RSS

Μίλος όπως...Μπάνε

Το νικητήριο τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς στον χθεσινό προημιτελικό Σερβία-Ισπανία αποτελεί την αφορμή για τη δημιουργία μιας νέας κατηγορίας στο blog με την ονομασία "Deja vu" στην οποία θα καταχωρούνται σύγχρονα μπασκετικά γεγονότα που μας θυμίζουν έντονα κάποια αντίστοιχα του παρελθόντος.

Η φάση αυτή μου θύμισε έντονα το τρίποντο του Μπάνε Πρέλεβιτς στην προτελευταία φάση του τελικού Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1992 ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Ρεάλ. Μάλιστα το σουτ του Πρέλεβιτς κατά τη γνώμη μου έχει μεγαλύτερη δυσκολία,αφού αν αστοχήσει χάνει το παιχνίδι (βρίσκεται 3 πόντους πίσω), αντίθετα με τον Τεόντοσιτς που έχει τη σιγουριά της παράτασης, καθώς το ματς είναι ισόπαλο. Σημειολογικά είναι κι οι δύο Σέρβοι, έχουν τον ίδιο προπονητή (Ντούσαν Ίβκοβιτς) και σουτάρουν περίπου από το ίδιο σημείο (8-9 μέτρα), έχοντας κρατήσει τη μπάλα στα χέρια τους σε ολόκληρη την επίθεση της ομάδας.

Υπάρχει βέβαια και μια βασική διαφορά, καθώς ενώ το σουτ του Τεόντοσιτς έδωσε τη νίκη στους Σέρβους, το αντίστοιχο του Πρέλεβιτς δε στάθηκε αρκετό για τον ΠΑΟΚ, αφού το τραγικό λάθος του Φασούλα στην επόμενη φάση έδωσε την ευκαιρία στο Ρίκι Μπράουν να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με σουτ από τα 3 μέτρα στην εκπνοή.


Το τρίποντο του Μίλος


Το τρίποντο του Μπάνε

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Drazen είπε...

Εξαιρετική ιδέα κατέβασες και πάλι basketike!
πρωτότυπη που καλύπτει άψογα το παρόν με τον παρελθόν!
Θα γίνει η αγαπημένη μου κατηγορία!

Δημοσίευση σχολίου