RSS

H επόμενη μέρα...

Ακούγοντας την ανακοίνωση της αποφασης του Διαμαντίδη να αποχωρήσει από την Εθνικη, στεναχωρήθηκα περισσότερο και από τον αποκλεισμό της .Το 1ο πραγμα που σκεφτηκα ηταν : Και τωρα τι? Ποιος θα παιξει?
Πρεπει να αναφερω οτι δε συμφωνω με την αποφαση του Διαμαντίδη, με στεναχωρησε , με εξεπληξε , και δεν το περίμενα.Μόλις 30 χρονών, στην καλύτερη ηλικία για μπασκετ, αλλοιμονο εαν όλοι σταματαγαν στα 30 τους από την Εθνικη..Θυμηθειτε οτι ο Γκάλης ηταν 30 το 1987..
Θα πρεπει νομίζω να το ξανασκεφτει και αυτός και ολοι όσοι ανακοινωνουν καποια στιγμη οτι η Εθνική ομάδα εκλεισε γι αυτους. Πιστευω οτι όταν σε καλεί ο ομοσπονδιακός προπονητής να φορεσεις το εθνόσημο πρεπει να εισαι παντα παρών.Ετσι άλλωστε δημιουργουνται οι θρυλοι (βλ. Γιαννακης).Και αυτός και ο Παπαλουκάς ειναι μεσα στα καλυτερα γκαρντ της Ευρώπης και μπορουν να προσφερουν μεχρι το 2012.Πρεπει όμως καποιος να τους συσπειρωσει , να τους εμπνευσει και αυτός φαινεται οτι σιγουρα δεν ειναι ο Γιόνας με την ψυχρή Λιθουανική ιδιοσυγκρασία..
Ο Καζλάουσκας στο Παγκόσμιο ουτε για μια στιγμή δεν σε έκανε να πιστεψεις ότι επεμβαινει στο παιχνίδι , οτι πάει να το αλλαξει , να παιξει μια άλλη αμυνα βρε παιδι μου, κατι να κάνει..Τίποτα..Πιστός στο κακό Μαν του Μαν στην Αμυνα και με κακες επιλογες παιχτών στην επίθεση..
Τελικά παραδεχτηκε και το μεγα λάθος του να μην παρει το Βασιλειαδη, για τον οποίον εχουμε γραψει πολλά.. Αλλα τώρα ειναι πολύ αργα .. Όλοι κανανε παρτι με τις ζωνουλες τους ..
Νομιζω λοιπόν οτι η Ομοσπονδία πρεπει να αναζητήσει νέο προπονητη..

Όμως θα πρεπει να αρχίσει και η αναζήτηση για την επόμενη μερα του Ελληνικού μπασκετ καθώς με την Ισπανία φανηκε η γυμνια μας στα Γκαρντ :Μεχρι το 2007 ειχαμε 6 γκαρντ ισαξια: Χατζηβρεττας, Κακιουζης , Σπανουλης , Ζησης , Παπαλουκας, Διαμαντίδης και όπως φανηκε τωρα , εχουμε μόνο 3.
Οι Καλαθης , Περπερογλου, Πριντεζης που κλήθηκαν να ειναι οι αλλαγες στα γκαρντ ,φανηκαν πολυ λίγοι... και οι Ισπανοι μας επαιζαν με Λοπεζ, Γκιουλ και Μουμπρου..
Για τον Καλαθη θα δωσω πίστωση χρόνου , αλλα οι Περπερογλου και Πριντεζης δυστυχώς δεν εχουν καμία μπασκετική εξελιξη.. Πρεπει οι αρμόδιοι και οι προπονητες να κοιταξουν να προωθησουν στις ομάδες τους όλα τα νεα παιδια (Σλουκας , Βεργινης, Παπανικολάου, Παππας, Μαυροειδής, Βουγιούκας, συν τους Βασιλειαδη και Κουφό)τα οποία θα κληθουν να παιξουν βασικό ρόλο μετα το 2012 οταν και οι Σπανουλης - Ζησης θα ειναι 30 χρονών.

Έπίσης φανηκε καθαρα οτι καποιοι παιχτες θελουν πολυ δουλεια για να φτασουν σε υψηλο επίπεδο και από πλευρας απόδοσης αλλα και συμπεριφορας:

*Σχορτσιανιτης: Από το 2006 δεν εχει καμια βελτιωση: στην αντιληψη του παιχνιδιου(μετα απο 20 λεπτα καταλαβε την παγιδα του Γκαρμπαχοσα και αμεσως ο Φωτσης εβαλε 2 τριποντα), και καμια βελτιωση στην τεχνική του , με αποτελεσμα η μόνη του κίνηση να ειναι το πίβοτ.Όμως το μπασκετ δεν ειναι μόνο δυναμη , αλλα χρειαζεται και τεχνική και μυαλο.
Το 2006 φαινόταν οτι θα ειναι ο κυρίαρχος σεντερ στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια αλλα ..

