RSS

Mundobasket 2010 : Greece-Cote d'Ivoire= 97-60






Αιφνιδιασμός: Η Ελλάδα ξαναπάτησε μετά από καιρό το γκάζι. Είχε σίγουρα 10 πρωτεύων (μπορεί και περισσότερους) και ουκ ολίγους δευτερεύων (στήνοντας ένα γρήγορο pick στο τρίποντο και κόβοντας στο καλάθι). Ο Καλάθης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Άνοιξε τον ρυθμό σε ταχύτητες που ούτε και οι αθλητικοί περιφερειακοί Ιβοριανοί μπορούσαν να τον ακολουθήσουν.

Επίθεση: Απέναντι στη ζώνη 2-3 της Ακτής Ελεφαντοστού η Εθνική μας έβαλε τη μπάλα στο ζωγραφιστό. Οι σέντερ μας απέναντι στους κοντούς αντιπάλους τους δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Απέναντι σε man to man εκμεταλλευτήκαμε τις καλές θέσεις που έπαιρναν κάτω απ ‘το καλάθι οι Τσαρτσαρής και Σχορτσανίτης και τους τροφοδοτούσαμε συνεχώς με τους υπολοίπους να παίζουν έξω για να τους δώσουν χώρο.. Παίξαμε πολύ με κεντρικό screen του ψηλού στον περιφερειακό (Σπανούλης) , ο οποίος έκανε split out στην αδύναμη πλευρά (Διαμαντίδης , Περπέρογλου) για ελεύθερο τρίποντο. Τα κοψίματα στη ρακέτα ήταν, και στις δυο άμυνες που αντιμετώπισε, διαρκή (κάτι που απουσίαζε παντελώς απ’ τα προηγούμενα παιχνίδια).

Αλλάζαμε γρήγορα πάσες (δεν κολλούσε η μπάλα) και πετυχαίναμε εύκολα καλάθια αφού οι αντίπαλοι μας απλά δεν …περιστρέφονταν (57% διπ)! Οι Ιβοριανοί δεν είχε κανένα σχέδιο , με τους παίχτες του να επιχειρούν σουτ σε λιγότερο από 10’’ χωρίς να νοιάζονται αν υπήρχε κάποιος στη ρακέτα για να διεκδικήσει το ριμπάουντ.

Επιθετικό ριμπάουντ: Η Ελλάδα νίκησε κατά κράτος και σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού. Στο ημίχρονο είχε ήδη 10 και συνολικά τελείωσε με 14. Οι κοντοί Αφρικανοί δεν έκαναν κανένα μπλοκάουτ για να ισοσκελίσουν το μειονέκτημά τους . Σε κάποιες φάσεις ήταν και εκτός θέσης , μη γνωρίζοντας που θα έπρεπε να στηθούν! Τα επιθετικά που έγραψε η στατιστική (13) , τα πήραν στο τέλος που δεν είχε καμία σημασία.

Επιστροφές στην άμυνα: Άριστα πήρε η Ελλάδα μην επιτρέποντας να εκδηλώσουν περισσότερους από 2 αιφνιδιασμούς ο Ντιαμπατέ και η συμπαθής παρέα του.

Άμυνα: Ξεκινήσαμε με πίεση σε όλο το γήπεδο και με παγίδες. Όταν πήραμε τη διαφορά δεν σταματήσαμε αλλά συνεχίσαμε την επιθετική άμυνα που μας απέφερε αρκετά κλεψίματα(12) και βγήκαμε στον αιφνιδιασμό. Δοκιμάσαμε και το deny screen απ’ την wing (οδηγώντας τον αντίπαλο στον σέντερ μας που τον περίμενε) και γενικά επανήλθαμε στα πριν της κλοτσοπατινάδας με τους Σέρβους επίπεδα. Είχαμε ενέργεια και στα 40’ .

Ειδικές καταστάσεις: Δεν χρειάστηκε να διαχειριστούμε κάτι στο τέλος αφού η διαφορά είχε εκτοξευτεί απ’ το ημίχρονο.





MVP: Nικ Καλάθης

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου