RSS

Μundobasket 2010: Greece-Turkey 65-76





Αιφνιδιασμός: H Ελλάδα αυτή τη φορά ήθελε να τρέξει (είχε 4/6) . Όμως η κακή μας άμυνα οδήγησε την Τουρκία σε καλά ποσοστά (45% δίπ, 48%τριπ) αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι ευκαιρίες να εκδηλώσουμε περισσότερους αιφνιδιασμούς. Οι Τούρκοι πήγαν σε ένα σετ παιχνίδι που τους βόλευε άλλωστε (τα γκαρντ της δεν είναι υψηλού επιπέδου και κάνουν λάθη σε ανοιχτό γήπεδο) .
Επίθεση: Οι Τούρκοι στηρίχτηκαν στο κεντρικό pick n roll με τους Τουντσερί – Ασίκ και στα ψηλά σχήματα με τον Τούρκογλου στη θέση «2». Εκμεταλλεύτηκαν τα miss match που δημιουργήθηκαν και σκόραραν. (Ο Ιλιασόβα ήταν σε μεγάλη βραδιά σκοράροντας και κοντά και μακριά απ’ το καλάθι (6/6 τρίποντα). Η Ελλάδα -για άλλη μια φορά- επέλεξε (αφού δεν μπορούσε να τρέξει για να βρει ανοργάνωτη την άμυνα) να επενδύσει στα τρίποντα (10/33). Η επιθετική ανισορροπία εντός (22 δίποντα) και εκτός (33 τρίποντα) ρακέτας έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Οι ψηλοί μας έπαιζαν σε ένα ακόμη παιχνίδι μακριά απ’ το καλάθι και δεν υπήρχε κανένας να ζητήσει τη μπάλα στη γραμμή των βολών και να σπάσει έτσι την ισορροπία της ζώνης. Επίσης κανένας δεν έκοβε προς το καλάθι όταν οι Τούρκοι έδιναν βοήθειες.
Επιθετικό ριμπάουντ: Ένα από τα μυστικά της Τουρκίας που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της. Διεκδικούσαν με πάθος τα επιθετικά ριμπάουντ (είχαν 10 δεύτερες ευκαιρίες) αποτρέποντας και την ελληνική ομάδα να ανεβάσει το ρυθμό της. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να διεκδικήσει με τη σειρά της τις δεύτερες επιθέσεις αφού οι ψηλοί της βολόδερναν κάπου στο τρίποντο περιμένοντας να σουτάρουν.
Επιστροφές στην άμυνα: Η Τουρκία μπορεί να δέχτηκε κάποιους αιφνιδιασμούς αλλά όποτε χρειάστηκε (ιδιαίτερα μετά το 30’) είχε την συγκέντρωση να κάνει τα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου και να ανακόψει το επιθετικό transition της Ελλάδας που προσπαθούσε να γυρίσει το παιχνίδι.
Άμυνα: Ο κύριος λόγος που κέρδισε η Τουρκία. Οι ζώνες προσαρμογής του Τάνιεβιτς (κυρίως το 2-1-2 ) με τα ψηλά σχήματα έφραξαν τους διαδρόμους για διείσδυση (ο Σπανούλης εξουδετερώθηκε γιατί τα αντίπαλα γκαρντ δεν τον κυνηγούσαν αλλά τον οδηγούσαν πάνω στον κεντρικό αμυντικό της ζώνης ), τα split out δεν λειτούργησαν (οι υπόλοιποι αμυντικοί μάρκαραν τις πάσες κάνοντας δύσκολη την κυκλοφορία της μπάλας) και στο 2ο ημίχρονο όποτε πήγαινε η μπάλα στο low post έδιναν βοήθειες (οι Ασίκ , Τζουνλούμ συνεργάστηκαν άψογα σε αυτό- ο Σχορτσανίτης έκανε 4 λάθη). Η Εθνική πίεσε στη μπάλα (ο Καλάθης κυρίως) για να καθυστερήσει την επίθεση της Τουρκίας. Είχε όμως κάκιστες βοήθειες απ’ την αδύναμη πλευρά και απαράδεκτη άμυνα από τους Μπουρούση - Σχορτσανίτη στο pick n roll.
Ειδικές καταστάσεις: Όλοι παίχτες της Τουρκίας είχαν τα καθαρό μυαλό να διαχειριστούν σωστά το ασφαλές προβάδισμα που είχαν στο τέλος και να μην κάνουν απερισκεψίες που θα τους οδηγούσαν σε λάθη.




MVP: Ερσάν Ιλιασόβα


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

basketikos είπε...

Drazen συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυσή σου.

Δημοσίευση σχολίου