*Μπουρούσης: Παρόλο που επαιζε με πρόβλημα και εχει ελαφρυντικά, η ενεργεια του να τα ''χωσει'' με ασχημο τρόπο στον Καλαθη μας γυρίζει πολλα χρόνια πίσω, όπου οι παλιοι τα εχωναν στους νέους.Θα πρεπει καποιος να τον επαναφερει στην ταξη (και με Γιαννακη είχε παραπτώματα) και αυτός θα είναι σιγουρα ο Ιβκοβιτς..

*Φωτσης :Καμία εξελιξη εδώ και πολλα χρόνια με μόνο πλεονεκτημα του το σουτ(και αυτό μέτριο) και το άλμα.Δε δουλεψε ποτε την Ντριπλα, το 1-1 ,την πάσα , πραγματα που εαν τα δουλευε με το υψος που εχει (209 cm) θα αφηνε εποχή.

Κλεινοντας θεωρώ οτι η Ομοσπονδια θα πρεπει να αναζητησει προπονητή που να μπορει να ενωσει και να εμπνευσει τους παιχτες και τετοιοι προπονητες δεν υπάρχουν πολλοι σημερα.
Στο μυαλό μου απο τους Ελληνες υπαρχει μόνο ο Δράκος ..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Drazen είπε...

Διαβάζοντας προσεχτικά το κείμενό σου θα αναφωνήσω: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Να και κάτι που δεν συμφωνώ μαζί σου. Ξεκινάω γρήγορα για να μην τα ξεχάσω.
1) ο Γκάλης (αυτό που θα γράψω δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την αξία του , την οποία φωτιά να πέσει να με κάψει αν την αμφισβητώ) μπορεί να σταμάτησε στα 34 του αλλά όπως πολύ καλύτερα ξέρεις από εμένα ,το μπάσκετ τότε είχε πολύ λιγότερες επιβαρύνσεις για τους αθλητές. Ενδεικτικά να αναφέρω τα 30’’ , τα 10’’ για να περάσουν το κέντρο, τις πολύ λιγότερες αγωνιστικές του Κυπέλου Πρωταθλητριών σε σχέση με την Ευρωλίγκα και τις αρκετά πιο χαλαρές άμυνες που καταπονούσαν λιγότερο τους μπασκετμπολίστες.. Άσε που ο «γκάνγκστερ» (όχι εσύ , Αυτός) μας την έκανε στο Μουντομπάσκετ του ’90, ενώ το ’88 η Εθνική δεν συμμετείχε σε κάποια σοβαρή διοργάνωση (έδωσε το παρών στο προολυμπιακό τουρνουά στο οποίο απέτυχε).
2) Το δέσιμο του Γιαννάκη και το πόσο αγαπούσε (αγαπάει) την Εθνική ήταν κάτι το ξεχωριστό. Δεν υπεισέρχεται σε υπολογισμούς και συγκρίσεις.
3) Ενώ για τον Περπέρογλου συμφωνώ πως έχει χάσει το τρένο εδώ και αρκετό καιρό για τον Πρίντεζη δε μπορώ να πω το ίδιο. Έχει στοιχεία (άλμα, τρέξιμο, ελαστικότητα) που δεν συναντάς σε κανένα άλλο δικό μας τεσσάρι . Έχει βελτιώσει και το σουτ (φυσικά ακόμα θέλει δουλειά). Ο καζλάουσκας τον αδίκησε και τον έκανε να φαίνεται χειρότερος απ’ ότι πραγματικά είναι. Όσο για τα νέα παιδιά που αναφέρεις ο Βεργίνης δεν έχει θέση στην Εθνική. Στον Παναθηναϊκό έχει φάει τόσο πάγκο που πλέον δε μπορεί να ανακάμψει. Έγινε ο σύγχρονος Δοξάκης…

Για τους Φώτση – Σόφο δεν θα άλλαζα ούτε κόμμα απ’ το κείμενό σου. Ο Μπουρούσης δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Το πρόβλημα στο χέρι τον έκανε να σουτάρει τόσα τρίποντα; Πρόβλημα μυαλού έχει. Ο Ίβκοβιτς είναι η τελευταία του ευκαιρία…

Δημοσίευση σχολίου