RSS

Mundobasket 2010: USA-Lithuania = 89-74









Αιφνιδιασμός: Η καλύτερη ομάδα στο transition game ( σκοράρει το 23,5% των πόντων της) επιβεβαίωσε την κυριαρχία της και στο χθεσινό παιχνίδι . Μιλάω φυσικά για την Αμερική η οποία μας πρόσφερε απλόχερα φάσεις για highlights. Με 38,6 % ευστοχία των Λιθουανών ας έκαναν και διαφορετικά…
Επίθεση: Όταν διαθέτει στις τάξεις της τον νεότερο παίκτη που βγήκε ποτέ πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ , τότε τα πράγματα απλοποιούνται για τον Σιζέφσκι όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Οι συμπαίκτες του απομόνωναν τον Ντουράντ (isolation) για να μην έρχονται βοήθειες , και ο ίδιος έπαιζε one on one τους προσωπικούς του αντιπάλους (Μασιούλις , Γιασάιτις). Έχοντας μπόι 2.06μ σούταρε πάνω απ’ τα χέρια τους βάζοντας συνολικά 38 πόντους με 14/25 σουτ εντός παιδιάς. Μάλιστα στο 8’ είχε κιόλας 17 πόντους! Έβαλε δηλαδή το 43% των συνολικών πόντων της ομάδας του. Οι υπόλοιποι μπήκαν απ’ τους αιφνιδιασμούς που εκδήλωσαν. Απέναντι στη ζώνη είτε έψαχναν τον ελεύθερο διάδρομο είτε έβαζαν στην κορυφή του τριπόντου τον Ντουράντ για να εκτελέσει μετά από πάσα.
Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να απειλήσουν και μέσα και έξω απ’ το καλάθι αλλά δεν τους βγήκε. Το post up παιχνίδι του Κλέιζα απέναντι στον Ιγκουοντάλα ήταν τραγικό. Είχε 1/11 σουτ και 4 λάθη! Βγήκε απ’ την αρχή εκτός ρυθμού εξαιτίας των νεύρων του και στα 29’ που έπαιξε ήταν ο χειρότερος του παρκέ. Παρότι καταλάβαινε πως δεν είναι η βραδιά του , συνέχιζε να σουτάρει (είχε μόλις 1 ασσίστ). Ο Γιαβτόκας προσπάθησε στο low post αλλά ήταν μόνος του. Στο 3ο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί θυμήθηκαν λίγο την ευστοχία που είχαν με τους Αργεντίνους στα τρίποντα αλλά η ρέντα τους δεν συνεχίστηκε για πολλή ώρα (11/28 τρ).
Άμυνα: Η Αμερική παρέδωσε μαθήματα σωστής επιθετικής άμυνας. Μαθημένοι να βάζουν τα χέρια στη μπάλα σε κάθε ευκαιρία (στο ΝΒΑ συνηθίζεται και δεν σφυρίζεται φάουλ , σε αντίθεση με την Ευρώπη ) έκαναν κλεψίματα (11 κλεψ) και έβγαιναν σε αιφνιδιασμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ιγκουοντάλα ο οποίος μέσα σε 5’ έκλεψε 3 φορές τη μπάλα απ ‘τον Κλέιζα ! Στην προσωπική άμυνα πήραν άριστα με καλύτερο όλων των σούπερ σταρ των Σίξερς Άντρε Ιγκουοντάλα.
Η Λιθουανία για να περιορίσει το isolation του Ντουράντ (και να του κλείσει τους χώρους) το γύρισε σε ζώνη 3-2 με προσαρμογές . Τους περιόρισε κάπως δίνοντάς τους το τρίποντο (3/13 τριπ είχαν οι Αμερικανοί αν εξαιρέσουμε τον Ντουράντ) αλλά και πάλι δεν έφτανε.
Ριμπάουντ: Tα επιθετικά των Αμερικανών συνήθως κατέληγαν σε καλάθι ρίχνοντας την ψυχολογία των αντιπάλων τους. Μπορεί σαν σύνολο να πήραν σχεδόν τα ίδια (11 έναντι 9) αλλά η Λιθουανία δεν εκμεταλεύτηκε τις δεύτερες ευκαιρίες που της δώθηκαν.
Επιστροφές στην άμυνα: Oι Αμερικανοί δέχονται μόλις το 8,6% των πόντων τους από αιφνιδιασμούς. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να συνεχίσω. Ειδικά μάλιστα όταν σουτάρουν με το αξιοπρεπές 46,5% (άρα οι επιστροφές τους δεν γίνεται να είναι αργές).

ΜVP: Κέβιν Ντουράντ





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου