκδήλωση της ΕΣΑΚΕ στο Ζάππειο, ότι η φετινή χρονιά θα έιναι η τελευταία που θα τον απολαύσουμε να αγωνίζεται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα. Η πορεία του ήταν ενδεικτική της δυναμικής του και της προσωπικότητάς του. Ξεκινώντας στα 11 του από τον Εθνικό Ελληνορώσων, ορμώμενος από την επιτυχία της παρέας του Γκάλη το 1987, συνέχισε στους Αμπελοκήπους και ακολούθως στη Δάφνη, όπου αγωνίστηκε στο διάστημα 1997-99. Μέχρι το 2001 αγωνίστηκε φορώντας την φανέλα του Πανιωνίου, χρονιά που παραχωρήθηκε δανεικός για έναν χρόνο στον Ολυμπιακό. Από το 2002-08 αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ, όταν και επέστρεψε στο λιμάνι για να ξαναφορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Σε όλο αυτό το διάστημα, αρνήθηκε πολλάκις στις σειρήνες που τον καλούσαν στο NBA και κατ' εμέ όχι από λιποψυχία ή ανασφάλεια. Η παρουσιά του στα γήπεδα είνα άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίσημη αγαπημένη, με ξεχωριστά σημεία αναφοράς την κατάκτηση του Χρυσού στο Eurobasket του 2005 και του αργυρού στο Mundobasket της επόμενης χρονιας και δεν είναι λίγες οι φορές που ηγήθκε στις επιτυχίες της. Σε ηλικία πλέον 33 ετών, έχοντας μεγαλουργήσει σε όλα τα σωματεία που τον πλαισίωσαν φέρεται να πήρε την οριστική του απόφαση...και αυτός με άκομψο τρόπο. Σας αφήνω μόνους σας να διαβάσετε τις δηλώσεις του και να τις αξιολογήσετε..όσο για μένα, σε αντίθεση με το ευρύ μπασκετικό κοινό που τον χαρακτηρίζει απλά pg...είναι ο πιο ολοκληρωμενος paly που πέρασε την τελευταία δεκαετία από τα Ευρωπαϊκά γήπεδα.



«Ίσως είναι η τελευταία μου χρονιά που βρίσκομαι εδώ μεταξύ σας, άλλωστε το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό τελειώνει και δεν ξέρω αν θα το ανανεώσω. Στο ελληνικό μπάσκετ δεν υπάρχει καθόλου οργάνωση, η απαξίωση του προϊόντος είναι εμφανής. Δεν βλέπω καμία τεχνοκρατική αντίληψη των πραγμάτων, δεν είναι δυνατόν ένα πρωτάθλημα σαν την Α1 να μην έχει βρει χορηγούς... Δεν υπάρχει πρόγραμμα, ο κ. Ομπράντοβιτς σ' αυτά που είπε είχε απόλυτο δίκιο. Το θέμα είναι τί κάνουμε τώρα. Έχω βαρεθεί τα ευχολόγια, πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις. Το μπάσκετ έχει στριμωχτεί στη γωνία, και μετά αυτό που ακολουθεί είναι ο θάνατος. Είναι αλήθεια πως το πρωτάθλημα μπορεί να μην ξεκινήσει, θα μείνετε πολύ έκπληκτοι γι' αυτό»!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 σχόλια:

voyio είπε...

Το σκεπτικό του έχει βάση πάντως. Το επόμενο καλοκαίρι θα περπατάει τα 34 και ίσως να μην έχει διάθεση να ξενιτευτεί ξανά. Στο σημείο απαξίωσης που έχει φτάσει η Α1 και το ελληνικό μπάσκετ δεν μπορεί να σκέφτεται να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα. Χώρια που στην περίπτωση που κατακτήσει ο ΟΣΦΠ το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι ονειρεμένο φινάλε για την καριέρα του.

colonel gomelsky είπε...

Φιλε isiah χωρίς κακή διάθεση, διόρθωσε αν θες την λέξη "τιμητές". Δεν σημαίνει αυτό που εννοείς, αλλά κατήγορος.

Gangster είπε...

Τον βλεπω να τραβαει για βορεια παλι.. για το τελευταιο καλο συμβολαιο...

isiah είπε...

Φίλε c.g. έχεις απόλυτο δίκαιο και να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η καλή σου διάθεση είναι όχι απλά προφανής αλλά και επιθυμητή. Σε ευχαριστώ/ούμε και χαίρομαι ιδιαίτερα που διακρίνω οτι προασπίζεις την ποιότητα του blog μας και δεν το παρέκαμψες!

isiah είπε...

Συμφωνώ απόλυτα φίλε voyio. Η συλογιστική του είναι ακέραιη. Αυτό που με στενοχωρεί είναι οτι με την επικρατούσα κατάσταση στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ παρέχονται σε αθλητές τέτοιου βεληνεκούς ισχυρά κίνητρα να αποχωρήσουν όχι μόνο από το άθλημα αλλά φοβάμαι και από την Ελλάδα, με αναπόδραστη συνέπεια το Ελληνικό πρωτάθλημα σταδιακά να υποβιβάζεται και τα κεκτημένα μας, σε Εθνικό επίπεδο...να μετατρέπονται σε λάφυρα ετέρων...

colonel gomelsky είπε...

Γιατί να σας παρακάμψω; Αφού έχετε άποψη και ποικιλία (τόσο συντακτών όσο και θεμάτων).

Όσο για τον Παπαλουκά ίσως στο τέλος της χρονιάς να έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου ανεξαρτήτως της κατάντιας του ελληνικού μπάσκετ.

ΥΓ. 2η "παρατήρηση" και σόρυ. Ίσως θα ήταν καλύτερα να συννενοήστε μεταξύ σας πριν δημοσιεύσετε γιατί όταν δημοσιεύονται πολλά κείμενα την ίδια μέρα αυτό δε βοηθάει πολύ το σχολιασμό.

isiah είπε...

Φίλε c.g. θα θέλαμε τις παρατηρήσεις σου και δεν χρειαζεται να κάνεις δεύτερες σκέψεις. Θα επαναληφθώ, αλλά πέραν του ότι είναι καλοδεχούμενες, τρόπο τεινά είναι "τροφή" και δημιουργια για εμάς. Αν ωστόσο δεν θέλεις να τις εκφράζεις σε σχόλια μπορείς πάντα να χρησιμοποιείς το mail μας. Θα χαρώ/ουμε πάρα πολυ! Όσον αφορά στη No 2, έχεις απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν δύο δυσκολίες ωστόσο. Είμαστε μία παρέα, πάντα ανοιχτοί, για να τη μεγαλώσουμε, σε διάφορα πλάτη και μήκη της Ελλάδας. Κοινώς, σκορποχώρι και η συννενόηση δεν είναι πάντα εύκολη. Το δεύτερο σκέλος αποτελεί και προσωπικό μου ζήτημα...Επειδή αυτό το κάνουμε επειδή το αγαπάμε και δεν είναι φυσικά η βασική μας απασχόληση...αν κάποιος έχει "οίστρο" ή θέμα...ίσως δεν θα έπρεπε να τον περιορίσει.

Περιμένουμε ανυπόμονα όλες τις προτροπές σου φίλε...

Δημοσίευση σχολίου