RSS

Ο Κουφός και οι ξυλοκόποι του Σόλτ Λεϊκ..

Αφορμη για την παρακάτω ανάρτηση σταθηκε η πολυ καλη εμφανιση - μετά από πολυ καιρό -του Κωστα Κουφού με τη φανέλα της Μινεσοτα.
Ξεκίνησε βασικός και σε 33 λεπτα είχε 10 πόντους (4/7 δίποντα και 2/6 βολές), 6 ριμπάουντ και 2 τάπες.
http://www.sport-fm.gr/article/298976


Όλοι θυμομαστε τις εμφανίσεις του 18χρονου ομογενη στο Ευρωπαϊκό πρωταθλημα κατω των 18 το 2007.
Με εκπληκτικές κινήσεις για το ύψος του , πλαστικότητα, αψογη τεχνική καταρτιση και εκνευριστικα ευστοχο σουτ από τα 5-6 μετρα.Φυσικά βγήκε ΜVP της διοργανωσης.Με τετοιες εμφανισεις φαινόταν οτι ίσως θα είχαμε μπροστά μας τον νεο Ντιρκ..
Η συνέχεια όμως ήταν απογοητευτική.
Οι επόμενες χρονιες στη Γιουτα εδειξαν πως καποιοι άνθρωποι δεν ΄΄ειδαν΄΄ το αστειρευτο επιθετικό του ταλέντο και αποφασισαν να τον κάνουν άλλον ενα ξυλοκόπο του NBA.Και πράγματι εκει στα βουνα και στις λιμνες του Σολτ Λέϊκ χρειαζονται τετοιες ειδικότητες..
Και εξηγουμαι αμεσως:
Ο Σλοαν και η παρεα του παντα την τελευταια 20ετία ειχαν τετοιες ''ειδικότητες'' στην ομάδα:
Ο Μαρκ Ιτον ήταν ο πρώτος που ασκησε το επάγγελμα αυτο τη δεκαετια 1985-1995 και τη συνεχισε με επιτυχία ο Ostertag από το 1995-2006..Μοιραια ο Σλόαν και η παρέα του εψαξαν και βρηκαν το νέο ΄΄θύμα΄΄ που δυστυχως ήταν ο Κουφός.Παρέβλεψαν το επιθετικό ταλέντο του , τον πλακωσαν στα βαρη με αποτέλεσμα να χάσει την πλαστικότητα του και την εκτελεστική του δεινότητα .Εγκληματίες!!
Χαρακτηριστικό επίσης του πόσο ''κολλημενος'' ειναι ο Σλόαν ειναι οτι όλες οι ομαδες της Γιούτα την τελευταία 20ετία εχουν πάντα εναν πολυ καλο Playmaker:(Stockton,Williams) ενα πολυ καλό τεσσαρι (Malone,Buzzer,Okur), και εναν ξυλοκόπο/δεκαετία:(Eaton,Ostertag).



Η ευθύνη βέβαια βαραινει σε μικρότερο βαθμό και τον ιδιο τον παίχτη, εχει όμως το μεγάλο ελαφρυντικό της ηλικίας του ..Δεν είχε δίπλα του τους σωστους ανθρώπους, παρασυρθηκε από τη μεγάλη του επιθυμία να πετυχει στο NBA,δούλεψε πολύ με άρη και απεκτησε μυϊκό όγκο , που όμως του στέρησε το σημαντικότερο πραγμα στο μπάσκετ:την ικανότητα να βάζεις τη μπάλα στο καλάθι..Απόδειξη ότι η μυϊκή μαζα δεν είναι το παν , ειναι ο Μπέρντ και ο Νοβίτσκι που έγραψαν και γραφουν ιστορία στο NBA με το εμφυτο επιθετικό τους ταλέντο ,χωρίς ποτε να νοιαζονται για τη σωματική δύναμή τους.

Το καλοκάιρι που πέρασε εμεινε στην Αμερική για να δουλέψει και να αποδείξει φετος ότι όχι μόνο αξίζει μια θέση στο NBA αλλα και ότι μπορεί να ειναι πρωταγωνιστής.
Στην ηλικία των 21 που βρισκεται τα χρονικά περιθώρια για μεγάλη εξελιξη στενεύουν , αλλά πιστευω ότι ακόμα δεν έχει χαθεί το τρένο για τον Κουφό..
Ας ελπίσουμε οτι στη νέα του ομάδα ο ''δικός'' μας Κurt Rambis θα εκτιμησει διαφορετικά τις ικανότητές του , θα του δώσει χρόνο συμμετοχής και σωστό ρόλο ετσι ώστε να μπορεσει επιτέλους να δειξει αυτό που πραγματικά μπορεί..



ΥΓ:Assistant coach στην Minesota ειναι ο Laimbeer..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Drazen είπε...

Σωστά τα όσα γράφεις για το προπονητικό τιμ της Γιούτα. "Είδαν" (που να μην έβλεπαν!) τον Κουφό σαν έναν ψηλό - ξυλοκόπο. Μάλλον δεν είχαν ανάγκη για έναν νέο power forward (Μπούζερ - Οκούρ - και ο Φεσένκο) και είπαν να τον βαπτίσουν center.
Μακάρι να βρει ρόλο στους Timberwolves (με Milicic- Love - Pekovic μοιάζουν γεμάτοι στους ψηλούς).

Υ.Γ. το δίδυμο Rambis - Laimbeer θα του μαθει πολλά σχετικά με τις μάχες κάτω απ' το καλάθι. Τον όγκο τον απέκτησε (μην πάρει και άλλο!) , οι γνώσεις του μένουν...

Υ.Γ. μου άρεσε ιδιαίτερα το επιθετικό ύφος που είχες στο κείμενο!

Υ.Γ. Αντί για Βαρκελώνη , δεν πάμε στη Γιούτα που ξετρελάθηκα με τα βουνά;

Δημοσίευση σχολίου